Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Visszagyorsítja a Windows visszalassulását a GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Azért ennyire lúzer nem vagyok.
Ha az lennék, nem azt mondom, hogy én voltam a hülye, hanem azt, hogy #szaralinuxmonnyonle...Az OMV-hez SSH-n hozzáfértem, de azon kívül, hogy a rendszerlemezen lévő adatpartíciót átmásoltam a tárhelylemezre semmiféle módosítást nem tudtam végrehajtani. Se nano, se mc-s felülírás a backup-ból, pedig ott volt és elég friss is volt. Root felhasználóként sem.
A módosítás annyi volt, hogy az SSD miatt a flash meghajtókhoz ajánlott opciót a megadott módon beírtam az fstab-ba. Mindegy. Ráment pár jópár órám, de működik a kis gépecske.Az X-hez.
Mint írtam telepítettem pár érdekesnek látszó összetevőt AUR-ból. Úgy is lehet fogalmazni, hogy próbálkozok, mint a kiskutya az ugatással. És valószínűleg - na jó, biztos - a feleslegesnek ítéltek eltávolításánál kiválasztottam a listából olyat is, amit nem kellett volna, ez vitte magával a komplett X-et.
Gondoltam a konzolos helyreállításra is, de ennek előfeltétele lett volna, hogy tudjam, mit is töröltem le amit nem keleltt volna.
Egyszerűbb volt az alapoktól újraépíteni a gépet, ~2 óra alatt az eredeti (ill. kicsit jobb) állapotába hoztam vissza. (telepítés, belakás, szoftvereim telepítése és beállítása, frissítések, stb...) Windows esetén erre ráment volna legalább egy napom, meg egy csomó sokkot kapott agysejtem.Kipróbáltam már egy rakat disztribúciót, de még mindig ez - a Manjaro - az amire őszintén tudom azt mondani, hogy tudnám használni, akár a mindennapokban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Küszöbön az androidos PC-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Asus ROG Ally Z1 Extreme 2026 októberig Alza garis számlás kézi konzol handheld PC gaming gamer
- Lenovo Y520 I5 7300HQ GTX 1050 TI 16gb ram 256/1Tb
- XPS 9320 27% 13.4" 3.5K OLED érintő i7-1260P 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Latitude 7430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Huawei Watch 5 42mm Sand Gold
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha az lennék, nem azt mondom, hogy én voltam a hülye, hanem azt, hogy #szaralinuxmonnyonle...