- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PLC programozás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wattafaka
senior tag
Az etikus bányász nem vásárolja fel előled a VGA-t, szimplán csak a te gépedben használja
-
törölt tag
Szerintem csak ovszert kell huzni az RJ45-os csatlakozora, meg a WI-FI antennara, es maris meg van mindenki vedve, minden kellemetlen fertozestol. Minek ehhez MS meg Intel.....
-
ekkold
őstag
Dolgoztam hardverfejlesztőként, és szükségem is volt rendszergazda jogra. Pl. az Eagle nyomtatott áramkör tervező licenc fájljait időnként törölte egy aktuális win10 frissítés, vagy éppen a beállított wifi jelszavakat. Ha nem lett volna jogom mondjuk az Eagle hiányzó fájljait visszatenni, vagy akár újra telepíteni, esetleg bizonyos fájlokat kizárni a víruskereső tevékenységéből, hanem minden ilyesmivel a rendszergazdát kellett volna macerálnom, akkor mindkettőnk munkaidejéből lényegesen több idő ment volna el feleslegesen.
-
azbest
félisten
"miért a bányászatra van kihegyezve a cikkben szereplő cucc?"
mert, most a csapból is a bányászat hájp folyik. A szivacsagyú felső manager pedig boldogan költi a cég pénzét arra, hogy utána a prémiuma jogosságát bizonyító prezentációba beletehesse, ő milyen okos volt és megvédte a céget.
-
törölt tag
Ha jól értem akkor az a két cég fogja megvédeni a gépeket, amiknek az elmúlt évek legnagyobb biztonsági balfa**ságait köszönhetjük? Ez jó hír! A hekkerek számára legalábbis biztosan.
-
Emilió
junior tag
válasz
Alogonomus #2 üzenetére
Átolvastam még 1x a cikket, de nem látom benne sehol, hogy sebezhetőség miatt tudnak települni ezek a bányászprogramok. Sőt még arról sem hallottam, hogy akár egy sebezhetőséget is kihasználtak volna.
Vagyis csak trollkodni akartál egyet.
-
togvau
senior tag
aha, tehát a májkrémszaftnak nem tetszik, hogy a bányász cuccok elveszik a CPU-t a kéretlen wsappx, és az ápdét folyamatok elől?
-
fatpingvin
addikt
yikes.
újabb érv a windows használata ellen. meg se lepődtem a dolgon. -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Dark Archon #33 üzenetére
Amíg alapanyag hiány van, ne számíts semmire.
-
A kért bányászprogramokra is írhatna már valaki valamit, hogy ellehetetlenítse ezt az egész sz@rt és visszakapjuk a VGA-kat.
-
M@cika
őstag
"igen adtak a szarnak egy pofont, mert nem az ilyen majdnem hasznalhatatlanra szabalyzott nagyvallalait masinan fog banyaszni a kriptovirus, hanem a feszbuk Jozsi otthoni cuccan."
Teljesen egyetértek.
Amúgy meg a mindenféle tűzfalak és vírusirtók akkor is tiltani akarják a bányászprogramokat, amikor a felhasználó AKAR bányászni a gépével! :-) -
-
nyunyu
félisten
válasz
zetor2000 #25 üzenetére
Passz, nekiálltam random üzleti laptopok speckóban írt procik adatlapjait nézegetni, és ez tűnt a legerősebb 10. generációsnak.
Aztán lemaradtam a szerkesztési időről:
10510U, 10710U nem tud vProt
10610U, 10810U tud.
Magszám, órajel ugyanaz, mint a kistesóikban...Ez azt mondaná, hogy ahol a generáció utáni számjegy páros, ott van vPro, de ennek ellentmond a 6200-6300, ahol pont fordítva volt.
-
hokuszpk
nagyúr
a belso megszedult rendszergazda megallhat a nalam levo laptop eseteben, bar nemtom hogyan fog a gep kapcsolodni a banyaszkollegakhoz / blokklanchoz, mert mint emlitettem sehogysenemlatnetet. Esetleg beveszi a buliba halozatosztaly illetekeset, de akkor meg azonnal kiszurom, hogy mondjuk az egyebkent alaptelepitett skype meg teams inditaskor nem reklamal a kapcsolat hianya miatt.
-
Predatorr
őstag
A Windows hátterében, illetve az Intel hardverében bármitől függetlenül futó, vagy a játékgyártók klienseinek álcázott kémprogramoktól ki véd meg, uram, minket? 4* annyi idő csak a windowst biztonságossá tenni, mint feltelepíteni, ezt egyik boltban sem teszik meg, a mezei user csak mászok kiszolgálására vásárol hardvert. A MS csak attól fél, hogy neki kevesebb erőforrás jut. Szerintem.
-
nyunyu
félisten
Tényleg, ez a vPro az milyen random alapon működik?
Saját HP 840G2-mben lévő i7-5500U-ban nincs.
Banki melóra örökölt, sokkal szarabbul felszerelt HP 840G3-ban lévő i5-6300U-ban meg van.
Ja, sürgősen cserélték lefele a Windowst rajta, mert elavult.
Azóta megtaláltam, hol kell SVNt telepítéshez ticketet feladni, de a gépemet telepítő bohóc másfél hét késéssel, tegnap 16:49-kor küldött emailt, hogy most tudná-e távolról telepíteni.
Persze pont nem voltam gép előtt, aztán mire fél órával később visszaírtam+rátelefonáltam, addigra már nem volt gép közelben. -
Reggie0
félisten
Szerintem egy ember egy laptoppal ugysem banyaszik. Mennyit tud osszeszedni, havi 10 dollart? Eltorpul a fizuhoz kepest. Ket eset van ami inkabb problemat jelenthet:
- tamadas soran sok gepet fertoznek meg
- belso ember(pl. rendszergazda) tomegesen telepit ilyen szoftvert az eszkozokre -
hokuszpk
nagyúr
pont van nalam egy nagyvallalati laptop, azonkivul, hogy vannak rajta mindenfele biztonsagi izek, ez az itthoni wifire csattintva se a netet se a helyi halozatot nemlatja, csak a ceges halora hajlando vpnen felmenni, -- azt is ketfaktoros azonositas utan -- ; es ott is csak azt latja, amit engednek. Egy total commandert vagy egy puttyot nemtudok ra feltenni.
Na ha ezt még pluszban is kell vedeni, akkor valahol megiscsak baj van a windows biztonsagaval.
es igen adtak a szarnak egy pofont, mert nem az ilyen majdnem hasznalhatatlanra szabalyzott nagyvallalait masinan fog banyaszni a kriptovirus, hanem a feszbuk Jozsi otthoni cuccan. -
Darmol
senior tag
"egy nagyon hasznos dolog"
Mire gondolsz? Én a cikk alapján nem értem a célját.
Ha az a cél, hogy megvédd a gépet a felesleges energiafelhasználástól vagy teljesítményvesztéstől, a védelem többet fog ártani mindkettőnek mint egy lopakodó kriptobányász. Főleg, mivel olyan gépeken is futtatod amik nem bányásznak.
Ha az illegális progik futtatása elleni védelem a lényeg akkor az messze túlmutat némi bányászaton, miért a bányászatra van kihegyezve a cikkben szereplő cucc?Szerintem vagy a két cég akarja kihasználni az aktuális bányászlázat némi extra hírverésért, vagy a mining nem kriptomining, hanem datamining.
-
zetor2000
őstag
Ryzen oldalról szerintem kevés vPro logóval ellátott cpu van. Gondolom, a Ryzent használókat ez most nem érinti , nem annyira érinti, az intel nem nekik gyártotta ezt a cuccot az MSel karöltve.
Akinek viszont olyanja van (Ryzen cpu with intel vPro technology), az viszont menjen lecserélni. -
zetor2000
őstag
Egy kicsit túltoltad itt-ott... a lényegi kérdés: Minek az egységsugarú usernek odahaza a vPro?
Vélhetően nem használja, de...
Nem nagyon tud olyan CPU-t venni intel oldalon, amiben ne lenne benne. (Aki tud, az most egy ideje nem biztos, hogy intelt választott.)
Ha van benne, akkor ezt a vacakot telepítheti, és akkor kevesebb bányászat van/lesz a gépén.Valamint ha elolvasod a cikk utolsó bekezdéseit, akkor a czikkíró is leírja, hogy:
"Maga a rendszer egyébként egyértelműen a vállalati réteget célozza..."Vélem, hogy előbb-utóbb le tud szivárogni otthoni gépekre is a megoldás, ha nem is teljesen ilyen módszerrel.
-
bambano
titán
tehát az ms meg az intel nagy erőkkel meg akarja védeni az ügyfelei egy erősen szűk részhalmazát az általuk elkövetett hibáktól úgy, hogy kapcsolj be olyan funkciókat a gépeden, ami egyébként lyukasabb kicsivel, mint a szita.
remek ötlet.
-
opr
nagyúr
Szerintem ez egy nagyon hasznos dolog, plane hogy a celpiac foleg a vallalati ugyfelek. Ha mukodik, es jol mukodik, akkor zsenialis az otlet, plane hogy a nagyvallalatok nagy resze mai napig intel alapu gepeket hasznal, es azok kozul kb mind vpro-s, raadasul relative gyakran cserelik is a teljes gepparkot jobb helyeken, tehat az se nagy gond, hogy minimum 10. generacios proci kell hozza.
Tehat mig az egysegsugaru usert ugyan ez nem fogja megvedeni, a professzionalis felhasznaloknak jol johet.
Jo vegre valami pozitiv hirt olvasni intel oldalrol is. -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Dragon3000 #11 üzenetére
Ez így van. Rég csődött mondott a Bill Gates-i doktrína, hogy a felhasználó hozzátartozik a számítógép elvi felépítéséhez
A felhasználóra egy dokumentum mentést se lehetett sose rábízni, hát még hogy ne nyisson meg minden url-t.
-
hallador
addikt
Nyilván megy a szokásos fika áradat, de ugye abba azért senki bele sem mert gondolni, hogy ez a nagyvállalati ügyfeleket érinti elsősorban, mert valamelyikőtök magyarázza már el nekem tudatlannak, hogy mi a töknek bárkinek otthonra a vPro, ez lenne az egyik kérdésem, a másik pedig, hogy az esetleg eszébe nem jutott senkinek (nyilván nem mert túl triviális), hogy a nem lopott, csak 2 ezer Ftért megvett licence kulcsok, ha mer én legálisan használom a gépemet, mert nem letöltöttem a windóóóózt hanem fizettem érte a ki tudja kinek és miért és hol (Ki tudja, lehet hogy az illető letöltötte, és eladta 5 $-ért) de ugye az ingyen vacsora jó kádár rendszerbeli népszokás volt, ami még ma is velünk van, mert 1000 éve a világ csakrája, illetve ki tudja miért, mert hát igazából ingyen vacsora nincs.
Szóval azért ezekbe a torrent webáruházból vásárolt Windowsokban ki tudja mi és hogyan kerülne bele...
Pont ezért írtam amit írtam, hogy ez nem otthoni usereket fogja megvédeni, mert otthonra minek a vPro? Másrészt egy nagyvállalat miért használni illegális bármit, ebben az esetben hatásos lehet. Arról nem hallottunk hogy bármelyik más gyártónál ez problémát jelent-e de feltételezzük, hogy hát persze hogy, ha nem akkor is, ha igen akkor meg pláne.....Ja és a fentiekről nem tehetnek a userek ellentétben a Microsoft, Intel, a japán király, és az eszkimók...
-
nyunyu
félisten
Az újdonság 10. generációs vagy újabb Core vPro processzorokat igényel
Magyarul adtak a szarnak egy pofont, olyan kevés gépet érint ez a megoldás.
Nem hinném, hogy emiatt fognak az emberek sorbanállni a számtechboltokban, hogy lecseréljék a pár éves gépeiket, pláne nem a ryzeneket.
-
tserrof77
őstag
válasz
Alogonomus #2 üzenetére
Ezt már le se mertem írni
-
tserrof77
őstag
Már látom előre a sorsom, hogy szét leszek oltva, de ezzel nem pont azt ismeri el elsősorban a kicsipuha, hogy a termékét simán kijátsza egy trójai/féreg, ami rárakja magát a gépre? Egy értelmes vírusirtó/tűzfal meg kellene, hogy ezt fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos olyan sok rendszer nem tud majd a fejlesztésből profitálni, mivel a rendszer működése a vPro meglétéhez van kötve.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest