Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
csakaklasszikusszinkron
Már ne haragudj, de inkább a klasszikus mono szinkron, mint ez az ótvartetű újraszinkronizalas gyakorló koldusbojtárokkal.... Egyébként gondolom körülbelül 18 leszel 3 éven belül, ha ilyet mersz mondani, bizony a karakterekhez vannak szinkronhangok amik szigorúan hozzátartoznak.
Azt már ne is emlitsem, hogy irgalmatlan melléforditasok vannak, csak hogy egy korhatarral lejjebbvigyek vagy épp a jelenlegi politikai helyzetnek megfeleljen....
-
dezz
nagyúr
Hát, nem tudom, hányan vannak, akik egy helyett mindig két vinyót vesznek és mindent mindkettőre kimásolják...
500-ért is lehet már viszonylag jó lemezt venni, azaz a dupla vinyó kb. pont annyi, mint a lemez (az írót nem számolva).
Aki nem csak úgy írja a nagyvilágba a lemezeket, hanem veszi a "fáradtságot" némi rendszerezésre, annak nem kell össze-vissza keresgélnie. Nyilván hurcolászni kicsit nehezebb, de egyrészt ki akarja, másrészt a 2 terás vinyókat sem igazán ajánlatos (ja, tudom, dupla vinyó, na persze).
Igen is jó dolog borítóval ellátott lemezek között turkálni... (Bár szerinted nyilván az eredetit is totális balgaság megvenni.)
A Blu-ray lemezek nem olyan könnyen karcolódnak ám (keményített réteg), de egy kis karcba nem is halnak bele (hibvavédelem).
-
berVi
senior tag
hányszor kell még elmagyarázni, hogy egy példány nem példány? 2 vinyót veszel, és még akkor is sokkal előrébb vagy árban. azt meg előnyként felhozni, hogy lehet túrni a lemezhegyeket, ha valamit keresel, aztán cserélgetni a meghajtóban, hogy meglegyen valami... vagy hogy milyen jó 200 lemezt cipelni... hát különösen grat.
a ferdítéseid is aranyosak, "nem olyan nagyon sok"... a 80 br lemez (ami baráti áron is legalább egy ezres, de inkább több) vs. 2db 2 terás vinyó még mindig dupla ár (80k vs 40k). és a br lemezed dobhatod ki a francba, ha karcos, a hdd-ről meg van backup. tényleg marhajó. ja és persze az író árát még nem említettük sehol. meg hogy a br az ugye read-only, egyszer kiírod, aztán annyi. vagy vehetsz rw-t kétszeres áron (ez már egy vinyóhoz képest nyolcszoros ár gb-onként, vagy backup vinyóval is számolva "csak" négyszeres), ami még kevésbé megbízható adatbiztonság tekintetében.
részletfizetés van már a világon. a warezt meg nem tudom, miért kellett ide keverni.
-
dezz
nagyúr
válasz
Alchemist #42 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy ezek alapvetően mozifilmek, a rendező és az operatőr mozivászonra álmodta őket, ahol is fényképminőségben láthatók... Ha te otthon életlen képpel nézed, ahol elvesznek a finom részletek (pl. korabeli ruhák mintázata, lakásberendezés, utcakép, vagy akár a szereplő frizurája), azzal meghamisítod a látványt, nem azt a tartalmat látod, amit eredetileg látnál. Pedig ezek nagyban befolyásolhatják a hangulatot. Nem csak a történet számít egy filmben.
Úgy vélem, az 1080p még messze nem az a felbontás, ami feleslegesen sok lenne... Ez még csak annyit mutat meg, amennyit mindenképp muszáj.
Azzal persze teljesen egyetértek, amit a könyvekről írtál, de az ugye egy teljesen más műfaj...
(#43) Tigerclaw: Azt nem értem, hogy a jobb szinkronszínészek folyamatosan panaszkodnak, hogy a stúdiók megalázó javadalmazásokat adnak nekik, illetve egyre inkább amatőröket foglalkoztatnak, sőt maguk a stúdiók is panaszkodnak, hogy a kiadók inkább amatőr stúdiókat bíznak meg, annyira spórolnak. Ez talán olyan, mint a BKV: a bliccelők miatt egyre magasabbak a jegyárak (Európában a legdrágábbak között van), ennek hatására egyre többen bliccelnek...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tigerclaw #43 üzenetére
nem működne, kell a magyar szinkron. vásárlók egyrésze lusta, másik része csak simán funkcionális analfabéta. és akkor még ott a csakaklasszikusszinkron 1.0 monoban hívők. az a vicces, hogy itt is pár filmen vagy magyar szinkron, de valahogy a magyar felirat már néha hiányzik... vajh miért.
mondjuk hála égnek engem ez a probléma már semennyire sem érint (egyrészt három idegen nyelven folyékony vagyok, másrészt meg a svéd piac kissé más).
-
Tigerclaw
nagyúr
A DVD piacot itthon nem a 999 forintos tescos DVD-k ölték meg, hanem az, hogy a forgalmazók nem foglalkoztak azzal, hogy külföldön már évek óta pár dollárért mennek a lemezek és a kutya nem fog 4-5000Ft-ot kiadni filmenként. A CD vs mp3 is kb. ugyanez a helyzet. Blu-ray tekintetében még rosszabb is a helyzet, mert évekkel a bevezetése után is olyan áron próbálják eladni, amilyen ár még a jól kereső nyugat-Európában vagy az óceán másik partján sem lenne versenyképes. Mire beindulna ez a piac nálunk addigra a warez kompletten megöli.
A forgalmazók helyében átgondolnám azt a megoldást, hogy kelet-Európába nem csinálnak szinkronos verziót, ha az ennyire megdrágítja a kiadását, hanem csak rálökik a szlovák/cseh/lengyel/magyar... feliratokat. Én szeretem a magyar szinkront, de azért nem hiszem, hogy egy százmilliókba kerülő mozi árát majd duplázni kellene azért, hogy egy szinkron hang rákerüljön. Nem tudom, hogy a live milyen lehetőségeket ad, de akár azt is megoldhatnák, hogy az extra feliratokat onnan lehessen lehúzni és akkor nem is kellene külön kelet európai lemez. Megvennénk a standard régió 2-es angol nyelvű lemezeket, a live-ról meg lehúzná a lejátszó a magyar feliratot.
-
Alchemist
addikt
Szerintem nem jó dolog először mindent úgy megnézni, aztán újranézni HD-ban.
Nálam viszonylag kevés filmnél okozott a HD felbontás jelentős élménynövekedést. Az igazi befogadás jórészt a tudat szintjén működik és kevéssé az érzékelésén.
Érdemes belegondolni, hogy az elolvasott könyvnek zéró soros képfelbontása van, mégis a fejünkben sokszor nagyobb élményt tudunk belőle összerakni, mintha akármilyen filmen vagy mondjuk IMAX 3D-ben látnánk.
-
-
törölt tag
Ha a kispénzű ember gyűjtőszenvedélynek hódol, akkor először megnézi hogy mi érdekli(warez), ha tetszik akkor megveszi BR-en, és élvezi a minőséget.
Ott még nem tartunk, hogy megveszek taláromra 10 lemezt és kidobálom azokat, amik nem tetszenek
Van különbség a tömörítetlen kép/hang, és a többi f@sh között.
-
dezz
nagyúr
A 2 terás vinyóra a 8 GB-os ripekből 250db fér el, a 16 GB-osokból pedig 125. Ahhoz ez elég sok, hogy egyben menjen a levesbe, ha elpusztul a vinyó -- ahhoz viszont kevés, hogy ne kelljen több ilyen vinyó. Ugyanez a 2 tera kb. 80db 25 GB-os BD-R, nem olyan nagyon sok. Egy jó táskában 100-200db fér el, és azt lapozgathatod, kedvet kaphatsz 1-1 filmhez, stb. Akár a borítókat is oda lehet tenni. Igaz, a lemez ára min. a duplája a vinyónak, viszont kicsinként kell kiadni, nem egyben 20-25k-kat. Ennyit a warezről, de ha értelmes áron adnák, legszívesebben eredetit gyűjtenék.
Ez a 20-25k az a határ, írók tekintetében, amennyiért még minőséget tudnak adni írók tekintetében. A legjobb DVD írók is ilyen árszinten voltak. Az ilyen pehelysúlyú 5-6k-sokban jóval kevésbé bízom.
(#10) D1Rect: Hidd ezt, ha akarod, de a valóságban közel sem ez a helyzet. Max. itthon, de az a "kit érdekel" kategória globálisan.
(#11) telya: Úgy van! Csak ugye itt a legtöbben a leharcolt fejes videókon ötödszörre amatőr módon RF kábelen másolt no-name kazettákból indulnak ki... Na az tényleg szar volt.
De egy minőségi műsoros kazetta (itthon nem sok ilyennel lehetett találkozni, legtöbbször az is egy másik kazettáról lett RF-en másolva) majdnem ott van, mint egy DVD. Vertikális sorban ugyanannyi, csak horizontálisan tompább némileg. Mivel hogy a DVD felbontása ugyanaz az SD, mint a hagyományos PAL/NTSC. (Ezt persze most nem neked írom.)
RyanGiggs: Tévéd? HAHAHA! Talán inkább anyuci tévéje... Mint ahogy a többire is anyuci ad pénzt, ugyi?
Amúgy méteres tévén DivX-et...? Gratula!
Tigerclaw: Látom, konzekvensen BR-nek mondod a BD-t, pedig egyrészt ma már warez körökben is inkább BD-nek mondják (forgalmas torrent oldalon kb. 20x annyi "BDRip" van, mint "BRRip"), arról nem beszélve, hogy az általad annyira látogatott Amazonon is BD-ként szerepel, természetesen. (A másik topikban egyébként elfelejtettél válaszolni, de mindegy.)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #37 üzenetére
azért azt se feledjük, hogy szinkron nélkül nem lehet behozni filmet nyereségesen (warnernek pl sokkal olcsóbb lett volna az egész Európára authoringolt lemezekkel), a piac tetejében baromi árérzékeny. csak a multik voltak? szerintem azért nem ilyen egyszerü (nincs hosszú üm éppen) a helyzet. mondjuk az Odeonért kár volt (bár tovább éltek Cornerként).
a BR luxuscikkáron tartása meg szvsz nonszensz... hacsak nem amiatt, mert kell a szinkron. akinek meg van esze, az inkább megveszi az amazonról (bár, ott meg ott van a posta, mint veszélyforrás).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Tigerclaw #36 üzenetére
"mivel abban a kevés otthonban, ahol van már BR lejátszó"
ha a PS3-at beleszámolod, talán nem is olyan kevés az. kíváncsi lennék rá, hányan használják lejátszónak?
a másik meg, hogy nem lehet a végletekig lecsökkenteni a kiadványok árát. vagy le lehet, csak azzal tönkremegy a piac, ahogy a magyar DVD piacot tönkretették a multik a nonszensz árazású turkálósba belehányt DVD-éikkel. természetesnek veszed, hogy minden árucikk drágul, az élet drágul. de nem veszed természetesnek, hogy ha nem lesz szinte ingyér' a parizer vagy a farmer, akkor bemész a boltba és ellopod. a DVD előállításának, a nyomásnak, az authoring-nek stb. is vannak költségei, a kiskereskedőnek is le kell vennie a hasznát. namost 1000 Ft-os DVD-éken én nem tudom mennyi haszna van egy kiskernek, de gyanítom, hogy semmi. az 500 Ft-os röhejes árazásról ne is beszéljünk... ezt nagy tételben, exkluzív szerződésekkel csak a multik engedhetik meg maguknak. csak közben meg tönkreteszik a piacot. nem véletlenül vonult ki szinte minden jelentős stúdió képviselete Magyarországról. ennek örüljünk?
persze gondolom ezek a dévédéjánosok, akik teleugatják a topikokat azzal, hogy "ha nem adjátok ingyen a DVD-t, akkor inkább menjetek tönkre, ti maffiózók!!", csak letöltögetők, eszük ágában sincs filmeket venni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Annyi haszna lehet az ilyen double/triple packoknak, hogy mivel abban a kevés otthonban, ahol van már BR lejátszó, csak 1 van, de dvd lejátszó viszont több is lehet, asztali vagy hordozható formában, laptopban. Persze nem egy átlagos magyar háztartásról beszélek, hanem egy "nyugati" háztartásról, de a piac rájuk épít, nem ránk. Azokban a háztartásokban van a gyerekeknek is hordozható dvd, hogy az autóban vagy nyaraláskor is legyen mit nézniük. Az iPod Touch/iPhone szintén zenész. Szóval lehet haszna, de nem igazán nekünk. Pár éve volt olyan akció, hogy a régi dvd-ket félpénzért be lehetett váltani BR verzióra.
-
shaddam
aktív tag
Aki azt mondja hogy a blu-ray hülyeség, az gyanítom maximum egy 19"-es monitoron nézi a tucatszám torrentről leszedett filmeket.Vannak páran akiknek a filmezés nem a gép előtt görnyedés, hanem egy kényelmes fotelből tévézés.Hatalmas különbség van a dvd és a blu-ray között mind kép- és hangminőségben.
A gond az hogy nálunk hülyének nézik az embert a túlárazott filmekkel. -
Alchemist
addikt
Hát kövezzetek meg, de az általam többféle felbontáson látott filmek kb. 20 %-ánál éreztem szubjektíve nagyobb élvezeti értéket jó DVD rip és BR között.
Nem jelentett plusz pontot, hogy a főhős arcán látom a régi hegeket, amikor a film közepesen volt fényképezve vagy szar volt a történet.Másrészt gyakran vannak olyan pillanataim, amikor egymás után több filmbe beletekerek vinyóról, hogy valamiféle ihletet kapjak... ilyenkor a könnyű kezelhetőség többet számít, mint a felbontás.
De azért terjedjenek csak el a magasabb minőségű formátumok. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
RyanGiggs #28 üzenetére
a nekem megfelel, a nekem tökéletesnek tűnik, meg a megver egy rendes kiadású retail dvd között remélem azért érzed a különbséget. mert van. ha van igénye a jobb minőségre az embernek, ha nincs, attól még a különbség megmarad.
Tigerclaw: itt svédeknél olyat 1-2őt láttam double playből (nem igazán értem egyébként, h mire jó), viszont egyet fizet kettőt kap van. még az asztalik ára csökkenhetne egy picit, az elterjedéshez szerintem még mindig picit olcsóbbnak kéne lenniük a lejátszóknak. de, alakul a dolog.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Amazonon egyre több a double és triple play verzió, vagyis egy árért BR és DVD verziót is kap az ember, vagy akár digitális letöltési lehetőséget. Ez utóbbi ha jól értem egy alacsonyabb felbontású verzió, amit pl. iPod Touch-ra optimalizáltak. Még ezek a triple play verziók is sokkal olcsóbbak, mint itthon mondjuk az xpress-ben.
-
k.
őstag
válasz
RyanGiggs #22 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy leszűrtem, te csóró vagy, mind agyilag mind anyagilag.
No offense, nem személyeskedés csak épp a tököm telivan, hogy jönnek a warezhuszárok rajkodni.
Én is töltök le néha napján, de nem plakátolom ki, hogy büszke vagyok rá.
-Egyébként 25 eredeti BD film van itthon- -
telya
aktív tag
válasz
RyanGiggs #22 üzenetére
alapvetoen nem vagyok a filecsereles es warez ellen, es nem akarok rosszat senkinek, de neked kivanom hogy egyszer csongessen a hazadon a rendorseg es sitteljenek le eleted vegeig. utana talan elgondolkozol azon hogy mennyire poen masok munkajat ellopni. ha mar warezolsz, legalabb ne reklamozd ezt buszken, ez a legkevesebb. ez kb olyan mintha egy cigany irogatna egy forumba hogy csak a luzerek dolgoznak, o nem csinal semmit csak gyereket, es segelybol siman kenyelmesen megel. (abba meg most ne is menjunk ide, hogy milyen orszag az, ahol ezt tenyleg meg is lehet csinalni...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RyanGiggs #22 üzenetére
"hanem BlueRay Rippeket, amik DivX formátumban vannak. Sokkal jobb minőségűek mint az eredeti dvd lemezek!"
már megbocsáss, de a nagy büdös fenét. a divX méretű (értsd, 700-2100) filmeknél nem lehet csodát tenni, legyen akármilyen tömörítés vagy container. elsőre lehet, hogy élesebbnek tűnik a kép pár helyen, de gyakorlatban túl sok a zörej és általában tele vannak kódolási hibákkal. a 720psek közül azok, amiket rendesen átkonvertáltak, azok már megverhetnek egy jó masterű retail DVDt (itt most tegyünk különbséget a korai halovány masterű lemezek és a highend DVD kiadások között, nem mindegy, hogy 3.5-4Mbps vagy 7-8Mbps a film átlagos bitrátája), ha nincsenek kódolási hibák (pl ghosting, zónásodás, zörej, csak hogy a kevésbé zavaróakról beszéljek), főleg abban az esetben, ha nem spóroltak a bitrátával. eredeti BR lemeznél természetesen odafigyeléssel készített masternél ilyen hibák ne jöhetnek elő (súlyos kódolási hibát dvdknél se láttam sokat, pl a Re-Animátor 2nél volt egy kb fél-másfél másodperces képhiba). az átkódolás miatt pedig minőségromlás biztos lesz (1080pnél is), kérdés, hogy mennyire fog látszani. megbízható források szerint 100centi fölött már látszik, én hiszek nekik
.
nagyon ritkán előfordul, hogy egy retail dvd9et megver egy sima dvdrip, de ott általában valamit nagyon elszúrtak a masternél (Battle Royale 1-2 hazai kiadás, az angol kiadásból készült ripnek ahogy hallottam -botrány volt anno a kiadáskor, sokat csúszott a lemez, aztán pedig nagyon rossz lett a kiadás- sokkal szebbek voltak a színei, nem szellemképedett és nem volt tele digitális tömörítési hibával).
-
RyanGiggs
őstag
Dehogy undorító!
Vegye meg az aki akarja annyi pénzért,
Majd ha 1000Ft-os áron fogják adni a legújabb filmeket,
akkor beszélhetünk róla.
Addig felejtős.
Játékot se veszek 1et se!
Ha-ha-ha.
Tudod mikor adok ki érte 10k-t.
Hülyének nézel engem??Amúgy nem sima DivX filmeket nézek a tv-ben, hanem
BlueRay Rippeket, amik DivX formátumban vannak.
Sokkal jobb minőségűek mint az eredeti dvd lemezek! -
proci985
MODERÁTOR
amiről elfelejtettek beszélni: svédeknél év vége felé jelentek meg az olcsó BR lemezek az áruházakban is, tömegesen. értsd, BR film 3000ért, akkor meg majdnem frászt kaptam, amikor a Keresztapa triológiát megláttam 8ért BRn. namost, én fél évvel előtte másfél annyiért vettem a fémdobozos magyart, dvdn. azóta meg akciózták őket tovább, pár cím (pl Lady Vengenance) már van 1500-1800forintnak megfelelő összegért is. de kisvárosban lakok, szóval pl a media markt készletével nem vagyok tisztában
namost, magyar helyzetet nem ismerem, de Xpressen jelenleg 6k leértékelve egy film, teljes áron 6.7k. annyiért ebből nem lesz áttörés, hiába van már 16kért lejátszó (depon annyiért találtam pcset), meg hiába van pár embernek ps3ma is.
viszont, ha a BR kiadás akár még olcsóbb is, mint a dvd, az úgy már más;>
szerk: 102centis fullHD tvn meg nézzen divXet az, akinek három anyja van. már elnézést. én a 19"es monitoromon látom a különbséget a dvd5 és a dvd9 között 80perc fölötti filmnél(rendes master esetén), nemhogy divX és dvd9 között. egy BR meg egy divX meg nem ugyanabban a súlycsoportban játszik, főleg ha a hangkódolást (mp3@128, jóesetben vbr?) is bevesszük. legyünk már picit igényesek.
-
RyanGiggs
őstag
Te meg pesszimista!
Miért szerinted meddig bírja? 1-2 évig??
A belső winyóm is lassan 4éves azt semmi baja.
97%-ot ír a HD Sentinel.
De szerinted az se fogja bírni 5-10évig, tudom.
Amúgy meg kit érdekel meddig bírja, folyamatosan ellenörzöm.
Mielött bedöglik, mentem egy újra az adatokat. -
RyanGiggs
őstag
Most vettem, csak nem nyúvad ki egyhamar. (WD)
Azért ezek egy 5-10 évig biztos bírják.
Addigra meg már lesz 4-8terrásak is tuti,
akkor meg másolom ennek a tartalmát az újra.
Vigyázok az adataimra. (próbálok)Felmerült bennem hogy ahonnan leszedem, talán ezt vki meg is vette,
ezért mindig megköszönöm, a köszönő gombbal.A tv-m 160k volt egyébként, arra nem lett sajnálva a lóvé.
Sokkal-sokkal jobb a hatás így filmet nézni.
Tegnap este a Viharszigetet néztem. -
Oliverda
félisten
válasz
RyanGiggs #15 üzenetére
Aztán ha megreccsen egy szép napon a 2 terrás külső winyód akkor búcsút mondhatsz a tartalmának.
Mondjuk gondolom az még fel sem merült benned, hogy a sok innen-onnan letöltött HD filmjeid legalább 90%-a BR-ről lett leszedve. Ergo valaki volt olyan marha, hogy képes volt pénzt adni érte...
Gondolom a szuper 102cm-es FullHD TVért nem sajnáltál kiadni 100+ ezer pénzt. Pedig annak is csak töredéke az előállítási költsége.
-
RyanGiggs
őstag
Én most vettem egy 2 terrás külső winyót,amit csak
rádugok a 102cm-es FullHD tvmre, azt mehet a mozizás!!!
Ennyit a BR-ről.
Még jó hogy olyan tv-t választottam ami mindent lejátszik!!!
DivX-mkv-mpg, és még a qrva anyát is lejátsza.
Ultra Giga Brühaha!!!!
Tudjátok ki ad ki érte azokért a lemezekért annyit amennyiért árulják....!!! -
telya
aktív tag
nemtom hol nezegeted te ezeket az arakat, de amilyen hulyesegeket beszeltel, nem csodalkoznek ha a leglehuzosabb helyeken venned a filmjeidet ahol teljesen hulyere vesznek. normalis helyeken egy premierben megjeleno bd film 20 dolcsi, kb ugyanannyi, mint egy premier dvd film, neha meg olcsobb is.
semmivel nem dragabbak sem az irok, sem az olvasok, sem a lemezek, mint a dvd volt a maga koraban, amihez hasonlitgatod, innentol kezdve nem hiszem hogy barmi fogalmad lenne arrol amirol beszelsz. -
Sanyix
őstag
pont lexarom a filmes lemezeket. Egyébként marhaságot írtál mert sok dvd már kapható 1-2k-ért... hol van ettől még a blúréj? Még több éves filmeket is teljes (pofátlan) áron adják...
nem beszélve az írókról, meg a lemezekről... sőt az olvasókat sem éppen annyiért adják amennyit érne. -
telya
aktív tag
ilyen eszmeletlenul nagy baromsagot sem hallottam meg. tanacskent csak annyit mondok, hogy ha ennyire nem ertesz hozza, legjobb ha maskor ki sem nyitod a kis szadat. kb minden normalis orszagban ugyanannyiert adjak a bd filmeket mint a dvd-ket, innentol kezdve ha valami draga, az pont a dvd film.
Angel1981: tevedes, kep/hangminosegben dvd es bd kozott nagyobb kulonbseg van mint vhs es dvd kozott.
-
" egyébként 67,6%-kal több nagyfelbontású film talál gazdára"
Tavaly eladtunk 7db-ot az idén pedig....
-
Tigerclaw
nagyúr
Mondjuk az nem jó érv a BR ellen, hogy a neten le lehet tölteni ingyen HD-ban a filmeket, mert ennyi erővel minek dolgoznak az emberek, mikor bankot is lehet rabolni. Magyarisztánban drága BR, de legalább egy okkal több, hogy nyelvet tanuljon az ember.
Maga a HD képminőségben van olyan ugrás a DVD-hez képest, mint anno a DVD volt a VHS kazettákhoz képest.
-
berVi
senior tag
"Ettől függetlenül globális szinten visszaesés tapasztalható, amit az online tartalomszolgáltatás lassú, de biztos térnyerésével magyaráznak az elemzők."
micsoda meglepetés. mintha nem lenne nyilvánvaló kb. 3-4 éve (effektíve amióta létezik)... már csak annak tudok gratulálni, akinek volt annyi esze, hogy mégis beruházzon ilyesmibe.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az biztos, hogy a BR filmekre vonatkozik a statisztika, nem az adattárolásra. Én is Angliából rendelek BR filmeket az amazonon keresztül. Sokan rendelnek külföldről, és ezek is a kinti statisztikát javítják. Itthon addig nem lesz ilyen eltolódás a BR felé, amíg a jelenlegi horror árakat erőltetik a forgalmazók. Érdekesen kalkulálják az árakat. Szerintük ha a itthon hozzáadják a magyar menüt, feliratot és szinkront azzal megduplázzák a film értékét. Amíg le nem csökken itthon 4-5 ezer Ft. közé a BR mozik ára, addig én biztos külföldről fogom gyarapítani a gyűjteményemet. Az lenne a legjobb, ha a BR live-on elérhetőek/letölthetőek lennének a feliratok és akkor lenne is értelme/haszna a BR live-nak.
-
atti_2010
nagyúr
Ebben igazad van csakhogy ok itt nem elsősorban az írókra gondolnak hanem az asztali lejátszókra és a felvett lemezekre, az más kérdés hogy ha ezeknek nő az eladásuk magával hozza azt is hogy az írók ára is csökken majd a lemezeké is, tárolásra egyértelmű bukta a Blu Ray mivel olyan olcsóak lettek a HDD-k és úgy felgyorsult az internet hogy a lézeres írók már nem tudnak lépést tartani velük, és sajnos a filmforgalmazó maffiózók még mindig nem látják be hogy zsákutcába hajtottak.A DVD könnyebb helyzetben volt hiszen a megjelenésekor meg elképzelhetetlen volt 1 DVD létöltése a nettről, legalábbis nálunk, most meg azt kérded hogy hány perc alatt.
-
Sanyix
őstag
kb 2006 óta félévenként hallani ezt... mégsem kell a kutyának sem, nem véletlenül. Drága lemez, és író, és kicsi tárhely
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az európai és a japán piac mindenképpen vevő a nagyfelbontású filmekre.
- Gaming notebook topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Robogó, kismotor
- Steam topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LED világítás a lakásban
- Star Trek
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest