- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
Új hozzászólás Aktív témák
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Lehet ezt a tipust párosítani laptoppal,Iphonnal,hogy a TV monitorán nézhessük az azokon beállított programot? -
Dany007
veterán
válasz
Sanchez638 #2 üzenetére
Azert kicsit tulzas amit irsz.
Az emberek tobbsege nem 1-2 evre vesz tv-t, hanem inkabb 4-5-6-ra.
Egy magyar atlagfizetesbol 5-6 evre vetitve egyaltalan nem sok az a 260k. Kb 2 havi atlagfizetes vagy meg annyi sem. Aki ezt par ev alatt nem tudja osszesporolni az inkabb ne vegyen fel hitelt...Mindemellett szerintem azert irjak "elerheto" arunak, mert korabban szinte csak csucskategorias 5-600-800 ezer forintos teveket teszteltek, de volt millio folotti is itt az oldalon... Ugyhogy ehhez kepest hogy ez meg felsokategorias is, bizony igen jo aron van...
-
-
Osynho
addikt
Nem gondolom, hogy mind lettévét venni mentek a tescoba. Még csak hasonlót se írtam. Sőt, kihangsúlyoztam, hogy egy fórumozó egy külön állatfaj, nem a lakosságot reprezentálja. A marketinget ismét lebecsülöd, főleg a laikus vásárlórétegre gyakorolt hatását tekintve, amely réteg a profit jelentős részét adja. És megint kiemelem, nem a jól informált "kocka" emberekről van szó.
"A ritka, és a nem azért messze van egymástól, ezt Te is érzed."
A "nem" az lcd-re se vonatkozik, mer bizony az is képes beégni, ha már ennyire szőrszálat hasogatunk.
A kérdés az, hogy ki milyen típusú felhasználó, mire kell neki a tv és képes-e minimálisan odafigyelni, a jobb képminőségért cserébe. Viszont amíg nem ismerik a döntéshez szükséges információkat, mitöbb szinte csak fals információkat kapnak a plazmákról, addig nem is lehet jól megalapozott döntést hozni.
"Lcd-n ezek nincsenek, persze van felhősödés, meg ips glow, meg esetenként szürkésebb fekete. Ezek teljesen sötét szobában feltűnőek, és a local dimming-el remekül kezelhető."
Na ezek pl nagy hiányosságok. Viszont nem csak tök sötétben látszanak, elég a félhomály is, másrészt lcd-m van, mégis sötétben filmezek. Mert úgy jó, kényelmes, stb. Szóval mindenképpen elsötétítek, ekkor meg igenis zavarnak ezek a dolgok. Persze, híradót nem fogok mozi hangulatban nézni, de arra meg aztán tökmindegy mit nézek, a plazma fényereje is bőven elég világos környezetben.
A fogyasztásról, melegedésről írni, majd az ismerősöd 6-8 éves LG plazmájával példázni csúsztatás, azt remélem érzed.
"A sok tényező jelentős részét épp az imént tárgyaltuk ki. Ha ezek nem lettek volna, akkor állna a zászló a plazmának, de így még jó pár év előnnyel is de sajnos eltűnőben van."
Nem, nem állna a zászló a plazmának, mert a gyártóknak nem éri meg! Ispy nagyon találóan leírta ezt. Nem a minőség döntött. Csak eddig a vásárló nem jut el. Én ezt a kihaló technológia érvet se értem. Miért számít, hogy jövőre nem lesz Pana plazma? X összegért X szolgáltatást kapok, X felhasználási feltételekkel tudom használni a tv-t, ezért fizetek X összeget. Ezeket mérlegelem és vagy megveszem, vagy nem. Garanciális ügyintézés lesz még sokáig. Ilyen erővel semmilyen t-t ne vegyünk, mert jövőre már nem gyártják.
-
Ispy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #131 üzenetére
Nekem 1 év van meg a plazma, de eddig még ezt a jelenséget nem láttam eddig (nem mintha hiányozna
)
-
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #128 üzenetére
Úgylátszik nem térítenek elég hatásosan, mert még mindig sok sületlenség előkerül a plazmákkal kapcsolatban.
Edenyke: Vagyunk páran akiket zavar hogy egy sötétebb jelenetnél világít a tv, de egy sötétebb tónusú filmnél, pl. Harry Potter (most ne menjünk bele ki mennyire utálja, csak egy példa) alatt bizony még egy felsőkategóriás plazma is megizzad mivel egyszerűen kicsi a képanyag kontrasztja. Egy 0,04cd/m2-es LCD pedig teljesen elvérzik ilyen esetekben.
Viszont a plazmának is megvannak a hátrányai, akárki akármit mond a csatornalogók bizony ghostot hagynak, beégnek, van akiket zavar az enyhe vibrálás de ezt a jó mozgóképfelbontás miatt nem lehet megkerülni, és ott a line bleeding amit meg sem említenek, pedig elég látványos jelenség.Szerintem sem kellene ide plazmásoknak írni, de mindig az van hogy egyvalaki beír, arra ugranak 10-en, abból legalább 5 valami hülyeséget hoz fel érvként, és akkor kezdődik a szokásos szélmalomharc. Úgy is mindenki az önigazolást keresi, és a tények aztán szépen el lesznek torzítva mindkét oldalon. Viszont az igazság hogy a legtöbb plazmás már látott lcd-t otthoni körülmények között, fordítva meg nem igaz és megy a vagdalkozás a hiedelmek alapján.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #128 üzenetére
A kedvencem a fekete szín súlykolása, lelkiszemeimmel látom is, hogy két lcd topicba való kommentelés közt egy besötétített szobában nézik a tök fekete képernyőt.
-
GeneraL_XTX
veterán
Vicces, hogy mennyire erősen erőltetik ezt a témát a plazmás emberkék, olyan erősen sulykolnák mindenki másba, hogy márpedig nekik van igazuk, hogy az ember lassan azt feltételezi, hogy az egész csak kétségbeesett önigazolás, semmi más
A tény pedig az, hogy bár a képminőség valóban jobb, de a piac választott, a plazma gyakorlatilag végstádiumban vergődő, haldokló technológia..
-
Puma K
nagyúr
Engem és mást is (igaz csak 2-en említettük meg eddig...) a tévék válaszideje jobban izgat mint hogy milyen panel van benne...
Amúgy az valami "urban legend" hogy a Sony tévéknek az átlagtól jóval alacsonyabb az válaszidejük mint bármely más gyártó tévéinek?
Gondolok itt arra, hogy minden képjavító funkciót kikapcsolunk és PC-re kötjük a tévét, hogy játszunk.
-
kokyt
senior tag
válasz
adodaniel #124 üzenetére
"(...) esetenként szürkésebb fekete.
Az esetenként és a mindig nem szinonimája egymásnak."
Nyilván, ahogy a normális használat mellett, a gyakorlatilag null és a soha sem azok
De ezt hagyjuk. Az esetenként-et megfelelő körülmények között gondoltam, vagyis ahogy írtam is, sötétben van ilyen jelenség, nappaliban nyáron nincs gond a feketével, cserébe a magas fényerőnek köszönhetően élvezhető marad a kép.
"Régebbi modelleknél ez még igaz is volt."
Hamár panasonic, itt össze van néhány típus hasonlítva: [link]
Igazad volt, most már "csak" a dupláját eszi egy azonos méretű lcd-nek."Viszont azt nem tudom hova tenni, hogy a TV esetében milyen "fontos" a fogyasztás, más műszaki cikkeknél meg az emberek többsége tesz rá magasról. Ezt tipikusan a marketing váltotta ki. Én még nem láttam más műszaki eszköz esetében, hogy ennyire túlzóan ki legyen sarkítva a dolog."
Pedig nehéz nem észrevenni (hűtő, klíma, mosógép, stb.). Mozdulj ki a tv elől
"Milyen típus van neki?"
Talán valami 6-8 éves LG. Típust nem tudok.
-
adodaniel
őstag
"inkább ghostolásról beszélhetünk, normális használat mellett ritka, hogy beég a plazma."
A ritka, és a nem azért messze van egymástól, ezt Te is érzed.
Normális használat mellett az újabb modellek esetében a beégésre való esély gyakorlatilag 0. Normális használat alatt persze mindenki mást ért. Nálam a normális használatba nem tartozik bele, hogy egész nap egy csatorna megy (ahol így van, főleg a gyerekek miatt megszokott feltételezem, oda első számú TV-nek valóban nem való plazma, nincs mit vitatkozni), állóképek vannak a TV-n órákig (ugye az azért belátható, hogy egy fotóalbumot ugyanúgy végig lehet nézni plazmán is, hosszú percekig elidőzve egy-egy képen, de nyilván aki képkeretnek használja a TV-t, annak nem jó). A 3D technológiára nincs kifogás, kinek melyik jön be nyilván. a szolgáltatások amiket említettél, pedig nem csak LCD-only-k.
"Fogyasztásnál is tény, hogy egy modern plazma sokkal többet fogyaszt egy modern lcd-nél (...)"
Régebbi modelleknél ez még igaz is volt. Viszont azt nem tudom hova tenni, hogy a TV esetében milyen "fontos" a fogyasztás, más műszaki cikkeknél meg az emberek többsége tesz rá magasról. Ezt tipikusan a marketing váltotta ki. Én még nem láttam más műszaki eszköz esetében, hogy ennyire túlzóan ki legyen sarkítva a dolog.
(...) esetenként szürkésebb fekete.
Az esetenként és a mindig nem szinonimája egymásnak.
Kollégám kanapéján ülve 1.5-2m-ről szabályosan érezni a plazma képernyő melegét.
Milyen típus van neki? Nekem ST60 van, kb. hasonló távolságban ülök, de a hideg téli estéken sem vettem észre, hogy nem kell bekapcsolni a fűtést, mert annyira melegít a TV.
(#123) Edenyke Mivel a "tesztnek" semmi értéke nincs (ez egyébként egyre inkább észrevehető a ph! lapcsaládnál), csupán egy hosszúra nyújtott felsorolás, ezért nagyon értekezni a TV-ről nem lehet szvsz. Térítésről pedig szó nincs, mivel már nincs mire téríteni. A nagyok (Pioneer, Panasonic) kiszálltak, Samsung szenved vele (szerintem nem sokáig), LG pedig kritikán aluli plazmákat gyárt.
-
Zirowe
nagyúr
A tv ről is lesz szó, vagy szokás szerint ez a topic is átmegy plasma térítésbe?!
-
Ispy
veterán
Ezen kár őrlődni, hogy miért, meg hogyan tűnik el. Egyszerűen az van, hogy volt 2 konkurens technológia és ilyen esetekben az egyiknek mindig mennie kell, volt erre jó pár példa. És nehogy bárki is azt higgye, hogy a vásárlók döntik el a minőség alapján, hogy melyik legyen az. Nem azért szűnik meg a plazma, mert a sok hülye lcd tévét vesz, hanem azért mert magasabb az előállításának a fajlagos költsége és a legnagyobb tévé forgalmazó cégek úgy döntöttek, hogy az lcd tévé a jövő, ennyi a történet. Ha a plazmából lehetne több pénzt csinálni, akkor most mindenki otthon nézné a beégett rtl logót
És most, hogy van 4k és az a menő, 5 év múlva mindenki 4k tévét fog nézni, ha akarja, ha nem.
(#123) Edenyke
Szerintem nem, de ezen már meg sem lepődök, amikor megláttam a hozászolások számát szinte biztos volt, hogy a fele a plazma flame.
-
kokyt
senior tag
A mi környékünkön elég sok plazma van kint a polcokon MM-ban, és más helyeken is.
"Nem élnének meg a plazmából. Nyilván nem CSAK a marketing adja el, de nagyon is fontos. Hány plazma reklámot láttál bárhol az elmúlt időszakban? És lcd-t?"
Úgy gondolod mi mind "lettévét" mentünk venni a tesco-ba?
Nem nézek reklámokat, tudatosan vásárlok. Fényben gazdag helyre akartam venni 40" fölötti TV-t, amit 2-3m-ről néznénk, gyakran mennek sorozatok (logóval), kereskedelmi csatornák, és statikus képek. Aktív 3D-t próbáltam, bántó volt. Passzívval szimpatizáltam, és (a felbontás nácik kedvéért) tisztában voltam a hátrányaival. Nem lett volna baj ha van benne hálózati hozzáférés (inkább wifi, nem volt kedvem kábelezni), médialejátszó, youtube hogy ne kelljen gépet is bekapcsolni, stb. Egy 42lm640s lett a végeredmény.
"inkább ghostolásról beszélhetünk, normális használat mellett ritka, hogy beég a plazma."
A ritka, és a nem azért messze van egymástól, ezt Te is érzed. Lcd-n ezek nincsenek, persze van felhősödés, meg ips glow, meg esetenként szürkésebb fekete. Ezek teljesen sötét szobában feltűnőek, és a local dimming-el remekül kezelhető.
"Az a baj, hogy sokakban az a beidegződés van, hogy a plazma 5 perc után beég, fél kw-ot eszik, tönkremegy 2 év után és gáz szivárog belőle."
Nem elég neki 5 perc, ez tény, de már a lehetőség is nagyon sok embert elriaszt. Fogyasztásnál is tény, hogy egy modern plazma sokkal többet fogyaszt egy modern lcd-nél, a régebbiekről nem is beszélve. Kollégám kanapéján ülve 1.5-2m-ről szabályosan érezni a plazma képernyő melegét. A szivárgás vicces, valószínűleg a néhány típusnál létező konstans ciripelést nézik annak
"Tiszteletet a kivételnek és korántsem állítom, hogy hülye, aki lcd-t vett! Nekem is lcd tv-m van. De látom a hibáit (betegség, ahogy te a plazmánál említetted). Merthogy egy lcd is kompromisszum!"
Mind látjuk, és igen, az lcd is kompromisszum. Nem is mondtunk mást
"Dehogynem. Nyilván, csökkent a kereslet a plazma iránt, sok tényező miatt, de lehetett volna ezen segíteni, olyan sok pénzt se kellene áldozni a fejlesztésre, ha a mostani 60-as sorozatú Panasonic tv-k képét nézzük."
A sok tényező jelentős részét épp az imént tárgyaltuk ki. Ha ezek nem lettek volna, akkor állna a zászló a plazmának, de így még jó pár év előnnyel is de sajnos eltűnőben van.
-
Osynho
addikt
Szerintem te lebecsülöd a marketing hatását, fontosságát. Igen, ugyanazok a hülyék csinálják a marketinget a plazmának is. És ezek a hülyék szándékosan az lcd-t helyezik előtérbe. Pont ez a lényeg. Egy lcd tv-n nagyobb a profit, miért reklámoznák a plazmát? Sőt, az lcd kevesebbet is fogyaszt, ami a környezetvédelmi szabályozás miatt is előny. Ráírják, hogy A + 10 csillag és cső. Világít a boltban, hogy "zöld" a tv. Plazmát a Panasonic (ők már leálltak vele), a Samsung és az LG gyárt és nyilván nem csak azt, hanem lcd-t is. Nem élnének meg a plazmából. Nyilván nem CSAK a marketing adja el, de nagyon is fontos. Hány plazma reklámot láttál bárhol az elmúlt időszakban? És lcd-t?
Azt kellene megérteni, hogy manapság a legtöbb vásárló nem tudatos, nem jár fórumokra napi több órát és nem jár utána a dolgoknak nagyobb mélységben. És nem elsősorban a képminőség érdekli. A fogyasztói társadalomban elég könnyű az agyakat mosni. Egy ilyen ember, aki nem jár utána, mégis mi alapján fog tv-t venni? Amit a szomszédtól hallott (vett egy tv-t, másikat nem is látott, de elégedett vele, kérdés, hogy mennyire releváns a véleménye?), aztán támaszkodik a bolti eladó ajánlására (az eladók sajnos sokszor teljesen inkompetensek, baromságokat beszélnek, ráadásul érdekeltek bizonyos modellek értékesítésében, ergo, az ő véleményük se mérvadó), ezen kívül nézhetik a tv-k külalakját (melyik csillog, krómos, milyen vastag a készülékház, mekkora súlya), smart funkciók meglétét, aztán nézhetik a fogyasztást (és erre irreálisan nagy hangsúlyt fektetnek, miközben más fogyasztókon sokkal többet buknak) és persze a képminőséget is nézik (kitudja milyen forrásból, milyen beállítások mellett egy olyan helyen, ami teljesen eltér az otthoni környezettől). Szerinted hány vásárló olvasott rangos szaklapok által készített teszteket? Azt megfigyelted-e, hogy itthon hány plazma van a boltok polcain? Én igen. Szombathelyen nem látsz plazmát pl a MM-ban. Egyet sem. Akkor hogy venne már bárki is? Ausztriában érdekes módon, ha nem is ugyanannyi a 2 technológia aránya, de jóval több a plazma, főleg a magasabb kategóriás. Úgy kidobják a 3-4 ezer eurós tv-ket a polcra, hogy csak na. Nem szívbajosak
A következő szempont az, hogy a boltokban "nem szép" egy plazma képe. Nem ideális környezet 100 neon alatt nézni, így valós vélemény sem alakulhat ki a kép minőségéről. Itt az lcd ragyogni fog a maxra tekert fényerővel. Viszont otthon nem fényágyú alatt tv-zik az ember.
Az itt lévő plazma tulajdonosok használják tv nézésre is a készüléküket. Ha nem lehetne erre használni, akkor nyilván életképtelen lenne a dolog. Viszont aki egy fórumba ír, az messze nem a magyar átlag vásárló, hiszen sokkal jobban tájékozódik. Ők figyelnek a beégésre, stb. Más kérdés, hogy inkább ghostolásról beszélhetünk, normális használat mellett ritka, hogy beég a plazma. Nyilván napi 12 óra excel-re nem való.
Rengeteg olyan plazma tulaj van, aki azt se tudja mi az a beégés, tehát nem ügyel erre és mégis tökéletes a készüléke. Az a baj, hogy sokakban az a beidegződés van, hogy a plazma 5 perc után beég, fél kw-ot eszik, tönkremegy 2 év után és gáz szivárog belőle. Utóbbi a kedvenc érvem.
Sokan valóban érdekesen fejezik ki rajongásukat a technológia felé, de talán abból is fakad, hogy bizony a többség nem informálódik, csak karakán véleményt formál, amit habzó szájjal védi azt és próbálja igazolni a döntésük helyességét az lcd mellett. Tiszteletet a kivételnek és korántsem állítom, hogy hülye, aki lcd-t vett! Nekem is lcd tv-m van. De látom a hibáit (betegség, ahogy te a plazmánál említetted). Merthogy egy lcd is kompromisszum! Nincs tökéletes megjelenítő. Csak az emberek nem tudnak megfelelően súlyozni, mert nem akarnak / tudnak utánajárni, kipróbálni. És inkább vesznek lcd-t.
"Nem hiszem, hogy a gyártók találták ki, hogy innentől lcd-t fogunk gyártani."
Dehogynem. Nyilván, csökkent a kereslet a plazma iránt, sok tényező miatt, de lehetett volna ezen segíteni, olyan sok pénzt se kellene áldozni a fejlesztésre, ha a mostani 60-as sorozatú Panasonic tv-k képét nézzük. De most a 4K jön és az lcd-n nagyobb a profit.
-
kokyt
senior tag
Volt itt szó feljebb arról, hogy az lcd-t csak a marketing adja el. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy pont azok a hülyék csinálják a marketinget az lcd-nek, akik a plazmának is, mivel elég ritka az a gyártó (nem is tudom hogy van-e olyan), aki a plazma portfóliója mellett nem értékesít lcd-t is, tehát ha a marketingre fogjuk, akkor egyúttal azt is mondjuk, hogy magukkal tolnak ki a gyártók.
Nekem konkrétan semmi bajom a plazmával. Ha eltűnne, azt én is sajnálnám, de hát a volt már ilyen. Ha kizárólag mozifilmekhez kellett volna választanom, akkor én is azt választottam volna. De itt néhányan elég nehezen értik meg, hogy vannak mind a kettő mellett érvek és ellenérvek, és mindig a felhasználás jellege dönt arról, hogy melyik technológiával jár jobban a vásárló. Az a néhány betegség, amivel a plazma technológia küzd, az pont alkalmatlanná teszi, de legalábbis komoly kompromisszumok megkötését kívánja azok számára, akik elsősorban tv-ként akarják használni. Ha valami miatt, akkor emiatt van háttérben a plazma. Nem hiszem, hogy a gyártók találták ki, hogy innentől lcd-t fogunk gyártani. Inkább úgy nézett ki, hogy lcd jobban fogy, mert jobb általános felhasználásra, ezt a vásárlók látják, és inkább ezt veszik.
-
Osynho
addikt
Nem értem a gondolatmenetedet, pedig szeretném. Értem én, hogy próbálsz ironikus lenni, de nem jön át. :/
Nem rontják az üzletüket, ha alátesznek a plazmának, sőt, ezt kívánja az érdekük és ezt csinálták most. Alátettek a plazmának, hogy az lcd-re koncentráljanak, és ne legyen belső konkurenciája a következő generációnak. Jön a 4K, el kell adni, így nagyobb lesz a profit. Sőt, a most kifutó plazma modellcsalád iránti keresletnövekedés miatt az árakat nem kellett levinniük a szokásos év végi-év eleji szintre, gyakorlatilag annyiért adhatták, amennyit nem szégyelltek elkérni értük. Az emberek tudták, hogy nem lesz többet, ezért betáraztak. Kíváncsi lennék a 2012 és 2013-as plazmákból származó profit különbségére a Panasonicnál. Szóval szépen meglovagolták az utolsó hullámot, jövőre meg koncentrálhatnak az lcd-re.
Viszont azt nem értem, hogy ennek az egésznek mi köze a két technológia által előállított kép minőségéhez?
Továbbá érdekesnek találom, hogy pont a Panasonic azzal promótálja a következő generációs lcd televízióit, hogy "Panasonic plazma élmény LCD-vel". Persze ez nem valószínű, hogy sikerülni fog nekik, ezen kívül az ár is kérdéses.
-
kokobe
őstag
válasz
Napfénysüti #111 üzenetére
Régebben talán volt, na jó akinek max 32" kell vagy 40" az vegyen lcd-ledet...
-
sixpak
nagyúr
Akkor jó sok hülye van a világon.
És te amúgy mit nézel a tévéden?
Szoba antenna TV2?
Esetleg van egy frankó dvd játékosod, amin nézed az 576 soros múvikat?
Vagy egy blu ray player?
Esetleg torrent oldalakról leszedett 1080p filmek?
Csak azért kérdem, hogy tudjam mi az a műsorforrás, aminek nézése közben rájöttél arra, hogy mindenki hülye, aki nem plazmát vesz. -
Nem kell a sajnálatod köszönöm. Kukázd csak, azzal is bizonyítanál valamit, amire nem térnék ki mert személyeskedés lenne... A plazma hittérítőknek úgy látom hasonló hatalma van, mint anno az Ori-nak. Elvakultan minden mást félresöpörve csak a plazmaaaaa, a plazmaaaaa...
-
sixpak
nagyúr
Amit te "telefon tapicskolásnak" nevezel, az a legkényelmesebb dolog, amit mostanában láttam.
Vagyis a tv párosítása a telefonnal és azon való yt böngészés.
Vagy akár egy külső programmal (mondjuk imediashare) való tartalom megosztás helyi hálózaton a tv és a telefon között. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
TazLeacher #99 üzenetére
Kis szériában tényleg nem érné meg "sima" TV-ket gyártani. És sajnos a marketing miatt ma már csak ezekkel a hangzatos dolgokkal mint Smart meg 3D nyomulnak. Én még pont tudtam szerencsére olyan TV-t venni 2 éve amiben semmi ilyen csicsa nem volt de ahogy nézem az utódokba már tettek.
-
kokobe
őstag
Hát szívből tudlak sajnálni érte ha meg vagy elégedve az lcd technológiával!Én mára kukába dobtam volna az egészet.Sajna a gyártók meg a pénzre mennek főleg samu és addig nyomatni fogják ezt a szar lcd-t amivel normális mozgásmegjelenítést és képminőséget, feketét nem lehet elérni...
-
chris-v
senior tag
válasz
TazLeacher #99 üzenetére
A gondolat meneteddel egyet értek.
De azért sok tv túl van árazva a smart és egyéb funkciók miatt. Tehát ott fog egy nagyot a gyártó az árban, még ha neki ezek a funkciók nem is jelentenek nagy többletköltséget.
Tehát elvileg lehetne olcsóbb jóval ezek nélkül egy tv, de az már más kérdés, hogy a gyártók hülyék lennének kisebb profitért adni azt, amit 1-2 színes cuccal sokkal drágábban is el lehet adni. -
TazLeacher
nagyúr
Komolyan azt gondoljátok, hogy az okos funkció drágítja a végfelhasználói árat? Pont fordítva van. Mivel a legtöbb alkatrész futószalagon készül, így pont az drágítja a végfelhasználói árat, ha nem olyan, mint a többi. Ugyan ez a helyzet a 3D-vel. A szoftver kész van (így lényegében "ingyen van", ha rárakják), HW-t nem gyártanak külön. Tehát simán lehet, hogy drágábbra jönne ki...de ha mondjuk olcsóbb is lehetne. Vajon az előállítás költsége mennyivel lenne kisebb, ha nem lenne mondjuk 3D-s a TV? Alig. Mondjuk 8-10.000 Ft-os árkülönbözettel ki lennél segítve, ha nem lenne benne 3D meg Smart? Akkor azt vennéd? Amit elképzeltek, az mind ellene megy a józan piaci stratégiának. A saját terméküknek állítanának konkurenciát, ami fölösleges. Ha TV-t akarsz, megveszed 3D-vel, Smart-tal, vagy nem veszel. Előbb-utóbb pedig veszel, tehát ez van. Minek erőlködnének?
-
chris-v
senior tag
Nekem minden a gépre van kötve, van nagy hangfal és van rádiós, rendes távirányító, nem telefon tapicskolás,, vagy hasonló.
Nem akarom fikázni az okostévéket, csak nem érzem létszükségét. Vagyis oké, van erre igény, nem mondom hogy nincs, de egyszerűen nincs olyan, hogy ne legyen benne okos funkció.
Azt akarom kihozni ebből az egészből, ha én akarok venni egy 50"-os full hd tv-t, akkor csak olyat tudok, ami tele van pakolva extrákkal. De én olyat szeretnék, hogy ne legyen, és kacsúbb legyen az ár.Úgy gondolom, hogy rajtam kívül még sokaknak lenne ilyenre igénye.
(#95) Woodslave: Valóban, problémás, hogy amíg valaki gépezik, akkor te addig youtubozz, bár ha nem klónozod a képet, csak kiterjeszted, akkor elvileg akár te tudsz filmet nézni a tv-n, amíg család más tagja böngészik a neten. De valóban, itt vannak nem áthidalható problémák.
(#96) elefant: Pedig milyen jó lenne ha csak rá kellene mutatnod mit szeretnél.
Na meg az is érthető, hogy ha nincs a tv-ben semmi extra, akkor igazából sok mindent nem is lehet írni róla.
-
Zirowe
nagyúr
Az idei fapados lg modellnek az ln575 szériát lehetne mondani, ami tudásban teljesen azonos ezekkel, csak a 3D hiányzik belőle, illetve 50hz-s.
Árakat megnézve viszont az 55ln575 drágább, mint az 55la620, ami nevetséges.
De elve a felvetés mókás, hogy 55"-ös méretben keresnek "olcsóbb" modellt, hiszen aki ilyen méretben akar venni tv-t, az nem az átlag panellakó.
-
elefant
őstag
én meg szívesen tesztelnék olyat, ha érted mire gondolok. Próbálunk egyébként rámenni az olcsó modellekre is, nem mindig van rá lehetőség, illetve sokszor nincs is az általad is hiányolt méretben ilyen típusú-kategóriájú készülék.
Sajnos nem úgy megy, hogy rámutatok valamire, és már kapom is tesztre, masnival átkötve.
-
sixpak
nagyúr
Csak kényelmes kanapé nincs meg b@szott nagy hangfalak.
Nem értem az okostévéket állandóan fikázókat.
Csak arra tudok gondolni, hogy nem volt még szerencséjük egy jobb darabhoz...
Szerintem kényelmesebb a yt-ot egy kanapéról dögölve, jó hangminőségben egy telefonról vezérelve nézni, mint egy gép előtt ülve.
Én felváltva nézem őket, attól függ, hogy a gyerekek épp melyiket stoppolják...
Amúgy értem, hogy össze lehet kötni és minden megoldható, de így nem kell hozzá harmadik-negyedik készülék. -
chris-v
senior tag
válasz
Napfénysüti #88 üzenetére
Igen, ez szerintem is probléma, hogy nincs ilyen tv. Simán be lehetne célozni egy alsóbb árat egy 50"-os Full HD tv-vel, amiben nincs semmi extra, max egy usb port, esetleg wifi.
Szerintem lenne akkora sikere, mint az első olcsó tapogatós telefonoknak (LG KP500 és Samsung S5230). 30-35 ezer volt a nyitó áruk és több milliót adtak el belőle. Extra dolgok nem voltak, de volt érintőkijelző.
Most ugyan ez a tv-nél, extra dolgok nincsenek, de van full hd 50"-ba!(#91) Woodslave: Van számítógéphez is távirányító, hdmi-vel összekötöd a tv-t a géppel és ugyan úgy tudsz youtube-ozni. Van windows media center és van XBMC is, amit többet tud mint bármelyik "okos" tv.
A HBO go-ra sajnos nem tudok alternatívát. -
Woodslave
félisten
nálunk egy laptop (illetve kettő, de azt már nincs kedvem elővenni
) van okostelefonok és egyebek nélkül és rendszeresen youtubozok a tv-n. Meg HBO Go-zok. Nekem nem árt ha benne van. A 3D meg a gyerek miatt nagyon jó, hálistennek ők még nem olyan szakértők, hogy kiábrándító legyen nekik a heti 1 3Dmesenézés.
persze elfogadom, hogy vkinek nem kell, csak sajnos ezek hiánya nem a képminőség javulását jelenti
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
adodaniel #81 üzenetére
És? Ezt ki tagadta? Megint megy a megtérítő "marketing-gépezet", holott 100. alkalommal van leírva, hogy van, akinek nem alternatíva.
Olyan, mintha rám akarnál sózni egy 2 személyes sport autót, amikor elmondtam, hogy családom van, és 4 személyes autóra van szükségem. Ezek után leírhatod százszor, hogy ez mennyivel gyorsabb, jobb a kivitelezése, megbízhatóbb, több a garancia rá...meg még egy tucat érvet. Ha nem érted meg, hogy az én felhasználói igényemnek nem felel meg, akkor nem tudok rá mit mondani.
Igazából ruhadt unalmas ez a plazma-náci dolog. Aki LCD-t vesz, az a plazmások 99%-a szerint egy hülye igénytelen, értetlen, maradi hülye, és valami szent küldetésnek érzi a többség, hogy ezt a világ tudtára hozza.
-
chris-v
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, de én szívesen olvasnék egyszer már egy olyan tesztet/cikket, amiben 50" körüli, extra funkció mentes tv-k vannak tényleg elérhető áron.
Most őszintén, van táblagép, van okos telefon, van laptop, van asztali gép, ebből minimum kettő van egy embernek, akkor minek kell még a tv-be is netezni?
Én a tv-ben filmet akarok nézni, akár hálózatról, akár géppel közvetlen összekötve. A többi funkció szerintem felesleges. Még a 3D-nek sem látom igazán értelmét, mert még 50"-on is eléggé kiábrándító 1,5-2 méterről nézve is! -
kokyt
senior tag
válasz
adodaniel #84 üzenetére
A kutya nem mondta, hogy egyik ez a másik meg az. A felhasználást tekintve általában a vásárlók zöme TV-nek veszi a TV-t, és nem alkalmi mozizáshoz, és mint olyanon (dobpergés...) TV csatornákat szeretnének nézni. Ne kelljen megint körüljárni (megint) a kereskedelmi csatornák logója és a plazma technológia között fennálló évtizedes ellentéteket... Van mind a kettőnek hátránya, mindenki azt veszi, ami neki kell.
Sajnos amíg ezt nem vagytok hajlandók felfogni, és jöttök téríteni, addig folyamatosan le lesztek hurrogva minden LCD topicban. -
adodaniel
őstag
Annyit mondtam, hogy a marketinggépezet elhitette a vásárlók zömével, hogy az LCD a király, a plazma a rossz: többek között a boltokban kiállított direkt túlszaturált, mézes-mázos, meseszerű képével (aminek az élethű színekhez semmi köze szvsz), a néhány milliméteres vastagságával (fontos szempont egy TV-nél
), a fényerejével (otthon is gondolom az egész ház/lakás neoncsövekkel van agyonvilágítva...).
De ha ez szerinted rendben van egy mai TV-nél, akkor megkövetem magam. Egyébként az LCD sorsa, fejlettsége érdekel a legkevésbé, viszont az emberek tudatlansága és önigazolásra törekvése annál inkább zavar. -
válasz
adodaniel #81 üzenetére
Aranyos, hogy az LCD technológiát úgy állítjátok be, mint egy hót szar valamit, aminek mindenképpen sürgős javulásra lenne szüksége, különben az ég tudja mi történne. Szerencsére nem ez a helyzet, a fejlődés pedig folytatódni fog, ne aggódj, ha most 1-2 évre le is lassul, akkor sem történik semmi eget rengető. Vagy netán igen???
-
adodaniel
őstag
válasz
TazLeacher #71 üzenetére
Kicsit vicces, hogy egy "középkategóriás" plazmát, szembeállítasz középkategóriás LCD-vel, mindezt ár alapján. Feltételezem azzal tisztában vagy, hogy a "középkategóriás" plazma képminőségét csak jóval drágább LCD-vel lehet megközelíteni.
(#72) Ijk Logó problémára orvosság lehet a zoomolás, bár aki csak TV-zik, annak nem való a plazma, ez tény.
(#79) kokyt Igen, sajnos eltűnik a technológia, "hála" a marketinggépezetnek. Ennek gondolom akkor is örülni fogsz, amikor az LCD technológiában nem fognak előrelépésre törekedni a gyártók, hiszen sokáig nem lesz (elérhető áron) alternatívája. ...
-
nanemár
csendes tag
Bután, 3D nélkül kéne! persze, mondjuk 150-ért
-
kokyt
senior tag
válasz
TazLeacher #61 üzenetére
Kell a térítés, hogy valaki legalább vegye, és ne tűnjön el a technológia a *csába
-
Akula
őstag
hát ha ez a felső kategória, akkor inkább köszi nem.
Semmi olyat nem villantott, amit ne tudna a többi. ennyi pénzért meg futhatná még +3"-ra. -
Ijk
nagyúr
válasz
TazLeacher #71 üzenetére
A sávosodás erősen fel lett fújva, az st50-emnél jelentkezik de még senki nem vette észre, ésn is csak azért valószínűleg mert tudom mit kell figyelni.
Logó problémára viszont nincs megoldás, beég. Ahol rendszeresen sokat mennek tv csatornák, oda nem ajánlok senkinek plazmát.
Mondjuk nálam úgy van megoldva, hogy nincs bekötve tv, mivel ne is nézem, fizetni meg pláne nem fogok ezért. -
TazLeacher
nagyúr
ghostolni se nagyon ghostol
A "se nagyon" meg a "nem" még mindig nem ugyan az. ST60-ról még nem láttam képet, de amiket az ST50-ről láttam, az vette el a kedvem az egésztől, tehát ez így konkrétan elég nagy túlzás.
Engem az 55" érint:
Panasonic 55ST60 A Pana középkategóriás plazmája 354.000 Ft-tól. (Most nem érdekel milyen boltban).
LG középkategória:
LG 55LA620S 268.000 Ft-tól.
LG 55LA640S 296.000 Ft-tól.
LG 55LA660S 305.000 Ft-tól.
LG 55LA690S 344.000 Ft-tól.Szóval az ár nem mérvadó. Ha a kompromisszumok nem lennének még a 620-as-hoz képest is jobb vétel lenne, mert +50.000 Ft-ot ilyen tételnél megérne, még a szemüveg ára sem érdekelne...de "olcsóbbért"-ról ne beszéljünk, mert a legdrágább középkategóriás LG a 690-es is kb. egy árban van az ST60-al...szóval olcsóbbnak semmiképp sem olcsóbb. Mint írtam, az előnyeit nem vitatom, de az "olcsóbb" nem igaz.
És igen, a konklúzió meg van: beáldozod-e a képminőséget ezekért a dolgokért. Vagy ha így jobban tetszik: hajlandó vagy-e elviselni ezeket a dolgokat a jobb képminőségért. Én nem. És ennyi, itt a vége. Nem kell meggyőznöd arról, hogy jobb a képminősége, mert tudom. Arról viszont ne próbálj meggyőzni, hogy nekem ezt el kell tűrnöm, mert nem. Én egy bosszankodás-mentes TV-t szeretnék, amin nem kell folyamatosan azt figyelnem, hogy mi maradt benne, vagy épp látszik e a sávosodás, és megy fel bennem a pumpa, mert a 350.000 Ft-os tévémen igen...én egy olyan TV-t akarok, amit bekapcsolok, használok, kikapcsolom, nem vagyok hajlandó egy TV-re "odafigyelni", hogy mit játszok le rajta, vagy melyik adóra kapcsolok, és nem akarok szívérgörcsöt kapni, mert elaludtam este a TV előtt, amikor az RTL klub volt bekapcsolva.
És megint leírom: én elfogadom, hogy neked ezek beleférnek, Te fogadd el, hogy nekem nem. Viszont nem én mentem megint megmondó embert játszani egy Plazmás hírhez a véleményemmel. Ha én el tudom fogadni az általam preferált technológia hiányosságait, akkor neked, aki nem ezt használod, neked miért ilyen nehéz? Miért fáj neked, hogy másnak mások a preferenciái, mint neked?
-
Ispy
veterán
Az ok, hogy te a plazma mellett vagy, de ennek a mondatnak mi köze a témához
Enyniért panasonic 50st60 vagy 200k-ért samsung f5500 51"-a
Egyébként egyiket sem kapni, csak szólok, mielőtt valaki ledobja a 10. emeletről az elcédét, hogy rohanjon plazmát venni
(#69) jer1cho
Igazából engem nem zavar, meg lehet szokni, kb. a jobb oldalon látszik enyhe csík 5 cm szélesen, de én csak tényleg foci alatt látom, a nagy zöld felület kihozza. Ez van, szívesen vettem volna ennyiért hibátlan tévét, ha árulnának olyat, a kérdés csak az, hogy a különböző elnevezésű hibák közül melyiket fogadod el jobban.
-
TazLeacher
nagyúr
Plazma topicban direkt rákérdeztem a meseadókra, és ott külön kiemelték a Minimax-ot, így ez onnan van. (Természetesen nincs tapasztalatom.) Sajna (?) nálunk az RTL klub is megy. Két kis gyerek mellett nem igazából van ideje a feleségemnek leülni és nyugodtan megnézni egy filmet, így a TV megy, és ránéz, amikor ránéz...ha otthon vagyunk, én akkor szoktam filmezni, ha épp van szabad 20 percem mondjuk egy BBT-re vagy egy HIMYM-re, normál filmek meg este gyermekfektetés után.
A szemüvegre nem tudok mit mondani, nálunk a Pana volt alternatíva, ott ilyen 20K körül láttam a szemcsiket.
Én is a "szerencsés" sávosok klubjába tartozom, de csak focinál látszik, ha svenkel a kamera.
Erre meg nem tudok mit mondani. Engem megb@szna az ideg, ha kiadnék ennyi pénzt, és ezt el kéne tűrnöm.
-
kokobe
őstag
válasz
TazLeacher #66 üzenetére
Ez tény de 60-as szériánál már nincs sávosodás, szemüveg meg nem drága ha szamut veszel hozzá én is ezt csináltam.Nekem igen is számít a képminőség főleg úgy hogy tudom mit tud a plazma, a másik hogy az 50 főleg a 60-as széria meg ghostolni se nagyon ghostol úgyhogy én egyértelműen a plazma mellett vagyok főleg úgy hogy nagyobb képátlót kapsz sokkal jobb kéminőséget, olcsóbbéret...
-
Ispy
veterán
válasz
TazLeacher #66 üzenetére
Samsung aktív 3D szemüveg 5k / 2db, szóval az azért nem 80k.
Egyébként nálunk is előfordul, hogy a gyerek rá van kötve a minimaxra (otthon van betegség miatt én meg dolgozom), de nálam még soha nem hagyott nyomott, de retek klub már sok plazmásnak okozott álmatlan éjszakákat, na az egy rohadék logó, szerencsére mi nem nézzük.
Én is a "szerencsés" sávosok klubjába tartozom, de csak focinál látszik, ha svenkel a kamera.
Egyébként meg tényleg nem értem miért kell szétoffolni a topikot ezzel a plazma a király hülyeséggel
-
TazLeacher
nagyúr
Ott a gond, hogy a plazma hiányosságai nem minden ember számára elfogadhatóak. Nekem pl. nem. Napközben sokat megy "háttérnek" a TV, mivel két gyermekem van, rendszeresen megy a Minimax, aminek olyan brutális a logoja, hogy csak na. Értem, ne nézzen a gyerek Minimax-ot...napközben rendszeres, hogy a TV az erősen világított szobában megy, mert, ha még én is nézem a filmet, a gyerekeim miatt nem fogok sötétet csinálni, és igen, szerencsére világos a házunk, szépen besüt a nap...tudom, költözzek el. 99%-ban egyedül vagy ketten használjuk a TV-t, de nagy ritkán összeülünk 4-5-en, és ilyenkor megnéznénk néhány 3D-s tartalmat. Nincs kedvem vendégszemüvegre 80-100.000 Ft-ot költeni. Tudom, ne nézzünk együtt 3D-s filmet, vagy nézzük kettesével felváltva...
Szóval ha tetszik, ha nem, ezek számomra nem elfogadható kompromisszumok egy többszázezer forintos TV-nél...és én nem az az az elvakult LCD fan vagyok. Olvastam elég hosszú ideig a plazma topicot, és biza az agyonistenített Pana plazma sem hibátlan...sávosodás? Na...köszönöm, ezt sem. Valószínűleg megb@szna az ideg, ha egy 300.000 Ft-os TV-nél ezt kéne néznem (ami ugye nem garanciális tényező) vagy a Minimax logóját percekig egy film felső sarkában. Köszönöm, de nem.
Elfogadom a szebb képminőséget, voltam a Pana shopban is, de ne csináljunk úgy, mintha egy hibátlan technológiát állítanánk szembe egy ezer sebből vérzővel. Valóban vannak bőven előnyei a (jó) plazmáknak az LCD-vel szemben, csak kérdés, hogy ez feledteti-e a mellékhatásokat, mert biza azok is vannak. És leírhatod, hogy igen, de szerintem meg ez egyéni preferencia kérdése. Én a fentiekért beáldozom a gyengébb feketét is az időnkénti felhősödést. Ráadásul, ha nem egymás mellett nézed a kettőt, a képminőséggel sem lesz bajod. Nekem megéri "hülyebiztos" használat ezeket. Neked nem...ezzel nincs is baj, csak rohadtul le kéne szállni a magas lóról és el kéne felejteni már a megváltó szerepet, mert azért a Pana plazmákat sem isten alkotta, van hiba abban is.
-
Gausz
aktív tag
2 hete ruháztam be egy 42LA691S-re és szerintem abszolút megérte. A TruMotiont kikapcsoltam, zavaróan folyamatos volt a kép
Majd megnézem az általatok ajánlott beállítással.
Még nem tudtam a médialejátszójának olyan filmet adni, amit ne vitt volna, a nem FHD minőségű sorozatrészeket is szépen jeleníti meg, a zenéket szünet nélkül átváltja, nem vár 3-4mp-t, mint 2010es Samsungom. A feliratokkal nincs probléma, 3D működik, 2.1es hangfala van, Magic Remote-tól féltem eleinte, de szerintem kényelmes a használata. A smart tartalmak között elérhető szinte minden rádióállomás Amsterdamtól Szolnokig
550€ért jutányosan vettem, ezért a tudásért még szemtelenül olcsó is volt -
Ispy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #45 üzenetére
Az enyém még él
-
kokobe
őstag
válasz
TazLeacher #61 üzenetére
Hát úgy hogy ne vegyen lcd-t ha van sokkal jobb én mióta áttértem lcd-ről plazmára már a büdös életbe nem vennék azt és másnak se ajánlom, pedig mindenre használom játék, böngészés, filmezés...
-
Dexar007
veterán
válasz
TazLeacher #61 üzenetére
Ott a hiba,hogy lcd-t akar venni.
Ne akarjon.
-
kokobe
őstag
Enyniért panasonic 50st60 vagy 200k-ért samsung f5500 51"-al és nem egy ligában fociznak képminőségileg ezzel az lg-vel főleg a panasonic...
-
vittorio7
őstag
Ez nem elérhető ár...
-
pigster
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #30 üzenetére
Pont hasonló dolgok jutottak eszembe. Nekem 2011-es 47LW5590 van, de nem igazán látom azt a húdenagy fejlődést. Azt mindenesetre látom, hogy a hátoldalát ennek is sikerült jól elszúrni, még jobban, mint az enyémet. Állványra falra szerelve nem hozzáférhető jópár csatlakozó. A távirányítóba épített mikrofon jó ötlet: csak annyit mondanék: "Anyád". Ezt eddig mindig a tv-nek kellett mondanom, mert nem, nem működnek normálisan a képátméretezések, nem jegyzi meg véletlenül sem, melyik adónál milyen képarányt, milyen hangerőt állítottam be, ha netán egyszer világosabbra akarnám venni egy picit a képet egy filmnél, akkor csak valamilyen profilmódosítással lehet megtenni. Ez volt a múlt (2 éve). Gondolom ezeket azóta már orvosolták, nem csak a talpa lett más...
-
mghltm
addikt
tevesen irjak a tesztben, az lg oldala is 2.1-es rendszert ir
-
sixpak
nagyúr
válasz
LucasGrant #55 üzenetére
OK, csak a cikkben 2 db 12W-os hangszórót írtak, azért kérdeztem.
Mert mélynyomóval messze jobban szól mint a konkurens cégek modelljei.
Én sem használom a beépített hangszórókat filmnézésnél, de néha meglepődök tévé adás nézése közben, hogy milyen jól szól. -
dystopia
tag
Távirányító "mizéria": univerzális távirányítók kb. 1 ezer forinttól vannak, a mágikust pedig félretesszük arra az esetre, ha "okoskodunk" éppen.
-
Benetnes
tag
válasz
TazLeacher #41 üzenetére
A Bolti garanciába bele se kezdek mert a mobilarénán mindig ezen megy a háború, csak mert mások a nézeteim és mindenki ez fikázza!
Abban igazad van hogy nem felső kategóriás csak közép viszont a 32" 660 130-ért abszolút nem éri meg!
A százezres példáról csak annyit:
Ha valaki csak annyit keres (és sajnos rengetegen) akkor "valószínűleg" megnézi, hogy mit vesz és nem biztos hogy egy 32" sima tft-nél nem vágyik többre megfizethető áron persze nem felső kategóriában! Akinek meg van rá az úgyis négyesével viszi mert neki mindeggy.....
Ha hülyeséget írtam akkor Bocsánat -
mghltm
addikt
válasz
headhunter #48 üzenetére
...ami a nemeteknel 800ojro es maris negyedmilkanal vagyunk
-
headhunter
addikt
265.000 Ft
"3D mentes": Sony KDL-48W605B 48 hüvelyk 650 dollár
-
headhunter
addikt
válasz
GeneraL_XTX #45 üzenetére
Törölve...
-
sixpak
nagyúr
Hi. Ebben tényleg nincs mélynyomó hátul?
Nekem 667 van, abban van és nem is szól rosszul....már egy tévéhez képest.
Azt hittem, hogy series7-től felfele már mindegyikben van beépített sw. -
Dexar007
veterán
43. hsz es meg nem kerult szoba a plazma.
Bedobom.:Ennyiert mar normalis tv-t is lehet venni.Üdv
-
solaris17
aktív tag
Egy pár pixelt pumpálhattak volna még bele, hamár ilyen szép.
Keret, szinte nincs is, ebből kell három az eyefinity-hez. -
kazsmerlaca
senior tag
Simán elérhető ez a TV ha a T-nél veszed. 12 havi kamatmentes hitelre adják. Korrekt TV amúgy de néha vannak érdekességei. Néha nem tölti be a külső meghajtót. Nem látja a wifit.
De ezektől eltekintve korrekt cicc. Mindent lejátszik a Média lejátszója.
És nem utolsó sorban gyönyörű készülék -
TazLeacher
nagyúr
Ja...270-ért bolti garanciával. A másik meg az hogy, hogy a 620 nem felső kategória, hanem közép. Tehát ne keverd a szezont a fazonnal.
Azt meg nem értem, hogy hogy jön ide, hogy "akik havi kb 100-ból vannak el". Aki havi 100-ból van el, az valószínűleg nem felső kategóriás 3D-s LCD TV-t vesz. Miért kell ide keverni ezt a hülyeséget? -
Benetnes
tag
140-ért meg van 42" 620s ami ráadásul Direct ledes kell a francnak 32" 130-ért Edge leddel!
A 55" 620s kerül 270-be, a 47" meg 190 ha pedig azokat nézzük akik havi kb 100-ból vannak el akkor igen is sok! Meg egyébként is a design meg a milliméter különbségek súlyos tízezrek, amit néha nem is értek mikor szinte csavarra megegyeznek! -
TazLeacher
nagyúr
Esetleg alternatíva lehet az LA690S. Nem ennyire csilli-villi, mint ez, elvileg csak az MCI-ben rosszabb (400 vs. 800), cserébe kb. 30K-val olcsóbb ebben a méretben.
-
c41r0^
őstag
Elefant, arról van valami tapasztalat, hogy a TruMotion felhasználói módban de-judder:10, de-blur:0 állásban mi a helyzet? Ezt azért kérdezem, mert még anno a Samsung B650/C650 szériánál tesztelték (talán a hdtvtest.co.uk-s tesztben) hogy ha a de-blur 0 állásban van, akkor nincs szappanopera-effektus, mivel ekkor vélhetőleg nem interpolál plussz képkockákat a TV, ellenben a de-judder felmehet max-ra, mert a "mozgókép-felbontást" 300 sorról 900 sorra növelte a teszt szerint, képi anomáliák nélkül, így 24p filmekhez is lehet így 10/0 állásban használni és megmarad a 24p mozifilm sajátos darabossága (movie-look), azonban nem lesz a kép olyan elmosódott a gyors jeleneteknél. Én is tapasztalom ezt, mivel 40C650-em van. Sejthetően a de-judder valamiféle LCD-panel "overdrive" technológiát takar, a de-blur pedig a plussz képkockák interpolálását. Gondolom az LG-nél sincs ez másképp, tehát egy próbát szerintem legközelebb megér, ha ezt is megnéznéd. Köszi a tesztet!
-
elefant
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30 üzenetére
MAtrix LED felső kategóriában nem lesz többé már. Néhány éve megpróbálkoztak vele a gyártók, de csúnyán befürödtek vele. Az okos embereknek nem kellett, mert nem elég vékony.
-
Kobe
veterán
nem tudom, hasonlo kalibralt / javasolt beallitast nem lehetne kesziteni 47LM660S-re ? Engem erdekelne pl, eleg nehez szemmel idealisra beloni az ertekeket.
A halozati lejatszashoz Plex mediaserver vagy Nero Media Home kellett volna probakent, azok altalaban jol mukodnek, bar a filenev hosszusagara es 1-2 formatumra kenyesek, nem beszelve neha a feliratokrol.
En wifin probaltam sokaig, sajnos folyamatosan betoltest irt ki a tv egy nem is tul brutal fullHD kmvnal, 720p nel nincs gond vele. Inkabb kulso vinzora valtottam, foleg mivel ott van hangsav valtas, stb, tobb dolog ami halozati lejatszasnal amugy sem erheto el.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát nem tudom, ezek a tv-k se fejlődnek évről évre szinte semmit.
Nekem még talán a 2010-es LW5500-as modellem van, de a design meg minimális "smart" okosodáson kívül semmit nem változtak az elmúlt 3 év alatt. Képminőség kb ugyanaz, annyi a különbség, hogy dualcore proci van benne meg már beépítet és nem opcionális a wifi.
De sehol egy matrix led vagy valami, ami esetleg pozitív irányba tolná (az amúgy teljesen jó) képminőséget. Elég szomorú ez.
-
SonyNex7
senior tag
1:Az utolsó frissítésnél szúrhattak el vmit mert a hálózati lejátszásnál valóban nincs semmi,pedig előtte 1.5 évig volt az Lm660s Tv-en.
2.Kiváló az LG app alkalmazás,csak éppen be-kikapcsolni nem lehet vele a Tv-t
úgyhogy ez a kimerült vagy elveszett az elem dolog bukta.
kb annyira jó ha épp nem vagyok a szobába de a telefon nálam van lejebb tudom halkítani vagy csatornát váltani. -
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz TV bár ez már itthon sokaknak az elérhetetlen kategória sajnos. Azért én az LG helyében egy hagyományos távirányítót is csomagolnék a dobozba, nem hinném hogy nagy extraköltséget okozna.
-
Woodslave
félisten
ezeket már elolvastam, ettől függetlenül sokszor használják külföldi oldalakon is a cloundingot, meg blacklight bleedenget és társait szinonímaként (a videót nem tudom itt megnyitni, nem emlékszem rá, lehet ha látnám megérteném)
azért kérdeztem hogy a gyakorlatban mit jelent egy ilyen tv-nél, mert nálam 640-esen gyakorlatilag a sarkokban fehéres szürke "bevilágítás" van de ez sztem nem az IPS glow, mert azt akkor látom ha nézőszöget váltok (mondjuk a bevilágítás is változik értelemszerűen ha oldalról nézem) A cikkek alapján ez a clouding akkor.
-
Woodslave
félisten
valaki egyszer definiálhatná már ezt az IPS Glow és clouding dolgot.
Mit jelent a cikkben említett csatornaváltáskor látható zavaró IPS Glow?
-
elefant
őstag
Az LG-vel kapcsolatban volt egy botrány, miszerint a tévéik küldik az infót a cégnek, hogy a felhasználó milyen appokat használt, milyen oldalakat és tévécsatornákat nézett, és milyen állományokat játszott le a médialejátszón.
Én mondjuk úgy voltam vele, hogy ez egy túlfújt lufi. Teljesen érthető a cég álláspontja, nyilván tudni akarja, hogy miylen irányba kell fejlesztenie, mik a vásárlói igények, fogyasztói szokások. Ahhoz képest, hogy a telefonos cégek 10 méter pontosságú körben be tudják lőni, hogy merre vagyok, hogy egy műholddal le lehet olvasni egy autó rendszámát, vagy hogy a google miket csinál (meg a facebook, meg a skype stb. ) ez semmi.
-
NoMagix
addikt
Ez a tv is küldi a "titkos" kikapcsolhatatlan megfigyeléseket a kedves júzerről?
Valamiért mindig ez jut eszembe egy LG tv-ről. -
Kicsimix
őstag
Idei kínálatról is jöhetne már pár infó..
-
válasz
Sanchez638 #2 üzenetére
130-ért 32"-os 660-ast kapsz, nem 47"-es 740-est... Azért elszállni nem kéne. A hasonló méretű/tudású samsungnál jó százassal olcsóbb a tv durván számolva, és a képe simán pariban van vele. Nekem a fent említett 660-as van 2 hete hálóban, és imádom, nem tudok belekötni, gyönyörű képe van kalibrálás nélkül is.
-
Yutani
nagyúr
Csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nincs input lag információ ebben a cikkben?
-
Sanchez638
addikt
Elérhető ár inkább a 100-150 között vannak nem?(azt még a legtöbb ember ki tudja pengetni részletekben)
-
User64476
őstag
Elérhető áron, 265 ezer. Aha. Ugyanitt lakások elérhető áron, 460 millioóért eladóak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Formula-1
- DOOM - The Dark Ages
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Renault, Dacia topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest