Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- Notebook hibák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fujifilm X
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #156 üzenetére
erre mondtam hogy simán 100x jobb főleg mert én is szeretem ami azokból kipottyan
- ilyen szempontból egy XF-10 tettszik nagyon-de persze ma az a pffujj mi ez kategória...
-de tény ma egyszerűen nem menő fényképezőgépet venni- vagy pedig ciki vagy ha megmondod hogy szerinted nem oké teljesen ami kijön egy telefonból...még akkor is hogy a legtöbb átlagembert megkérdem aki a telefonját imádja és tisztában van a ténnynel hogy jobb egy fényképezőgép...
-amikor meg kapok emailben pár telefonos raw-ot a havertól hogy csináljak mán vele valamit akkor az agyam dobom el mikor megnyitom őket és nem jó értelemben.157 aginor: értjük mit mondasz de attól még a kijelzőre 2x az ujjammal odapötyinteni , nem több mint a telón az appot megnyitni és odapöttyinteni...nem kell annál többet tenni...
és tartom hogy az emberek egyszerűen inkább cikinek érzik szembemenni ezzel a teló az menő felfogással. -
aginor
veterán
válasz
Stauffenberg #156 üzenetére
Azt nem akarjátok megérteni, hogy sok esetben nem arról van szó első sorban, hogy a képek elkészítése melyik megoldással mennyi energiába kerül, hanem arról, hogy cipelsz magaddal egy újabb kütyüt, amiért pénzt adtál ki, elhagyhatod, tönkre mehet, ellophatják, energiát kell beletenni a tanulásába, és az emberek egy jó része elkönyvelte, hogy a fotózás amolyan varázslatféle és nem tud vele megbirkózni, vagy nem is akar. És akkor még nem is említettük az igényeket, mivel a legtöbb embernek a felhasználási területeire és igényeire bővel megfelel egy telefon is.
Ezzel a folyamatos szajkózással Ti ugyanolyan keményfejűek vagytok, mint a másik oldal.. Legyen mindenkinek úgy jó, ahogy hiszi, nem lehet mindenkit megtéríteni. Ahogy a régi oktatóm mondotta volt mindig: "mindenki úgy ba**ik ki magával, ahogy akar". -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #141 üzenetére
LR-ban is gond nélkül rá lehet ereszteni egyszerre többszáz képre egy "színes-szagos" beállítást, aztán már csak exportálni kell, addig meg nem muszáj a gépnél lenni, míg ez eltart, szóval látványos eredményt ezen az úton is elég gyorsan el lehet érni, nem kell ahhoz mobil. Arról nem is beszélve, hogy egy dedikált géppel "parasztvakítani" is jobban lehet, sokkal hatásosabb képeket lehet kihozni. Ha pedig megtartjuk a RAW-ot, később még mindig hozzá lehet nyúlni a jobban sikerült képekhez, és rendesen megcsinálni.
-
aginor
veterán
válasz
Stauffenberg #143 üzenetére
Na, itt fején találtad a szöget. Nem akarásnak, nyögés a vége. Ha valaki nem tud/akar olyan szinten sem belemélyedni egy használati tárgy üzemeltetésébe, hogy legalább az automata módot be tudja kapcsolni és exponálni, az nem a készülék hibája. Saját ismerősi körömből is kiindulva, már néha az is gond, hogy megértsék, hogy az expógomb kétállású. Ugyanakkor azt is tapasztaltam, hogy pl. volt barátnő, miután összekerültünk, szépen ki tudott kupálódni annyira gond nélkül, hogy beállított gépet a kezébe lehetett adni félautomata módban is, és gond nélkül tudta használni, tehát nem lehetetlen a dolog. A probléma inkább az, hogy nincs rá hajlandóság, ezen pedig nem tudsz segíteni, de igazából nem is kell, így működik a világ. Ezek után, ha valaki ennyire nem merül bele a dolgokba, akkor neki valóban jobb választás egy komolyabb telefon, és itt most nem a képminőségről beszélünk, hanem a kényelemről és praktikumról.
-
arn
félisten
válasz
Stauffenberg #141 üzenetére
a piac mar megadta a valaszt, igy eleg meddo vita.
-
arn
félisten
válasz
Stauffenberg #132 üzenetére
epp ez az, hogy egyre kisebb a kulonbseg, es egyre tobbet kell raaldozni, hogy latvanyos legyen a dedikalt kamera elonye. plane, hogy:
* a fotok nagy resze a nezokepen sem jut at, szvsz teljes kepernyon is alig nezi vki
* a dedikalt kamera arra van belove, hogy a valosagot adja vissza, az emberek meg vmi szines szagos dolgot akarnak, ezt megkapjak azonnal a mobiltol. kameraval utomunka nelkul nem lehetsegesszoval a josag megitelese is erosen szubjektiv, a tobbsegnek a kameras kep jo, sot a fenti szempontok alapjan lehet jobb, mint amit a kamerabol kipottyano utomunka nelkuli. sok fotozo a fenykepezo alapjait sem akarja megerteni, nem hogy utana meg swt vegyen, aztan heteket toltson a nyaralos kepek rawjaival. lefotozza, megosztja, ennyi a tortenet.
de oszinten szolva mar nekem is egyre szukul azoknak az esemenyeknek a sora, amivel arra karhoztassam magam, hogy a csalad helyett a roluk keszult fotok feldolgozasaval toltsem az esteimet.
jobb? nem... megfelelo? igen. ez a kulonbseg.
-
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #135 üzenetére
igen értem mire gondolsz, ne haragudj, kissé elmentem másfelé, csak arra akartam ezzel célozni hogy az ezt bekajálók szerintem nincsenek olyan sokan-legalábbis én nem sokkal találkoztam eddig
-
válasz
Stauffenberg #135 üzenetére
Őszintén a mai telefonárakat nézve nemigazán értem sokak nyafogását a "plusz anyagi ráfordítás" témában. Kiad 2évente 300eFt-ot egy telefonért, amit aztán pókhálósra törve a kutya se vesz meg tőle, de a 10évig minden telót garantáltan überelő 200eFt-os fotós kit "drága"
.
A telefon vs normális szenzorméretű fotógép témában egy érvet tudok értelmezni, az a kényelem-hordozhatóság. Nyilván melóba menet v családot ide-oda szállítgatva nem akasztok a nyakamba egy 6kilós 5DmkX +2.8/24-70 +2.8/70-200+3db stúdióvaku kitet, ez érthető.
No mind1, vissza a nikon APSC MILC témához, aminek nagyon örülünk, hogy végre létezik...
-
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #132 üzenetére
én elég sok embert ismerek, aki oda van a telefonjáért és nem is gondolkodnak a kamera miatti évenkénti újabb csúcstelefon vásárlásán hanem egyből beleugranak, de a többség ha megkérdem azt mondja tisztában van vele mennyivel jobb egy rendes gép, csak éppen a szekrényben ülne, mert telefonképernyőni méretben nézik meg, meg mert minek kínlódjon a telefonra pakolásásval a képeknek- a másik csoport meg akik nagyot csalódnak valami lassú dslr-ben amit belépő szinten vettek, mert valaki osztotta nekik az észt hogy azt kell venni....-
egyébként ezt meg is értem, sok belépő gépnél amik mint fényképezőgép szuperek mint pl az ominózus teszt alanya amire a belinkelt kommented írtad...az egyetlen baj hogy lassú, a mai villámgyors okostelefonok mellett- simán idegesítő a használata , függetlenül attól hogy ami kijönne belőle (főleg a fuji a filmszimekkel lehetne igazán király a annak aki teló mellé venné...) mennyire szép.
-
arn
félisten
válasz
Stauffenberg #127 üzenetére
persze, hogy jobb, csak milyen aron?
+ 1-2kg cucc
- par ezer euro
+ x ora munkafotoskent komolyan nem ertem, hogy mit nem lehet az atlagember szempontjain megerteni. olyan, mintha azt bizonygatnad, hogy milyen fasza az xy sportauto a palyan, mikozben az atlagember csak varosban megy vele, leer a spoiler, raz a futomu es 20 litert eszik szazon. jobban jar egy "varosi", olcso autoval akkor is, ha palyan sehol se lenne.
-
hibavissza
veterán
válasz
-
bayarena
aktív tag
válasz
Persze, egyet értek, de akinek nem felel meg a mobilos fotózás, többet akar, szerkeszteni akar, áldozni szeretne rá, mert jobbat akar, az nem is egy Nikon 1re vált, hanem komolyabb szintre.
A Nikon döntése alapján nagyon kevés ember az, akinek több kell a mobilnál, de nem kell több a Nikon 1 szériánál... -
bendus1
csendes tag
válasz
Stauffenberg #9 üzenetére
A több száz fókuszpont, szemkövető AF stb..... nem teszik megépíthetőség szempontjából bonyolultabbá magát az eszközt. Amiről beszélsz az nagy részben software kérdése. A MILC felépítésileg egyszerűbb mint a tükrös.
-
bendus1
csendes tag
válasz
Stauffenberg #13 üzenetére
Én úgy tudom, hegy ez sajnos csattog. Nincs Silent módja se.....
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg #28 üzenetére
ez olyan bekattanás, mint az ios vérfanoknál 2019-ben érvelni a 4.x droidos hibákkal, meg főzött rommal
csak közben elment mellettük a világ.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Stauffenberg #18 üzenetére
Amit linkeltél egy 3 éves cikk. Lehet még kapni azt a készüléket?
Amúgy mindegy is, mert azt gondolom, hogy egy átlagos tudású kitobival 200K a max. amit kiad egy átlagember. MILC-nél ez maximum a váz.A telefont meg ne keverjük ide. Az igényes amatőrökről beszéltem.
-
válasz
Stauffenberg #15 üzenetére
300eFt környékén? Az, hogy megkapod egy használt 3éves GX80-ban vagy egyéb kb 3éves milc vázban kevesebb, mint feléért. Igaz, nem lesz rajta canikon plecsni.
Jogos, a telót hanyagoljuk
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Stauffenberg #13 üzenetére
Nem akartam én semmit kinyilatkoztatni. Vagyok én, a balf@sz, aki szeretne normális képeket csinálni. Ezt anno a belépő DSLR-el megtehettem. Alig volt drágább, mint egy komolyabb kompakt.
Most a DSLR-t mindenki fikázza, de a laikus csak azt látja, hogy a MILC nem jobb, de legalább drága.
Kellenének rendes összehasonlító tesztek, ahol azt is figyelembe veszik, hogy a belépő szint az sokszor a lelkes amatőr igénye. -
válasz
A "szimpla válasz" mentségére legyen szólva, hogy ez a váz és a canon aps-c cuccai tényleg eléggé belépőszint kategória, amiből kifelejtik az IBIS-t, a videót lesz.rják annyival, h "najó, legyen 4k a felbontás" (de marad 100mbps h.264, 30fps, mint egy jobb telefonnál).
A minőségibb obiknál megfigyelhető egy kis fejlődés optikai minőségben is, ami megmagyarázza a magasabb árakat. Hiába csiszol az ember 500+éve lencséket, ma is van új a nap alatt - és nem 2 fillérbe kerül egy-egy aszférikus vagy épp fluorit tag legyártása, a 20éve még nem létező OIS modul olyan precíz kidolgozása, hogy ma már 3FÉ-t simán elvárhatunk egy stabis optikától - és a mocorgó lencse az aprópixeles vázon se fogja elkenni az élességet.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Kétségtelen, hogy én nem értek a fotózáshoz és a gépekhez. Annak idején megvettem a Canon EOS 500D-t, mert nem tetszett a sok vacak automata. Akkor aktuálisan megnéztem, hogy adott árban mi, mit tud és utánaolvastam a véleményeknek, néztem teszteket.
Most a MILC-nél, lehet, hogy a tesztek rosszak, de én semmi igazi előnyt nem látok, a méretét leszámítva. De legalább sokkal drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kicsit több, mint egy évvel a full frame érzékelős Z 6 és Z 7 bemutatása után végre egy olcsóbb Z szériás MILC-et is piacra dobtak a japánok.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest