- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
wattafaka
senior tag
Az etikus bányász nem vásárolja fel előled a VGA-t, szimplán csak a te gépedben használja
-
törölt tag
Szerintem csak ovszert kell huzni az RJ45-os csatlakozora, meg a WI-FI antennara, es maris meg van mindenki vedve, minden kellemetlen fertozestol. Minek ehhez MS meg Intel.....
-
ekkold
őstag
Dolgoztam hardverfejlesztőként, és szükségem is volt rendszergazda jogra. Pl. az Eagle nyomtatott áramkör tervező licenc fájljait időnként törölte egy aktuális win10 frissítés, vagy éppen a beállított wifi jelszavakat. Ha nem lett volna jogom mondjuk az Eagle hiányzó fájljait visszatenni, vagy akár újra telepíteni, esetleg bizonyos fájlokat kizárni a víruskereső tevékenységéből, hanem minden ilyesmivel a rendszergazdát kellett volna macerálnom, akkor mindkettőnk munkaidejéből lényegesen több idő ment volna el feleslegesen.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
azbest
félisten
"miért a bányászatra van kihegyezve a cikkben szereplő cucc?"
mert, most a csapból is a bányászat hájp folyik. A szivacsagyú felső manager pedig boldogan költi a cég pénzét arra, hogy utána a prémiuma jogosságát bizonyító prezentációba beletehesse, ő milyen okos volt és megvédte a céget.
-
törölt tag
Ha jól értem akkor az a két cég fogja megvédeni a gépeket, amiknek az elmúlt évek legnagyobb biztonsági balfa**ságait köszönhetjük? Ez jó hír! A hekkerek számára legalábbis biztosan.
-
Emilió
junior tag
-
Emilió
junior tag
válasz Alogonomus #2 üzenetére
Átolvastam még 1x a cikket, de nem látom benne sehol, hogy sebezhetőség miatt tudnak települni ezek a bányászprogramok. Sőt még arról sem hallottam, hogy akár egy sebezhetőséget is kihasználtak volna.
Vagyis csak trollkodni akartál egyet.
A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs. Főleg a kis trollokkal, akik lenyúlják az idézeted, és azt hiszik, ettől okosnak tűnnek majd.
-
togvau
senior tag
aha, tehát a májkrémszaftnak nem tetszik, hogy a bányász cuccok elveszik a CPU-t a kéretlen wsappx, és az ápdét folyamatok elől?
hitler, sztálin, micro usb
-
fatpingvin
addikt
yikes.
újabb érv a windows használata ellen. meg se lepődtem a dolgon.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz Dark Archon #33 üzenetére
Amíg alapanyag hiány van, ne számíts semmire.
-
addikt
A kért bányászprogramokra is írhatna már valaki valamit, hogy ellehetetlenítse ezt az egész sz@rt és visszakapjuk a VGA-kat.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
hallador
addikt
válasz Hoplitész #13 üzenetére
A magas ló duma jó, csak kicsit
magyaros, gondolom nem sikerült elolvasni amit előttem írtak. Vagy....The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Miután elolvastad amit írtam nem kell neked ilyen cucc. Nekem meg cucc nélkül is elesett, hogy nem tudják mi az vPro, ezért reméljük Te tudod...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
M@cika
őstag
"igen adtak a szarnak egy pofont, mert nem az ilyen majdnem hasznalhatatlanra szabalyzott nagyvallalait masinan fog banyaszni a kriptovirus, hanem a feszbuk Jozsi otthoni cuccan."
Teljesen egyetértek.
Amúgy meg a mindenféle tűzfalak és vírusirtók akkor is tiltani akarják a bányászprogramokat, amikor a felhasználó AKAR bányászni a gépével! :-)Nasit a kis fehér medvének!
-
senior tag
-
nyunyu
félisten
válasz zetor2000 #25 üzenetére
Passz, nekiálltam random üzleti laptopok speckóban írt procik adatlapjait nézegetni, és ez tűnt a legerősebb 10. generációsnak.
Aztán lemaradtam a szerkesztési időről:
10510U, 10710U nem tud vProt
10610U, 10810U tud.
Magszám, órajel ugyanaz, mint a kistesóikban...Ez azt mondaná, hogy ahol a generáció utáni számjegy páros, ott van vPro, de ennek ellentmond a 6200-6300, ahol pont fordítva volt.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
hokuszpk
nagyúr
a belso megszedult rendszergazda megallhat a nalam levo laptop eseteben, bar nemtom hogyan fog a gep kapcsolodni a banyaszkollegakhoz / blokklanchoz, mert mint emlitettem sehogysenemlatnetet. Esetleg beveszi a buliba halozatosztaly illetekeset, de akkor meg azonnal kiszurom, hogy mondjuk az egyebkent alaptelepitett skype meg teams inditaskor nem reklamal a kapcsolat hianya miatt.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Predatorr
őstag
A Windows hátterében, illetve az Intel hardverében bármitől függetlenül futó, vagy a játékgyártók klienseinek álcázott kémprogramoktól ki véd meg, uram, minket? 4* annyi idő csak a windowst biztonságossá tenni, mint feltelepíteni, ezt egyik boltban sem teszik meg, a mezei user csak mászok kiszolgálására vásárol hardvert. A MS csak attól fél, hogy neki kevesebb erőforrás jut. Szerintem.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
nyunyu
félisten
Tényleg, ez a vPro az milyen random alapon működik?
Saját HP 840G2-mben lévő i7-5500U-ban nincs.
Banki melóra örökölt, sokkal szarabbul felszerelt HP 840G3-ban lévő i5-6300U-ban meg van.
Ja, sürgősen cserélték lefele a Windowst rajta, mert elavult.
Azóta megtaláltam, hol kell SVNt telepítéshez ticketet feladni, de a gépemet telepítő bohóc másfél hét késéssel, tegnap 16:49-kor küldött emailt, hogy most tudná-e távolról telepíteni.
Persze pont nem voltam gép előtt, aztán mire fél órával később visszaírtam+rátelefonáltam, addigra már nem volt gép közelben.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Szerintem egy ember egy laptoppal ugysem banyaszik. Mennyit tud osszeszedni, havi 10 dollart? Eltorpul a fizuhoz kepest. Ket eset van ami inkabb problemat jelenthet:
- tamadas soran sok gepet fertoznek meg
- belso ember(pl. rendszergazda) tomegesen telepit ilyen szoftvert az eszkozokre -
hokuszpk
nagyúr
pont van nalam egy nagyvallalati laptop, azonkivul, hogy vannak rajta mindenfele biztonsagi izek, ez az itthoni wifire csattintva se a netet se a helyi halozatot nemlatja, csak a ceges halora hajlando vpnen felmenni, -- azt is ketfaktoros azonositas utan -- ; es ott is csak azt latja, amit engednek. Egy total commandert vagy egy puttyot nemtudok ra feltenni.
Na ha ezt még pluszban is kell vedeni, akkor valahol megiscsak baj van a windows biztonsagaval.
es igen adtak a szarnak egy pofont, mert nem az ilyen majdnem hasznalhatatlanra szabalyzott nagyvallalait masinan fog banyaszni a kriptovirus, hanem a feszbuk Jozsi otthoni cuccan.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Darmol
senior tag
"egy nagyon hasznos dolog"
Mire gondolsz? Én a cikk alapján nem értem a célját.
Ha az a cél, hogy megvédd a gépet a felesleges energiafelhasználástól vagy teljesítményvesztéstől, a védelem többet fog ártani mindkettőnek mint egy lopakodó kriptobányász. Főleg, mivel olyan gépeken is futtatod amik nem bányásznak.
Ha az illegális progik futtatása elleni védelem a lényeg akkor az messze túlmutat némi bányászaton, miért a bányászatra van kihegyezve a cikkben szereplő cucc?Szerintem vagy a két cég akarja kihasználni az aktuális bányászlázat némi extra hírverésért, vagy a mining nem kriptomining, hanem datamining.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
zetor2000
őstag
Ryzen oldalról szerintem kevés vPro logóval ellátott cpu van. Gondolom, a Ryzent használókat ez most nem érinti , nem annyira érinti, az intel nem nekik gyártotta ezt a cuccot az MSel karöltve.
Akinek viszont olyanja van (Ryzen cpu with intel vPro technology), az viszont menjen lecserélni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Egy kicsit túltoltad itt-ott... a lényegi kérdés: Minek az egységsugarú usernek odahaza a vPro?
Vélhetően nem használja, de...
Nem nagyon tud olyan CPU-t venni intel oldalon, amiben ne lenne benne. (Aki tud, az most egy ideje nem biztos, hogy intelt választott.)
Ha van benne, akkor ezt a vacakot telepítheti, és akkor kevesebb bányászat van/lesz a gépén.Valamint ha elolvasod a cikk utolsó bekezdéseit, akkor a czikkíró is leírja, hogy:
"Maga a rendszer egyébként egyértelműen a vállalati réteget célozza..."Vélem, hogy előbb-utóbb le tud szivárogni otthoni gépekre is a megoldás, ha nem is teljesen ilyen módszerrel.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
bambano
titán
tehát az ms meg az intel nagy erőkkel meg akarja védeni az ügyfelei egy erősen szűk részhalmazát az általuk elkövetett hibáktól úgy, hogy kapcsolj be olyan funkciókat a gépeden, ami egyébként lyukasabb kicsivel, mint a szita.
remek ötlet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
opr
nagyúr
Szerintem ez egy nagyon hasznos dolog, plane hogy a celpiac foleg a vallalati ugyfelek. Ha mukodik, es jol mukodik, akkor zsenialis az otlet, plane hogy a nagyvallalatok nagy resze mai napig intel alapu gepeket hasznal, es azok kozul kb mind vpro-s, raadasul relative gyakran cserelik is a teljes gepparkot jobb helyeken, tehat az se nagy gond, hogy minimum 10. generacios proci kell hozza.
Tehat mig az egysegsugaru usert ugyan ez nem fogja megvedeni, a professzionalis felhasznaloknak jol johet.
Jo vegre valami pozitiv hirt olvasni intel oldalrol is.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz Dragon3000 #11 üzenetére
Ez így van. Rég csődött mondott a Bill Gates-i doktrína, hogy a felhasználó hozzátartozik a számítógép elvi felépítéséhez A felhasználóra egy dokumentum mentést se lehetett sose rábízni, hát még hogy ne nyisson meg minden url-t.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Mert nem kérdésnek szántam. Nem jött le gondolom. Szeretem a fotel szakértőket. Abból vagytok elegen. Mindenhez is értetek, főleg most covid idején, nincs kivel verekedni a villamoson ide írod a hülyeséget. Mikor ott a blikk is....
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Nyilván megy a szokásos fika áradat, de ugye abba azért senki bele sem mert gondolni, hogy ez a nagyvállalati ügyfeleket érinti elsősorban, mert valamelyikőtök magyarázza már el nekem tudatlannak, hogy mi a töknek bárkinek otthonra a vPro, ez lenne az egyik kérdésem, a másik pedig, hogy az esetleg eszébe nem jutott senkinek (nyilván nem mert túl triviális), hogy a nem lopott, csak 2 ezer Ftért megvett licence kulcsok, ha mer én legálisan használom a gépemet, mert nem letöltöttem a windóóóózt hanem fizettem érte a ki tudja kinek és miért és hol (Ki tudja, lehet hogy az illető letöltötte, és eladta 5 $-ért) de ugye az ingyen vacsora jó kádár rendszerbeli népszokás volt, ami még ma is velünk van, mert 1000 éve a világ csakrája, illetve ki tudja miért, mert hát igazából ingyen vacsora nincs.
Szóval azért ezekbe a torrent webáruházból vásárolt Windowsokban ki tudja mi és hogyan kerülne bele...
Pont ezért írtam amit írtam, hogy ez nem otthoni usereket fogja megvédeni, mert otthonra minek a vPro? Másrészt egy nagyvállalat miért használni illegális bármit, ebben az esetben hatásos lehet. Arról nem hallottunk hogy bármelyik más gyártónál ez problémát jelent-e de feltételezzük, hogy hát persze hogy, ha nem akkor is, ha igen akkor meg pláne.....Ja és a fentiekről nem tehetnek a userek ellentétben a Microsoft, Intel, a japán király, és az eszkimók...
-
nyunyu
félisten
Az újdonság 10. generációs vagy újabb Core vPro processzorokat igényel
Magyarul adtak a szarnak egy pofont, olyan kevés gépet érint ez a megoldás.
Nem hinném, hogy emiatt fognak az emberek sorbanállni a számtechboltokban, hogy lecseréljék a pár éves gépeiket, pláne nem a ryzeneket.
-
tserrof77
őstag
válasz Alogonomus #2 üzenetére
Ezt már le se mertem írni
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
Már látom előre a sorsom, hogy szét leszek oltva, de ezzel nem pont azt ismeri el elsősorban a kicsipuha, hogy a termékét simán kijátsza egy trójai/féreg, ami rárakja magát a gépre? Egy értelmes vírusirtó/tűzfal meg kellene, hogy ezt fogja.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ózongenerátor a háztartásban
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen processzort vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM