- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Godefroy linkelt egy kimutatást, bár ott 48,4% a max., nos én egy hasonlót láttam korábban, de ott egy ponton keresztezte a két vonal egymást. Most hadd ne keressem.
(#79) Godefroy: Nem, nincs közgazdasági végzettségem, és?
Oké, akkor úgy mondom, hogy a kapitalizmus mai formája. Miközben szerintem te valami vadkapitalista álomvilágban élsz, amin a fejlett országok már túlléptek 1-200 éve...
Az állam garantálja a szabad piacot, ahol 1-1 cég nem helyezheti a saját érdekeit minden más fölé. A versenyhivatal nem csak dísznek van.
Az Intel kimondottan egy agresszív és notórius szabályszegő cég. (Mint írtam, jelenleg is folyik ellenük vizsgálat, és nem az AMD kezdeményezésére, hanem hivatalból. Lassan őrölnek ezek a malmok, de előbb-utóbb lépni fognak.) Ez egyszerűen tény, nem holmi fanság mondatja velem. Egyszerűen azért állok az AMD mellett, mert sokkal jobban tetszik a kreatív fejlesztés és együttműködés, mint ez a vadkapitalista mindenkit lenyomunk és háborúban állunk az egész világgal attitűd.
-
dezz
nagyúr
Már megbocsáss, ez egy tini ködös elképzelései a szabad piacról és a kapitalizmusról...
Ez nem arról szól, hogy jól megy-e vagy sem. A monopólium- és versenykorlátozó (piacellenes és a fogyasztók érdekeit sértő) magatartás ellenes törvények a kapitalizmus alapjaihoz tartoznak, ezeket az USA-ban is a lehető legkomolyabban veszik. Külön hivatala van, aminek jogában áll súlyos büntetéseket kiszabni, adott esetben akár feldarabolni is cégeket! (Hogy aztán azok egymással versenyezzenek, így biztosítva az egészséges piaci viszonyokat, ahol valóban érvényesül az a bizonyos kereslet-kínálat.)
Már nem egyszer bebizonyosodott, hogy az Intel súlyosan vétett ezek ellen az alapszabályok ellen. Pl. a jelentősebb kedvezményeit ahhoz kötötte, ha egy OEM egyátalán nem vagy csak "mutatóba" épít AMD-s gépeket. Nem véletlen, hogy az AMD piaci részesedése akkor sem haladta meg az ~51%-ot, amikor sokkal jobb procikat gyártott, és pl. most is csak elvétve találkozni AMD alapú termékekkel (laptopok, stb.) - és nem azért, mert procierőben kicsit gyengébben, miközben minden másban jobbak és sokszor még olcsóbbak is...
Ha minden a normális mederben haradt volna az elmúlt 10-15 évben x86 vonalon, akkor az AMD most kb. egyenrangú lenne az Intellel, hasonlóan jó procijai lennének (lett volna kellő forrása a fejlesztésre) és alacsonyabbak lennének az árak... Nem tudom, ki az, aki tapsikol örömében, hogy ez nem így van... (Na ja, az Intel részvényesei. De azok is csak addig, amíg fel nem darabolják kedvenc cégüket... Vagy egyszerűen elsöpri őket az ARM, mert túl kényelmesen ültek a babérjaikon. Az ARM ellen nem működnek a háttéralkúk és lefizetések.)
-
dezz
nagyúr
Persze. Én nem tudom, mennyire veszik ezt ma figyelembe, de 2-3 éves zoomhasználóként ritkán tapasztalok igazán zavaró problémát. (Leszámítva a pixel-éles pixelgrafikai elemeket, ami persze homályosabb lesz. A fényképek viszont pl. nem ilyenek, és sok AA-s rajz sem.) Az általad linkelt oldalon is korrigálni lehetne a jobb oldali elcsúszást a pozíció megfelelő megválasztásával, lásd a bal oldalon nem csúszik el. (Legalábbis a Maxthlon3-ban. Most nem szeretnék más böngészőt indítani, mert nekiállnak egy sor tabot megnyitni.)
Mindenesetre ez a 100 körüli ppi, ami a mai monitorokat jellemzi, igazából iszonyat kevés, csak azért nem érezzük ezt annyira, mert valami vagy pixel-határra igazított, vagy AA (ill. a betűk ClearType-osak), amitől viszont kissé életlenek. 200 ppi-n jóval csekélyebb lenne ez a proglémakör, 300-on meg talán el is enyészne. (Már a monitoroknál, kis kézi eszközöknél, amiket jóval közelebbről nézünk, inkább olyan 500 körül van ez.)
-
dezz
nagyúr
Ilyen PPI-re talán nem is lenne szükség, de egy duplázás már nagyon időszerű lenne. Bár nem tudom, mennyi kellene ahhoz, hogy már lényegében mindegy legyen a beállított felbontás, ne legyen látványosan rosszabb, mint a natív.
A Windows tényleg nem áll a helyzet magaslatán (ebben [is?] sokkal elmaradottabb, mint pl. az OS-X, ami már vagy 8 éve vektor-alapú, így kapásból profitált a Retinából, sőt igényelte is, úgyhogy ideje volt). Viszont szerintem a mai böngészőkben elé jó a zoom (legalábbis a Maxthlon3-ban, amit egy ideje használok, mert jobbnak bizonyult, mint a Firefox, de a többiben sem tűnt rossznak). Nálam pl. 130% a default (a betűket és a nem bitmap alapú grafikai komponenseket vektorosan kezelik [utóbbiakat pixelhatárra is igazítják], így ezeknek eleve mindegy).
-
dezz
nagyúr
"A piac határozza meg egy termék árát"
Normális esetben igen. Pl. ha nem csak 1-2 AMD-s gép lenne 100 Inteles mellett a polcokon... (Ha nem lennének lefizetve vagy befenyítve az OEM-ek, hogy ne foglalkozzanak az AMD-vel.) Annó a P4-et és P-D-t is úgy nyomták, mint a világ 8. csodáját... (Az AMD-nek a jobb procikkal is éppen csak kemény 51%-ra sikerült feltornásznia a piaci részesedését, de azt is csak rövid időszakokra. Bár az Intelnek ez is presztizsveszeség volt, és persze bevételiesés, lényegében ennek köszönhetjük a Core családot.) Lehet, te nem is hallottál a versenyjogi perekről és súlyos elmarasztalásokról, világszerte? (Jelenleg is folyik ellenük vizsgálat.)
-
dezz
nagyúr
Az is jelent valamit, hogy a számítási teljesítmény és teljesítmény/ár viszonyok mennyire nem tükröződtek a piaci részesedésben. Az Intel minden eszközzel igyekszik bebetonozni a helyzetét, legyen az legális vagy illegális, igen jelentős összegeket költenek erre. Azaz a procik árának egy része erre megy - a többi meg az extraprofit. Így a vevőkkel fizettetik meg azt is, hogy Intelt vehetnek, még drágábban is annál, mint ami tisztes hasznot hoz.
-
dezz
nagyúr
"A QPI link azonban így is gyorsult, így a rendszer a memóriát 45 GB/s-os tempóval éri el"
Hogyhogy, hát nem IMC-s?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged