- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MLA
tag
Sziasztok. Ismét kellene egy kis segítség. A Lenovo Vantage programban próbálok regisztrálni, de mivel nem egyezik a vásárlás dátuma azzal amit a program ír, ezért szeretné ha feltölteném a számlát. De nem sikerül, mert hiába nyomkodom a válasszon egy file-t gombot semmi nem történik. Ha a lépjen velünk kapcsolatba opciót választom és kijelölöm a problémát ugyan erre a mezőre jutok és ismét elakadok a válasszon egy file-tnál. Mi a fenét csinálok rosszul?
-
Dr.NX
addikt
-
szsurman
csendes tag
Sziasztok,
tollat szeretnék venni a tablethez (a pontos típusa: TB128FU), viszont a gyárilag támogatott tollak (precision pen 2 és active pen 3) már nem kaphatóak.Van esetleg valakinek pozitív tapasztalata egyéb tollal?
Köszi! -
cs.zs.
veterán
"...igen kis patent gépnek tűnik. Mármint az én igényeimhez..."
Nálunk elsődlegesen ez egy vonaton/buszon/ügyeletben Netflixezős tablet.
Erre a célra a kitűnő kijelzője miatt abszolút ajánlom másoknak is. Itthon letöltjük rá azt, amit majd net-mentes helyen megnézünk. Szuper, tényleg.
Aztán messenger, FB, netezés, és persze TEMU.
Játékra viszont a 4GB ram és a harmatos proci miatt alkalmatlan. Nagyritkán War Robotozni szoktam, akad rajta, kínszenvedés, de kényelmetlen is, ehhez nekem túl nagy.
Szóval nem tudom mik az igényeid, de sztem ezzel a tablettel ne a játék legyen.
Szerencsére a mi elsődleges igényeinkhez abszolút passzol, újra megvenném. Ritka-szép kijelzője van. -
cs.zs.
veterán
Lenovo eszközök gyári segédprogramja a Lenovo Vantage. Megkeresed/letöltöd/belépsz. Saját garancia menüpontban van olyan hogy regisztráció, meg hogy lépjen velünk kapcsolatba. Ott leírod hogy most vetted, és mellékeled a számlát, és 1 hét alatt rendbeteszik a dátumokat. A gyár nem tudhatja előre, hogy mikor jut el a végfelhasználóhoz a termék, ezért első kibontáskor ott egy véletlenszerű dátum van.
De ezt csak kb 2 hét múlva, vagy januárban csináld meg, ha már biztos hogy nem küldöd vissza, nem állsz el a vásárlástól. -
MLA
tag
Megvettem egy wifis TB128FU példányt. Bontatlan fóliázott, számlával, jótállással ahogy kell. De van egy kis bibi. Akinek van ilyen gépe nézze már meg legyen kedves a Lenovo Service Bridge program mit ír vásárlás napjának? Mert nekem 2023.11.08.-át, tehát eszerint csak bő egy év gari van rá. A számlán és a Lenovos garancia jegyen a tényleges vásárlási dátum szerepel.
Ja és még azt is írja a jótállás típusa: raktári javítás.
-
cs.zs.
veterán
-
MLA
tag
Ha egy ilyen tabletet szeretnék venni de nem szaküzletben hogy tudom megállapítani, hogy MediaTek vagy Snapdragon van benne?
-
Imco
őstag
Sziasztok! Kissé off leszek, de a saját topic halottnak tűnik.P11 gen2 a gépem.1 hetes. A nyűgöm az lenne hogy nem tudom rávenni a simet hogy csak ha nincs wifi akkor dolgozzon. Viszont ha ő dolgozik akkor azonnal lekapcsolja a wifit. Hiába tiltom le a simet. Automatikusan visszaáll! Igy pl. A saját hálózaton sem tudok operálni mert állandóan off a wifi a 4g meg on. Pillanatnyilag az egyetlen lehetőség a SIM kivétele, ami nem életképes mert nap közben szükség van rá. Mindennek tudok örülni!
Köszi! -
Bogyi007
veterán
Olyan gondom lenne hogy Telekomos multisimet használok a Tabon és bármit is csinálok a tárcsázó programmal ha hívnak a mobilomon, akkor a Tab is csörög, nem lehetne ezt valahogy letiltani?! Mobilnet az kellene így a repülőgép módba állítása a tabnak nem opció.
-
Zs+ooo
friss újonc
Kaptam cégtől egy M10 plus 3gen 2023 típusú tabit. Direkt jegyzeteléshez kértem. Vettem hozzá egy jó drága cerkát (DASH4).
Az a helyzet, hogy k. csúnyán lehet jegyzetelni a tabiba. Samsung telefonra nagyon szépen ír, de a tabin olvashatatlan. Késik a ceruza, nem a lerakott ponton kezd el írni, szóval szar. Van valakinek ötlete mit lehetne vele kezdeni?
Köszi. -
sörösló
aktív tag
Akkor itt megállt a tudomány. Holnap megpróbálom magát a tabletet áttúratni víruskergetővel, hátha talál valami disznóságot. Ráteszem a laptopra és annak a rendszerével. Hátha a Kasperski talál valamit.
-
sörösló
aktív tag
Értem én hogy gőzeke, de mi hajccsa??? Mindenki megeszi ezt a nyavalyás kártyát csak a Lenovonak nem ízlik? És csak pont ez? És csak pont kikapcsolás után? Másik ugyanilyen fajta kell neki? Azért 100 GB adatot nem 5 perc átmásolni minden kikapcsolás vagy rendszerfrissítés után. Persze nem is több óra, de egy idő után kezd a pöttyös napozóm tele lenni vele.
O -
sörösló
aktív tag
Kipróbáltam! A gyanús kártya három különböző droidos telefonban is simán megy, Simán kezeli a win7 laptop.
Egy Galaxy Tab is gond nélkül kezeli. Tettem bele egy 4Gb-os kártyát is, amit egy win7 rendszer formázott. Ezt is gond nélkül kezeli. Kizárólag a saját kártyát akarja mindenáron formázni. -
cs.zs.
veterán
Ez meg hogy ?
Hogyhogy hogy?
Ha egy SD hol működik hol nem, kedve szerint, akkor az már nem jó.
A nyomozás egyszerű. Ha van másik SD-d, akár régi kicsike 2GB-os a fiók mélyén, meg tudod nézni, hogy más eszközben ez a rosszalkodó kártya mit művel, illetve hogy másik kártya ebben az eszközben hogyan viselkedik.
2-esélyes a dolog, az egyik kibukik majd. Első tippem a kártyára esett. -
sörösló
aktív tag
M10 kikapcsolás után nem ismeri fel az addig működő SD kártyát. Szerinte formázni kéne. Ki be kapcsolgatás, kártya ki be, aztán egyszer gondol egyet és újra látja. A következő kikapcsolásig minden rendben. Aztán újra. Mi van ilyenkor?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #160 üzenetére
Másvalaki esetleg használ vmi olcsóbb stylust hozzá, mint a gyári?
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Itt is kérdeznék, hátha van valakinek ötlete... Adott egy M10 3gen tablet. Ezzel szeretnék használni egy Xilihala víz alatti kamerát. App letöltve a tablatre de összekapcsolás után fekete kijelzőt kapok. PC-n rendben működik a camera. USB protokollok kipróbálva. Egyikkel sem működik. Mi lehet a probléma? [link] -
cs.zs.
veterán
Azt viszont nem értem (tényleg nem értek hozzá), hogy nem ugyanazt a modemet/kártyát/chipet használja adásra, amivel venni is tud? 433 megabites csatornát használva tud adatot küldeni/fogadni.
Ott van pár hsz-szel arrébb: 330/290 sima.Megnézem majd a laptopot, AX3000 kártya van benne. Beadok neki vezetéken gigabitet, kíváncsi vagyok, milyen csatornát nyit, mit tud kiszórni.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Selfundum #153 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog
, tettem bele egy simet.
Sajna a laptoppal azonnal kiszúrtam a hibát:
Wifi4/n szabványt használva szórja az infót.
Tudtommal abban még nem is létezett 5GHz.
72 Mbit sávszélességű csatornát nyitott, tehát ettől nagyobb sebesség hogyan lehetne mérhető?
-
Lényegében semmit. Én is arra gondoltam, hogy talán az lesz az, de nem történt semmi. Ugyanúgy maradt a 2.4-es sáv.
"Be sure Extend compatibility is on. Increase the hotspot connection speed. If you no longer need to assist others in finding your hotspot, turn Extend compatibility off. Limit the number of devices that can connect, or restrict access to only devices you specify."
-
Szia! Igen, Tim írása lenne a kérdés. Lenovo support is csak annyit tudott mondani, hogy hát specs alapján tudnia kellene. Azért is bosszantó, mert stabilan van 170 Mbit, de miután átmegy hotspoton már csak 40 körüli az érték, jobb esetben volt 65-70 Mbit. Vicces, hogy a két éves elődje meg tudta.
Itt kellene, hogy legyen az AP-sáv választó, de nincs. Reset, minden volt, friss a rendszer is, szóval I should let it go.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Selfundum #146 üzenetére
A routeredben kell kikapcsolni a SMART CONNECTING-et. Ha be van kapcsolva, akkor a router dönti el hogy melyikk sávra lépteti fel az eszközt - mindig az erősebbre, a másikat pedig nem is látod. Ha ezt kikapcsolod, te döntesz.
5 GHz-en elméleti max 433 Megabit/sec sebességre képes a tablet, 300 Megabit/sec körüli tényleges sebesség mérhető. -
Sziasztok! A termék specifikációja szerint a tablet tud 2.4 és 5 GHz-es hotspotot is. Az elődje, a Helio P22T-s tudott is, ki lehetett választani a sávot. Ennél sehol sem találom. Így meg 2.4-en megy csak és 150 helyett 50 Mbit. Esetleg valami hidden settings vagy developer options?
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Recovery menüben szeretnék wipe cache törlést elkövetni, de ez a lehetőség nincs. Hogy tudnám elővarázsolni? -
sonar
addikt
Vettem egy BlitzWolf® BW-NEW TH5 10 in 1 USB Hubs with HDMI mondván, hogy ennek segítségével majd rá lehet kötni a tabletet meg a telókat a tv-re.
Viszont hiába dugom rá (próbáltam, hogy töltőt is rádugom, hátha kell a kraft). TV érzékeli, hogy valami van a hdmi-n, de kép nem jelenik meg.
Ennek automatikusan kéne mennie? Vagy kell vmit állítani android alatt?
A hub egyébkén jó, mert laptoppal működik minden funkció. -
nicu71
addikt
-
Nite
őstag
tessek, itt lehet venni: https://www.alza.hu/lenovo-tab-m10-plus-3rd-gen-2023-4gb-128gb-szurke-d7781328.htm
#135 cs.zs.: ah, mar a postan van! 13-as androiddal jott alapbol, az ondjuk mar magaban is szornyu, ez az uj ket oszlopos elrendezes a beallitasokban iszonyatosan szarul nez ki, hatalmas a szoveg, minden tobb sorba van torbe, gusztustalan
egyebkent meg a beallitasok sem tud szaggatas nelkul megnyilni, valamint ezek a fekvo tajolasu tabletek is nagyon szarok, ezt mondjuk en neztem be!
van egy ceges K10-em, az fenyevekkel jobb!
-
cs.zs.
veterán
Augusztusban Yettelnél
bruttó 8000 Ft-os mobilcsomagra írtunk alá további 2 évet,
(egyedi kedvezménnyel, ügyfélmegtartó csoport által, 250 perc beszéd + korlátlan adat)
és a 8000 Ft-os havidíj mellé 100.000 Ft készülékkedvezményt kaptunk, bármire.
Így hoztuk haza a 121.000 Ft-os listaárú tabletet 21.000.- Ft készpénzért.
[kép] [kép]Szerintem sem egy erőgép, snapi, 4G, TB128XU,
de leginkább vonatra kellett filmnézéshez, és a kitűnő kijelzője miatt erre a célra hibátlan. -
Nite
őstag
gyerekek, karacsonyra rendeltem joanyamnak egy snapdragon valtoztatot, persze csak ma erkezett meg de mar holnap repul is vissza elallassal...
75K-ert ez annyira lassu, hogy kettetornem 10 perc utan legszivesebben, isten mentsen meg ettol mindenkit!
-
nicu71
addikt
Na vettem anyámnak karácsonyra egy Helio verziót.Egész megnyerő,kép egészen rendben van,hang teljesen jó, sebesség elfogadható.Bekapcsolas után egész nap folyamatosan frissített,legutoljára meglepetésre felkínálta az android 13at, úgy saccolom egykét óra és meg is lesz
-
cs.zs.
veterán
válasz
markussandor #126 üzenetére
MTK-ból nincs is 4G-s, sim-slotos változat, tehát ha a Telekomnál is 4G van, az már csakis a Snapdragon lehet.
A 100-120 ezres listaárat sztem nem éri meg, talán 60-70 a max amit érdemes lehet kiadni érte, 20-30 ezrekért pedig bestbuy.
-
cs.zs.
veterán
válasz
markussandor #124 üzenetére
Előfizetés mellé én is 21 ezerért hoztam ki Yetteltől, annyit , meg 32 ezret mindenképp megér. Gyönyörű 400-450 nit fényerejű 72%NTSC színvisszaadású kijelző, és jó akkus üzemidő.
TB125FU MTK, Wifi only, harmatgyenge,
TB128FU Snapdragon Wifi only, hangyányival erősebb,
TB128XU Snapdragon, Wifi + 4G, mindenképp ez az utóbbi legyen, sim-slottal, ez a tuti.
Én WarRobots játékkal nyúzom szegényt, és meg-megakad, nem egy erőgép még ez a Snapdragon 680 sem. Párocskám Netflixre használja, letöltés és vonaton megnézés, arra fullfull szuper a nagy kijelzőjével.
Gyárilag Android 12 volt rajta, befrissült 13-ra, úgy tudom hogy több főverzió nem is lesz, csak a biztonsági dolgok.
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Érdemes ezt most megvenni a Telekomtól 32e Ft-ért? Vagy nézzek korszerűbbet/drágábbat? Nagyjából a clash of clans lesz a "legkomolyabb" app, amit futtatni tervezek rajta.
Meddig lesz támogatott a Lenovó által?
Léteznek rá főzött romok? -
cs.zs.
veterán
válasz
Öcsielvtárs #116 üzenetére
2023 novemberi biztonsági frissítés.
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Lehet ehhez a tablethet pent vásárolni? Vagyis tudja a funkciót? Ha igen milyet és hol? Köszi a válaszokat
-
cs.zs.
veterán
válasz
Öcsielvtárs #116 üzenetére
Akkortájt én már alukáltam.
Majd du ha hazaérek, kicsavarom anyuci kezéből és ránézek 😉 -
Öcsielvtárs
aktív tag
Jött ma rá frissítés, bár nem látom mit csinált. Azért csak így tovább.
-
FinGod
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom pontosan megmondani összefügg e az Android 13 frissítéssel, de akadt egy problémám a géppel: bekapcsolt állapotban hiába dugom töltőre (tobb, különböző töltőt is próbálva) nem akarja tölteni. Felugrik ugyan a toltesi ikon középen rövid időre , de aztan annyi…beállításokban azt mondja ismeretlen…ha viszont kikapcsolom a gépet, szepen feltölti.
a factory resetet meg nem próbáltam, lehet az a következő lépés..hacsak másnak nincs jobb otlete… ?! Előre is koszi bármilyen segítséget! -
cs.zs.
veterán
Én is nézegettem, sokalltam a 15000 Ft körüli árat, aztán semmilyet nem vettem. Mi böngészésre, Netflix letöltésre és vonaton megnézésre használjuk, és ezekhez nem kell.
Ezen kívül még napi félóra WarRobots (újra gyerekkoromat élem), és ahhoz sem kell.
Szóval nem kell az mindenkinek,
nekünk sem... -
e_david
tag
Sziasztok!
Ki milyen tollal/stylus-al használja a gépet? A gyári árát sokallom, nézegettem alin is, de sok univerzális cucc van fent.
-
cs.zs.
veterán
65 Wattos LDNIO A4808Q töltővel megnéztem, hogy mi a jobb ennek a tabletnek,
a QuickCharge, vagy a PowerDelivery?
QC aljzatból 10 V x 2,04 Ampert vett fel, azaz ~20,1 wattot,
PD aljzatból kicsivel kevesebbet, 18-19 wattot
(a kis 10 wattos saját töltője igencsak megizzad, amig feltölti)
[kép] [kép] [kép] (a tablet töltése közben nem csináltam képeket) -
Apaxp
senior tag
válasz
Beni2360 #106 üzenetére
A navigáló 3 gombot át lehet rakni bal oldalra. Amikor a jobb oldalon van, akkor a sáv bal szélére bökj és átugrik oda. Visszarakni a bal oldalról a jobb oldalra a jobb szélre bökve lehet.
Az okos dizájnernek eszébe juthatna egy automatikus elrejtés ennek az idióta gyorsgomb sornak -
comodo
csendes tag
Sziasztok.
Nem tud valaki valami okosságot hogy hogyan lehetne visszatérni 13-rol 12-re? -
cs.zs.
veterán
válasz
Beni2360 #103 üzenetére
Szia,
azok a legutóbb/leggyakrabban használt alkalmazások gyorsgombjai. Nem kell lapozgatnod sehová, ott vannak kéznél. Nem tudom hogy lehet eltűntetni, én pont hasznosnak találom
A bal alsó sarokban ott van egy kisemberke, az a "kisegítő lehetőségek" figurája. Ha azt kikapcsolod a beállításokban, az emberke eltűnik. (kisegítő lehetőség pl a talkback funkció, gyengénlátóknak) -
Beni2360
félisten
Sziadztok, van nekem egy Lenovo m9 tábla gépem és a múlt héten frissült az Android 13-ra. Alulra kúszik egy navigációs sáv ami roppantul zavar. Hogyan tudom onnan azt eltüntetni?
[kép]
-
Tyibur
tag
Android 13, stb.
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
Ma nagyon sok frissítés érkezett.
1. Android 13
2.
3....
....
(Google Play, meg biztonsági, meg minden. kb negyedszer indul újra, most is csinál valamit)
-
Bogyi007
veterán
Olvasom hogy jön az M11 széria és az 2028-ig lesz támogatva és Android 13-al fog érkezni.
Nos ezt a verziót nekünk idénre ígérték (maga a támogatása a tablet as K 2025-ig fog tartani) de lassan belehúzhatnának mivel már csak 3 hónapig tart ez az év...
-
Dr.NX
addikt
Samsung tablettel megoldható:
Call & text on other devices -
pcsabat
őstag
Sziasztok! Arra nem jöttem rá, hogy meg lehet-e oldani valamilyen módon, hogyha mobilon hívnak az ''kicsengjen'' azaz fogadható legyen a talbleten is? Létezik erre megoldás (androidos a mobil is, S23 ultra, samsung tablettel működik ez)?
-
amdboy
senior tag
Meglett köszönöm
-
cs.zs.
veterán
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Ebben a kütyüben ki lehet kapcsolni, hogy a lapozást nd úgy kelljen, hogy szélről elhúzom az újjamat? Gondolok arra, hogy be lehet allítani valahogyan, hogy a "régebbi" fajta navigációs gombok legyenek? Köszi a válaszokat
-
-
cs.zs.
veterán
Vettünk egy ilyet 2023.aug.30-án.
Snapdragon procis, 4/128GB-os 4G LTE verzió, sim kártyát is fogad, +microSD-t. Egészen pontosan erről a cuccról van szó: ZAAN0182GR. Ez így egy 10,61" méretű telefon...
Így 4 naposan annyit tudok mondani hogy a kijelzője kellően erős, szépek a színei is, nem is csoda, hiszen 400nit/72%NTSC kijelzők már laptopokban is decensnek számítanak, ráadásul a Mobilarena teszt 450 nites csúcs-fényerőt mért. A 2000x1200 felbontás nagyon szuper, a 7500-7700mAh akku pedig valóban hosszú mozizást tesz lehetővé. Alapvetően pont ezért lett beszerezve, sok vonatozás, és ügyeletben eltöltött időben filmezésre.
Jónak tűnik.
Ami fura (szerencsére apróság), hogy 20 wattot vesz fel töltés közben - ha van miből, de ebben a görög-piacos termékben csak 10W töltő van. A fenti linkben jobb oldalt a sötétkék téglalapra kattintva (View Platform Specifications) látható, hogy 10- és 20 wattossal is forgalmazzák. Ezt vajon ki találta így ki? -
-szabi-
addikt
Hi
Tegnapelőtt jött egy frissítés.
Azóta van egy üres rész a navigációs gombok és az ikonok között.
Illetve bármilyen teljes képernyős alkalmazást indítok belerondít a tálca az állandó jelenlétével.
Arra keresem a megoldást, hogy kell ezeket kikapcsolni?üdv
-
Apaxp
senior tag
Új frissítés van a tabhoz.
TB128XU_S000091_230506_ROW -
Tyibur
tag
Tudja valaki, hogy a "kezdő oldalt" miként lehet változtatni? Nem szeretem a "szórakoztató v. szórakozás" (HBO, Netflix, stb.) induló oldalt. Jobban kedvelném az általános híreket esetleg.Persze lehet élni így is.
-
Apaxp
senior tag
Új rendszerfrissítés jelent meg.
-
Bogyi007
veterán
Ha olcsón szeretné valaki beszerezni a forgatható védőtokot hozzá, akkor az AliExpressről 2820 forintért hozzájuthat.
Én március 26.-án rendeltem meg és tegnapelőtt érkezett meg.
-
madmike
őstag
Sziasztok,
Ma vettem egy ilyen tabot, Snapdragon 680-as verziót.
Van rá egy OTA frissítés ami nem hajlandó települni. Más is járt így? -
válasz
nagyzsolt69 #72 üzenetére
A legújabb android hozzá az 5.1 (vagy CM 12.1), ami custom romként tehető fel (kell előtte recovery is): [link]
-
nagyzsolt69
csendes tag
válasz
Luck Dragon #10 üzenetére
Szia! Kicsit off a kérdésem, elsősorban mint Lenovo fant kérdezlek.
Van egy Yoga tab 2-m, ami a maga idejében egy nagyon jó kis eszköz volt. Mai napig műmödik ezért úgy gondoltam Apósomnak teljesen jó netflixezni. Viszont a Disney plus már feladja neki a leckét. Nem gondolom azt, hogy hardveresen lenne problémája, inkább szoftver elavulás lehet a baj. Frissíthető e bárhogy eme remek eszköz oprendszere, akár még Windowsra is, hogy ezek a stream szolgáltatások működjenek rajta?
Köszönöm!
Tisztelettel : Nagy Zsolt -
pcsabat
őstag
Üdv Kedves fórumtársak!
Azt lehet tudni, hogy a telekom webshopban árult verzió az a qualcomm vagy a helio soc-s? Fura a leírás mert 64 gb modellnek írják, de a processzorhoz meg a qualcomm van feltüntetve és 4G támogatást is írnak. Most akkor létezik utóbbiból is 64 gb? Megrendeltem egyet, de ha a helio processzoros akkor nem venném át. Szükség lenne a 4G támogatás és utóbbi esetben félrevezető a leírás is.
Köszönettel!
-
Apaxp
senior tag
Új rendszerfrissítés érkezett 230202.
-
mazsi.85
friss újonc
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne konkrétan ezzel a tablettel kapcsolatban, hogy gyárilag van-e rajta valamilyen kijelzővédő fólia? Ha van az milyen minőségű? Gondolom érdemes egyből feldobni rá egy üvegfóliát ha megvettem...?!
-
szkutyi
addikt
-
tachikoma
aktív tag
Szia, mi is karácsonyra vettünk két ilyen tabot a gyerekeknek (SD 680-as változatot, 4/128Gbyte-al), nekünk is fagynak a durvább játékok. Rengeteg kisebb, androidos játékkal játszanak, azoknál nincs ilyesmi, csak a két komolyabbal: fortnite, meg genshin impact.
Tapasztalat szerint segít valamennyire, ha ezek indítása előtt minden korábbi alkalmazást kiszednek a memóriából, de így is szokszor fagynak, főleg fortnite közben. Van hogy annyira, hogy elég macerás újraindítani is. Legutolsó OTA rendszerfrissítés van mindkettőn (221204).
Fiam még azt mondja most, hogy sokkal gyakrabban fagyott, amíg sötét téma volt használva. Miután azt visszaállította, ritkábbak a fagyások. -
szkutyi
addikt
Sziasztok.
Van egy ilyen tab-om
Játék közben többször kifagyott a kislányomnál..
Nálam is egyszer..
Néztem homersekleteket, játék közben 40-60fok között volt a proci.
Tapasztaltok ti is fagyást?alapjáratban 30fok körüli a proci.
YouTube fullhd max fényerőn kb 45fok.
Koszi -
Apaxp
senior tag
Tegnap este rászántam magam. Sajnos ez csak clean install, így jó ha előtte ment minden szükséges adatot a tulaj.
Ami jó, hogy már a decemberi kiadású legfrissebb firmware ment fel a tabra. Kicsit furcsa volt, hogy a telepítés állapotáról nincs a tab képernyőjén semmi visszajelzés. Végig fekete képernyő volt, egészen az újraindulásig. Utána a kezdő beállítások végigjátszása következik, és a google fiókból a biztonsági mentés visszaállítása. Ezt ha lehet, akkor hanyagolja mindenki, mert a visszaállított mentésben nincs mentett jelszó és tárolt adat sem néhány programban. Jobb ha az appok is tiszta telepítéssel kerülnek vissza. -
comodo
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Ha frissítési problémával küszködik valaki akkor a Rescue and Smart Assistant (LMSA)
nevezetű programmal orvosolható.Gyönyörűen letölti és telepíti a szoftvert. -
fuji934
újonc
Sziasztok!
yoga smart tabommal kapcsolatban kérnék tanácsot.
memoria kártyáról bármilyen tartalom lejátszása működik egészen addig amig nem szakitom félbe.
1 perc 1 nap teljesen mindegy mennyi idő mulva folytatnám a film nézését már sérültnek irja a memkarit egészen addig amig kiveszem majd vissza. Onnantól ismét minden működik. Ami létezik beállitásba kipróbáltam és persze másik lejátszót is. Köszi ha vki elolvasta és van ötlete -
-
izgimozgi
csendes tag
Lenovo tab m10-be beírtam egy jelszót és nem írtam fel (vagy csak nem találom). :-( Nem ajánlja fel az elfelejtett jelszót. Mi a teendő? Dobhatom ki?
-
FinGod
csendes tag
Esetleg ez alapján meg lehet próbálni az utolsó verziót (Lenovo_Tab_M10_TB128XU_USR_S000062_220801_Q00126) kézzel telepíteni... ha sikerült, szólok!
https://firmwarefile.com/lenovo-tab-m10-tb128xu -
Apaxp
senior tag
Sziasztok
Kíváncsiskodok, hogy van-e valakinek ötlete a szoftver frissítés problémára?
Pár napja kaptam meg ezt a tabot. A frissítésre kattintva felajánl egy 108MB-os frissítést, letöltés végig fut, de a frissítés nem megy. Visszadob a letöltéshez.
A jelenlegi verzió: TB128XU_USR_S000056_2207142349_Q00126_ROW
Az új ami nem települ:
TB128XU_USR_S000062_2208012039_Q00126_ROW -
dongustavo88
újonc
Engem a snapdragonos verzióval "áldott" meg a Telekom, nagyon patent, főleg a nekem megszokott olcsó lassú tabletekhez képest. De ennek is van egy olyan érdekes bónája hogy nagyon ritkán megáll pár másodpercre. Fene tudja hogy miért.
-
RobeeK
tag
Én is így gondolom. Meg azt is, hogy egy ezzel foglalkozó lapnál lehetne valami koncepció, konszenzus, hogy miről mit gondolnak úgy egységesen és épp ugyanaz ne legyen egyszer lehúzva egyszer meg pozitívan értékelve.
-
RobeeK
tag
Ez ugyanazzal a SoC-al van, mint a Realme Pad és teljesítményben eléggé hasonlít az Unisoc-okra, ami pl a Nokia T20-ban. Ez, meg a Nokia ezen az árszinten rendben van a tesztek szerint, a Realme viszont eléggé negatív hangú kritikát kapott. Ez mitől függ?
-
-
Damos
tag
válasz
Luck Dragon #40 üzenetére
Nem mondtam komolyan, imádom az iPadOS-t.
Az iPad-ek minden kategóriában megeszik reggelire a droidos vackokat.
-
-
Hallosz
senior tag
A filmnézés nálam így indul, elő a tabit, bekapcsolom, netflix azután had menjen.
Ez alatt a 2 - 3 kattintás (bökés) alatt, böngésző és a film címe, milye kardinális különbséget kellene tapasztalni a két OS között?Pláne az iPad os javára?
Az iPad kevésbé előnyös képarányát nem ide értve? -
Damos
tag
Ennél ezerszer jobb vétel egy iPad 9.
-
Hallosz
senior tag
Ha az ember arra használja amire való, elsősorban tartalom megtekintés, arra kiváló.
Hogy este ép milyen OS alatt fut a film amin elszundítok, hát kutya mind1 :-)Volt néhány próbálkozásom, hogy Tablettel dolgozom, webes felület, jó lesz. Nem lett jó. Inkább hordom a 14" Notit magammal.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hegedus001 #15 üzenetére
YouTube Vancedre van megoldás iPad vonalon? Ha van, váltok azonnal, Brave browser ok lenne de ott gesztusvezérlés nem működik.
-
vanye
senior tag
Amikor megláttam ezt a tabletet, mondom jé, ez tkp. egy Lenovo Duet - az egyik legkapósabb Chromebook az elmúlt évekből. (Mínusz a felpattintható billentyűzet.) Persze erről a párhuzamról egy hang se volt a cikkben, ami annak fényében, hogy a Chromebook mint kategória is maximum csak említés szintjén van jelen még a Prohardveren is, nem csoda. Ettől még nem értem ezt az ignoranciát: a Duet pl. egy tablet, amely amúgy androidot is futtat - mégis, mind a MA, mind a PH teljesen közönyös ezügyben, egy árva teszt sincs ebben a témában.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #23 üzenetére
Amiket írtál annak kb. a fele sem igaz. A Dex-et nem cserélném le, ami sokszorta jobb, mint az általad preferált Ipados. Illetve az sem igaz, hogy nincsenek optimalizálva. Az meg a másik fele, hogy a Samsung azért jobb terméktámogatást ad, mint az általad beskatulyázott droidos átlag. Szóval van alternatívája ráadásul nem egy zárt rendszerrel, mint az Ipad.
-
grosy
senior tag
Lenovo p11 plus tulajdonosként írom, hogy nem szabad Lenovo-t venni. Hiába jó a hardver, ha a szoftveres támogatás egy kalap...
Bár 2024-ig ígérték a támogatást, ennek ellenére 2022.03.havi az utolsó biztonsági frissítés. Igaz, azóta kiadtak egy 12-es androidot a tabra, amit akinek sikerült telepítenie, annak azzal is számolnia kellett, hogy tégla lehet a tabból. Ezt a frissítést azóta visszavonták, de újabb biztonsági frissítést pedig már nem terveznek kiadni android 11-re.
Gondoltam csak leírom, hátha valaki hallgat rám, és legalább nálam körültekintőbb lesz :) -
Parallaxis
addikt
válasz
#95462144 #16 üzenetére
Ha valaki vásárolt appokat droidra és szeretné is használni, annak bizony nem alternatíva.
Mondjuk, ha valaki komolyabban akarja használni, az nem is gondolkodik droidos tabletben..
Egyrészt ugyan már, hány alkalmazásnak készült el tabletre optimalizált változata droidra?
Másrészt komolyabb alkalmazások iPad OS-re készülnek el kizárólag (lásd pl. Adobe alkalmazások).No meg a támogatottság.. iPadra megkapod 5-6 évig a legfrisebb rendszert, drodra meg jó, ha 2 verziót még megkapsz a vásárlás után és még esetleg némi biztonsági frissítést.
Sok esetben drága az Apple, de pont tablet viszonylatban ár/teljesítmény/használhatóság vonalon nincs alternatívája. -
-
ROBOTER
addikt
A kijelző összehasonlító táblázatban ez a TFT LCD és IPS LCD megjelölés nem gáz így már sokadszorra? Az IPS nem TFT? Az igen! Akkor hogyan vezeted el a jelet a pixelekhez? Bedrótozzák egyenként? Ez egy szakmai oldal, nem?
-
törölt tag
válasz
hegedus001 #15 üzenetére
Ha valaki vásárolt appokat droidra és szeretné is használni, annak bizony nem alternatíva. Persze meg lehet venni újra azt vagy az alternatíváját. De ki szeretné ugyanazt megvenni kétszer? Persze a youtube, meg a face megy mindegyiken, de nem mindenki arra akarja használni.
-
Hát én meg nem tudnék elképzelni egy iPad-et, mivel nem Apple felhasználó vagyok.
De amúgy még mindig ott van az olcsóbb Realme, vagy a Pad 5-ös Xiaomi.
Kihaltak, mert nem érdemes erre gyártani. A 100k-s vevőréteg nem fog tabletet venni, ha olcsóbb kell, ott kínál a Lenovo mindent is.
Ha drágább kell, ott is.
Ez egy vak, szürke folt a piacon. Aki ennyit kiad, többet is kifog.
-
Igaza van a teszt írójának , ezért az összegért inkább iPad .
Hozzá teszem még úgy is , hogy nagy Lenovo fan vagyok. -
-szabi-
addikt
Nemrég vettem ilyet.
Mivel használom a fejhallgató csatlakozót zavar, hogy a tablet aljára tették.
Tudom fordítsam meg, de akkor is. -
mrbego
aktív tag
A cikkben írt méretekkel nem stimmel valami:
"A tablet 251,2 x 158,8 x 74,5 milliméter vékony..." Hát a 74,5 mm nagyon is vastag, konkrétan egy kb. 500 oldalas lexikon."A kamerát is házaló keret értelmes vastagságú (0,8 mm) és könnyedén..."
A keret viszont még egy milliméter sincs? Hm -
bollokcs80
Korrektor
válasz
viragdani01 #6 üzenetére
Oké semmi gond.
Akkor ugyanannyit tudunk.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
bollokcs80 #5 üzenetére
Erre sajnos nem fogok tudni válaszolni, nem azért, mert ne akarnék, hanem mert konkrétan 0 információnk van a magyar megjelenéssel kapcsolatban.
Európába biztosan jön a 2. generációs P11 és a P11 Pro, ennyit tudunk egyelőre.
-
bollokcs80
Korrektor
A Snapis verzió szódával elmegy, de most még árban közel az Ipad9, ami tényleg egy másik liga:
Dani: A P11 újabb kiadása jön felénk? -
-
A Galaxy Tab S6 Lite (2022-es verzió), ami 130k a samsung.hu-n, és bármikor elhozható 10% kedvezménnyel, össze-vissza veri ezt, ráadásul ahhoz alapból adják a tollat.
-
beno52
tag
Továbbra sem látom értelmét tableten a hátlapi kamerának.... Inkább tették volna át az előlapi helyére.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jó középkategóriás ajánlat lehet a Lenovo Tab M10 Plus 2022-es harmadik generációja, ha az ember jó verziót választ. Mert eltér az SoC, s azzal együtt nagyon sok más is Tab M10 Plus és Tab M10 Plus között.
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest