- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
LOL
Hát aki tuningolni kezd, az ezt pontosan tudja, ahogy a cikk is utalt rá, már a legelején is illetve az egész erről szól. A tuning nagyobb teljesítményét persze, hogy te fizeted, miért kinek kellene? A szomszédnak?
Tuningra az esetek 99,99%-ában nincs is szükség, többnyire csak öncélú hobbi.
A cikk azon részével nem értek egyet, hogy a szegény ember is tuningol, hogy jobb konfigja legyen... többe kerül a leves, mint a hús, ráadásul nem lehet kategóriákat ugrani.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Silenzio
addikt
Nincs az a gamer, aki, ha a lelke mélyére tekint, ne tudná, hogy igazam van. Egy tuningolatlan 3770 mindenre elég, de szerintem még egy i5 is, akkor miről beszélünk?
Haverom Unreal Engine 4-re programoz Google Cardboardnak VR-re alkalmas fejlesztői környezetet. Na, ő csak tuningoljon szépen.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
borg25
senior tag
+1
Az hogy lehet nem egyenlő azzal, hogy kell és meg is éri tuningolni.Video tömörítésnél, mikor hosszú órákat megy a gép tuti megéri.
Sok apró időrövidülés is megérheti photoshopnál, fordítónál, vagy adatbázis lekérdezésnél, mikor a sok kicsi sokra megy.
A Word kedvéért tuti nem tuningolnék, játékért se nagyon, kivéve ha muszáj, mert akad.Az áramszámlán kívül van még másik két ok:
1. Gyorsabb öregedés: 5-10 éves procikat is simán lehet ma is használni, mert erkölcsileg nem avultak el, akkor most minek nyírjam ki pár év alatt? Főleg egy 100e procit?
2. Nem tudom, hogy ez most is fenn áll-e de régen jártam úgy, hogy túlhajtás, CPUIdle (ok az hűtés és energiagazdálkodás) használata után, a proci elkezdte igényelni, és normál működés mellett instabil lett. -
Riddick77
tag
Egyet értek a kollégával,én is maximum azt a tuningot támogatom, amihez még feszültség emelés se kell.
Ez, szerintem rengeteg Intel CPU-val működik,gondolom ,AMD-vel is.
Értem ,hogy pár embernek ez meglepő,de szerintem egyszerűbb megvenni egyszer, egy modernebb,energia takarékosabb rendszert akár picit drágábban is ,és később halkan, alacsony fogyasztás mellett sokáig üzemeltetni.
Nemrég raktam össze egy Intel I5-4690 gépen,IGP-vel hajtva ,egy modernebb FSP Raider táppal és a rendszer IDLE fogyasztása 39W volt a Windowsban....
A cikk nem rossz,de ár teljesítmény kategóriában, Intelnél egy bármilyen modernebb I7-est kellett volna futtatni
nem azt a HASWELL-E rétegprocesszort,amit elég kevesen vehetnek...
[ Szerkesztve ]
KL
-
Whysperer
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5