Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kevesen tudják, hogy majdnem az összes disztró tartalmaz nem szabad szoftvert a telepítésük után. Tudom, hogy mondjuk a Flash-re gondoltál, de alapból a Linux (kernel) is tartalmaz nem szabad szoftvert driverek formájában, ezek az ún. "binary blob"-ok. Tehát a kernel.org-on eleve ezekkel a driverekkel jelenik meg a Linux. Van egy projekt, ami keretén belül kiirtják egy szkript segítségével ezeket a blobokat az alap Linuxból, ez a Linux-libre projekt. A kizárólag szabad szoftvert tartalmazó disztrók ezt a Linux-libre-t használják. (pl. Trisquel)
Bár a Debianben nem Linux-libre van, ők is kiirtják a blobokat a kernelükből, illetve csak szabad szoftvert tartalmaz a telepítés után. Viszont így sem felel meg az FSF kritériumainak teljesen, mert elérhetővé tesz nem szabad szoftvert is a többi repójából. Viszont ez már ideológiai kérdés.
UI.: Egyébként teljesen igazad van, csak gondoltam kiegészítem ezt a gondolatmentet, hogy írjak egy kis érdekességet.

Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest