- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ez egyebkent jo dolog, en anno q6600nal 61/70 fokon fix fesz / orajel mellett kb 10-15%os kulonbseget lattam fogyasztasban.
ugyanugy, egy 290X OCvel sikerult rendszerszinten 100Wot nyerni a kartya levizezesevel (es hogy 63 fokon megallt 94 helyett), es semmi mas beallitashoz nem nyultam.
-
-
Ribi
nagyúr
Hogy mi? Ott akkor eszik 350Wot amikor a VGA is le van terhelve Dirt3 alatt.
Prime alatt 208Wot eszik. Grafikont rendesen óvasni kéretik
9590 eszik 354Wot 5.1G-n 1.5V-al, mostaniban meg 440W ?
Nézzetek utána, hogy hol a bibi, mert valami nagyon félrement.
A Wprime1024 értékek valósnak tűnnek, de a Prime95 az vagy nem az volt, vagy valami más is ment közben. -
tibaimp
nagyúr
Nagyon remek írás, köszi.
Két dolog lenne, és előre is elnézést kérek, ha okoskodásnak hatna, csak talán egy kis plusz:
Először egy kis elírás: "Intel 22 nm-es High-K Metal Mate egy fejlesztett..." -- az ott szerintem Gate, az utolsó oldalon.
A másik, hogy az elején említesz tuning típusokat, én kiegészíteném a procik (minél van) maximális turbó órajel beállíthatóságát az összes magra. Hogy érthetőbb legyen a saját példámból indulok ki:
Nekem egy 3960x-em van, a max turbó órajele 3900MHz ha jól tudom 2 magra, de én ezt +100 MHz beállítottam alapból mind a 6 magra, és tulajdonképp kész is a tuning egyik "legegyszerűbb" változata. A procim 1200MHz és 4000MHz között megy, nincs is más beállított érték. Ezt egy tuningosabb lap simán engedi az Intel oldalon, az amd esetében nem tudom, mert sosem próbáltam.Köszi, még egyszer gratula
-
törölt tag
Egy fontos képlet kimaradt, ami azonnal megmagyarázná az egészet: P=I²R. És 1,4...²=2.
Ami nekem kérdés: a tranzisztorban, illetve a kettöben együtt nem alakulnakki RC rezgököri jelenségek, amik szintén foggyasztást növelnek, instabilitást okoznak?Kis kötözködés: amennyiben a gyári overboostot is tuningnak tekintjük, akkor szerintem többen tuningolnak, mint ahányan tudnak a tuning fogalmáról.
-
Riddick77
tag
Igen értem,de a feszültséget csökkentette a tesztelő alap frekvencián több lépcsőben is.
Ugyanezt meglehetett volna csinálni a frekvenciával is ,és mérni a fogyasztást alap feszültség mellett.
Mert az is tuning,csak a legtakarékosabb,ha egy laikus ránéz így a grafikonra akkor úgy tűnhet ,hogy az az opció nem is létezek..pedig igen...
De, csak így tovább,várjuk majd az új AMD CPU-k hasonló tesztjét.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- Intel Core i5-8500 100% tesztelt, hűtő nélkül
- Intel Core i3-8100 100% tesztelt, hűtő nélkül
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U Akció! 11.10.2025-ig kedvezménes, 130.000ft-os áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest