Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Noddy

senior tag

Ez egy elég érdekes lépés volt mind az asus mind a microsoft részéről, bár számítani lehetett rá.

Engem azonban csalódásként ért. Örültem volna, hogy ha több ember ismeri meg a linuxot, ha máshogy nem legalább érintőlegesen, mert egyszer legalább elindította volna a gépet linux-al, mielőtt letörölte volna. Ami pozitívumként tekintek, hogy itt úgy állítoták fel az egész rendszert, hogy egyből működőképes minden hardware, nem kell állítgatni semmit, otthon nem kell kernelt fordítani stb.(mint a legtöbb tecsós freedos-os gép esetében, most őszintén mire lehet használni egy core2-es gépet freedos-al?) Biztos sok embert nyertek volna meg a linuxnak, és sokan rájöttek volna, hogy a linux már nem olyan mint 5-6 éve, hanem utolérte és valamilyen szinten be is előzte a win-eket.

Sajnos sokan vannak, akik reflexből elhárítják a linuxot és meg se akarják ismerni, lehet hogy igazuk van, de egy próbát minden megér, pláne ha olcsóbb vagy esetleg "ingyen" van...

Egy kicsit, hogy oltsam a win-lin flamet :)
    Szerintem aki számítógépet használ annak értenie kell hozzá. A Linux ezt megköveteli (ma már sajnos egyre kevésbé), a win-nél meg az terjedt el, hogy a hülye is tud használni egy számítógépet, de ez sajnos nem igaz, ezt bizonyítja a rengeteg csontáfagyott, agyon vírusozott, és feltört gép. Tehát aki nem ért a géphez az nem boldogul se linuxal se windows-al. Bekéne vezetni azt, úgy mint az autóknál, hogy csak az vezethetne autót akinek jogsija van, tehát csak az használhatna számítógépet aki ért hozzá. Sajnos a jelenlegi oktatási rendszer ilyen szempontból el van maradva, mert legtöbbször csak szoftverhasználatot tanít (egyoldalúan), és a diákoknak legtöbbször a hardwer-ről fogalmuk sincs.

Új hozzászólás Aktív témák