- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Geller72 #112 üzenetére
Persze, ez egy Xeon 55xx őrült tuning-generátornak tűnik....
Amit beüzemeltem, nem egy gagyi cucc volt, hanem egy IBM x3650 M2...
Egyenlőre nem tudja, de ez csak idő kérdése...
Amúgy mint szerverlap, szerintem ez a lap halott konstrukció. Én 100% nem vennék ilyet szervernek, ez otthoni megszállottaknak készült.Szerintem amúgy semmi innováció nincs rajta, azt leszámítva, hogy keresztezték a brutál tuninglapokat a szervercuccokkal, és csináltak belőle egy Ultra-high-end otthoni munkaállomás-alapot. Bár azt aláírom, bátor húzás volt, remélem bejön nekik.
Amúgy elég halott ötlet lenne szerintem egy-QPI-s procikkal ezt erőltetni, nem sok értelme lenne, hogy legyen benne 8-mag, szar teljesítménnyel... Több sebből vérezne az a konstrukció, az árat leszámíva....Szval úgy az nem innvatív lenne, hanem sánta... Ami lehet, nem tetszene a kedves vásárlóknak ennyi pénzért, okkal....
-
HSM
félisten
válasz
Geller72 #110 üzenetére
Nem egészen értelek, már régóta, tavaly március óta kaphatóak duplaslotos, 1366-os Nehalem 55xx szerverek....
Üzemeltem is már be egy ilyen IBM Blade-et....
Asszem, sima ECC-s DDR3-ak mentek bele.
Amúgy az összes I7-ben megtalálható ez a második QPI-link, csak letiltva. Az Intelnek jó üzlet lehúzni az extrahasznot ezeken a Xeonokon.... Ez van... A régi procikhoz könnyű volt speckó csipszetet, meg sufni kétutas dolgot varázsolni, mert a csipszetben (egy helyen) volt a memóriavezérlő. Itt viszont két teljesen autonóm vezérlőre van kötve a procik "saját" memóriája, és a második QPI-linken keresztül látják egymás memóriatartományát. Ezt azért elég sufni lenne átkókányolni az elsődleges QPI-linken meg a Tylesburg csipszeten keresztül-kasul....Legalábbis a teljesítmény messze lenne az optimálistól, ha egyáltalán lehetséges....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két LGA 1156-os és egy dupla LGA 1366-os foglalatú modellt lehet megtekinteni a CES-en.
- BestBuy ruhás topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kuponkunyeráló
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest