Új hozzászólás Aktív témák

• Fiery

veterán

válasz NGA #56 üzenetére

Nem hasznaltam, de nem is erdekelnek a Surface-ek :) Nekem a tablet az iPad, abbol is inkabb a mini. Amire nekem egy tablet kell, arra az iPad tokeletes. Amugy meg van a munkahelyemen egy desktop PC-m (Windowszal), otthon is van egy desktop miniPC-m (szinten Windowszal), ez igy nekem tokeletes, es nem is erzem azt, hogy pont x86 szoftver futtatasara kepes tablet vagy notebook kellene nekem.

Es ne erts felre, nem kisebbiteni akarom a postjaimmal a Surface erdemeit, vagy degradalni a minoseget. Biztos vagyok abban, hogy remek masinak ezek, de csupan az x86 Windows futtatasa miatt hidd el, hogy semmivel sem elorebbvaloak vagy ertekesebbek _a nagy tobbseg szamara_, mint egy azonos arkategoriaju iPad vagy androidos tablet. Hozzam hasonloan, rengetegen vannak azok, akiknek tok mindegy, mi fut a tableten, csak fusson valami. A Windows RT is mukodhetett volna, ha nem lett volna a Win8 fiasko korulotte, ha rengeteg hasznos es franko app lett volna ra (pl. egy jofajta csempes Office is), es ha nem lett volna benne hagyomanyos desktop.

Me'g annyit, hogy termeszetesen hasznaltam mar 10 colos, full-HD, Windows 8.1-es tabletet, van egy ilyen kutyunk teszt celokra, Bay Trail-T procival, de megmondom oszinten, nem egy elmeny rajta x86-os szoftvereket futtatni, fokent a szoftverek hibajabol, hiszen azokat tipikusan nem tabletre es nem ilyen kicsi kijelzore fejlesztettek, es plane nem ilyen magas dpi-re. Persze ha dugsz ra billentyuzetet, egeret meg monitort, akkor nagyon franko masinat lehet belole csinalni, de az onnantol -- szamomra -- nem tablet, hanem egy nagyon kicsi es nem tul olcso desktop miniPC :) Az meg mar van nekem otthon egy.

Új hozzászólás Aktív témák