- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- OLED monitor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullwipe
senior tag
válasz
vadkörte #745 üzenetére
Nincs ezekre valami sima live-ről való terminálos újra pakolási megoldás? Úgy értem, hogy be írsz pár "varázs" parancsot, lefut, felmásolja amit csak lehet és resetel mindent? Nem hiszem el, hogy nem lehet az ilyet így megoldani, ha már lehetőség van így "egyszerűen' elrontani. Mi az hogy nem férsz az fstabhoz? Ez hogy lehetséges?
szerk.: Látom felettem már válaszolt is, akkor nem csak a buta hozzá nem értő áll előtte értettlenül
-
Dave™
nagyúr
válasz
vadkörte #745 üzenetére
El sem tudom képzelni ezeket hogy sikerült összehozni. OMV-hez pl. SSH-n is hozzáférsz, ott pedig tudod szerkeszteni pl. nano-val az fstabot, de csinálhatsz előtte mentést is róla, és mondjuk mc-vel felülírod stb. A másikat se tudom elképzelni mit csináltál, amivel gyalultad az X-et.
Amíg nincs meg a kellő tudás, addig azért körültekintően, némi óvatossággal próbáljatok meg kontárkodni.
Skullwipe: az fstabos dolgot én sem tudom elképzelni, de ha törölsz egy olyan csomagot, ami mondjuk a grafikus felülethez kell, akkor tényleg meg tudsz borítani bármilyen linuxot, és root joggal nem fog visszakérdezni, hogy biztosan ezt szeretnéd-e. Ezért kell megnézni, hogy mit is törölsz. Sima felhasználói programoknál kizártnak tartom, hogy ezt össze lehessen hozni, rendszerkomponenseknél viszont viszonylag könnyen, tehát ott körültekintőnek kell lenni. De akkor sem kell újratelepíteni, elég csak azt visszatenni konzolból, amit leszedtél, persze ehhez már kell némi tudás is, törölni könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Half-Life 2
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest