- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Acer notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
Szerintetek ennek a tabletnek a hardvere bírni fogja, hogy ha xbox one-ról streamelnék rá játékot? Vagy ahhoz már pro kell?
-
Dave™
nagyúr
Sajnos az emmc még a gyártó szerint is maximum a fele teljesítményt tudja, mint az SP3 SSD-je, ezt bőven lehet majd érezni. Így már messze nem lesz olyan jó ajánlat, jelentősen olcsóbbnak kellene lennie mint a SP3. Plusz pont viszont, hkgy a micro USB sem csak töltésre használható, hanem az is teljes értékű, tehát ezen végre 2 port van. Majd 400 EUR-nál lesz érdekes, addig nem igazán.
-
kr:sz
tag
Én a SP4-re leszek kíváncsi ezek után, mit fog villantani a Microsoft.
-
Fiery
veterán
Sot, ha a WinRT (mint API) es az univerzalis appok felfutnak, akkor hosszutavon siman elkepzelheto egy 3. platformra valo atallas, mint ahogy az Androidot is at lehetne allitani egy nem-ARM es nem-x86 platformra is, koszonhetoen a Java alapoknak. Mar leteznek MIPS procis androidos keszulekek is peldaul. Persze lenne gond a nativ koddal minden ilyen atallasnal, de hosszutavon az sem olyan oriasi problema, es velhetoen lesz majd kezdemenyezes arra is, hogy a nativ kodokat minel jobban visszaszoritsak minden platformon.
-
Fiery
veterán
Igy meg azt ertek el, hogy csinaltak egy olyan platformot, amit az se vett meg, aki egyebkent megengedhette volna maganak
Amikor egy platform hosszutavu fennmaradasa azon all vagy bukik (es ezt anno tudhatta a Microsoft nagyon jol), hogy mekkora az app store-ja, akkor hulyeseg egy premium keszulekkel a platform terjedeset lassitani. Mert igy pontosan abba a 22-es csapdaba esik az ember, amibe a Microsoft lavirozta sajat magat.
De egyebkent hamarosan meg fogjuk latni, mennyire van ertelme fragmentalni a platformot, hiszen egyre lefele terjeszkedik a Microsoft, es egyre tobb kinai gyartot von be az olcso WP8-as telefonok gyartasaba. Az Androidnak ez -- a sok side-effect ellenere is -- bejott. Nem feltetlenul jo minosegu igy egy platform, de lathatod, hogy a nepnek megis az Android kell, minden hibaja es problemaja ellenere is.
En ha most allnek neki egy uj platform fejlesztesenek, akkor en kapasbol a legolcsobb vonalon indulnek el, a fejlodo orszagokat megcelozva. Csak ennek van ertelme, a premium oldalrol csak olyan brutal eros markak tudnak tamadni, mint az Apple. De ahhoz hasonloan eros marka a telekom piacon nincs me'g egy, vagy ha a kinai konkurenciat valahogy sikerulne lenyomni, akkor talan me'g a Samsung probalkozhatna meg egy premium vonallal, uj oprendszerrel, de ok meg latszolag nem akarnak ilyet, jol elvannak az Androiddal (egyelore).
-
Gusztáv
addikt
Igen, ez egy kedvező árú széria. Szerintem ezeket még tavaly szerezhették be (akkor még kedvezőbb volt az Euró - dollár árfolyam), és a nyakukon maradt. Amit én vettem az service tag alapján szeptemberi gyártású. Nálunk a német anyacég tavaly áprilisban vett sok Atomos Venue 11 Pro-t, akkor olyan nettó 400€ körül volt a 64GB-os, 3G-s modell. Itthon is lehet kapni, de már csak a Core M-est, az kb 900€.
-
Gusztáv
addikt
Szó se róla, a SP3 nekem is nagy kedvencem (csurgott is a nyálam tegap rendesen, mivel az MS Technet szemináriumon az előadók jó része SP3-ról tartotta a prezentációt). Szemeztem is vele, de a végén a Dell-t vettem, mert nagyon jó áron volt (nettó 560€ volt a tablet+toll+billentyűzet+szállítás Németországból), plusz a cégnél a Dell hivatalosan támogatott, míg az SP3-nál hekkelni kellett volna egy kicsit.
-
Dave™
nagyúr
Igazad van, jobban megnézve a Dell sok hasonló szolgáltatást nyújt, jóval olcsóbban. Az anyagminőség, a kickstand és a képarány marad csak a Surface javára, meg valószínűleg az üzemidő, bár tuti lesz a Dellnek is Cherry trail tabletje. Szerintem karácsonyra lesz jó ajánlat, az SP3 4/128-as modellje is 900 EUR volt nemrég, a tollal együtt majdnem 800 eurós S3 ezzel nagyon nem versenyképes.
-
Gusztáv
addikt
A Dell-en is van normál USB port, meg aktív toll támogatás, dokkoló, +NFC, cserélhető akku, akkus billentyűzet. A slim billentyűzetten van egy mágnese kitámasztó, de gyakorlatilag csak 1 pozicíóban rögzíthető. A 3:2 képarány nekem is tetszik, de sajna az ára szerintem jó ideig nem lesz ennél jobb, én már annak is örülnék ha 599€-ra lemenne.
-
Dave™
nagyúr
Az az i5 azért elég megtévesztő, mert míg a SP3-ban 4300U van, ebben az Y, ami jóval gyengébb, kb. annyit hoz szintetikus teszten mint a Cherry Trail (ha hinni lehet az eddigi eredményeknek), és mindezt többszörös fogyasztással. A Surfaceben pedig van rendes USB port, kickstand és aktív toll támogatás illetve a 3:2 képarány is, ezek sem mellékesek, ahogyan az anyaghasználat sem. Egyelőre még szerintem sincs jó áron a Surface 3, de ha lemegy 500 EUR-ra a nagyobbik modell akkor az annyiért remek vétel lesz, simán azt választanám az említett Dell helyett szinte minden szempontból.
-
Dave™
nagyúr
Ez és ez alapján az új Atom az első generációs Pro i5 CPU-jának hozzávetőlegesen a 80%-át tudja, ami nagyon nem rossz eredmény, ugyanis az i5-3317U kifejezetten fürge kis jószág a 4GB rammal és az SSD-vel. A Bay Trail sem rossz, de ez gyorsabbnak tűnik a szintetikus mérés alapján, és mindezt 2W-ból, brutális. Remek lesz, főleg ha valami akcióban engednek az árából egy 100-ast (EUR-ban). Jelenleg 719 EUR-ért lehet előjegyezni a Cíberportnál a nagyobb modellt, ez nagyon közel van a Pro 3-hoz, amihez jár az 50 EUR árú toll is, szóval lesz itt még finomítás szerintem.
-
pzstm
titán
-
Gusztáv
addikt
A Surface tényleg nagyon masszív, én is imádom használni. Egyszer sikerült leejtenem a hátizsákom a buszmegállóban, amiben benne volt (mindenféle tok nélkül), az egyik sarkán lett egy horpadás, de azon kívül semmi baja nem lett. Viszont az elég gáz, hogy kevesebb mint 1,5 év alatt az összes sarkáról már lekopott a festék.
-
NGA
addikt
válasz
tothmaxy182 #85 üzenetére
Pont az ASUS kapcsolt ki nekem. Igaz ez droidos TF101 volt. Szerintem mások az igényeink. Mikor megjelent a T100, elmentem megvenni. De ahogy kézbefogtam, és megláttam ezt a kidolgozást, elment tőle a kedvem:
Nálam ezt nevezik minőségnek:
-
tothmaxy182
őstag
Nekem is volt Samsungom, most pedig Asus van. Soha meg se nyekkent egyik se. Sosem kapcsoltak ki, ha a sarkánál fogtam meg őket akkor sem. Nem recsegtek, nem ropogtak, nagyon jól össze voltak/vannak rakva. Mindkettő műanyag. Vagy mások az igényeink, vagy lehet hogy velem kicsesztek a távol-keletiek, és szar helyett jókat kaptam...
-
NGA
addikt
válasz
tothmaxy182 #82 üzenetére
Nekem volt Lenovo, Asus, Samsung. Ezek elég normálisak? Mind ropogott. Volt ipadom, és van a nejemnek Surface. Ezeknél semmi.
Én gyakran veszem fel úgy az asztalról, hogy megfogom az egyik sarkát. Ezt nem bírják a műanyag burkolatúak, volt olyanom, ami kikapcsolt rá.
Lehet normális műanyagot is csinálni, de csak egy ilyet láttam eddig: Nokia 2520 RT-s tablet.
-
tothmaxy182
őstag
Nah, akkor ez pont az a szitu, amiért soha nem vennék iPad-et sem. Szerinted megéri a kétszeres árat az, hogy fém borítású? Szerintem nem. Egy jó fogású/tapintású, jól összeszerelt műanyag ház is simán lehet jó minőségérzetű. És a mai kínai tabok bizony elég jól össze vannak rakva... Normálisat kell választani, és nem fog nyiszogni, recsegni, ropogni.
-
leviske
veterán
Ritka esetek egyike, de baromira nem értek egyet veled. Anno a lazább hardverkövetelményekkel azt érték volna el, hogy az Android hardveres fragmentáltsága és az iOS kötöttsége lett volna elegyítve.
Szerintem inkább pont az elején már azzal kellett volna kezdeni, hogy egy Surface szerű mobil zászlóshajót dobnak ki maguk és amellett kellett volna engedni más gyártóknak is a rendszer használatát.
-
Fiery
veterán
válasz
Tigerclaw #75 üzenetére
Ugyan mar... Nyilvanvalo, hogy ha anno az Intelnek lett volna olyan tablet procija, mint most (Cherry Trail, de a Bay Trail is mar jo lett volna), akkor fel sem merult volna a Microsoftban az az otlet, hogy egy ARM proci kore epitsen egy tabletet. Az ARM csak kenyszermegoldas volt, es reszben az ARM alap is volt oka a bukasnak. Igy visszakerult az Intel (vagy inkabb az x86), a Windows RT (marmint az oprendszer) meg mehet a kukaba.
-
Gusztáv
addikt
válasz
tothmaxy182 #72 üzenetére
Az a vicc, hogy ehhez még nem is kell kínai márkát venni. Olcsó Win 8-as tablettel tele a piac, az MS valószínűleg ezért nem is fog itt versenyezni, ez marad az OEM-eknek. Pl most volt valamelyik nagy elektronikai áruházban (USA-ban) HP 7"-os win tab 79$-ért, és ahhoz is jár az egy év O365 előfizetés, ami maga 69$. Szóval gyakorlatilag 10$-ért kapsz egy tabletet.
-
válasz
Blindmouse #77 üzenetére
> Yoga table
-
Blindmouse
senior tag
Majd megvárjuk amíg a Yoga table kijön kb ugyanezzel a konfiggal. Ezek a surfacek olyan esetlenül néznek ki.
-
NGA
addikt
válasz
Ez nem egy műanyag vacak, ami nyiszorog, szétnyílik, recseg, ropog...
Ez egy magnézium házas tablet, aminek a minősége az ipad air szintjén van. Ezt kell megfizetni. Nekem volt több Win tabletem is, de mindegyik vacak műanyag hátlapos, recsegő-ropogó vacak volt. Ha erősebben megfogtam, behorpadt a háta, a kijelzője stb. 2 éve van Surface-m, és hihetetlen a minősége, és a kidolgozása. -
válasz
Magnezium-otvozet. Nem hiszem, hogy kickstand, ilyen minoseg meg digitizer is lenne a feleennyibe kerulo kinai tabokon.
-
tothmaxy182
őstag
Hát szerintem még mindig drága. Persze, tudom, hogy Microsoft, meg alumínium (gondolom), meg minden, de szerintem fél év múlva egy ilyen intel soc-cal, Windows10-el, Kínából fele ennyiért is meg lehet majd kapni ugyanezt.
Most is már tök frankó kínai tabok vannak (Onda, Chuwi, stb), amik totál jól használhatóak, 50-60 ezerért már 10 colos full HD, 2 Gb RAM-os, intel procis, hivatalos Win8.1-es gépek vannak. Szerk: Persze ezek nem mérhetők egy ekkora brandhez, mint az MS, de attól még piacon vannak, megfizethetők, és aki be meri vállalni őket, az jól járhat.
Remélem a Cherry Trail-es procikat is szinte ingyen fogja szórni az Intel, mert akkor fél év múlva rendelek egy ilyen tabot Win10-el.
-
Sztif
aktív tag
Már ideje volt egy olcsóbb gépnek érkeznie és örömteli hogy RT nélkül jön. Majd biztosan leváltom a Surface 2-t erre. Ami viszont nem tetszik az újban a régihez képest, nincs micro HDMI és mágneses töltő...
Mekkora kártyát kezel maximum? -
babkukta
senior tag
Egész jól néz ki, normális árral, tudással. Az előző is tetszett, csak az nagyon drága. Várjuk a tesztet!! B-)
-
Fiery
veterán
"Nagyon sok időnek kell eltelnie még ehhez."
En is ettol felek. Teny azonban, hogy eddig a windowsos vilagban nem volt egyseges, jol atlathato, mindenki szamara egyertelmu koncepcio arra, hogy mikepp lehet a Windows desktopot parositani a kicsi kijelzovel, a touchscreennel, es plane nem volt platform arra, hogy olyan appot fejlesszen az ember, ami mindenhol fut, egyetlen kodbazisbol. Ja es persze nem volt egyseges store sem, es egy rendes oprendszer sem. Most legalabb a feltetelek meg lesznek teremtve, innentol mar tenyleg csak azon mulik, hogy a fejlesztok mennyire erzik fontosnak a Windowsra valo app portolast. Most mar nem lehet azzal takarozni, hogy fragmentalt, hogy a Win8.x bukta es kicsi a piaci reszesedese, hogy a juzerek ellenallnak, hogy mindenfele nyakatekert megoldasokat kell hasznalni, hogy nem fut telefonon ugyanaz, mint tableten vagy desktopon. Persze az me'g mindig problema marad, ha a WP piaci reszesedese nem eri el a 2 szamjegyet (%-ban), a Win10 kiadasa kovetoen azon kell majd eroteljesen dolgoznia a Microsoftnak.
-
Kotomicuki
senior tag
A "Hogyan kell feltalálni a netbook-ot még egyszer!" című produkciót mutatta most be a picipuha!
-
NGA
addikt
Ami érdekes, hogy a win10 és a project spartan eleve jól kezelhető lesz ujjal.
-
Polllen
félisten
Az asztal akkor jó, ha bill-t (touchpad-del) vagy egérrel dugsz rá. Ez az igazi előnye ezeknek a gépeknek. Tablet módra ott a modern felület. Ha nem lenne benne asztal, eszembe se jutni ilyet venni, mert azonos áron a konkurencia jobb tablet fronton.
Fiery
Nagyon sok időnek kell eltelnie még ehhez.
-
Fiery
veterán
Pontosan. Es ezert is lesz megvaltas, ha az univerzalis appokra rendesen raszallnak a fejlesztok, es tableten lesz boven valasztek ablakban futo, de tableten megis remekul hasznalhato appokbol. A Win10 abszolut igeretes, de csak remenykedni tudok abban, hogy mas fejlesztok is annyira lelkesek az univerzalis appok kapcsan, mint en. Felek tole, hogy nem mindenki nezte meg a bemutato videot, nem mindenki probalta ki elesben, nem mindenkinek esett le (egyelore), hogy vegre tenyleg megcsinalta a Microsoft azt, amivel a WP7-et inditani kellett volna anno...
-
rudi
nagyúr
Sőt, szerintem egyenesen káros ráengedni a Windows tabletekre a desktopot. Erre a Surface RT párhetes próbája után döbbentem rá. Mert Surface RT-n rá voltam kényszerítve a tabletre gyúrt, tableten használható appok futtatására, és ment is szépen, ami volt, pl. a Metro Commander fájlkezelő, valami screenshotoló-képszerkesztő, ilyenek. Utána egy Win 8-as tablet következett, már meg nem mondom melyik, na arra reflexből felcsaptam a Total Commandert, irfanview-t, meg a többi dolgomat és szenvedtem az ujjammal böködve a szerencsétlen, 4 mm magas menüsorokat
Egy ilyen gépre Photoshopot is feltettem, hiába volt ott minden, nem haladtam vele úgy, mint a Modern felületes Photoshop Expressel.
-
Fiery
veterán
A Windows RT mint runtime marad, de az oprendszer maga kuka. Maximum jon me'g ra nehany mild update, ami inkabb Windows 8.1 Update 2-nek lesz jo, mintsem igazi frissitesnek. Alibizes, mint anno a WP7 kukazasa volt
Remeljuk, mostanaban nem lesz me'g egy ilyen ballepese a Microsoftnak, mar az eddigiekkel is tele van a padlas.
"Mondjuk én az MS helyében keményen ráfektettem volna a saját programozóimat a (verziótól és típustól függetlenül) Windows appok fejlesztésére"
Ezt nyomta is a Microsoft, bar nem tudom, pontosan milyen osszefonodasok kereteben. Az a baj, hogy elkeszult ugyan mondjuk 100-200 nagyon jo minosegu es nagyon hasznos csempes app, amibe adott esetben penzt es energiat olt a Microsoft, de a "big picture" tovabbra is az maradt, hogy keves az app, kicsi a store. Nem lehet par fejlesztovel megvaltani a vilagot, ahhoz a fejlesztok szeles korere lenne szukseg, minimum 1000, de inkabb 10000 fejlesztore, raadasul nem "lefizetve", hanem sajat indittatasbol kellene fejleszteniuk csempes appokat. Ezert is mondom azt, hogy talan egyszerubb lett volna a masik iranybol elindulniuk, azaz megprobalni minel tobb, adott esetben gagyibb keszuleket eladni, mert ha a WP piaci reszesedes atlepte volna a 10%-ot, a fejlesztok egybol megindultak volna, es elkezdtek volna portolni az appokat Androidrol. Azert irom, hogy Androidrol, mert onnan kisebb kihivas atallni WP/WinRT-re, mint iOS-rol, legalabbis ha azt nezzuk, egyes komponenseiben, koncepciojaban es felepiteseben melyik hasonlit melyikre inkabb.
-
rudi
nagyúr
Dell Venue Pro, Lenovo Helix 2, Asus Transformer Book Chi széria azok amikkel élőben is találkoztam és bizton állíthatom hogy Surface szint, amiből az első Pro kivételével minden eddig megjelent típushoz volt szerencsém. Ezen felül HP-nek is van egy-két jó megoldása, olyan is volt nálam, de istennek nem jut eszembe a neve, valami spectre, folio, XT, x2, envy, tab, pad, book kifejezések véletlenszerű kombinációja volt.
-
Fiery
veterán
Nem hasznaltam, de nem is erdekelnek a Surface-ek
Nekem a tablet az iPad, abbol is inkabb a mini. Amire nekem egy tablet kell, arra az iPad tokeletes. Amugy meg van a munkahelyemen egy desktop PC-m (Windowszal), otthon is van egy desktop miniPC-m (szinten Windowszal), ez igy nekem tokeletes, es nem is erzem azt, hogy pont x86 szoftver futtatasara kepes tablet vagy notebook kellene nekem.
Es ne erts felre, nem kisebbiteni akarom a postjaimmal a Surface erdemeit, vagy degradalni a minoseget. Biztos vagyok abban, hogy remek masinak ezek, de csupan az x86 Windows futtatasa miatt hidd el, hogy semmivel sem elorebbvaloak vagy ertekesebbek _a nagy tobbseg szamara_, mint egy azonos arkategoriaju iPad vagy androidos tablet. Hozzam hasonloan, rengetegen vannak azok, akiknek tok mindegy, mi fut a tableten, csak fusson valami. A Windows RT is mukodhetett volna, ha nem lett volna a Win8 fiasko korulotte, ha rengeteg hasznos es franko app lett volna ra (pl. egy jofajta csempes Office is), es ha nem lett volna benne hagyomanyos desktop.
Me'g annyit, hogy termeszetesen hasznaltam mar 10 colos, full-HD, Windows 8.1-es tabletet, van egy ilyen kutyunk teszt celokra, Bay Trail-T procival, de megmondom oszinten, nem egy elmeny rajta x86-os szoftvereket futtatni, fokent a szoftverek hibajabol, hiszen azokat tipikusan nem tabletre es nem ilyen kicsi kijelzore fejlesztettek, es plane nem ilyen magas dpi-re. Persze ha dugsz ra billentyuzetet, egeret meg monitort, akkor nagyon franko masinat lehet belole csinalni, de az onnantol -- szamomra -- nem tablet, hanem egy nagyon kicsi es nem tul olcso desktop miniPC
Az meg mar van nekem otthon egy.
-
rudi
nagyúr
woland szerintem azért írta a félig meddiget, mert maga a Runtime azért maradt, sőt ez jelenti az alapot.
Mondjuk én az MS helyében keményen ráfektettem volna a saját programozóimat a (verziótól és típustól függetlenül) Windows appok fejlesztésére. Abba öltem volna rengeteg pénzt és energiát, hogy az Instagram, Twitter, Pinterest, watsapp, viber meg tudom is én milyen trendi "dolgok" Windows platformra kerülését siettetem anyagiakkal vagy programozói erőforrással vagy bárakármivel.
-
Fiery
veterán
"igy az ms is kenytelen volt felig-meddig kukazni ezt a termekvonalat."
Teljesen kukazta, ne szepitsuk a dolgot. Egyetlen gyarto egyetlen Windows RT-s termeket sem lehet kapni mar, es a Windows RT-bol nem lesz 10-es verzio sem -- holott minden mas Windowsbol meg lesz, raadasul ingyenes es akadalymentes frissitessel. Az Intel legyozte az ARM-ot ebben a szegmensben, es ezzel tisztabb lesz a termekek kategorizalasa is.
-
Fiery
veterán
"Tele van a piac olcsó win-es tabletekkel"
Ennyi erovel van egy halom olyan tablet is, mint a Surface 3, marmint arban meg amugy is. Oke, a Cherry Trail ujdonsag, de hamarosan minden mas gyartonak is lesz Cherry Trail alapu tabletje. Onnantol meg minek gyartani a Surface 3-at?
Ennyi erovel a HP-nal, az Asusnal es a Lenovonal is kerdezhetned ezt: minek gyartanak egy X termeket?
"Nagyon sokan futtatnak x86 appokat tableten. Én is meglepődtem. Ha nem így lenne, az RT sikeres lett volna."
Egy dolog x86 appot (bar az nem app, hanem szoftver, de oke, hivjuk appnak azokat is) futtatni, es egy teljesen mas kerdes, hogy valaki azert vesz tabletet, hogy a meglevo x86 szoftverei fussanak rajta -- es pont emiatt nem vesz mast, pl. Android vagy iOS. Az RT bukasat pedig ennel azert osszetettebb problema okozta, pl. vastagon benne volt az is, hogy marha lassan keszultek ra az amugy sem tul jo minosegu appok, es nem volt egyertelmu, hogy most akkor van-e Windows desktop vagy nincs. Plusz a Win8 bukasa lehuzta a Windows RT-t is, vagy mondjuk inkabb ugy, hogy egymast huztak le.
"Mint leírtam, a 10"-os tableteket hdmi-n rá lehet kötni akár 50"-os tv-re, és egy Logitech K400 kombóval, vagy egy MS Wedge kombóval kész az asztali gép. Még a win hálózatot is kezeli tökéletesen alapból."
Nyilvan vannak az x86-os gepeknek komoly elonyei, de csak egy bizonyos szuk kor szamara. Ha nem igy lenne, ha rengeteg embernek lennenek a felsorolt elonyok komoly szempontok, akkor nem lenne ekkora siker (tableten is) az Android es iOS
-
-
Frankó... itthon ez megint nem lesz hivatalosan?
-
Fiery
veterán
En is ertem a problemat, de pont ezert is hangsulyozom, mennyire ertelmetlen oprendszer alapjan szelektalni a tabletek kozott. Ez egy kicsit olyan lenne, mint ha azzal probalna az ember az iPadek arat megmagyarazni, hogy iOS van rajta, ami "premiumabb" OS, mint az Android. A vasarlot (mar) nem erdekli az oprendszer, azt ingyen kell hogy adja a keszitoje, ez az elvaras 2015-ben. Ergo nem lehet azzal magyarazni egy termek arazasat, relativ dragasagat vagy olcsosagat, mert egy adott oprendszer fut rajta.
Megint mas kerdes persze az, ha valaki eldonti, hogy neki x86 Windows tabletre van szuksege, mondjuk 10 colosra, es azon a kategorian belul vizsgalja az arakat, teljes egeszeben zarojelbe teve a piac tobbi szereplojet. Ezzel sincs semmi baj, csak az a gond, hogy ilyen vasarlokbol marha keves van, ezert nem is igazan relevans, hogy ok fejben hova teszik a Surface 3-at. De ugyanigy, ha egy vasarlo kizarolag Apple vonalon gondolkozik, az o kategorizalasa is mas lesz, de hasonloan kevesbe relevans a piac egeszet nezve.
Az pedig nagyon teves elkepzeles, hogy mondjuk az x86 tamogatas lesz az a plusz feature, ami miatt valaki nem fog iPadet venni. Nyilvan van nehany ember, aki igy all hozza, de a vasarlok tulnyomo tobbseget ez nem erdekli. Ugyanezzel kuzdott anno a Nokia is: azt hittek, a szines-szagos dizajn, az egyedi oprendszer es a nehany extra feature (pl. brutal kamera vagy ingyenes navigacio) majd eladja a Lumiakat. Nem, nem adta el, mert az emberek tobbsege nem ilyen szempontok szerint vasarol, hanem egyszeruen egy jol arazott, jopofa kinezetu keszuleket akarnak, amin mindenfele jopofa/trendi appok futnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ne felejtsd el, hogy a 99 dolláros tablet teljesen más szegmens. Ez egy majdnem 11 inches nagy felbontású tablet, elég komoly hardverrel. Ebből nem találsz 99 dolláros kínai verziót. Ára és tudása alapján én mondjuk nem a prémium, hanem a felső kategóriába helyezném. Az biztos hogy 50-100 dollárral olcsóbban sokkal kelendőbb lenne, mint így. Ne felejtsük el azt, hogy míg ez billentyűzettel, 4GB RAM-al, 128-as flash-el 730 dollár, addig 900-ért már 11-es Macbook Airt- kapsz hasonló paraméterekkel, de rendes broadwell processzorral (nem atommal, még csak nem is Core M-el), sokkal gyorsabb SSD-vel, háttérvilágításos billentyűzettel, óriási toucpaddal, ami minden szempontból minőségibb termék. Nem néztem mások ultrabookjait, de ha a 11-es MBA 900 dollár, akkor a konkurencia biztos sokkal olcsóbb. SZVSZ olcsóbban kellene adniuk.
-
NGA
addikt
"lesz-e olyan verzio a Surface 3-bol, ami olcsobb lesz,"
Mi a búbánatos istennyilának lenne? Tele van a piac olcsó win-es tabletekkel 20e Ft-tól. Minek kellene az MS-nek is olcsó tabletet gyártani? A Surface 3 ára teljesen jó. Indulásként kb 180e Ft lesz. Ez egy igen jó ár.
Nagyon sokan futtatnak x86 appokat tableten. Én is meglepődtem. Ha nem így lenne, az RT sikeres lett volna. És fontos nekik az is, hogy szinte minden fajta eszközhöz van driver, legyen az szkenner, nyomtató, vágógép, plotter stb. Mint leírtam, a 10"-os tableteket hdmi-n rá lehet kötni akár 50"-os tv-re, és egy Logitech K400 kombóval, vagy egy MS Wedge kombóval kész az asztali gép. Még a win hálózatot is kezeli tökéletesen alapból.
Én vettem Win RT-s Surface-t, baromi jó cucc, nagyon egyben van, a nejem használja, és tökéletes neki, mert nem futtat x86 appot. Viszont van rajta flash alapértelmezésként.
-
Fiery
veterán
Oke, de a Windows mint oprendszer kozel sem annyira relevans, mint Te probalod beallitani. En csak azt mondtam fentebb, hogy ha a Surface a Microsoft valasza az iPadre, akkor vajon lesz-e olyan verzio a Surface 3-bol, ami olcsobb lesz, es igy mondjuk az olcsobb iPadek ellen mehet arazasban. De zarjuk is le a temat, hiszen valoszinuleg ugysem lesz.
"Egy win-es tablet egy BT bill-el, egérrel, és egy monitorral akár asztali gépként is tud menni, és futtatja az x86 appokat."
Sokan nem akarnak x86 szoftvert futtatni, es igy a Windows sem ertekemelo szamukra. Vagy aki megis akar, az me'g veletlenul sem tableten akar ilyesmit futtatni. Arrol nem is beszelve, hogy mennyire kenyelmetlen egy csomo klasszikus x86 szoftvert hasznalni 10 colon es/vagy tableten, plane egy full HD felbontasun (kiveve ha ugye leveszed a felbontast a negyedere). Rengeteg baj van a windowsos tabletekkel, amik nem abba az iranyba viszik az embereket, hogy mindenaron ilyesmit akarjanak. Sokkal konzisztensebb "elmenyt" ad az iPad, de me'g az androidos tabletek tobbsege is, mint egy atlagos windowsos tablet. Mondom ezt ugy, hogy alapvetoen Windowsra fejlesztek szoftvereket, tehat nekem a Windowst kellene istenitenem
"Az RT-t már rég elfelejtette mindenki."
Kiveve az, aki vett belole, es besz*pta. Vagy az, aki egy eletre leirta a windowsos tableteket a Microsoft iszonyatos benazasa miatt. A Windows RT egy akkora bukta volt a Microsoftnak, kombinalva a WP7 es a Win8 fiaskoval, amit nagyon nehezen fognak tudni javitani.
-
NGA
addikt
Nem tudom feltűnt-e neked, hogy most a Win-es tabletekről beszélünk. Az, hogy te belekevered a droidost, az nem releváns. Egy win-es tablet egy BT bill-el, egérrel, és egy monitorral akár asztali gépként is tud menni, és futtatja az x86 appokat. Az RT-t már rég elfelejtette mindenki. Jelenleg dömping van 8"-os HD-s win tabletekből kb 60e-ért.
-
Fiery
veterán
Ha a Full HD 10 colos perspektivajabol nezed, akkor azert valljuk be oszinten, sokkal tobb a gagyi, mint a nem gagyi, ergo megiscsak valamennyire premium cucc ez, hiszen sokkal tobb van alatta, mint felette (hardver specifikacioban es arban egyarant). Es a tabletek 100 dollartol indulnak, akarmennyire is gagyit kapsz annyiert. Ha tabletnek hivjak ezt is, meg a 100 dollarosokat is, akkor azonos palyan fociznak. Az oprendszer pedig semmit nem jelent a mai vilagban, sot. Sokak szamara inkabb hatrany a Windows, mint elony, plane ha mar hallottak a Windows RT-rol, es megragadt a fejukben az, hogy a csempes Windows egy nagy sz**.
-
NGA
addikt
Ez egy FullHD 10 colos. Nekem a Lenovo Miix 2 10 volt, mig be nem tojt, az kb hasonló spec volt, de igen gagyi anyagból. Az volt az elején 140e Ft. Kb ez a kiindulópont. A 99 dolláros tabletek kb semmire nem jók. Win-es tablet kb 60-tól indul, ami használható, ez kb 200 dollár. A 10-es meg kb 120-130-nál, de nincs ennyiért sem FHD. A Surface 3 még véletlenül sem prémium termék. Kb középkategória. Értsd meg, hogy csak a csóri magyarnak drága. A lányom 1 havi fizujából tud venni kettőt, és még marad neki kajára is.
-
Polllen
félisten
A sima verzió tetszik, árban annyira nem is tűnik vészesnek.
-
Fiery
veterán
Hiaba kezdte a Nokia, ez nem az Apple, tehat nem egyetlen gyarto keszitette a hardvereket, es a Microsoft korlatozta le oket egy adott hardver kategoriara, nem a Nokia. Azt elfogadom, hogy a WP7-nel me'g azt gondolhatta a Nokia, Microsoft es adott esetben a tobbi gyarto is, hogy egy ilyen premium(abb) kategoria a tuti, es hogy inkabb az Apple-nek allitanak egy szines-szagos alternativat, mintsem az androidos vackoknak; de ha maskor nem, akkor a WP7 --> WP8 valtasnal kellett volna korrigalnia a Microsoftnak, es megnyitnia a platformot lefele, hogy minel tobb emberhez el tudjon jutni az oprendszer. Persze annak idejen nem ez volt az egyetlen hiabaja a Ballmer brigadnak, es mostanra megjott az eszuk (Ballmer nelkul), ugyhogy ne is bantsuk tovabb oket
-
Fiery
veterán
Olyan szempontbol ertettem a premium kategoriat, hogy ha azt nezzuk, honnan indulnak a tabletek ($99), es hol er veget az iPad Air ($829), akkor a $499-$599 kozotti araval inkabb a premium kategoriaba tartozik a Surface 3, mintsem a kozepkategoriaba (ami szerintem nagyjabol $300-$400), es plane nem az olcso tabletek koze.
Mas kerdes, ha a tabletek koze belevesszuk az elmebeteg aru windowsos high-end tableteket is. En azonban azokat inkabb zarojelbe tennem, ugyanis kizart, hogy abbol tul sokat eladjanak
-
Ispy
nagyúr
Lehet MS-ék úgy gondolták, hogy könnyebb magukat pozicionálni a felső kategóriába, mint az alsóba. Egyébként meg egyáltalán nem bánnám, ha az MS appok is végre minőségben ugranának egyet (vagy inkább kettőt, hármat), mert a jelenlegi kínálat elég harmatos.
És azt se felejtsük el, hogy az egész bulit nem microsofték kezdték, hanem nokiáék, MS csak a szoftvert adta.
-
legiaap
félisten
Ez mióta számít prémium tabletnek? A pro széria már az. Ha az árát nézem nem az. Én eddig csak azért nem vettem Surface terméket, mert a sima RT-s volt és ahhoz képest drága, a pro meg csak simán túl van árazva. A csapból is a pro 3 reklámja folyt mégsem vették. Ez így sikeres lehet. A legdrágább kiszerelésben is iPad Air/Air 2 árában van ami jó. Az már más kérdés, hogy tudja-e majd hozni azt a smooth működést.
-
Fiery
veterán
Szerintem nem lassult volna annyira be, vagy legalabbis nem lett volna semmivel sem rosszabb, mint egy hasonlo hardvert hasznalo androidos keszulek. Volt mar a kezemben jo nehany low-end androidos telefon, es azt a brutalis lagzast sosem felejtem el
A tulajdonosok viszont furcsamod teljesen jol elvoltak a telefonnal. Ami nekunk, kvazi szakertoknek idegtepo tud lenni, az egy atlag juzernek fel sem tunik, vagy legalabbis nem erdekli. Megy a facebook, megy a web, megy az email, ezerszer tobbet tud a keszulek, mint az elozo feature phone-ja, es o mar boldog. Na ebbol a bulibol maradt ki anno a WP, es emiatt (is) keszult keves app a WP platformra. A 22-es csapdajabol csak ugy lehet kitorni, amit most a Microsoft csinal: el kell arasztani a fejlodo orszagok piacait is olcso keszulekekkel, minel tobb ember vegyen Lumiat, es aztan a fejlesztoknek lehet mutatni a novekvo szamokat (piaci reszesedes). 10%-os piaci penetracio utan mar a fejlesztok is nekiduraljak magukat, es onnantol sinre kerul minden. Csak sajnos a 10%-hoz cca. 80-100 millioval tobb WP-s keszuleket kene eladni, mint tavaly, ami eleg komoly kihivasnak tunik, az olcsobb keszulekekkel egyutt is.
-
Ispy
nagyúr
Lehet azért kellett a HW korlát, mert gyengébb gépeken egy androidhoz képest nagyon belassult volna a rendszer. Az apple is csak a saját vasra hajlandó felrakni a rendszerét, igaz az MS legalább beengedte az OEM gyártókat (igaz korlátokkal). Nem olyan nagy baj ez, ha megnézzük az olcsó androidos mobil és tablet palettát.
-
Fiery
veterán
Nyilvan az iPad mini alacsonyabb/gyengebb specifikacioval bir, mint a Surface 3, de nem is a Surface 3 elleneben gondoltam az iPad mini-t, hanem inkabb azt fejtegettem, lenne-e ertelme egy hasonloan olcsobb arkategoriaju "Surface 3 mini"-nek, kisebb kijelzovel, gyengebb processzorral, kevesebb memoriaval, stb.
Az meg, hogy ki es hogyan tud 500 dollart kicsengetni, nem egy jo taktika sokszor. Ahogy fentebb is irtam, a WP-nel ez a taktika nem jott be. Epp most megy lefele ezerrel a Microsoft az arazassal (Lumia 430), mert rajottek, hogy ha nincs eleg eladott keszulek, akkor a fejlesztok nem csinalnak appokat, ha pedig nincs app, nem sokan fognak megvenni egy kozep- es felsokategorias Lumiat. Kerdes persze, hogy a Win10 elterjesztese es/vagy a sajat markanev erositese mennyire izgalmas tema, er-e annyit, hogy egy olcsobb Surface-szel eloalljanak.
-
rudi
nagyúr
válasz
leximester #15 üzenetére
Egyszerűen és érthetően fogalmazva itt a Bay Trail Atom processzormagjait és a Boradwell Gen8-as IGP-jét házasították össze a Boradwell 14 nm-es gyártástechnológiáját használva. Teljesítményben tehát bőséggel az i5-4200U alatti dologra számíthatsz, ilyen 1,4 GHz körüli Haswell processzorok szintjén. Nekem például a mobil második számítógépembe bőséggel elég lenne.
-
BlackSoft
addikt
Nekem tetszik ez a microsoft-os cucc... És vettem is volna már a korábbi modellekből, de vagy rohadtul nem forgalmazták sosem, még a környező országokban sem, vagy 500ezer+ huf volt az ára, annyiért meg nem tabletet, hanem laptopot, de abból sem winfosost, hanem egy rmbp-t veszek inkább...
-
rudi
nagyúr
A statisztikusok szerint (hisz nekik aki akar) a Phabletek miatt a kicsi tabletek piaca kb. meghalt, kétlem, hogy ott az MS bevételt tudna termelni egy Surface géppel, inkább a kínaiaknak való terület az. Persze, iszonyat nehéz belelátni a MS embereinek a fejébe, nekem ettől a szerencsétlen "notebookot kiváltó tablet" szlogentől is feláll a (maradék) hajam.
-
rudi
nagyúr
Lassan összemosódik ez a definíció, mert vannak már egy chipbe integrált SSD-k is. Én azt mondanám, hogy az eMMC olyan mint az SSD csak más
Az eMMC az a Multi Media Card, egy JEDEC által menedzselt nyílt szabványra épülő megoldás, az SSD-ket meg a gyártóik saját vezérlőikre és szabványos adatcsatolókra (SATA, PCI Express stb.) építve fejlesztik. Mivel az SSD megvalósítás nincs szabványhoz kötve, gyorsabban fejlődik, de elvileg van már olyan JEDEC által jóváhagyott eMMC szabvány is, ami eléri a SATA 300-400 MB/s körüli sebességét. Persze, az SSD-k már bőven 1000 MB/s fölött tartanak, de arra egy mobil eszközben mint a tablet vagy okostelefon egyelőre még semmi szükség.
-
leximester
tag
Ez az atom mennyivel gyengébb az i5 4200u-nál? Érdemes lehet cserélni egy Pro 2-t?
-
Fiery
veterán
Azt nem vitatom, hogy ez a Surface, a jelenlegi formajaban, esetleg kicsit olcsobban, sikeres lehet bizonyos orszagokban. Azonban, az egy nagy kerdes, hogy a Microsoft mennyire akarja ismertte tenni a sajat tablet markajat, vagy mennyire akarja meghagyni azt egyfajta premium termeknek, iPad konkurencianak. Viszont, ha megnezzuk, az iPadbol is van viszonylag megfizetheto aru verzio (iPad mini 1st Gen), mig ebbol a Surface-bol sosem lesz igazan olcso valtozat ebben a formaban.
Azonban, ha a Microsoft megint a premium kategoriaban akar csak focizni, felo, hogy megint ugyanabba a csapdaba esik, mint a WP platformon. Meggyozodesem ugyanis, hogy sokkal elorebb tarthatna mar a WP, ha anno nem korlatozzak le a hardver kovetelmenyekkel a platformot a magasabb arsavba, es hagyjak, hogy ugymond gagyibb keszulekekre is fel lehessen rakni a WP-t. Persze aztan lehet, hogy a tablet teljesen mas teszta, es valojaban semmi szuksege a Microsoftnak a sajat markas olcsobb tabletekre...
-
rudi
nagyúr
Szerintem a 7-8 colt meghagyják az OEM partnereknek, Asusnak, Lenovónak, Samsungnak, kínaiaknak. Ez a Surface 3 ezzel az árral, esetleg a Win10 indulásakor egy -100 dolláros csökkentéssel (az már iPad Air 2 árszint lesz) szerintem bőséggel elég ütős ahhoz, hogy a célországokban sikeres legyen.
-
satz18
őstag
A tároló típusa az sztem mindkettőben nand flash, az SSD-ben van külön nyomtatott áramkör, amin vannak a nand flashek és vezérlő. Az eMMCben a vezérlő és a tároló egybe van építve és külön nyomtatott áramkör nélkül az egész rá van forrasztva az alaplapra. A csatolófelület SSDnél lehet mSATA, SATA, NGFF, az eMMC-nél pedig ugye integrált. Az "atom" (itt ha főleg a bay trailre gondoltál) az nem csak eMMC-t tud. Számos olyan eset van, ahol SATA csatolóval adják ki, amibe simán lehet HDD-t SSD-t tenni.
Én így tudom, de te vagy a szakértő. -
Nagyon jó ajánlatnak tünik,remélem nem csak áprilisi tréfa?
-
NGA
addikt
Hát akkor ezt kivárom, míg lesz angliában, addig gyűjtök rá. Instant Get. Ezzel váltom le a Surface RT-t.
-
Fiery
veterán
A Windows RT kukazasa remek, de ez a cucc is igazan majd Win10-zel lesz utos, addig csak alibizes megy. Kivancsi leszek, kapunk-e karacsonyra ez ala pozicionalt, igazan olcso Surface tabletet is, 7-7.5 col koruli meretben, Windows desktop nelkul...
-
satz18
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
Első blikkre...kár azért a támasztékért. Mondjuk a 3 állással nincs bajom, de túl meredek a legalacsonyabb szög is, vagyis önállóan tabletként virtuális billentyűzettel nem igazán lehet használni, hacsak nem hajtod be és teszel alá másfajta kitámasztást (de akkor felesleges volt rátenni, növelve a méretét és súlyát). Ez szerintem elég nagy öngól. Jó hogy lehet kapni hozzá billentyűzetet, de nem kellene ennyire erőltetni se a vásárlást, se a használatát.
A CPU jó választás volt és a felbontás is jó, hogy végre valaki nem akar mindenbe retina meg 4k felbontást. A felbontás tökéletes ehhez, ahogy a képarány és a kijelző mérete is. A 100 dolláros felár nagyon olcsó a +2GB RAM-ért és +64GB tárterületért. Ha választanom kellene, mindenképp azt venném. Nagyon jó, hogy van SD olvasó, USB 3.0 és DP.
Az ára szerintem kicsivel nagyobb mint kellene, főleg hogy se nem tablet, se nem notebook. Tabletként használva az iPad a sok hátrányával együtt is jobbnak tűnik, főleg a sok jó App miatt, notebookként meg szintén verik az olcsóbb ultrabookok funkcionalitásban, mert azoknál nem kell se kitámasztás, és a billentyűzetük, touchpadjuk is sokkal jobb. Számomra hasonlóan vegyes a kép, mint az eddigi össze Surface tablet esetén.
-
tDr1v3r
veterán
Microsoft's Surface 3 is a $499 tablet that could be a full Windows laptop
Amúgy nekem kifejezetten tetszik, de 730 USD lenne a vége ha normális konfigban akarnám billentyűzettel... az Atom és a 4 GB RAM (ja, böngészéssel ennyi kevés... köszchrome) miatt ez elgondolkodtató kicsit, amúgy nem gyengén jó ajánlat lenne.
Mondjuk garantálom hogy a DPI scaling ezt is kinyírja... legalábbis számomra. Franc beléjük hogy nem tudják megcsinálni normálisra, az OS X 3 éve tökéletes ilyen téren.
-
QwErTy42
addikt
Elég jóra sikerült: vannak rajta portok (normál méretű USB 3.0, displayport) ellenben egész vékony, van kis támasztó kütyüje és 4 GB rammal 128 GB-os SSD-vel és LTE modemmel még el is tudnám képzelni magamnak.
Bízom az új atomok erejében. Szerintem SSD-vel megtámogatva elég sok mindenre elég lehet. -
satz18
őstag
Nekem elég biztatónak tűnik a dolog, az atomot azt én borítékoltam volna, a core M az meg majd megy a kövi pro-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest