Még az alapkonzolnál is drágább lesz a PlayStation VR2

A Sony az exkluzív tartalomra tesz fel mindent, másban egyelőre nem is bízhatnak.

Az év elején írtunk a PlayStation VR2-ről, amely a Sony új VR headsetje lesz kifejezetten a PlayStation 5-höz tervezve, később pedig befutottak az első képek a fejlesztésről, illetve az is kiderült, hogy a Tobii szállíthatja a rendszerbe a szemkövetéshez használt technológiát.

A Sony most elárulta, hogy mikor vásárolhatjuk meg a friss konzolhoz tervezett fejlesztést, a start pedig a következő évben, ezen belül is február 22-én lesz. Maga a csomag tartalmaz egy PlayStation VR2 headsetet, illetve két darab PlayStation VR2 Sense kontrollert, utóbbiakhoz pedig az említett naptól külön elérhető lesz hivatalos a töltőállomás is. Utóbbi nem kötelező, hiszen USB Type-C-n keresztül is tölthetők a vezérlők, de mivel a headset is ezt az aljzatot használja, így sokan dönthetnek a töltőállomás mellett, ami már nem igényli a PlayStation 5 egy szem USB Type-C portját.

Hirdetés

Maga a komplett PlayStation VR2 csomag 600 euróba fog kerülni, vagyis drágább lesz mint a szükséges alapgép, míg az opcionális töltőállomásért 50 eurót kell a kasszáknál hagyni.

[+]

A Sony készít egy 650 eurós Horizon Call of the Mountain csomagot is a fejlesztésből, ami ugyanazt kínálja, mint a PlayStation VR2 szett, csak extraként még mellékelik a Horizon Call of the Mountain című játék letöltésére feljogosító kódot.

A japán cégnek egyébként nagyon oda kell tennie magát, hogy ezt így eladja, mivel a PlayStation VR címek nem működnek a PlayStation VR2-n, vagyis az elérhető tartalom tekintetében kvázi nulláról indul a Sony. Reményeik szerint ugyanakkor a megjelenéskor húsznál is több cím lesz majd megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés