- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
Nem elfelejteni, hogy a 3dfx-től származik az SLI
-
rigoberto
őstag
Igen.
-
nyunyu
félisten
válasz
SunMount3r #112 üzenetére
Nekem egy S3 Vision 968-as kartyam volt 95-96 korul, ha jol remlik, az volt a leggyorsabb nem 3D kepes S3 chip.
Trio64V+ az az enyemnel gyengebb 8xx szeria herelt valtozata volt, lassu ramokkal megverve.Aztan 97-ben csereltem Matrox Mystiquere, 98 nyaran vettem a Millenium G200-at, fel evre ra mar TNT-m volt.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem volt 2 Trident-em meg egy S3-am, pontos típusra nem emlékszem így hirtelen. De ahogy nőtt a "GPU" órajel és memória úgy csökkent egyenes arányban a képminőség. A kezdeti 1/2 Megás Trindent-emnek volt a legtisztább képe. Aztán volt még egy integrált SiS chip-es is egy kiselejtezésből származó gépembe (amit már akkor is csak a kíváncsiság/hobby miatt vettünk meg, nem sok mindenre volt már jó -a jumper-eket azért kivettem belőle
-...)
Aztán jött egy nagy tátongó hézag a PC-s korszakomban és a legközelebbi kártya már egy 64MB-os ASUS Geforce 2 MX-volt...
-
Ligend
tag
"akkori 3D gyorsito piac eleg sokszereplos volt, volt mar nVidia, Ati, Matrox, korabbi VGA kiraly S3 is probalkozott, aztan ott volt a konzolokba videochipeket szallito Rendition, PowerVR is"
Bizony, azok voltak a legszebb idők.
Legalább egy tucat cég gyártott PC-s 3D grafikus gyorsítókat (vagy csak chip-et): S3, 3dfx, Trident, SiS, NEC, NVIDIA, Matrox, ATI, Cirrus Logic, Rendition, Intel, 3Dlabs, Chromatic Research. Emlékszem, nagy csalódás volt, amikor az ATI felvásárolta a Tseng-et, és az ET6300 már nem jelent meg a piacon. Pedig az ET6000/6100 után az lehetett volna egy nagy dobás.
-
SmikOne
tag
Abit hiányzik nagyon a cikkből... Ettől függetlenül érdekes írás volt...
-
SunMount3r
nagyúr
Ja, a Gravis Ultarsound Max I és II, ha jól emlékszem az akkor vezető SB klónok mellet volt a másik -sokak szerint- sokkal jobb opció. (Nekem csak SB klónok jutottak, de nem titkolom, hogy anno igencsak vágytam egy igazi GUS-ra én is.
(A "márka sorsa" szempontjából sokkal mérvadóbb volt a C64-es vonal, de talán még az Amiga 500-ast lehetett volna megemlíteni, a többi típus nem nyomott már annyira a latba...)
-
hypno skate
senior tag
válasz
Kisgépkezelő #100 üzenetére
Hívhatjuk (udvariasan) árérzékenynek a hazai átlagvásárlót de a (kevésbé szofisztikált) szarrágó sokkal pontosab leírást ad.
-
Azért ne felejsük el, hogy a 3dfx köré hatalmas rajongói és gyűjtői bázis épült, elképesztő árakért cserélnek gazdát a soha gyártásba nem került prototípusok:
-
Auratech
őstag
válasz
Freddy TNT #102 üzenetére
A linkelt írás szerint a Creative perelte az Aurealt, aki nyert is, de a perköltség és a negatív hullámverés padlóra küldte pénzügyileg.. Ez a szokásos nagycéges nagyvonalúság...
Nekem is volt egy Turtle Beach Santa Cruz hangkártyám Aureal hangchippel. Nagyon szerettem és jó minőségű volt.
Volt egy hardveresen támogatott Sensaura 3d nevű hang pozícionáló app benne, amiben meg lehetett nyitni egy sztereó zene fájt és mozgatni a virtuális térben. Mintha egy sztereó rádiós magnóval rohangáltál volna egy helységben. Doppler effektel, jó szimulációval. Afféle elfogadható minőségű akusztikus ray tracing.. Volt benne potenciál... Rádiójáték, (animációs kisfilmek) hangjainak térbeli mozgatását tudtam kezelni vele, jóféle repcsiszimulátorhoz gyártott joystickkel, amit még csavarni is lehetett! -
Freddy TNT
őstag
Én hiányoltam az Aureal 3D-t (A3D) a cikkből. [Wiki]
Ők is frankó cuccokat (hangkártyákat) gyártottak és méltatlanul bezabálta a creative. Szerintem akkoriban verte őket az A3D hangzás szempontjából. Mégis megbuktak...de miért ? -
Dwayne Hicks
tag
Sinclair...? ☺
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Commodore, 3dfx, BASF, GoldStar. Ezeket a neveket régen mindenki ismerte az IT és szórakoztatóelektrona univerzumában. Hova lettek? Mi történt velük?
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Energiaital topic
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest