- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Úr isten megint discman?
Nekem anno egy Panasonic discmanem volt nem tudott mp3-at, de nagyon szép hangja volt a gyári fülesével, elfogadható hangerővel. Akkoriben jó volt, de az ilyen technológia felett elszált az idő. Csak úgy ette az elemeket, igaz ma már egész jó teljesítményű és kis méretű aksik vannak, de maga a motoros működtetés azért aránylag sokat zabál!
Amiért nagyon utáltam a discmant az a cdk sérülékenysége. Megvettél egy pl csak USA-ban kiadott albumot 10-12ezerért(!!!) ami akkoriban eg egész vagyon volt és ha nem vigyáztál vele hip-hop összeszedtél pár karcot és annyi az egésznek. Nem kelett hatalmas mély karc csak jópár kisebb. Nem beszélve arról hogy ha utcán cseréltél lemezt és azt véletlenül leejtetted egy murvás útra akkor lehet annyi is volt neki.
Tömörítés ide, rossz minőségű mp3 fájl oda, nem egy full pofi fülessel megspékelve akkor is sokkal jobb megoldás egy mp3-as lejátsző mint egy discman. Utcán én nem akarok egy high end hangzást, a zene élménye átlag hangzással is átjön, ha tényleg jó minőségü zenét akarok hallgatni, azt otthon nyugalmas környezetben teszem meg, de azt már nem egy hordozható cuccal. -
<Adamsky>
nagyúr
... nekem még meg van. Az akksik valószínű döglöttek, de hálózatról így is szépen teszi a dolgát.
-
Advent
tag
Oké, holnap meg bejelentik a világ első rgb világítású golyós egerét ...
-
Tamás88
őstag
Nekem is volt, és elég sokáig használtam, Most is működik, csak éppen a kvarckristályos kijelző már nem az igazi.
Emlékszem, mikor iskolába menet felé fordultam ki az utcánkból, és szemből jött egy biciklis, akit nem vettem észre, és emiatt miután találkoztunk, sikeresen beküldtem őt az árokba.
-
.DLL
veterán
Hangban gyakorlatilag nem tapasztaltam, csak kezelésben más egy kicsit, de ugye új fülessel is használom, ami jobb, mint az előző így a végeredmény tisztább, részletesebb hangzás, voltak részletek, amik ezzel a kombóval tűntek fel... szóval ugyan olyan jó a + is mint a Zip, kár, hogy már nem árulják őket.
A kijelzője amúgy jobban bejön a +-nak, kontrasztosabb, jobban olvasható (és RockBox firmware-rel teljesen személyre szabható)
(#37) AusWolf: Nagyon szomorú voltam, mert már nem volt kapható, de szóltak, hogy van egy + aprón, így nagyon nagy mázlim volt, le is csaptam rá. Azóta a tokja ki van kötözve a táskámhoz.
-
inpius
csendes tag
Valamilyen igény valószínűleg van az ilyesmire, mert még most, ebben a pillanatban is lehet kapni discmant is és kazettás walkmant is. Itt, Magyarországon, nem kínai bóvliboltban.
-
AusWolf
őstag
Teljesen egyetértek. Menő volt régen a discman (bár nekem kimaradt), de ma már le kell tenni valami extrát az asztalra, hogy vonzó legyen. 12k egy sima CD-játszóért szerintem irdatlan sok.
Pár hónapja én is elhagytam a lejátszómat egy repülőút során, de vettem helyette egy ugyanolyat.
Akárki akármit mond, sokkal kényelmesebb, mint telefonról zenélni.
-
.DLL
veterán
Nem mondom hogy mint ötlet értelmetlen, mert biztos van egy vásárlóréteg akinek a szívét megmozgatja a CD lejátszás, ...de ez a termék nem fogja! Semmi vonzerőt nem tud kialakítani, hogy néz ki... sehogy... csak úgy van, nagy műanyag az egész.
Ide minőség kellene, ultraslick fém ház, minőségi komponensek... aki Discman-t venne, az okkal venné, és nem az az ok, hogy "csak" 12k-ba kerülne mondjuk 30k helyett. Akinek elhatározása, szívügye, hogy út közben is CD-t hallgatna, annak ez már marginális kérdés. Én ha ilyet szeretnék venni meggyőződésből, ezt a terméket kiröhögném.
Ha pedig nincs meg a meggyőződés, akkor lehet akármilyen "olcsó" nem kéne.
Úgyhogy oké, CD, miért ne, de akkor legyen benne valami extravagancia amiért ezt ma még egy fan megvenné.Emlékezzünk azokra az elképesztő walkman-ekre, amelyek fém háza körül-belül pont akkora volt, mint a kazetta tokja, mindezt full digitális vezérléssel.
Na arra akkoriban csettintettem. Eleve elképesztőnek találtam, hogy hogy fért bele mindaz ami a kazetta lejátszásához és megszólaltatásához kell, egy ilyen cool pici házba. És akkor már megjelent a CD, úgyhogy versenyeznie kellett vele, felmutatni valamit, ami vonzerőt kelt, és tényleg jó.
Van itt pár gyönyörűség: [Link]Én egyébként külön lejátszót használok, mert a gombos kezelhetőséget preferálom, pl. zsebben, télen jobb, és tovább bírja mint a telefon.
Most egy FLAC képes, Sandisk Clip+ lejátszót használok (az előző, egy Clip Zip volt, ami egy rendezvényen, tokkal fülhallgatóval együtt eltűntNehéz ma már beszerezni ezeket is... Ez a kép még arról készült:
-
AusWolf
őstag
Nekem egy Sony NWZ-B183F nevű kis apróságom van (az FM rádiós változat). Ez megfelelő fül-/fejhallgatóval és jól beállított hangszínszabályzóval tud olyan minőséget produkálni, amilyet elvárok.
Azt el tudom képzelni, hogy a párezer forintos Tesco gazdaságos lejátszók nem képesek erre semmilyen beállítással.
-
Chp
őstag
A Grundig CDP-5400-am jutott eszembe amit nagyon imádtam. ...2005-ben.
-
SunMount3r
nagyúr
1. Én aztán igazán nem vagyok az "olcsó és mégis minőségi" cuccok lehordója, de mégis: milyen mechanika és DAC lehet ebben 12K-ért?!
2. A Japánból Extra összegért importált Bonus meg Special Edition CD-idet tényleg ebben akarod pörgettetni hosszú távon?! Vajon a 10-edik vagy a 11-edig meghallgatás után fogja őket fizikailag gajra vágni (csak feltételezés és kérdés)?!
Amúgy kedvelem az ilyesfajta retro próbálkozásokat és cuccokat, de azért nem "minden áron". Nekem pl. az egész CD Man korszak ámblokk kimaradt (marha drágák voltak) és maradtam anno végig a Walkman vonalon, az emlékek pedig a mai napig is megmaradtak. Tehát értem, hogy erre lenne esetleg "célközönség", de a kötelező innovációt és a modernizációt jelen termék kapcsán szintén elfelejthetjük. Ha pedig ezek nem játszanak, akkor legalább a minőségről győztek volna meg.
3. Bluetooth: nem állítom, hogy ne lenne -esetleg és ritkán- olyan helyzet, amikor épp jól tudna jönni, de pont nem épp 2 tartalék ceruzaelemmel az ember farzsebében.
-
ribizly
veterán
A lejátszóval csak annak és a lejszandó anyag hangminősége és részletessége lehet kérdéses, de ez azért a legtöbb esetben persze megfelel.
Aki viszont egy kicsit is jobb minőségben szeretne út közben zenét hallgatni annak van, hogy ezeknek a termékeknek a minősége már kevés. -
twollah1976
őstag
Anno volt hordozhato CD-s mp3 lejatszom.
Kesobb egy megvaltasnak ereztem amikor megvettem az elso memorias mp3 lejatszom.
Nem kellett a CD-RW-kel vacakolnom, nem ugralt a lejatszas ha zotyogosebb uton buszoztam, nem egy kulon taskat kellett cuccolnom magamnal a lejatszo miatt, nem kellett 4 tartalek ceruza elemet magammal hurcolni. -
törölt tag
Nekem csak egy SONY Discman-em volt. 32ezerbe, vagyis egyhavi fizetésembe került. 3-4ezerért vettük a 2CD-s Dream Dance, Club Rotation és Club Sounds válogatás lemezeket. Akkor voltam fiatal, és valamikor azon ment a házibuliban a zenei track és ritkábban a kazettás deck-ről. Sony Discman az audió CD lemezek lejátszására megfelelt és a hangminősége jó volt. Miután tönkrement már nem vettem másik hordozható CD lejátszót, mert a DVD korszakban a CD lemezeket azon hallgattam. Némelyik jó márkanevű DVD lejátszónak nem volt olyan tisztességes hangja zenehallgatásra.
-
macskea
őstag
Új Minidisc 💽 nem lesz? Azt még brahiból vennék is. Nekem a CD kimaradt, kazettáról egyből a tömörített audio felé mozdultam
-
kalmani
tag
Kapós lesz!
-
carl18
addikt
Hát nem azért, de manapság egy átlag telefon kiváltja a Discmant! Ez még a Nokia 3310-es idejében jól jött hogy mehettél közbe zenét hallgattál. De manapság minden telefont kapott szinte Jack aljzatot, szóval én halott ötletnek érzem.
Szép volt jó volt de elmúlt az a idő, durva milyen gyorsan telik az idő. Kíváncsi leszek mennyire lesz ezekre kereslet. -
Nirvanus
aktív tag
Éppen azon gondolkozom, hogy ha ~3200Ft-ot költök egy új és bontatlan 32GB-os Sandisk UHS-1 mSD-re, akkor 8-9000Ft-ért milyen fülest/headset-et érdemes venni mostanság a honor8-amhoz.
-
AusWolf
őstag
Ez még semmi. A minap a munkahelyemen épp egy szállítmány walkmant kellett átvennem. Rá is néztem gyorsan a naptáramra, hogy tényleg 2017 van-e, vagy visszamentem az időben.
-
Lacok
őstag
Ráadásul az első szériákban még nem volt rázkódásvédelem így random olvasta a lemezt mozgás vagy mozgatás hatására. A rázkódásvédelemmel ellátott már jobb volt egy fokkal de sportoláshoz azt sem tudtam igazán használni.
Éppen ezért én kifejezetten örültem amikor megjelentek az mp3 lejátszók mert lényegesen kisebb a méretük és nincs hatással a müködésükre a mozgás. -
Csabroncka
addikt
Ha nagyszerű hangminőséget képviselne azt mondom van létjogosultsága az mp3 lejátszók között. Csakhogy szerintem a legtöbb minőségi MP3 lejátszó a 320-as mp3-al és egy jó fülessel bealázza tized akkora méretben.
(Arról már nem is beszélek, ha olyan az "mp3" lejátszó, hogy veszteségmentes .flac fájlt is lejátszik....)
-
Fionn
tag
2x akkora mint 1 kazettás walkman (ifjoncok guglozzatok) kényelmetlen kezelni stb ... ha ingyen adnák kiszedném a motorját a többi kuka.
-
troviko
senior tag
Ez micsoda hülyeség. Az MP3 lejátszók tömörítik a zenét, (bár ott a lossless, de ebbe most ne menjünk bele), így önmagában a CD lejátszó még indokolt lehetne, de a Bluetooth miatt pont a lényeg vész el, a részletgazdag hangzás, mert az is tömörít.
Amúgy nekem ingyen se kéne. Emlékszem még mikor 2002-ben ilyennel rohangáltam az egyetemen, nagy volt, ormótlan, ha kicsit markánsabban mozdította meg az ember kihagyott a lejátszás, stb.
Ez egy teljesen idejét múlt technológia. 12K nem egy nagy összeg, ellenben ha azt nézzük, hogy a semmiért... -
Pötyi
őstag
'92-93. környékén azok voltak a májerek, akik discmant villantottak. Ugyanis a plepsz akkor még walkmanon nyomta a zenehallgatást.
-
Mice_007
tag
2017-ben egy Discman képe egy híroldalon kimeríti a clickbait fogalmát
-
Metalfan
senior tag
12000 forint egy BT-s discmanért 2017-ben? Nincs az a feature, ami igazolhatná ezt a combos árat, max ha kibírna egy atomtámadást is folyamatos zenelejátszás (rázkódásvédelem) mellett
-
Nem semmi!
Érdekes kombináció és gratula a gyártónak. Nekem már van, így egyelőre nem veszek. -
<Adamsky>
nagyúr
Amikor memóriás lejátszókat még nem vagy csak nagyon drágán lehetett kapni (és ahogy írtad, a Sony CD-s lejátszói se voltak valami olcsók), akkor én az iRiver termékeit nyúztam. Volt egy iMP-350 -en és mind a mai napiig megvan az iMP-550 -em. Simán hozta mindkettő a Sony-k szintjét, ár/teljesítmény viszonyban pedig egyértelműen verték.
BT képes cuccot pedig - ma már - szinte mindenből lehet csinálni egy 10-20$-os BT-s "adó-vevővel".
-
Nem egy hordozható CD lejátszóm volt, de emlékeim szerint ami rendesen szólt és remek minősége volt 3-10 másodperces rázkódásvédelem, jó dac jó füles, az nem 12 rongy volt hanem olyan 50-70 rongy... Sony természetesen.
-
snecy20
nagyúr
Amíg van CD, addig evidens hogy legyen CD lejátszó is...
-
inpius
csendes tag
Nem hülyeség a BT sem, mivel vannak BT fej és fülhallgatók, meg mobil hangszórók, is, azzal simán együtt tud működni. Nekem tetszik a cucc, ha a hangja nem olyan, mintha a sírból jönne, simán veszek is egyet.
-
Mi jön legközelebb? Lovacskocsi ASR-rel?
-
Raymond
titán
Lagalabb pazar szinekben pompazik a termek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy ilyen modell magában is szokatlan ma már, de a Bluetooth támogatás kicsit feleslegesnek tűnik.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest