Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Ráeresztesz a kamerán belüli Jpeg-re egy tetszőleges színprofilt, igény esetén egy kicsit csavarsz a kontraszton és a szaturáción, máris ott a színes-szagos kimeneted. Nem kell szükségszerűen naturálisnak lennie az eredménynek.
Nem tudom ki beszélt itt nyaralások több száz RAW fotójának feldolgozásáról. Én hiába vagyok hivatásom szerint is fotós, a bánat fogja egy nyaralás anyagát LR-ban kigyurmázni, ezért mentek RAW + Jpeg-et és ha használható a Jpeg motor, akkor egy árva darab RAW-hoz sem nyúlok hozzá csak ha okvetlenül muszáj (de általában nem az), azonnal készen vannak a családon belüli megosztásra és a leválogatott 10-15 darab a nyomtatóba küldésre.
Tényleg nem értem ezt a beszélgetést, mintha olyanokkal vitatkoznék, akik 10 éve fogtak utoljára a kezükben fényképezőgépet és még sosem lőttek Jpeg-ben valami újabb vázon.
-
Stauffenberg
nagyúr
Valamit nagyon félreértesz, nekem rendben van az átlagember szempontrendszere, csak az bullshit, hogy az algoritmus jobb fotókat fog kiköpni, mint egy rendes gép + nagyon alapszintű tapasztalat. Ez önámítás és a mobilgyártó marketingesek elégedetten csettintenek, miközben lenevelik a fotózni vágyókat arról, hogy 30 percet rááldozzanak az életükből 1-2 Youtube tutorial megnézésére, cserébe súlyos felárakat elkérnek az eggyel jobb telefonért, amiben már benne van Az A Kamera, ami már azt ígéri te leszel a következő Ansel Adams. A helyén kezelve a mobilfotózás egy nagyon kényelmes, szuperkompakt, mindig nálad lévő dolog, nincs is vele baj. De ez pont olyan, amikor valaki egy M4/3 szettel vakerál arról, hogy simán kiváltja a Full Frame rendszert. Nem váltja, csak egy kompromisszumot kínál arra, ha a méret-ár-hordozhatóság fontosabb szempont más jellemzőknél.
Az árak meg relatív, úgy veszik az emberek a 700-1000 euró körüli mobilokat fotózásra, mintha nem lenne holnap, ugyanennyiből már kijön egy alap MILC szett, ami se nem nagy, se nem drága (egy jobb mobilhoz képest) és leiskolázza a csúcsnak misztifikált algoritmusokat. Öcsém több évnyi flagship mobilos fotózgatás után újított egy GX80-ra (~150k kitben újonnan, használtan meg bőven 100k alatt) és ég meg föld a különbség saját elmondása szerint. Nem viszi mindenhova ezt sem, de ha elmegy a barátnőjével csak egy laza sétára a városba, nyaralnak, eseményekre járnak, akkor nála van, nem nyűg cipelni. Azóta a barátnője is vett egyet és imádják.
Ha valaki idáig sem akar eljutni (önszántából vagy mert elhitte a marketing bullshitet), azzal sincs baj. Csak ne tápláljunk már egy téveszmét, hogy a full amatőr jobban jár a mobillal. Azzal jár legjobban, ha megismeri a lehetőségeit és egy nagyon kicsi energiát beletesz a tanulásba, az még csak pénzbe sem kerül és fájdalmat sem okoz.
-
t72killer
titán
Igen, fényes nappal teljesen okés képeket csinálnak a mobilok - hozzátéve, hogy ezeknek a képeknek a 99.99%-át tenyérnyi mobilkijelzőn is "fogyasztják", tehát az igény (=fizetőképes kereslet) ki van szolgálva.
A csereoptikás rendszerek gyakorlatilag a 4kTV-kre dolgoznak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Igen, és egy 10-14MP-es, nem zaj/dinamika sztár szenzor nem olyan óriási ugrás egy jobb mobilról. Az rx100-ak azért odavágnak még fél FÉ-t.
#96: a mobilgyártók ugyanazzal a sz.r nagyonmax 1/2.3"-os szenzormérettel dolgoznak, mint 10 éve. Attól, h dől belőlük a marketing meg a megapikszel, ezek sose fognak felnőni egy normális 1"-os szenzor közelébe. Más kérdés, h a vásárló egyelőre bekajálja - de sztem előbb-utóbb a vásárló is rájön, h átb.sszák az 1000€-s, 2éven belül elavuló telefonokkal.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bayarena
aktív tag
Plussz a mobilok piaca nagyon gyorsan pörög, sok gyártó van, sok fejlesztés, minden évben vmi erősebb cucc stb..szóval ezzel szerintem hosszabb távon nem tudna versenyezni egy Nikon ahol ezer másra kell figyelniük és versenyezniük. Túl kis piaca lenne, nem hozna pénzt.
Abban biztosak lehetünk, hogy racionálisan átgondolták, és nem véletlenül szüntették meg.
Ebben a szegmensben a mobiloké a jövő. -
aginor
veterán
Ok, csak, hogy én nem a Z35-öt rtam, hanem a 35mm 1,8G-t, ami egy tükrös darab. Remek képminőséggel, használtan 40k-s árral, és elfogadhatóan kis mérettel és súllyal. Szerintem ez a beszélgetés parttalanná vált, így maradjuk annyiban, hogy nem sikerült egymást meggyőzni.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Ebben mondjuk van némi igazság, de komolyabban csak az új rendszereknél lehet venni, mivel azért a gyártók szeretnek lusták is lenni, így ha már van valami hasonló, akkor nem biztos, hogy csinálnak 2mm különbséggel egy ugyanolyat a rendszerre optimalizálva (bár nyilván kellene nekik). A Nikon amúgy is kicsit behavazta magát, mert egyszerre kellene fejlesztenie az FX és DX tükrös rendszert, és a Z rendszert is, szintén két szenzormérettel. Egyelőre az látszik az útiterven, hogy a Z rendszerben az FX kapja az abszolút prioritást, a DX meg majd elvegetál valahogy (így mondjuk nem fog komolyabban tarolni). Ezt támasztja alá a kihagyott képstab is a Z50-ből.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Továbbra sem értem, mi a probléma. Canikon évek óta így üzemel, gond nélkül. Általában a FF fizikai gyújtótávolságát kapja a legtöbb fix objektív, de ettől még jól használhatóak, a zoomokat pedig natív a formátumra fejlesztik, így azokkal többnyire nincs baj.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez mondjuk szerintem minden dupla formátummal dolgozó rendszerre igaz. A Sony esetén is sok hézagot a third party gyártók tömködnek be.
A Micro 4/3 és a Fuji X ilyen szempontból frankó, egyféle formátum van, csak arra megy minden fejlesztés, nem áll elő a hülye marketinges azzal a blamával, hogy "erre a látószögre már van FF verzió, tessék azt vásárolni".Majd meglátjuk itt mi lesz.
Btw az IBIS kihagyása kár volt amúgy, ebben az árkategóriában nincs másik APS-C gép szenzorstabilizálással. Ha már a nyers specifikációk ennyire átlagosak lettek, ezzel kitűnhettek volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest