Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi az infókat. Ahogy nézegettem meg kérdezősködtem, most nincs nagyon jobb felső kategóriás ami árban sincs elszállva.
-
válasz
B-L-A-C-K #193 üzenetére
Kalibráltatni kell, mert gyárilag nagy a black crush és túl vannak tolva a dolgok. Szerencsére nem vészes a kalibráció ára. Vincent Teoh ajánlásait érdemes követni és kikapcsolni dolgokat és az rtings ajánlásait használva egész jó képet ad. Kép interpoláció hibáit vagy artifactolásait én sajnos látom és elég zavaró. Persze kinek mi.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Valószínű egy C1 lesz a ~8 éves Sony TV-m utódja, van olyan aki megvette és csalódott vele kapcsolatban bármiben is?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok, ps5ttel hasznalok egy c1-et. Kerdesem az lenne, hogy ha kikapcsolom a pst akkor ugye nincs input, jonnek a szép festői képek, nem tud olyat a tv, hogy auto átvált kabel tvre? Köszönöm
-
tylerddd
veterán
Üdv! C1-re cseréltem egy régebbi Sony-t, amin a fejhallgató kimenetet lehetett AUX-ra állítani, baromi jól szólt vele a sztereó erősítőm. Ezzel az opcióval egyszerre szóltak a tévé (amit némítottam ha bekapcsoltam az erősítőt) és a hangfalak. Itt lehet-e hasonlót, mert a vezetékes fejhallgató + tv hangszóró kombónál tompábbnak érzem a hangokat. Gondolkodtam, hogy egy Fiio Taishan még beleférne, szerintetek jobb lenne a hangzás azzal? Köszönöm!
-
Xero
nagyúr
válasz
Zoleee77 #189 üzenetére
Sajat tapasztalat eleg napos (D-NY-i fekves, csupa ablak) nappalival:
Teljesen vallalhato, sosem ereztem, hogy keves lenne a fenyero. Termeszetesen egy jobb LCD tobbet tud ebben, de ezert karpotolnak a feketek.
A talp nalam teljesen stabil, pedig a hatulja picit le is log. Inkabb az a bajom vele, hogy alacsony, igy ha tokig lefekszem a kanapera, a soundbar belelog alul 1 centit a kepbe.Ha nagyon tartasz a kulso fenyforrasoktol, akkor valoszinuleg a Samsung jobb valasztas, hiszen matt feluletu szemben az LG-vel, es a fenyero is tobb.
-
Zoleee77
újonc
Sziasztok!
Új TV vásárlás előtt állok és úgy érzem minél többet olvasok róla egyre jobban elbizonytalanodom.
A két kiválasztott modell: LGOLED65c11LB a másik Samsung QE65QN85AATX.
TV nézésre használnám elsősorban és médialejátszón keresztül filmeznék. Nappaliba lenne rakva, ami elég fényes.
Tudom, hogy más technológia a két modell, de nagyon megköszönném ha pro és kontra dolgokat mondanátok róluk.
Az LG-nél beégésnél félek egy kicsit ill. a talp nem elég stabil.
Előre is köszi! -
HDR filmeknél a felirat fényerejét hogy lehet szabályozni, hogy ne viselkedjen katonai reflektorként? Sima SDR-nél okés, ott nincs ilyen panasz.
-
válasz
#72042496 #183 üzenetére
Elképesztő amúgy, mert beszéltem a hivatalos szervízzel is, ahol közölték, hogy ilyenkor kapcsoljam ki a TV-t és újra be, így kell filmet nézni. Továbbá az EU piacra szánt TVikben nincs a Total Powern On számláló az csak a szervíz menüben látható. Azt is mondta a szervízes, hogy mindenkinek nem lehet jó, mert az LG "belövi" a termékeit az átlagfelhasználókra és azzal le van tudva a dolguk.
-
válasz
#72042496 #178 üzenetére
Na utánajártam és a szervízmenüben ezt a 2 dolgot kell átállítani, nem kell hozzá a 40 dolláros távkapcsoló elég a 790 forintos app hozzá play storeból. Nincs többé zavaró fényerő csökkentés a film kellőss közepette.
-
törölt tag
Nincs mit, itteni OLED topikban is találsz róla említést/infót.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
#72042496 #178 üzenetére
Köszönöm a tippet. Amikor belefutottam, kb. 1 hete használtam a tv-t, így nem vagyok biztos benne, hogy valami LG féle AI be- vagy kikapcsolt állapotban volt-e. A használat közben igyekeztem tudatosan állítgatni a menüben, meglátjuk, hogy jelentkezik-e hasonló képi anomália.
A beállítást jegyeztem magamnak.
-
törölt tag
Automatic Static Brightness Limiter (ASBL) miatt lehet, ha statikusnak érzékeli a képet, akkor elkezdi sötétíteni egy idő után. LG-nél szervizmenüben lehet kikapcsolni, saját felelősségre.
Én filmeknél vagy sorozatoknál sose vettem észre. Játékban igen, a Witnessnél, amikor sokáig próbálgattam egy-egy fejtörőt. Nekem C8 van.
-
pn4hvq
senior tag
A Dexter.New.Blood.S01E08.HDR.2160p.WEB.H265-GLHF -t néztem pendrive-ról, és a legvégére majdnem teljesen sötét lett a képi tartalom, kivéve a szereplők arcát. A jelenetben egy autóban éjszaka, sötétben utaztak ketten. Nekem is feltűnt, de azt hittem, a film/kódolás "jellemzője", így továbbléptem rajta.
-
Olyat tapasztalt valaki, hogy filmnézés közben a kép fényereje mintha lejjebb menne, pedig az Eco mód ki van kapcsolva? DV meg HDR tartalomnál fordul elő.
-
Radványi
aktív tag
En azt tapasztalom, hogy a kék gomb a kedvencekben nem mukodik.
A csatornalistanal mukodne de ott ha jol sejtem azert nem elerheto mert magyarorszagon nem valtoztathatsz a szolgaltato sorrendjen.
Kedvencekben tudsz sorrendet allitani de hozza magaval a szolgaltatonal levo sorrendi szamot es igy elegge kovethetetlen a sorrend. -
gabo01
őstag
Tegnap óta használunk mi is egy 65c11-et. Egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk 15év Samsung lcd használat után. Nagyon más ez a rendszer!
Tudnátok segíteni, hogy itt van-e csatornalista exportálás/importálás usb-re funkció?
Illetve hogyan tudom a csatornasorrendet módosítani?
A kék gomb nem működik a megfelelő helyen. Gondolom ez a régebbi rendszeren működik csak?! -
Ha nem akarsz fizetni kalibrálásra (én fogok) akkor addig ezek a legjobb beállítások ingyen. Amúgy meg nem vészes, mert a kalibráltatás 2-3 órát vesz igénybe és sokkal jobb, szebb, élethűbb és részletgazdagabb képet kap utána az ember, az rtings sem hiába pontozta le a TV-t 4.6 Pre Calibration és 9.4 Post Calibration állapotban. LG TV-kre jellemző a black crush, ez kalibrációval megszűnik továbbá nem, lesz elszineződés a fehérben (nem lesz kékes, zölrdes, sárgás, pirossas). Gyárilag direkt csinálják ilyenre, mert ha van black/white crush akkor kontrasztossabbnak tűnik a vásárló szemében a kép. És igen, bele kell törődni, hogy egy félkész terméket vásárol meg az ember a boltban, akármilyen TV-t is vesz. Bár panelonként eltérő lehet a változás mértéke, de általánosságban elmondható, hogy van baj a gyári értékekkel, színek, gamma és a színháromszög esetében.
Ja és Vincent Teoh-t nagyon érdemes követni és figyelni rá.
-
fravik
tag
Sziasztok!
Nagy nehezen megérkezett végre a várva várt LG65C1 fehér színű változat, ami egy 48"-os H szériás Samsung TV-t váltott. Áll leesős ez a TV. PS5-höz és PLEX-hez lesz használva, nincs TV előfizetésem. Brutál szép és nekem hatalmas, tesztelem ezerrel és próbálom összeszedni az infókat, hogy mit hogyan célszerű állítani, de nekem az alap beállítások is tetszenek nagyrészt, szóval nem lesz könnyű -
Dolby Vision módban miért nem engedi változtatni a gamma-t pl meg a többit?
-
Radványi
aktív tag
-
Quentaro
tag
Összes beállítás - általános - csatornák - csatornakezelő - összes program szerkesztése - csatornaszámok (kék gomb).
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Vásároltam egy a címben is említett C1-et.
Összeállítottam a saját csatornalistámat a kedvencekben.
Azonban szomorúan tapasztaltam, hogy az egyes csatornák hozzák magukkal a szolgáltató listáján elfoglalt helyüket. Így eléggé összevissza ugrik a számozás.
Én csinálok valamit rosszul vagy egyáltalán nincs lehetőség, hogy a kedvencekben folyamatos legyen a számozás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
jani071
csendes tag
Sziasztok!
a napokban vásároltam egy LG OLED 55C11LB Tv-t.
szoftver update jött egyből. Apple TV-n (Apple Music-on) a veszteségmentes audionál csak sztereóban küldi ki a jelet optikán és HDMI-n is az erősítőre. Csak Dolby Digital 5.1-et ad ki, dts-t nem ( utóbbinál megtudtam, hogy kikerült a lg tévékből.) Hívtam az LG-t, felvettek egy munkalapot és alaplapot akarnak cserélni. Ennek nem igazán örülök, hogy megakarják bontani. Szoftveres problémának gondolom ezt. Ötlete bárkinek? Érdemes jelezni az LG felé ezt újra?
az előző androidos Philips tv-vel nem volt ilyen probléma. -
mixi10
tag
válasz
Quentaro #156 üzenetére
Az LG C1 OLED és az LG BX OLED összességében hasonlóan teljesítenek, mivel mindkettő OLED paneleket használ közel végtelen kontrasztaránnyal, szinte azonnali válaszidővel és széles betekintési szöggel. A C1 azonban több méretben is elérhető, és egy kicsit világosabb lesz HDR-ben. Négy HDMI 2.1-es portja is van, míg a BX-nek csak kettő. Kb ennyi, és a C1-ben A9 proci van a B-ben A7.
-
yzww81
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam a "B" és "C" osztályú LG OLED TV teszteket. Számomra ebből nem derül ki, miben nyújt többet a drágább C, mind a B.
Tudnátok kérlek ebben segítséget adni, megéri-e a C a felárat? Nyújt annyival több plusszt?
Egy 10 éves LED-es LG TV-t váltanék...
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Quentaro
tag
Amióta megjelent, szemezek vele, év végére TV vásárlást terveztem. Néztem, olvastam komolyabb teszteket is (és kevésbé komolyakat), egyre inkább megerősödött bennem, hogy ez kell nekem. Csak sajna magyar átlagbérből működő versenyzőként magas volt az árazás.
Valamelyik teszter mondta, hogy optimalizálják a gyártást, és a konkurencia is beindul, így lehet árcsökkenés.
Nos lett: Black Friday akcióban vettem 360e-ért, ami azt gondolom korrekt ár, és így nem volt fájdalmas.
A médialejátszóját szidták, mint a bokrot, ahogy látom fentebb is. De erre konzolt, vagy számítógépet használok (DLNA Server). Nekem az újdonságok is kelleni fognak (pl. 120 Hz VRR), szóval szerintem ez nagyon megérte!
(Persze legtöbb ember nem 2 évente vesz tévét, így akinek C9 van, az se bánkódjék, az is nagyon jó TV. Nálam egy 11 éves plazmát vált.) -
halinorbi
csendes tag
válasz
halinorbi #154 üzenetére
áhh... Mégsem enged két fejhallgatót+tvhangszórót.. Bocs. Szeretünk úgy filmezni, hogy a jobb részeknél fölvesszük a fejest, de halapvetően nincs rajtunk, hogy dumáljunk közben. Na, ennél a tipusnál ez nem megy sehogysem. Gondolom kéne egy erősítőt az optikaira tenni... (persze abból is valami "kompatibiliset", hogy hajladó lgyen aktiválódni az LG-Audio Sync menü... merthogy az erősítőre kötött saját bluetooth elosztóm mindenképp késni fog. Korábbi LG-Oled-nél ez a sync is működött, nem szólt vissza, hogy "nem komnpatibilis eszköz az optikai porton"
-
halinorbi
csendes tag
Aki teheti, maradjon a C9-nél! DTS hangot ez sem játszik le. Minden korábbi filmem eredeti (angol) hangsávját konvertálnom kéne audacity-vel. (aztán újracsomagolni mkvTools-szal)
A menüje sem jön be. Gyarkan használt funkciókat elrejtettek a "minden beállítás", vagy a "speciális" alá. Példul a képarányt. Ha átállítottad egy film miatt, a következő bekapcsoláskor észre sem veszed, hogy úgy marad. A HANGSÁV váltását szintén eldugták. Miközben feliratot könnyebb váltani.
De hogy jót is írjak: KÉT bluetooth fejhallgatót enged egyszerre, ami szuper! Cserébe nem ismeri fel a korábbi bluetooth elosztómat (Oehlbach BTR evo 5) az opticai outputról. Na de a két fejhallgatót lehet szinkronizálni is a TV hangszóróval, de akkor ne a bluetoothfejhallgató+tvhangszoró menüt válaszd, hanem a "bluetooth-eszköz + tvhangszórót" (ami szerinte egy külsős hangszóró) Ebben az esetben már elkezdi összehangolni.(hallásra.. de ha nem hallja a fejeset, lehet manuálisan is) Viszont csak 0,6 másodpercet enged. Ha ennél több a csúszás, akkor a hang menüben a tv hangszorót kell hozzákésleltetni a fejhallgatóhoz. -
fPApi
őstag
A webos 6-on plexen kívül van más lehetőség a synology nas-on lévő filmek lejátszására?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egy 55" OLED tévé vásárlásán gondolkodom. A C1 is szimpatikus, azt jól olvastam h WebOS-nél van kadenciahelyes lejátszás a streaming app-okban? Én leginkább Netflix és PLEX-re használnám.
Másik, hogy ha a DTS-t az LG tévék nem tudják kiadni és passthrough-al sem átengedni, akkor belső lejátszóról lejátszva jól sejtem hogy DTS hangos filmek alatt nincs egyáltalán hang se a tévé hangszóróin se Soundbar-on hallgatva?
-
lezu20
tag
Sziasztok! Van itt köztetek olyan aki segíteni nekem a lehető legjobban beállítani a TV-met? LGC1 . Ps5-höz lenne a legfontosabb. Van köztetek olyan akinek van valami bevált beállítás ? Köszi
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudja valaki mi a különbség az C1 1LB és C1 2LA között?
-
kokobe
őstag
Érdemes de csak akkor ha qd/oled lesz mert a sima wrgb panelekből sokkal többet nem lehet kihúzni.Az jz2000-e kíváncsi leszek azért mert nem csak evo panel lesz benne hanem ugyan úgy spéci hűtést kap mint ez előző 2000-es generáció és megrántják még kicsit a panelt fényerőre ezáltal a hdr fanok örülhetnek , hogy az átlagnál azért jobb hdrt kapnak oleden és ráadásul sokkal kevésbé ghostosodnak a 2000-es modellek...
-
Amerigo49
csendes tag
Két hete vettünk egy ilyen tévét, pontosabban egy LG OLED48C11 típust a Vodafone akciójában.
Gyönyörű, nagyon szép a képe (naná!), de az a balfék talpa, az rettenetes!
Semmit sem lehet alá rakni.
A Voda most sem hazudtolta meg magát, se kezelési leírás, se garancia levél...
Google barátom segített persze.
Ám egy félmillás cucchoz sem adják a kötelező dolgokat, az nagyon dühítő. -
GreatL
őstag
válasz
FehérHolló #139 üzenetére
Következő generációs panelen és vezérlésen lehet majd trükközés a szakember szerint.
-
GreatL
őstag
válasz
FehérHolló #137 üzenetére
Pontosan. Ők megpróbálták, nem jött össze.
-
GreatL
őstag
Második pixelhibásom után hozott a szerviz egy panelt... beteszi, mutatok rajta neki 3 darab élénk foltot, meg lilában egy pirosan virító pixelt. Marad itt a pixelhibás, inkább ezt nézegetem. A garancia használhatatlan és nagyon sokba kerül ez a TV. Távolról sem hibátlan, de távolról nem látszik a defektes pixel.
-
GreatL
őstag
Felhívtam az LG-t, egy pixelhiba sem megengedett náluk. Rendelnek egy panelt és lecserélik helyben a TV-n.
-
alaves
addikt
válasz
FehérHolló #131 üzenetére
A prémium kategóriában (pl. Nakamichi) nem volt jellemző régebben, márpedig az OLED TV annak számít.
-
GreatL
őstag
Már a második C1 van nálam, ez is pixelhibás, meg a hiba körül folt van. Idegesítő eléggé. Mit képzel az LG?!
-
GreatL
őstag
Samsungnál van valami "extra" gomb... időközben lejártak az extrák így kivették a funkciót, azóta ha megnyomom a gombot, kiírja hogy az extrák többé nem érhetők el. Adhattak volna egy programozható gyorsgombot a helyére annak a hülyeségnek.
-
hdtvtest csatornája által kiművelt vagyok
#118 Balika911 az LG fw minősége a CX egy éve alatt olyan gyatra volt, hogy kb minden használhatatlan róla, ami a neten van
kijavították, újraelrontották, kijavították de eromlott más, most épp majdnem minden jó, stb stb stb.
hogy a DV vs Freesync prem nem fér össze, azt a hdtvtest mutatta be konkrétan
neki van ilyen edid analizáló izéje is, TEHÁT hiteles
viszont pont ő is mondta, hogy a VRR megy..... amennyiben páros hét van és a fw épp páratlan verziószámú
(ez egyébként nem saját tapasztalat: én csak követtem szinte egy teljes éven át az LG ügyködését... mert C9-et akartam, amibe végül a freesync nem került be... noha gyakorlatban tud működni.... namindegy, a lényeg h én megvettem a tévét, felraktam a legujabb fw-t és próbálok tudomást se venni arról, hogy kb lutri, hogy jön-e a köv héten uj fw, ami vajon mit ront el. és a nagy kérdés, hogy amikor az LG abbahagyja a támogatást, akkor épp milyen fw-vel hagyja magára a tévét..... a ks7000-es samummal volt ezügyben borzalom tapasztalatom
szerencsére jött egy utolsó utáni utáni fw, de megijedtem.... )
-
GreatL
őstag
válasz
FehérHolló #121 üzenetére
Nem. De úgy gondolom a budaörsi Auchan TV-falán biztos van belőle, meg a nagyobb Media Marktokban is tarthatnak bekapcsolva pár darabot.
-
mad823
őstag
-
törölt tag
Játékhoz én fontosnak tartom a VRR-t. A CX-ben ezzel még vannak bajok, a C1-gyel viszont a tegnap olvasottak szerint teljesen jól működik végre (azért nem veszem még készpénznek).
Érdekes a 2160p@120 és DV. A CX-ben elvileg se VRR, se FreeSync Premium mellett nem működik. Írták, hogy a C1-ben VRR mellett megy, aztán olyat is, hogy valamelyik firssítés után meg már nem. De nem tudom, ezek hogyan változnak a frissítésekkel és mennyire érdemes egy-egy hozzászólásnak hitelt adni.
-
válasz
#72042496 #115 üzenetére
"2160p@120 és FreeSync Premium mellett nincs Dolby Vision. (Itt a részletek nekem ellentmondásosak, később biztos lesz több infó"
ez az EDID szükős helye miatt van jelen a CX-ben is - vagy-vagy
viszont egyértelműen a DV a választandó, hiszen Freesync Prem HELYETT a VRR is "ugyanazt" megoldja(kivéve spec pécés helyzetet, de ott meg a DV ami alig létezik.... szal nagy áldozatot ott sem kell hozni)
egyébként mitől jó szerinted a C1? nyilván győzködöm magam a CX-el, hogy "semmi előrelépés", de én tényleg nem látok SEMMI előrelépést
G1 más kérdés..........
-
GreatL
őstag
Vettem egy ilyet 48"-os méretben... kíváncsi leszek. A fő profil a vegyes játék, hobbi photoshop és még ritkábban filmnézés. Remélem az RTX 3070 tart majd vele egy 50-70 fps-s tempót.
-
törölt tag
A BX-szel vigyázz, ha valaha 2160p@120 VRR kéne. Elmászik a gamma (menüből lehet utánállítani a márciusi FW óta), és villódzó képre is panaszkodnak.
Megnéztem a C1 + G1 Owner's Threadet is, rövid keresgélés után úgy látom, hogy ezeket megoldották. Most érkeznek az első tapasztalatok, de a végén mégis csak jobb tévék lehetnek ezek, mint a számomra nagy csalódást jelentő X sorozat.
Dolby Visionről írtak két problémát (engem speciel az egész Dolby Vision nem érdekel már, nekem teljesen elég ha a sima HDR jeltől és képmódtól függetlenül normálisan megy):
- Apple TV-vel nem stimmel a feketeszint.
- 2160p@120 és FreeSync Premium mellett nincs Dolby Vision. (Itt a részletek nekem ellentmondásosak, később biztos lesz több infó.)Sok C1-be egyébként az a panel kerül, amelyik a G1-be is, csak a szoftver nem enged akkora fényerőt. A 83-asokba pedig 100%-ban ez az új panel fog kerülni, mert ekkorából csak ilyen van.
-
sb
veterán
válasz
#72042496 #112 üzenetére
Köszi. Egyelőre kb. semmit nem használok ami miatt kéne a VRR+120Hz de nyilván nem szívesen vennék már olyat ami aztán 1-2 év múlva, ha kéne akkor nem tudja. Így most 2 HDMI is bőven elég lenne.
Ez a jobb elektronika standard hívószó szokott lenni de érdemi különbséget még nem láttam soha sehol. Szvsz inkább csak rásütik a prémium termékekre...
Az interpoláció mondjuk fontos, de a scaler eleve szerintem marginális kérdés. Nem arra kell, hogy az SD egy fokkal jobban nézzen ki rajta.Ezek alapján úgy látom akkor bátran jöhetne nekem a BX is.
@mad823
Köszi, ezt nem is tudtam. Azt hittem feltelé próbálják tolni ahogy talán a panelek jobban bírják. -
Tök jó, hogy "csak" az xboxal nem megy MOST (meg majd a következő xboxal, ps6el, stb) .... ez az erősítő hibás termék, nem tudja amit ráírtak. Ezt HDMI 2.1-nek hirdetni átverés, de persze a fórum mindenkinek adja a logót, aki fizet
PS5 buta kimenete meg "persze" hogy megy mindennel, az nem kunszt
-
törölt tag
A BX-ben gyengébb az elektronika, pl. az interpoláció (az OLED nem keni a képet ezért látványosabb a 24p szaggatása) és a HDR, bár utóbbit szerintem kb. senki nem veszi észre. Panaszkodtak a webOS sebességére is, de nem tudom, hogy a CX mellett milyen. A BX-en kettő, a CX-en már négy HDMI 2.1 van.
Részletes lista itt (#6).
Az eddigi felületes infóim szerint a C1 ugyanaz a fosketrec, mint a CX, a leglátványosabb különbség a webOS 6.0. Csak legalább relatíve olcsóak már ezek, és a C1-ből van/lesz 83-as is.
-
sb
veterán
Én a hang témában nem vagyok benne, ha ezt levesszük a képletből akkor egy BX miben rosszabb mint egy CX/C1?
- Ha jól gondolom képminőségben kb. semmiben. (Azt hittem fényerőben pl. elvérzik mert azt folyamatosan javítják de elég meggyőző értékeket láttam a BX-nél is).
- Feature-ben esetleg most friss sláger a 4k/120Hz+VRR de úgy látom azt is tudja.(A hanggal kapcsolatban meg kettősen látom a dolgot. Sokaknak úgy látom fontos és igazán itt vérzik el egy rakás eszköz. Ami egyébként felháborító ahhoz képest, hogy milyen áron és milyen minőséget adnak elvben. Ha valami fejlesztésre egyre ritkábban rámozdulok akkor pont ez ami visszatart. Az árak, feature-lista papíron az egekbe szökött de amúgy mindenhol kapsz bugot, hiányzó alapvető dolgokat vagy egy kis béta tesztet jó esetben mert később kijavulnak. Mindezt lassan 2-3x árú notikban, telefonokban és ezek szerint TV-erősítő párosokban, stb... Nekem ettől ment el a kedvem (és időm), hogy küzdjek a cégek kiszolgálásért.
Másrészről meg kicsit fals is szerintem a hang téma, legalábbis egyedi. Pl. gyerekek mellett X éve örülök ha egy film végigmegy egy részletben BT fülessel, nem hangrendszeren.De ha mehetne társasházban akkor se nyomtam neki korábban sem, hangzást ilyen tényezők mellett nehéz erőltetni szvsz.
-
Cassi
őstag
Azért elég kis részben, Denon/Marantz esetén csak akkor kell az adapter, ha XSX-ed van és akkor is csak akkor, ha passthrough módban dugod a TV-re. eArc-on át működik és a PS5 is működik 120Hz-en. Sajnos Yamaha erősítőknél ugyanez a chip PS5-tel sem megy passthrough-ban, de éppen a fentiek miatt ez már nem a chip hibája, hanem firmware stb. szintű probléma.
Ettől teljesen független volt az a másik HDMI bug, ami miatt a 2020-as Samsung TV-ken nem ment a PS5 120 Hz-ben. Ezt a Sony időközben javította firmware-ből, tehát megoldottnak tekinthető. -
kukulec
őstag
válasz
IntelKiller7 #68 üzenetére
az euró nem lett szarabb. a forint viszont igen. de értjük
-
-
bigwhite
csendes tag
Ez belelát már végre az otthoni LAN-on lévő NAS Samba Share-jébe vagy itt is MediaServer-rel kell szopni mint az LG B8-amnál ?
-
Sajnos megállt az árcsökkenés, habár ennyiért megéri ez a modell.
-
törölt tag
Nem hárult el, az erősítőkön éppúgy hibás a funkció. Ezzel csak megkerülték a problémát, közben esélyesen bevezettek pár újat (plusz késletetés, handshake és CEC gondok). Illetve ez a fosketrec is csak Denon/Marantzhoz jön, a többihez nem.
Örömteli foglalkozást vele, akinek ez megfelel, én inkább használni szeretném a szórakoztatóelektronikát.
-
nexplo
őstag
válasz
FehérHolló #100 üzenetére
Ha választanod kéne akkor adapter utólag vagy olyan készülék ami már tudja rendesen? Mert gondolom egyéb verzió nincs nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest