- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
jah, az ps-en is necc.
de nem (csak) azért, mert szar a tracking, hanem mert a játék irányítása maga kissé meh.
de azért élvezhető, haa van hozzá erős gyomorlényeg a lényeg: SIMÁN megoldhatta volna a sony, hogy a régi játékaid jobb irányitással, jobb headseten mehessenek, de a játékosellenes hozzáállásuk megint győzött.... majd amikor 2 év után megy el az első millió, talán(!) kapcsolnak. addigra persze késő lesz......
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
NEM.
a visszakompatibilitás egy szoftveres fordító réteg LETT VOLNA, ami a vr2 adatait vr1 formában visszaküldi a vr1 játéknak....
a vr2 játék nativan használta volna ugyanugy a vr2 headsetet akkor is, ha meglett volna ez az említett visszakompatibilitás.
de még ha hardveres is a visszakompatibilitás.... a ps1 játéklejátszása pontosan hogyan fogta vissza a ps2-t?
az XSX lasabb attól, mert megy rajta az xbox360as halo3? stb stb stb#57 proci985
konkrétan a psvr2 kijelzője papíron mindenben jobb, mint a quest2, nem csak a szemkövetésbenkábelmentesség biztos jó dolog, de ahogy ez a q2-ben meg van oldva (beépített "pécé", elavul, kuka az egész headset) az a vicc netovábbja....
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Felesbandi #56 üzenetére
ebbol a szemkovetes ami erdekes, bar bonyolitja a helyzetet
OLEDnel a god ray problemas (van CV1 is itthon), nagyobb FoV bajos motion sickness miatt. 120Hz nem annyira nagy dolog, mint desktopon (CV1 es Q2 kozotti visszalepest nekem fel se tunt), mivel a frametime variancia VRnel jobb, ha nulla kozeli.
a kabel elhagyasa viszont a gyakorlatban roomscale esetben hatalmas plusz. nem veletlenul ajanlott a Quest2 a Steam VRheadset elleneben is, hiaba jobb utobbi kb mindenben egyebkent (aron kivul, de azt most figyelmen kivul lehet hagyni).
megjelenites szimulatornal kritikus, egyebkent csak egy faktor.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Felesbandi
senior tag
A szememben a Sony mellet mar csak az exkluzivok szolnak, meg esetleg a kontroller extrai. A Sony egyeb irant rengetegszer kimutatta a foga feherjet. Ahanyszor sikeres termekuk volt, a kovetkezo generacioval mindig elkezdtek genyozni. PS2 sikere utan a draga es nehez fejlesztesu PS3. Aztan meg a PS4 (az MS akkori fogyasztoellenes hulyesege miatti) sikere utan most a PS5-tel nyomatjak a fogyasztoellenes dolgaikat (pl. fizetos next-gen upgrade-ek, vagy ujrakiadasok, amig az MS-nel XONE/XSX/PC verziot megkapom).
@proci985:
Akkor ugy fogalmaznek, hogy sok hasznos dologban jobb:
- nagyobb felbontas
- OLED
- 120Hz
- nagyobb FOV ha jol tudom
- szemkovetes es ehhez foveated renderingNyilvan ez nem minden, meg mas dolgokban jobb az Oculus hardvere, de maga a megjelenites papiron erezhetoen jobb... Csak kozel se annyira, hogy indokolja a minimum masfelszeres arat es a toredeknyi jatekfelhozatalt.
@Gicz:
Az altalam ismert Sony-bol kiindulva nem technikai oka volt a kompatibilitas elhagyasanak, hanem anyagi. Nem csodalkoznek, ha a PSVR1-es cimekhez szepen elkezdenenek megjelenni a fizetos upgrade-ek, vagy az esetleges ujrakiadasok. -
Gicz
addikt
Sokan panaszkodnak, hogy nincs visszafele kompatibilitás... Ha ez kell ahhoz, hogy érezhető ugrás legyen képminőségben, mozgás érzékelésben stb, akkor nagyon örülök, hogy meglépték ezt. Ez a visszafele kompatibilitás sokszor kegyetlenül visszafogja a fejlődést.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Felesbandi #52 üzenetére
Cserebe nem olyan jo hardveresen, de olcsobb is
marmint jobb hardveresen, mert van wireless modja. a kijelzo szep meg jo, de gyakorlatban a Quest2 jelenleg az ajanlott VR headset PCre emiatt*, kiveve ha kizarolag szimulatorozni kell, de oda meg nem kell kezi controller (csak kormany).* nezz be a VR topikba itt a forumon, egyertelmu a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
arty
veterán
válasz Felesbandi #52 üzenetére
PONT ettől félek.... február basszus, hozzád hasonlóan karácsonyra mindenki vesz magának egy q2-t, nincs értelme várni a sonyra....
-> 0 eladások....
-> 0 játékfelhozatal hosszabb távon....felfoghatatlanul balfasz a sony, a psvr1-nél is kb papíron tették oda magukat, a gyakorlatban édeskevés volt a produkció (tény: a plázákba szervezett gyakorlati bemutató szuper ötlet volt, csak kevés helyszin és időpont eléggé lenullázta a remek ideát! márpedig ezt tévéreklámmal lehetetlen eladni, mostanra a hype is kisebb a VR körül... nem beszélve a psvr1-ben csalódottakat, akik talán sose vesznek VR-t már... és akkor ezek az újabb elbaszások, komolyan hihetetlen )
látszik, hogy a playstation brandet is már csak a lendület viszi előre, mert egyébként az egész hóbelevanc egy béna, játékosellenes ökoszisztéma és a psvr2 meg is fogja mutatni, mennyire nincs is sonyéknál tehetség kompetitív környezetben egy új termék futtatására.... nagyon-nagyon-nagyon rosszat tett, hogy MS az egész xbox one koncepcióval anno annyira lábonlőtte magát
-
Felesbandi
senior tag
Nekem is az altalad felsoroltakkal van bajom. Gondolkodtam VR-en es a PSVR2 volt a kiszemelt, de a Sony olyan hozzajuk illo modon igyekszik elgancsolni az egeszet. GT7 nagyon fontos lenne, mert az sokan napi szinten eloveszik, de igy nagyjabol nincs tartalom hozza. Pont azon filoztam en is, hogy tetszik a Horizon, de max 1 het alatt vegeznek vele. Utana meg nem sok erdekesseg maradna.
Ami a visszafele kompatibilitast illeti, meg ha lenne is, gyanitom a Sony hozna a szokasost es le lennenek korlatozva PSVR1 szintjere a jatekok es penzert kene upgrade-elni.
Vegul sok fontolgatas mellett be is rendeltem a Quest 2-t, ezt meg skippelem... Mukodik onmagaban is, van turheto felhozatala, PC-vel osszekotve meg nagysagrendekkel tobb cim van ra. Cserebe nem olyan jo hardveresen, de olcsobb is.
-
arty
veterán
ez így a psvr1-nél is nagyobb buktának néz ki....
- visszafelé kompatibilitás kötelező kellett volna legyen, egyből nem "pár cím" lenne rá indulóban
- pc kompatibilitás, hiszen a speckók elég versenyképesek lennének steamVR-en is
- olcsóbb ár (majd a szoftveren visszajön! lásd még quest2 árazás....)
- killer app - nem rossz a horizon, de mindenki lenyolcórázza. GT7 pl miért nem alap, h VR képes? basszus, anno még a 3D-t is támogatták az aktuális turizmóban.... és/vagy ... Alyxps: van psvr1em, imádom
[ Szerkesztve ]
-
A21
tag
haha nem ilyen ratyi vr demókra gondoltam, hanem interaktív videókra, nem is videó, inkább egy meta világ amit nem csak bámulsz, szóval "videó" is de te közben interakciókat hajthatsz végre, pl ha van egy laptop teszt, akkor élesben tudod nézni, próbálgatni, stb, de valszeg már ez is a múlt bocsáss meg ha így van
-
dabadab
titán
Majd ha jönnek idővel a VR videók, youtube biztos elsőként fog teret adni neki
"I'm sorry, are you from the past?" https://vr.youtube.com/ (2016-ban indították el)DRM is theft
-
A21
tag
válasz nylontacsko #47 üzenetére
Pumpálják bele a lóvét, mintha sose fogyna el. Ezért biztos vagyok benne, hogy ez az irány marad és növekvő tendenciát fog mutatni amint többen rákapnak. Majd ha jönnek idővel a VR videók, youtube biztos elsőként fog teret adni neki (ha nem akar lemaradni), onlyfans egész új értelmet nyer majd vagy ha majd elkezdik a filmeket és sorozatokat VR-ra forgatni, mennyire király lesz, egy továbbgondolt 3D ahol már tényleg csak a fantázia szab határt, el se tudom képzelni... én személy szerint már eléggé várom, csak éljük meg
-
nylontacsko
senior tag
Nyilván átjárhatóság sosem lesz.
Ezzel nincs is baj.
De amit írtam azt azért írtam, mert a VR1 is már olyan élményeket adott, hogy aki nem próbálta az el sem tudja igazán képzelni.
Amire én számítok, hogy talán kényelmesebb lesz az új eszköz. Talán az 1-nek ez az egy hátránya volt, meg, hogy sikerült néha "fejjel beleizzadnom"
De abban is egyetértünk, hogy rohamosan halad előre ez a technológia."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
A21
tag
válasz nylontacsko #44 üzenetére
előbb utóbb midenkinek be kell majd neveznie rá - sajnos vagy nem sajnos -, de nagyon erre tolják a szekeret, kicsit off, de annyira nem, a meta VR itt tart jelenleg, miket fejlesztenek: https://www.youtube.com/watch?v=CqkhjL3WvWQ
Klassz lenne valamiféle átjárhatóság a platformok között, ha már van szemcsid, akkor mehess vele metába, konferenciára, dolgozni, játszani stb..szerk: 6:20 körül van benne a szemmozgás, mimika figyelő demo
[ Szerkesztve ]
-
nylontacsko
senior tag
Komoly lesz.
Biztos, hogy benevezek rá"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
dabadab
titán
válasz Felesbandi #41 üzenetére
A Questnek ráadásul ott van az a hatalmas előnye, hogy az tök standalone, a fejedbe nyomod, kimész az udvarra és kommandózhatsz a Superhotban anélkül, hogy levernéd a TV-t meg átesnél a kanapén
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Felesbandi
senior tag
Kozben elkezdtem nezegetni az Oculus Quest 2-t. Sokkal jobb a felhozatala (egyelore legalabbis) es meg olcsobb is. Szamomra ez eldolt, majd berakom a fa ala. Most, hogy lehet sejteni a PSVR2 arat es meg visszafele kompatibilitas sincs, egyelore szamomra felejtos.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Synthwave #36 üzenetére
*Annyival jobb áron hozzá lehetett jutni, hogy el is gondolkodtam anno rajta. PC-n nem kínoztak ilyen gondolatok. Nyilván az olcsóságnak ára van, de emiatt kisebbet is lehet bukni rajta (nagyon nem jön be, ilyenek).
A jobb hardver nyilván többe kerül, de még úgy is 50 százalékos diffi, hogy az elszabadult valutaárfolyamokat nem vesszük bele a képletbe, azért már elég húzós. Ha eddig úri muri volt, most már inkább királyi. Ha legalább tökéletes visszafelé való kompatibilitás lenne, könnyebb volna megemészteni.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Komplikato
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, soha. Biztos csak a szemembe repült szivárványunikornisok zavartak meg.
Persze, hogy hallottam. Sőt, még világgazdaságról is. 180 000 is sok lenne, bár egy fokkal emészthetőbb. Az előző PSVR 400 dollár/eurós áron debütált, szóval az új még úgy is ÖTVEN százalékkal drágább, hogy a brutális inflációt vagy az 50 eurós töltőállomást nem számoljuk. Ugye.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#35) BusinessGuy: Akkor is messze a legolcsóbb, már "értelmes" kóstoló volt a VR-ba, hogy egyáltalán bírod-e/éled-e.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
BusinessGuy
őstag
Maximum remek ár, de hogy érték....
A psvr borzalmas gagyi volt cipóra butított graffal gyenge felbontással borzalmss irányítással, a quest2 megjelenésekor közel azonos áron mozogtak és nem összevethető a kettő annyira kategóriákkal a psvr fölött volt... Így nem volt nehéz olcsónak lennAbu: a Sony meg a magas igényei... Ez nettó bullshit, láthattuk nem egyszer...A hw sem annyira más pláne hogy azon játékok zöme pl quest 2-n is elérhető ami végképp nem áll távol a osvr2-töl...Szimplán majd pénzt fognak kérni a nextgen patchekért a prevgen vr játékok zömében.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Továbbra sincs semmi értelmes tartalom VR-ra, így hiába fejlesztik magát az eszközt. Azért meg nem fogják megvenni az emberek, mert van rá összesen 2 jó játék.
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
Nagyon sajnálom, hogy a korábbi címekkel nem megy, mert régóta szeretnék a Resivel vr-ban játszani. Így marad a Village. Horizon és a SW is várós, de csak akkor veszem meg, ha GT lesz rá biztosan.
-
Komplikato
veterán
-
Felesbandi
senior tag
Akkor eloszor megvarom, hogy jojjenek is, aztan beruhazok. Minden esetre addig is ott lesz nalam a terkepen ez a VR fejes.
Gave:
Az a baj, hogy a Horizon elvileg egy kb 8 oras buli. Ennyiert meg nem teszek le 300at (+ a jatek arat) az asztalra. Legalabb 5-6 huzocim kene meg esetleg valami multiplayeres jatek, amiert ujra-ujra elovennem. -
törölt tag
válasz Felesbandi #24 üzenetére
Horizon mondjuk cool lehet, azt megnézném egy rövid próba erejéig.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Felesbandi #24 üzenetére
Szvsz minden is jönni fog, mert ez így még a tőlünk szerencsésebb fejlődésű országokban se egy túl nagy ösztönzés. Nagyon kelleni fog egy upgrade lehetőség a PS4-es VR címekről, akár pár euróért, mert egyszerűen nem lehet minőségi VR címeket gyorsan kifejleszteni, már pedig a hw-t továbbra is a sw adja el.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
-
Crus
őstag
válasz Baltazár123 #18 üzenetére
"meg vegyek új játékokat, mert a meglevők nem működnek."
Milyen új játékokat? Mi lesz rá pl. a megjelenése évében?
A PS5-ömet is csak a por lepi...Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
törölt tag
válasz Baltazár123 #18 üzenetére
London pár napos élmény ezen az áron, vagy drágábban, míg a VR tartós élményt ad. Okostelefont is vesz az ember jóval drágábban.
-
Baltazár123
senior tag
Én főleg a VR miatt vettem ps4-t, mert mondjuk egy hétvége a vr szalonban nem mindig fért bele 10e-be és ezt havonta legalább egyszer kihiszték a gyerekek. Na most eleve úgy kezdődne az upgrade, hogy akkor vegyek PS5-t, vegyem meg azt a VR2 cuccot meg vegyek új játékokat, mert a meglevők nem működnek.
Ennek a realitás a közeljövőben kb nulla. Várok pár évet, amíg jóárasan meg lehet venni. A VR-t is féláras akcióban vettem. A gépet meg a zöld manós kuponos buliban.
PS5-t is azért nem vettem még mert nem győzött meg a programkínálat, nincs még elég játék, ami miatt érdemes lenne, de ez szigorúan az én véleményem.
Ennyi pénzből inkább kimegyünk Londonba pár napra és PS5 meg VR2 akkor lesz, ha lesz hozzá bőséges programkínálat is.
A PC kompatibilitás viszont tényleg dobna a VR2-n, a programkínálat is máshogy nézne ki akkor.
sírás off de így a sanyi egy azonnali vevő helyett kap valakit, aki talán a távoli ködös jövőben vesz majd gépet...[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
dabadab
titán
Áfát és a kisker hasznot kihagytad
Mivel ezek már benn vannak a cikkben említett bruttó kisker árakban.
Komolyan, ezt tényleg nem lehet megtanulni? Az ilyen cikkekben mindig kisker ár van és ha euróban van megadva, akkor az ÁFA is benne van, ha dollárban, akkor nincs.DRM is theft
-
Danecay
addikt
Mármint, hogy hivatalosan. Az interneten fellelhető leírások és videók alapján, az első PSVR is működésre fogható PC-n, pedig elvileg nem kompatibilis vele. A PSVR 2 ilyen árazás mellett max. PC kompatibilitással, ami az sem lenne baj, hogy ha gyárilag lenne támogatva, lenne csak életképes.
-
SityiSXT
őstag
Már rég van, szintén a Tobiitól, és már az 5. generációnál tart.
-
anulu
félisten
-
haxiboy
veterán
PC-vel kompatibilis lesz vajon? Ha már ennyire tolják a játékokat is PC-re?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Skynet258
veterán
Próbáltam optimista maradni és a fejlődő országos árképzést beleképzelni...
De amúgy igen, azt már bele sem mertem venni. De szerintem 300k-s ár itthon reális lehet, venni fogják annyiért? Én vettem PS5-öt és Series X-et is tehát úgymond nem sajnálom ilyesmire, de 300-at már nem fogok ezért kifizetni. Jó, ha nagyot gurítanak és rengeteg játék lesz rá és olyan minőség... talán. De egyelőre a PS5-öt és a Series X-et sem érzem racionális dolognak, egy kezemen meg tudom számolni hány játéknál esett le az állam és mondtam azt ez igen, megért egy zsák pénzt. Esküszöm az Astro az elején, na az tetszett, új volt és innovatív.
Félek tőle nem lesz itt akkora puskapor, hogy ennyi pénzt megérjen. Talán 2 év alatt összegyűlik annyi cím rá, hogy elgondolkozzon az ember. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyira sok az új technológia alkalmazása, hogy ahhoz hozzá kell igazítani őket, különben az élmény nem lesz újgenerációs. Márpedig a Sony-nak van egy nagyon erős minimum igénye, és ez annyira magasra helyezett léc, hogy az előző generációs VR címek nem tudják megugrani.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
amúgy mi az oka hogy egy lényegesen nagyobb tudású VR cucc nem támogatja a régebbi , technikailag egyszerűbb címeket , mikor a gép maga tudja futtatni?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raysen623
addikt
Forint árfolyamról hallottál e? Ha 300 lenne az ajró, akkor rögtön 180 ezer lenne nem pedig 250 körüli. Kinekmitintézettazormánya.
Ami a korábbi VR címeket illeti: szerintem itt is tömegével várható a next-gen frissítés, amit ha van eszük ingyenesen elérhetővé tesznek azoknak, akik korábban megvették PS4-ük mellé.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
flexxx2
őstag
Azért ha ilyen grafika fut rajta, akkor nem lesz az olyan rossz, meg kell fizetni, manapság mindenfajta gaming (konzol, pc) drágul.
A PC-n a szemmozgás követés mikor fog jönni? -
Geller72
veterán
"A japán cégnek egyébként nagyon oda kell tennie magát, hogy ezt így eladja, mivel a PlayStation VR címek nem működnek a PlayStation VR2-n, vagyis az elérhető tartalom tekintetében kvázi nulláról indul a Sony. "
-No meg a VR2 nem megy a PS4-el sem, azaz kabbeszoni. -
Crus
őstag
A PS4 érában felhalmozott VR címeket meg a kukába ki lehet szórni. Köszi a semmit Sony.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tehát az egyetlen korábbi előnyét, a remek ár/érték arányt veszíti el az új VR szett.
-
Skynet258
veterán
Ejha, cirka 250k+ ár várható itthon, azért az nem lesz gyenge...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest