- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
válasz muszurkefal #44 üzenetére
Ha gondolod egy H7-el szívesen elmegyek. Meze-t még nem hallottam
-
muszurkefal
aktív tag
Hmm, sose hallottam még erről a márkáról, de összeengedném a Meze 99-emmel, aztán meglássuk
Ha azt a szintet hozza, akkor nincs elszállva az ára sem. -
MMSZoli
tag
Nagyon tetszenek a B&O termékek, de még nem tartok ott, hogy megvehessem őket :-) Volt már pár ebayes és vaterás ajánlat, ami MAJDNEM, de igazából nincs is helyem ezeket úgy összerakni, hogy valóban teljes mértékben ki lehessen élvezni. De igazából nem is a hely hiányzik leginkább :-)
Úgyhogy én egy ennél jóval megfizethetőbb (és talán nem ennyire minőség hangzású) Marshall Major fülessel kényeztetem magam az utak során. Azt 100%-ban aláírom, hogy rengeteget tud dobni egy hosszabb úton, hogy nem a monoton géprobajt hallja az ember, amitől én igazán aludni sem tudok.
Őszintén szólva: én is B&O-ra vágytam, de ennyit már tényleg sajnáltam volna rá :-)A B&O nagyon jó cég, és a minőség és tökéletes hang iránti elkötelezettségük nem csak marketing duma. Egy időben a gyárunkban én voltam a minőségért felelős B&O kontakt meg az új projektek minőségi felelőse. Voltak elvárások rendesen, nemcsak külsőleg. Nagyon büszkék voltunk, mikor 2 év után a kérésükre a Made in Europe helyett a Made in Hungary került a termékekre. Lehet, hogy csak valami törvényi szabályozás miatt törént, de a Grundig vagy a LOEWE ragaszkodott a Made in Europe-hoz.
Háromszor voltam kint a gyárunkban, Struerben. Leginkább az volt számomra a furcsa, hogy sok más vevővel ellentétben végig nagyon együttműködőek és segítőkészek voltak, együtt akarták velünk megoldani a problémákat, és nem csak elvárátk az eredményt, a munka részesei akartak lenni. (manapság a mexikói vevőim ennek pont az ellentéte). Lehet hogy pusztán ennyi a dán (és skandináv) siker és boldogság kulcsa.Beszállítóként is úgy bántak velünk, mintha vevők lennénk, igaz, mi a teljes terméket készre szerelve, letesztelve, dobozolva olyan minőségben küldtük Nekik, hogy az első egy év után levitték a 10% minőségi mintázást,1 % -ra, mert gyakorlatilag nem találtak semmilyen hibát bennük.
Élőben is megnézhettem a "B&O Kockát" és a demo szobát, ahol volt az elvárás az új termékkel szemben (ezt az egyik projekt vezetőjük mondta el), hogy a teszt után a hallgatók mosolyogva jöjjenek ki. Odakint óriási rajongótáboruk van, akik egy-egy új termék tesztjére időt és pénzt nem sajnálva ingyen jönnek tesztelni a gyárba. Őszintén szólva nem voltam és nem vagyok nagy audiofil, bár hallom és hallottam a különbséget. A fentieket is elhittem Neki, soha semmiben nem kamuztak, és mindent, amit elmondtak, a saját szememmel láttam, hogy csinálják és működik. (pl a TV-gyártó soron a készülékek egyesével bementek egy fülkébe, ami brutál szigeteléssel és ellenhullámmal kioltotta a gyár külső zaját, majd a termékre ráadott egy enyhe vibrációt, és ha laza vagy elszórt csavar volt benne, a mikrofonokkal észlelte, és félrerakta a terméket átnézésre). Viszont nem 1250 TV-t gyártott egy sor egy műszakban, mint nálunk, hanem csak napi 150-et.
Egyébként 12 éve mikor utoljára kint voltam, akkor a B&O-sok mondták, hogy az A kategóriás márkák prémium modelljei miatt lehet hogy a cégüknek meg vannak számálva az órái. Egy-egy új platform kifejlesztésére sokkal nagyobb büdzsével rendelkezik pl egy Pana, mint egy aránylag kicsi B&O. Egy jól kifejlesztett platformon kicserélsz ezt-azt, és jobban szól, jobban néz ki a képe, ráraksz egy full alu frontot és egy okos mechanikát, és már majdnem ott van, mint a B&O hasonló terméke, csak fele áron. A lenti példa miatt gondolom, hogy ez nincs teljesen így.A Sony-nak is dolgoztunk két félresikerült projekt kapcsán. Sajnos ott azt vettem észre, hogy sokkal nagyobb volt a fókusz a japán vezetők részéről a külcsínen, mint a vevő hosszútávú elégedettségén. Pl a DVD-íróhoz ők hozták a SONY-specifikus átírt SW-t (nemcsak a GUI-t módosították, hanem az egyéb egységekkel való S-specifikus kommunikációs protokolokat is beleírták. Botrányosan instabil lett tőle a termék, amit jeleztem is feléjük. ennek ellenére kitolták a termékeket a piacra (sőt, fel sem engedték venni a hibalistára). Ellenben ott járőröztek a soron a japán mérnökök, nehogy egy légypiszok is legyen a fronton. Az, hogy a termék szoftvere romokban hevert, nem számított (mert azt japán mérnök csinálta, és ők jobban tudják, mi a jó...), de a magyar szaki az végezzen tökéletes munkát. Hm...
A B&O naygon más volt. A projekt fázisban rendszeresen végignézték velünk közösen a log reportokat, és saját tesztet is futtattak velünk párhuzamosan. Annyi különbséggel, hogy Struerben minden termék előlapját egy time-lapse kamera vette, és ha volt egy lefagyás, akkor nemcsak a logging állomány, hanem a termék előtte látható (vevő által észlelhető) valós viselkedése is rögzítve volt. Nem fogadtak el semmilyen nagy hibát, mindent, ami zavarhatta a vevőt (!) meg kellett oldani. Ha kellett, csúszott a projekt, de nem nyomták át, csak hogy ki legyen pipálva. Közös cél volt a csúcs minőség, minden egyes ember tudta a vállalaltnál, hogy ez a cég megmaradásának a záloga.
De jó is lenne, ha minden nagyobb cég így működne :-) -
törölt tag
Azt hiszem headfi-n írta valaki, hogy az egymást kioltó hanghullámok miatt bizonyos tartományban kialakulhat egy állandó nyomásérzet a dobhártyán, amit félreértelmez az ember agya, és fájdalomként éli meg. Én inkább arra gyanakszom amúgy, hogy attól még, hogy nincs nyomásváltozás (hanghullám) a hallójáratban, de állandó megnövelt nyomás van, hiszen a fejes membránja folyamatosan lökdösi/tolja a levegőt a füled felé.
Amúgy a hangerő dolog elég érdekes, az IEM topikban is egész sokan jönnek, hogy az xy füles nem elég hangos, és hangosabbat akar venni. Gondolom vagy a 110dB-es koncertélményt akarnák utánozni, vagy elnyomni a külső zajokat vele, de egyik sem egészséges megoldás
-
Ste
addikt
Most olvastam az index cikkjét a H9i-ről, konkrétan az a rész, hogy a max hangerő is kevés nálam ledobta a rigaláncot. 50%-on is leszedi az ember fejét, pláne felette. Mondjuk a dinamikához kell a hangerő, de maxon hallgatni, auch!
-
Orcsi
aktív tag
Ezeknek a hangszoroit tartottam meg van vagy 2-3parat .. tok jo kis hangolt “ladak” neha ezeket is hasznalom a muhelyben... igazabol TVben nekem ami nagyon bejott a Beocenter 1 vagy AV5 meg az Avantok... Centerek vannak meg Avantokat mar kiszortam (tul sok helyet foglaltak )
Same shit, different day!
-
Blaise
veterán
H9i mióta van a piacon?
-
XuChi
addikt
Basszus, most néztem utána. A TV akkoriban 1100 Font volt....
Bocs lejárt a szerkesztés....[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Latod, en meg pont azert vettem a H7-et, nem a H9-et, mert a H7 nem tudja a zajszurest. Probaltam, egyszeruen olyan hangnyomasa van (mindegyik ilyen rendszernek), hogy ugy erzem, hogy bele fogok suketulni a csendbe.
Siman utcan amugy meg el is megy a dolog, meg talan repulon is ok, bar ott mar jobban zavar, mint a hajtomu hangja, de metroban, ahol a legjobban es leggyakrabban kene, elviselhetetlen, ugy ereztem, hogy szet fog repedni a dobhartyam."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Orcsi
aktív tag
Mint gyujto rengeteg regi B&O cuccom van es sokan nem ertik hogy mi hogy kepzodik ezeknel a keszulekeknel legyen az hang vagy kep...az ujak is gyulnek csak hat mivel a regiek is abszolut jol megvannak egy Chromecast Audioval meg meg a kornak is megfelelnek HA kell ...
-
Orcsi
aktív tag
Latod pont ez az... nem zenet hallgatok en sem de nem is megy szet a fulem a repulozajtol meg a kedves utasoktol ... felolem sirhat a gyerek nem messze csak egy enyhe mellekzajnak tunik es nem irritalo zajnak. Es nyilvan en sem utazok minden heten 8 orat egyben de mar 2 ora csond is nagyon jo tud lenni ...
-
sutyi^
senior tag
válasz #16820480 #22 üzenetére
Azt hogy pont ugyanolyan jól viszi a kábel a csuszmitolós surrogós hangokat a polómról, dzsekimről, mint az összes vezetékes fej- és fülhallgató.
Gyalog és tömegközlekedéshez, sportoláshoz szerintem a tökéletesen értelmetlen kategória kb. 20e Ft-nál többet költeni ilyen termék kategóriában.
De van aki powerbankot, DAC-AMP-ot is cipel magával hogy aztán a kakivá tömörített mp3-akat, Spotify és egyéb tartalmakat hallgassa 100e Ft-nyi hordozható hang technikán, szóval mit tudhatom én...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Shalala
senior tag
válasz SunMount3r #18 üzenetére
Nekem ez van itthon es eszmeletlen jol,tisztan szol. egy atlagos szobat siman kitolt.
Az ara olyan amilyen en mondjuk szerencsere pont belefutottam egy 40%-os B&O learazasba amikor vettem.
viszonylag sokat utazok ezert fontos volt a merete, ebben a kategoriaban (en) nem talaltam jobbat.. -
hemaka
nagyúr
Nekem a kisebb H4 van, de a H9i-t is elfogadnám, csak akkor ezt nem tudnám hova tenni, kettőt mégsem hordhatok a fejemen.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Ste
addikt
Nekem az előd H5 van, s igen, megéri az árát (ha valaki hajlandó ennyit adni a zene élményéért).
Ugyanígy voltam a H7-el is, annak is megkérik az árát, azonban zenehallgatási élményben verhetetlen. Persze ehhez kellett az is, hogy beleunjak a korábbi fülesek világába, s hajlandó legyek áldozni az élményre. Ha összefutunk valamikor szívesen elviszem őket és meghallgathatód milyen egy B&O#12 opr:
Egyetértek, a Sony-kon filóztam én is, meg a Vose QC sorozaton, azonban a Noise Cancelling nem volt fontos (nem utazok annyit, hogy használjam), a komfort és a design annál inkább. Plusz ne feledjük, hogy a B&O esetében az akku cserélhető, ami ha az ember hosszabb távra tervez, nem hátrány.Hogy a hírhez is kommenteljek: ahogy a teszteket néztem az E6 = H5 (akkuidő, hangzás, fizimiska), különbség, hogy az E6-hoz alapból járnak a szilikon szárnyak, hogy ne essen ki a füledből (itt volt a H5 legendás tervezési bakija), valamint immáron nem csak a madzagok, hanem az armatúra is színes lett. Ergó csak egy ráncfelvarrás.
Vajon az asztali A8-at fogják valaha frissíteni?
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
" mikor repulsz 8-10 orat es rajtad van egy muborparna az hidd el nem kellemes erzes "
Ezt aláírom Az más kérdés, hogy nem bírnék ennyi ideig zenét hallgatni. Nálam max 1-2 óra amig elviselem a fejhallgatót a fejemen. Inkább itthon hallgatok zenét.
Régen volt egy B&O Beovision TV-m, akkoriban itthon még a Viking, meg Videoton TV-k mentek. Volt ámulás mikor vendégek jöttek (És nem nem én vettem, akkoriban még élveztem a szüleim támogatását!)
[ Szerkesztve ]
-
-
Orcsi
aktív tag
válasz SunMount3r #13 üzenetére
Ja es hamisitjak ezerrel mint anno a Bose Soundlink minit
https://youtu.be/igI_hjPrUNA
-
Orcsi
aktív tag
Kinek mi az ingerkuszobje ... nekem tobbet is megert a H8 ... ANCs fulest kerestem a Bose nagyon puffogot a tobbinek nem volt olyan szep a hangja a kinezetrol meg ne is beszeljunk... mikor repulsz 8-10 orat es rajtad van egy muborparna az hidd el nem kellemes erzes ... de pl B&O az nem zavar mert nem izzad rad ... termeszetes anyagot hasznalnak ... de mondom nem kell azert venni valamit mert az olcso ... inkabb gyujtok es veszek valamit ami nekem jo...
[ Szerkesztve ]
-
Orcsi
aktív tag
válasz SunMount3r #13 üzenetére
Pedig jol szol, es nem egy tejfolospohar feeling... az hogy meg 64k hat ez van itthon ez draga kint meg megfizetil siman. DE teny es valo nem a tomegnek keszul ... es ez nem sznobsag kerdese, meg mielott jonnenek ezek a kommentek
-
SunMount3r
nagyúr
66 400 forint ezért? El nem tudom hinni, hogy olyan jól szóljon, hogy tényleg megérje...
-
opr
nagyúr
Nem kell hozza elfogultnak lenni szerintem. A sony wh 1000 xm2 es xm3 ugy nez ki mellettuk, mint valami kinaipiacos jatekfejhallgato, de a tobbi se sokkal jobb, raadasul a sajat tapasztalatom az, hogy ugyan akkuidoben es feature-listaban alulmaradnak a konkurenciaval szemben a B&O fulesek, de ha a hangminosegrol van szo, nincsen parjuk, legalabbis azonos arban.
Csak azzal a nyamvadt kezelhetetlen osszevissza mukodo erinteserzekeny vezerlessel ne lennenek megverve szegenyek.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hokuszla
senior tag
célközönség: fehér hajú, lófejű lények
10600k 16GB 1660s 5TB
-
twollah1976
őstag
Mint egy falat kenyer ugy kellett!
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
nagyúr
A Bang tervezői igen jó fülekkel vannak megálldva.
Nem tudom, hogy páran tudjátok-e, hogy mindenki, aki ott dolgozik játszik valamilyen hangszeren?
Annyi - amennyi. De bizony jól szólnak.
Ez van.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tyrel
őstag
Hiányoztak mint egy falat kenyér...
Turenkarn
-
XuChi
addikt
Nah elmennek ezek a ..csába
-
opr
nagyúr
Nem ugy volt, hogy beszantjak a beoplay-t, es innentol mindent siman, sajat nev alatt fognak arulni?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tanuljunk angolul!
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- PlayStation 5
- További aktív témák...