Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imp0st0r
csendes tag
Sziasztok! Egy M.2-es samsung 970EVO-t szeretnék betenni egy PCIe slotba, átalakítóval. Egyelőre startech-et néztem. Tudnátok átalakítóra alternatív típusokat mondani, illetve, hogy mire kell figyelni, hogy az nvme képességeit ki tudjam használni?
Alaplap tekintetében milyen feltételeknek kell teljesülni, hogy így működjön, illetve milyeneknek, hogy bootoljon is róla? Egyelőre egy régebbi intel Q87 chipsethez tenném. Ha az nem megfelelő, kénytelen leszek más lap után nézni.
Előre is köszi!
-
BiP
nagyúr
válasz
-Skylake- #42 üzenetére
Mivel alapból Z szériás alaplapokban gondolkodom, ezért gondoltam azt, hogy ma már kb. alaptartozék. Azóta persze szembesültem vele, hogy nem így van, naívan azt hittem, ennyi év elég arra, hogy alappá váljon.
A procikkal viszont valóban masszív hülyeséget írtam. Haswell procira gondoltam (most van skylake-em), és Z87-re a Z67 helyett. Nem ma volt a csere. Sorry. -
Dr. Akula
félisten
Mit értesz lekezelés alatt? Látni látni fogja, vinyó helyett használhatod, max nem tudsz róla bootolni. Mondjuk pont ez lenne az értelme, a filmeknek nem kell ekkora sebesség (még). Valahol lejjebb volt link hogy lehet hekkeléssel megoldani a bootot is, ki tudja. Szal tárterületet biztos kapsz tőle, bootot nem biztos.
-
AXisBOLD
addikt
pár éve már lemaradtam az adattárolás és sebességek világában.
Lenne értelme egy Supermicro X8SAX-be ilyet tenni? Egyáltalán lekezelné?
-
Dr. Akula
félisten
-
Csacse
tag
Sziasztok! Milyen adaptert kell vegyek hogy működjön [ebbe] az alaplapba a gyorsabbik m2 ssd?(NVME) Nincs lehetőségem platformot cserélni. Jelenleg 2darab sata6gbites sebességű ssd van raid 0 ba benne.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #27 üzenetére
A PH! fórumon is rendszeresen felmerül, hogy az NVMe SSD-k melegednek. Szerintem ezzel is inkább a melegedést lovagolják meg. Hogy van port az alaplapon, de pártíz dollárért vegyél inkább egy ilyet, és ez hűvösen tartja.
Tudom, hogy az alaplapira is kapható borda, általában lehet fölé ventilátort tenni, de alternatívának most ez is ittvan.
-
Akkor valóban nem volt még egyértelmű, NVMe még a kanyarban sem volt, de ahogy írtam, SATA3-as port-on azért általában elég egy normálisabb 2.5"-os SSD.
Ja. Mondjuk ha valakinek pont a leggyorsabb SSD-kre van szüksége, de nem tud teljes platformot váltani, annak valóban opció ez a kártya. Komoly i7, H270-es deszka, DDR4 RAM együtt húzós lehet plusz maga az NVMe modul... és pl. egy i7-4790 + 24GB DDR3 azért ma is sok mindenre elég.
-
BiP
nagyúr
-
ZnVjaw0K
tag
Kár, hogy a hűtőborda eltakarja a LED-et. És mi a francért teljesen zárt?!? Sokkal jobb lenne, ha alulról is tudna kicsit szellőzni a borda és az SSD között. Vagy ez ilyen asztalosüzembe való?
(#13) Kansas:
Ugyanez ventilátorral Asus-tól
http://www.tomshardware.co.uk/asus-hyper-quad-nvme-raid,news-56616.html -
Baryka007
addikt
Nem rossz ötlet... ma már majdnem minden alaplapon van legalább egy + x4 sebességű x16 slot... Így használhatóak lesznek a gyorsabb nvme-k régebbi deszkákon is
-
Hát nem is tudom...
Egyrészt Silverstone, azaz valszeg' túlárazott.
Másrészt átlagos felhasználásra elég egy 550MB-os, 2.5"-os SSD a 6Gb/s-es SATA porton; akinek több kell, az meg úgyis NVMe-t fogadó deszkát vesz, vagy arra cserél.
-
BlindMind
tag
Az enyém ilyen [link]
Mindössze 10 dodó volt anno igaz ez csak 4X-es
MOD-oltam hozzá BIOS-t és tökéletesen bootol róla a régi FX990-es lapom igaz a PCI sáv nálam limitál 2000-re (4x500)
de egy 3.0 sávos alaplapban már bőven elég mindenre!
Akinél van Cash az 500 dodo környékén vehet ilyet ez már 8x
[link] egész komoly sebességek érhetők el vele RAID-ben! -
BiP
nagyúr
Én sem értettem ezt a nagy csoda megfogalmazást a cikkben. Riser kártyák jó ideje vannak, itt annyi az új, hogy kisebb a pcb, nem pazaroltak egy egész kártyányi méretet.
Mondjuk a borda az praktikus mellé.(#18) Dr. Akula: Gondolom pont a kialakítás miatt. Míg egy riser kártyát tudsz rögzíteni a ház hátlapjához, itt nincs ilyen, maga a slot tartja, így nem árt, ha teljes hosszúságú.
Mondjuk nekem egy Delock van [link], az tud nvme bootolni.
Anno egy Z87-es Asrock lapba kellett belevarázsolnom a BIOSba az nvme kódot, mert nem nagyon volt. De meg lehetett trükközni, simán ment ezzel az átalakítóval. -
Lacika112
aktív tag
16x ost nem is láttam még
jó persze ki se használja de akkor meg minek ? vagy akkor már 2xm.2 lenne de remélem baromi drága lesz legalább
-
Dr. Akula
félisten
Azt mondjuk nem nagyon értem minek neki x16, ha egyszer az M.2 csak x4-et használ. Oké hogy lassan csak x1 és x16 van az alaplapokon, és az x16-ba sokszor a sávok fele sincs bekötve, de akkor is.
-
Kansas
addikt
És akkor ott van az amin hűtés ugyan nincs, viszont egy kártyára 3db SSD fér(1xNVMe, 2xSATA).:
https://www.startech.com/Cards-Adapters/HDD-Controllers/SATA-Cards/pcie-m2-ngff-ssd-adapter-card~PEXM2SAT32N1
Vagy az ultimate, 4xNVMe SSD az MSI-től:
https://www.anandtech.com/show/12987/msi-four-way-m2-pcie-card-it-looks-like-a-gpu
Ráadásul nem csak nekik van ilyen: "seen both ASUS and ASRock’s PCIe cards that support four M.2 NVMe drives each at a x4 connection at CES, and then GIGABYTE’s prototype card at Computex"
-
tibaimp
nagyúr
Azt értem, gondoltam is
De, ahol csak 1 slot van nvme ssd-nek, de mondjuk 2-őt szeretne valaki...Csak azért kérdezem, mert a cikkíró írja, hogy minden úgy működik, mintha "normál" m2 csati lenne, csak erre kitérhettek volna külön, mert fontos lehet valakinek!
Megnéztem a gyártó azt írja, hogy nincs szükség külön driver-ra, illetve, ha a lap tud boot-olni nvme ssd-ről, akkor ebben szerelve is tudja.
-
-=MrLF=-
senior tag
Hasonló sima
[AKASA M.2 PCIe SSD] Br 4.590,- FtÉs fordított
[Delock M.2 Key M (M) - PCIe x4 adapter] -
-
Végbéltükrözés szintű megoldás van, amivel akár egy intel 6-os szériás alaplapban is be lehet bootolni vele. How to get full NVMe support with an AMI UEFI BIOS.
-
Ez mitől is újdonság? Tényleg jó a kialakítása amúgy, meg minden
-
berVi
senior tag
Inkabb a forditottra jonne mar egy megbizhato megoldas...
-
tibaimp
nagyúr
És az így szerelt ssd minden gond nélkül boot-olható is marad?
-
Fred23
nagyúr
Állat jó, de ha drága lesz, megette a fene, mert akkor már HHHL-es PCIe SSD-t is vehet az ember!
-
Tutu7030
veterán
4db az az 1 db led. Remélem RGB.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ECM23 jelzésű M.2-PCIe SSD riser modul M.2-2280-as M-key formátumú SSD-ket támogat.
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Cooler Master CK350 Mechanikus billentyűzet Brown Switch RGB Megkímélt állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest