Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
MX-nek van külön repoja és azt hiszem a non-free repot is használja a Debiantól, én kifejezetten a Debian-t említettem, a rá épülő disztrók ebből a szempontból nagyon mások lehetnek akár. Debian a legkonzervatívabb non-free és egyéb külső dolgokkal kapcsolatban, már kicsit enyhültek azért, lásd a Firefox nevet is bevették.
(#360) Heeken
Valóban! most, hogy említed, én még nem használtam, de erre pont jó lenne.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Ezen ne búslakodjatok, a kolléga problémáját én is megnéztem és azért nem javasoltam neki másik disztrót, mert ugyanez a helyzet állt volna elő a híresen mindent felismerő Linux Mint-nél is.
Sajnos wifi stick-ek terén van ilyen a Linux-nél, persze a múltkor rákerestem, hát voltak elég fura egzotikus ketyerék is wifi stick dongle meg egyén névvel. Próbáljatok ki egy Debiant, na ott aztán valóban sok drivert úgy kell összevadászni, ha nincs fenn a non-free fw repo.Pár disztrót próbáltam már és elhiheted, a Manjaro nagyon jól áll e téren is. Biztosan létezik olyan oprendszer, ami minden létező hardvert felismer, a 20 évvel ezelőtt gyártottat és a jövő hónapban kijövő eszközt is. De ez nem a Manjaro és nem is az itt lévő néhány disztró.
(#354) zoltanz
Épp tisztogatom a kenyérpirítómat......de ha nem fog rajta működni!

-
Dave™
nagyúr
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A testreszabhatóság csak az egyik dolog, az igazi különbség az alkalmazásokban van. Hasonlítsd össze az XFCE meg a KDE alkalmazásait funkcionalitás szempontjából.
Cifu: láttad, hogy nálam Manjaro alatt jó a Firefox is. Vagy nem tudom, nem emlékszem a reakcióra.
-
Cifu
félisten
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Gondolom más is programokat indít el és használ, és nem a desktopban meg a menükben gyönyörködik.
Ez a felhasználási szokásoktól függ. Ha dolgozol az OS-ben, akkor azért látod eleget a menüket, ablakokat, és ilyenkor nem baj, ha nem lesz hányingered a desktoptól. Én ezért rühellem a Win10-et, a Win7 óta a Windows desktop kinézet terén sprintet fut hátrafelé, várom mikor érünk vissza a Win3.11 szintjére...
A KDE nekem pont ezért tetszik, szép, személyre szabható, felhasználóbarát. Kár, hogy a firefox megjelenítési problémáiért feltehetően ő felel...

Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Sword - I7 11800H, RTX 3050ti és 24gb RAM + GARANCIA
- Ps5 Lemezes Verzió Extrán Megkímélt 2 Kontival Eladó!!!
- Új i5 12400F/G.byte B760M.DS3H/32GB DDR4,3200MHz.ARGB/1TB M.2/750GOLD/RTX5070 OC 12GB DLSS4/WIN11PRO
- Apple Magic -Keyboard, Trackpad és Mouse
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sajnos wifi stick-ek terén van ilyen a Linux-nél, persze a múltkor rákerestem, hát voltak elég fura egzotikus ketyerék is wifi stick dongle meg egyén névvel. Próbáljatok ki egy Debiant, na ott aztán valóban sok drivert úgy kell összevadászni, ha nincs fenn a non-free fw repo.