Felsőkategória elérhető áron: LG 47LA740S 3D tv

LG 47LA740S

Az LA740 szériába tartozó televíziókkal az LG azokat célozza meg, akik egy olyan tévé iránt érdeklődnek, amelyik a különféle kapcsolódó szolgáltatások, plusz funkciók révén többet nyújt annál, minthogy az ember megnézi rajta a tévéműsort.

Amellett persze, hogy kíváncsiak voltunk a kép- és hangminőségére, az is érdekelt minket, hogy vajon mennyire használható egy modell, ha csak Magic Remote távirányítót csomagolnak a dobozába, mi a helyzet a smart platformmal, a böngészővel, a beépített médialejátszóval, illetve hogy milyen extrákat kínál még a készülék?

Külső

Egy szóval tudjuk jellemezni: figyelemfelkeltő. Ez a szó írja le legjobban ezt a készüléket, hiszen a bőségesen adagolt krómozott elemnek köszönhetően kevesen mennek el szó nélkül mellette. A fémes hatású fényezésből jutott a kávák külsejére éppúgy, mint az alsó frontfelületre és a különleges kialakítású, ornamentikus, természetközeli formákat idéző talpra is, amely harmonikusan illeszkedik a készülékhez.

Azt nem mondhatnánk, hogy egyöntetűen mindenkinek tetszik ez az irányvonal, találkoztunk olyan véleménnyel is, hogy túl sok a fémből. Mindenesetre valószínű, hogy egy rusztikus, esetleg antik jellegű enteriőrtől elütne ez a készülék, de az is tény hogy egy modern bútorokkal berendezett szobából, lakásból nem lógna ki. Az egy centiméter vastagságú káva kikapcsolt állapotban láthatatlan, ami igen jól mutat, a középre pozicionált, világító LG logó viszont már kevésbé, ám szerencsére ez kilőhető.

Az Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a készülékház mindössze 3,4 centiméter mély, súlya állvány nélkül is pusztán 16,7 kilogramm. Így egy kevéssé strapabíró szekrénykére is nyugodtan felállítható, és attól sem kell tartani, hogy kiszakad a falból. Az interfészek egy része, így a SCART, a komponens, a kompozit, a digitális audió és a fejhallgató csatlakozója hátrafelé meredezik belőle, ami elég kellemetlen lehet olyankor, ha valaki felakasztaná. A 3 darab HDMI 1.4 (az egyik ARC-, illetve MHL- támogatású) és a 3 darab USB 2.0 port, valamit a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slot azért szerencsére oldalra néz.

Főbb paraméterek
LG 47LA740S
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 47 hüvelyk (119 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Játék, Eco, Mozi, Normál, Sport, 2 db Felhasználói
Hangbeállítások Normál, Zene, Mozi, Sport, Játék, Felhasználói
Hangrendszer 2 x 12 wattt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, böngésző, hangvezérlés, mozgásvezérlés, Magic Remote távirányító, Dual Play, 2D->3D konverzió, 3D megjelenítés, kislexikon, képvarázsló,
Teljesítményfelvétel 67 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1063 x 627 x 34,5 (269 talppal) mm
Tömeg 14,6 (16,7 talppal) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 47LA740S
Fogyasztói ár kb. 260 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés