Új hozzászólás Aktív témák
-
aLstaR
tag
Valaki talált már az Evga Classified SR-2 (Super Record 2)-ről valami bennchmarkot a neten, láttam már róla 3d Mark eredményeket, de játékok alatt nem láttam még miré képes a 2db Cpu-val. Esetleg valaki talál már róla valamit az internet nagy világában?
-
Ottoka
őstag
600 dollár az ára. Van usb 3, sata 3.
[link]A végén jó nagy hűtőt kapott, a cikk utolsó pár sorában írnak az evga hozzá készített tápjáról pár sort, 1200W, 1500W peak.
Az evga hptx-nek hivja a lapformátumot.Nem tudom van-e ház hozzá.
-
Komcsi
tag
Brutálisan jól néznek ki..ám nem hiszem hogy ezek beszabadulnak a családokba. Nincs rá szükség a nagy felhasználásban, bár relatív hisz van aki sokat költ ilyenre
-
Ottoka
őstag
Majd csak lesz belőle valami, neve már van: [link]
Fogyasztás: 4.2GHz x 2 @ 1.40v w 24 threads Full Load + 12GB Rams + 4x GTX285 Classified Full Load = 1,390w from AC socket
-
beers
addikt
Lehet ezeket már kapni valahol?
-
Barney™
aktív tag
jól néz ki a két proccis evga
-
beers
addikt
Egy H55-re szívesen beneveznék!
Kíváncsi vagyok mennyi lesz itthon!
Valahol 170 dolcsit láttam, remélem nem 50k lesz itt! -
wad
tag
Íme példa arra, hogy mire is lehet jó egy ilyen alaplap:
Egyébként nem kell olyan messze menni, mi is építettünk Asus Supercomputer alaplapra 4xGTX285 munkaállomást, hasonló célra, mint a Fastra. A tápkérdést a SilverStone 1500 wattosával oldottuk meg, de lehetett volna két kisebbel is.
Ez az alaplap néhány Fermivel pedig egy logikus továbblépési lehetőség lehet.
-
exx
tag
Brutál lapok és egy szörny a végén.
-
iSonic
addikt
Ez a lap a high-high-high-end gamereknek van, vagy inkább a tuning mestereknek, de én ajánlanék mellé 3db nVidia MARS-ot, akkor már cirka 1 milllka felett lennénk ^^ na azzal egy teszt és a 3DMARK ott fekszik
-
Geller72
veterán
válasz
Robi BALBOA #118 üzenetére
Linkeltem képeket, ha leszeded a képet zoom és láthatod a kiosztást. nem mind 16x
-
JSaN
addikt
durva egy cucc. de ha hozam vagjak nagy duzogva elfogadnam.
-
priti
addikt
válasz
sniper elite #120 üzenetére
Mit nyersz egy ilyen géppel a tapasztalaton kívül? Ez olyan, mint egy kigyúrt sportember lábak nélkül egy tolószékben. Hiányzik az egyik fele, nincs meg a szoftveres oldala. Akárhonnan nézed sehogy se oké. Megveszed a palotát és beköltözöl a legkisebb szobába az összes többi meg be van zárva, max a tudat marad, hogy palotában laksz.
-
HSM
félisten
válasz
Kár, hogy ennyi pénzből háromszor épít magának jobb gépet az illető...
Ez kizárólag annak éri meg, akinek most azonnal kell ilyen hatalmas számítási teljesítmény. (Ebből él.)
A létező legnagyobb baromság volt ez a fajta "előrelátás" mindig is....A teljesítményéhez képesti prémium horrorisztikus....
Egy X58 deszka 50-70K, egy 960-as proci 130K. Egy ilyen deszka tippre 200K, a belevaló 55xx-as prociból egy épkézláb ~2,5-3Ghz-es olyan 200-300Ft darabja, ram 50K/6GB, utóbbiba illik 2*6GB, szóval a nem egészen kétszeres teljesítményért fizetsz 250K helyett 700K-t.... Ne fárassz már, hogy megéri....
(És ebbe nem kalkuláltam bele az extra villanszámlát az évek alatt, meg a brutál óriástápot, meg az esetleges szopásokat a lappal... Ez a szegmens elég új még az EVGA-nak, nem tudhatjuk, hogy sikerül nekik első próbálkozásuk...)
(Az asztali I7-ek nem fognak menni rendesen a lapban, ezt a lehetőséget el kellene már felejteni...)
-
R1200GS
aktív tag
válasz
-
14adam
addikt
válasz
lajthabalazs #108 üzenetére
Hóhóhó,azért ez nemígy van ám.Az alaplapi vrm-ek szerinted minek vannak a lapon?A 12v-ből csinálja a procinak a megfelelő feszültséget,és egy quad proci 125w körül eszik..
Sniper: hajrá,várjuk majd a 3dmark eredményeket és a játék teszteket
Amúgy nem azt mondtad,hogy nemveszel többet Atit?(vagy valami ilyesmit,már nemtudom,hogy mondtad)
-
sniper elite
senior tag
Amúgy gondolkoztam ezen a kettő cpu-s alaplapon, nem is akkora nagy ökörség annak, aki mondjuk nem akar félévente fejlesztgetni! Simán megéri ha 4-5 évre akar magának egy olyan gépet, amin a legdurvább jövőben megjelenő játékok is gond nélkül futnak! 2 db Core i7 975EE, 3-4 db 5970 vga kari összekötve, már ha ennyi lehetséges, hogy egyszerre működik! De ha ez így összeáll, azt hiszem kimondhatjuk hogy a tulajnak több év múlva is fejlet ütőképes rendszere lenne! Persze kell hozzá nem kis pénz, de ha azt vesszük, hogy hányszor és hányszor bukunk az állandó cserélgetésekkel és fejlesztésekkel, akkor lehet hogy így jobban is járna az ember szerintem!
-
adm
őstag
válasz
Robi BALBOA #118 üzenetére
az a SM, amit Rover623 mutatott az br 170k itt. olcsóbb az evga sem lesz...
-
Robi BALBOA
őstag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen felosztásban van a 7db Pci-e foglalat, mind 16x-os lenne?
Árat tud valaki? (csak azért mert röktön venni akarok ilyet)
-
Rover623
félisten
Nem szervernek szánták...gondolom. Workstation ez...
Mások is gyártanak ilyet, pl. a Supermicro...abban megegyezhetünk ugye, hogy ők azért tudják mit érdemes gyártani...
Vagy egy tucat 1366-os DP-s lapot gyártanak a kifejezetten szerver kategórián kívül...az X8DTH-6 majdnem pontosan ilyen felépítésű. -
pohár
félisten
A legfelső PCI-E csati bal sarkában mi az a 6 tűs csatlakozó?
-
HSM
félisten
válasz
Geller72 #112 üzenetére
Persze, ez egy Xeon 55xx őrült tuning-generátornak tűnik....
Amit beüzemeltem, nem egy gagyi cucc volt, hanem egy IBM x3650 M2...
Egyenlőre nem tudja, de ez csak idő kérdése...
Amúgy mint szerverlap, szerintem ez a lap halott konstrukció. Én 100% nem vennék ilyet szervernek, ez otthoni megszállottaknak készült.Szerintem amúgy semmi innováció nincs rajta, azt leszámítva, hogy keresztezték a brutál tuninglapokat a szervercuccokkal, és csináltak belőle egy Ultra-high-end otthoni munkaállomás-alapot. Bár azt aláírom, bátor húzás volt, remélem bejön nekik.
Amúgy elég halott ötlet lenne szerintem egy-QPI-s procikkal ezt erőltetni, nem sok értelme lenne, hogy legyen benne 8-mag, szar teljesítménnyel... Több sebből vérezne az a konstrukció, az árat leszámíva....Szval úgy az nem innvatív lenne, hanem sánta... Ami lehet, nem tetszene a kedves vásárlóknak ennyi pénzért, okkal....
-
Geller72
veterán
Szerver fronton igen. De arra gondoltam, hogy ismét átemelnek valamit, ami nem annyira sablonosan, fix beállításokat alkalmazva lenne két utas lap, hanem jobban közelítene a desktop, workstation placc fele. Volt már rá példa a múltban. Láthatod, hogy ez a deszka nem egy "sima" szerver lap. Annál lényegesen több innovációt takar. (A beüzemelt Blade már támogatta a 6, 32 nanos magos xeonokat?)
-
HSM
félisten
válasz
Geller72 #110 üzenetére
Nem egészen értelek, már régóta, tavaly március óta kaphatóak duplaslotos, 1366-os Nehalem 55xx szerverek....
Üzemeltem is már be egy ilyen IBM Blade-et....
Asszem, sima ECC-s DDR3-ak mentek bele.
Amúgy az összes I7-ben megtalálható ez a második QPI-link, csak letiltva. Az Intelnek jó üzlet lehúzni az extrahasznot ezeken a Xeonokon.... Ez van... A régi procikhoz könnyű volt speckó csipszetet, meg sufni kétutas dolgot varázsolni, mert a csipszetben (egy helyen) volt a memóriavezérlő. Itt viszont két teljesen autonóm vezérlőre van kötve a procik "saját" memóriája, és a második QPI-linken keresztül látják egymás memóriatartományát. Ezt azért elég sufni lenne átkókányolni az elsődleges QPI-linken meg a Tylesburg csipszeten keresztül-kasul....Legalábbis a teljesítmény messze lenne az optimálistól, ha egyáltalán lehetséges....
-
Geller72
veterán
Addig ok. De ahogy olvasgattam, a jövőben (is) jönnek ki új procik. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem véletlen ezen a lapon az 1366-os socket. Ha már ezen a fronton a DDR2-t leváltják, akadhat más meglepi is. Legalábbis remélem. Proci szinten anno a PIII-nál és az AMD S462-nél is megoldották, hogy ne kelljen bele spec proci. Voltak is szépen két utas renszerek. (Az egyik épp itt áll mellettem egy HP Kayak képében RD ramokkal..
)
-
lajthabalazs
senior tag
A procik inkább 1.5V alatt esznek. Sosem értettem, hogy miért 12V-ot kell odapumpálni mellé. A 8 pin-es csatit is elég nagy butaságnak tartom, egy ér is elvisz 10A-t, akkor minek belől 4, vagy két 8-as csatinál 2x4? Csináljanak egy rendes tápcsatlakozó szabványt, ha tényleg nagy áramot akarnak mozgatni, vagy használják azt, ami működik, és rendelkezésre áll, mint például a 4 tűs molex.
-
Hunter2
addikt
már várom a teszteket két 6 magos procival meg 48Gb rammal. Ezen kéne végigtolni a 3dmark 2001-et, biztos adna vagy 300.000 pontot.
-
katona.t
tag
48 GB RAM?
Vajon hány firefox ablakot és msn beszélgetést kell megnyitni, hogy swap-elni akarjon? -
Thrawn
félisten
válasz
sniper elite #96 üzenetére
Erre a lapra egyenesen bűn léghűtést tervezni
-
Geller72
veterán
Hát, igazából itt van a nyilvános Intel X58 Express csipszett datasheetje.
-
Geller72
veterán
válasz
sniper elite #96 üzenetére
Nem olyan kicsi az a hely. És nem hagyományos kondik vannak a proc körül, hanem Pulse PA2607 211NL SMT holmik.
Vagy EZ itt.
Háát..az össz cca 40A elég drasztikusnak tűnik nekem..
. Mondjuk, ha figyelembe vesszük, hogy egy komolyabb quad tuningnál is ildomos a 25A+/rail, akkor hihető..
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Bocs. Ha X58 lesz, akkro valóban XL-ATX. Az meg 13,5x10x3 inch?
"EVGA released the X58 Classified, a EVGA specialized board with a NVIDIA NF200 chip. It is an Intel X58-chipset based motherboard with many overclocking-friendly features."
Akkor ez most H58 nevü lap lesz?X58 esetén szerintem real az i7 support.
-
LackoMester
addikt
a kétfoglalatos deszka nemsemmi
komoly nagyon
-
Geller72
veterán
Néhányan úgy tesznek, mintha nem léteztek volna eddig két utas lapok..
.
eATX-nél nagyobb biztos, hogy nem lehet. Viszont én is nagyobbnak látom sima atx-nél.
Ha 1366 a tokozása, akkor szvsz nem csak xeonok mennek majd benne. Nem hinném, hogy saját maga alá rakna az EVGA.
Ha a szokásos szerver lapok áraival teszik ki a kirakatba, akkor olyan 150 ezer körül lesz.
egy 5000-es csipszetes dual Tyan is annyi..vagy supermicro. (csak a csipszet hasonló, a foglalat (még) nem)). Lesz itt több is majd. -
sniper elite
senior tag
Nagyon szuper az a kettő cpu-s alaplap, ha kilehetne valahogy használni meg is érné!
-
XuChi
addikt
Igazi vérpistike pc alaplapok ezek
. Főleg a 2cpu-s lap az.
-
Rover623
félisten
Dávid!
Nem lehetne végre javítani a cikket...? -
Rover623
félisten
-
Thrawn
félisten
Intel® 5500 Chipset
Name: Intel® 5500 I/O Hub
Code Name: Formerly - Tylersburg -
ProfBako
tag
Ez nagyon ottvan.
-
Pete83
csendes tag
válasz
CyberDragon #63 üzenetére
nem is az hogy célközönség, mert evga-t soha nem vennék, de ez a lap tetszik! kiváncsiság inkább...
tisztelem az ilyen okos embereket! -
Rover623
félisten
semmi...
Inkább megvárom, másnak is feltűnik-e... -
nem hiszem h sok lenne az a 16xpcie mivel aki ilyet vesz az minimum 2 vgaban gondolkodik
jó esetben quad vga-kal és ha jól tudom akkor a 16x-osba belemegy a az 1x 4x kártya mint pl tv tuner vagy hangkari. És aki hosszú távban gondolkodik már nem vesz sima pci cuccokat, Én így gondolom. -
Gyula84
veterán
Na az utolsó lap mindent visz
-
Pete83
csendes tag
Ennek a dupla procis lapnak mennyi lesz vajon az ára???
-
fereg
tag
Az utolsó az EATX lap?
-
Oliverda
félisten
válasz
darkarthur #54 üzenetére
Nem elfér?
Amúgy az Asus-nak volt egy hasonló próbálkozása még bő 3 évvel ezelőtt az Athlon FX 7x-hez. Két nForce chip került a lapra (olyan amiből a normál lapokon elég volt egy is). 12 SATA, 4 x16-os PCI-E (akkor még ez sok volt!), stb. Meg persze brutál fogyasztás (thx to nForce powwa).
-
Quan-Chi
őstag
pokolgép mind1ik lap ! na de az utolsó ...tiszta Skulltrail
-
Tenken
őstag
Én azt nem értem ebbe (utolsó) lapba, hogy akinek ilyenre szüksége van szerintem már megoldotta valahogy máshogy...
-
törölt tag
válasz
darkarthur #54 üzenetére
Miért is felesleges?
-
darkarthur
senior tag
Szép az a lap, de ennyi PCI-E annyira felesleges... bárhogy is nézzük.
-
törölt tag
Végeselemezni, CFD-zni egy álom. Mert pakolsz bele egy halom Fermit, vlami vacak VGA-t, két full i7-es procit, agyonpakolod memóriával, és akkor csilliárd csomópontot is felvehetsz a modellben, emberi időben végez, a vas nem fogja megadni magát, max a szoftver. De szerintem komolyabb renderekhez is ngyon jól jön.
-
Hú, azt a kétfoglalatos EVGA lapot igazán letesztelhetné nekünk bacsis, hogy hogy megy.
-
Zso2
őstag
nagyon korrektúl néznek ki, tetszenek.
-
Vladi
nagyúr
Anyám borogass....
na 3 ilyen, ami asszonnnya: 21 vga kártya, lehet alapítani kicsi rajzfilm stúdiót.
mer hogy szerintem ez arra van, másra mire jó? -
Devid_81
félisten
Finoman lett pasztazva a cucc a cpu-knal
Egyebkent meg varhato volt a dual megoldas. -
ufocsalad
tag
Mire jó a Xeon? Mert nem játszani az biztos, akkor meg minek ez a sok pcie?
-
ufocsalad
tag
Milyen tisztességes VGA kari fér el ilyen zsúfoltságban?
-
Egzee
őstag
szvsz felesleges... Sniper szerintem azért nem szól hozzá a témához mert már megvette, csak bajlódik az összeszereléssel
-
I.P@trick
csendes tag
Nem gyenge lapok kerültek ki az EVGA műhelyéből....az utolsó meg figyelemre méltó.
Én asszem megtaláltam a tápcsatit...jobb alsó sarokban a floppy csatlakozó fölött látszódik valami. -
hétalvó
addikt
ehhez kellene egy tápgyártó is. 24p+3x6p+2x4p és akkor még mehet bele 3vga ami mondjuk 3x2x6p. Hol van ilyen táp?
A ramot amit beleteszek, mennyinek fogja látni a gép? logikusan úgy mint az sli-nél? hogy ugyanaz van mind a két tömbben? azaz 2x3x2GB-ból a rendszer csak 6GB-ot lát?
-
FRENK1988
veterán
Az EVGA-nál se szarral gurigáznak. Respekt. De ez csak szerver környezetben van értelme.
-
atti_2010
nagyúr
Kár hogy nincs HD 5890X2 hogy biztos legyen a Crysis dolog.
-
adm
őstag
válasz
Depression #19 üzenetére
az i5520-as lapokban remélhetőleg igen.
itt pl szinte ugyan annyi, kicsivel talán drágább a 2 db 3×2gb-os reg. ecc kit (115k), mint az 1db 3×4gb-os (110k). a 3×4gb-os kit csak azért "drága" mert 2 procihoz kettőre van szükség belőle.
-
D.Orion
veterán
Nocsak nagy nehezen találtam egy másik képet is. Úgy látszik eddig nem árasztották el infóval az evga-sok a media-t. Ezen a képen már látszik valamiféle hűtés is.
(#20) JColee: Bazz, de jó szemed van.
Én így is alig látom.
A végén kiderül, hogy nem is a szemem szar, hanem a monitor van elállítva.
Az IDE csati felett van a 24-es?
-
Depression
veterán
Az utolsóba a 6 magos procik is bele fognak menni?
4 gigás modulok vehetetlen árban vannak, szerintem olyanokkal nem érdemes számolni, mert egy is többe kerül, mint maga a lap. -
D.Orion
veterán
A dupla foglalatos lap ha jól látom még nincs kész.
Én legalábbis egyetlen egy tápcsatit sem találtam a képen.
A helyük talán már megvan a két cpu foglalat között, de az is egy kicsit furcsa. Olyan, mintha 2x24 és 2x8 -as tápcsatinak lenne ott hely, de az meg milyen tápegységen van?
Bár a memóriák alá nem is fér el a második 24tűs csati, akkor 1x24 + 2x8? Konkrétan csak azért lett összekenve pasztával a lap, hogy ne lehessen látni a chip-ek és a procik adatait(nevét)? Még a cpu körüli áramkörök hűtése sincs kidolgozva(nincs lefogatóhely), gondolom az EVGA azt nem akarja úgy csupaszon hagyni.
-
Angel1981
veterán
-
PH-User
addikt
Kegyetlen az utolsó lap...
-
kozmi55
tag
Nagyon komoly az a 3. lap... ütős gamer configot lehetne rá építeni
-
eclipse006
őstag
nos,,én csak néztem azt a brutális lapot,és azon gondolkodtam hogy ennek van-e értelme.jó biztos tudják valahol hasznosítani,csak nem értem hogy ezt ki veszi meg otthonra
-
RI/OS
addikt
Na, haladunk. 8 hozzászólás és még senki nem írta be, hogy ''na, ezen faszán fut a crysis''
-
És a legviccesebb az, hogy van olyan aki megveszi... Máskülönben nem gyártanák..
-
divrapier
tag
A kétfoglalatos lapból egész szép erőgépet kilehetne építeni, aminek még értelme is lenne szerintem. Egy CUDA-s HPC workstation-nek simán jó - elég RAM, elég CPU erő és, ha az nV is igyekszik, néhány fermis gpu. Másra szerintem sok ennyi x16-os PCI Express sín.
Meg még egy második gigabites csatit is rárakhattak volna. -
keIdor
titán
Ha 980X 12 mag/24 szál, 48GB DDR3 nem gyenge.
Szerverként okés, asztaliban értelmetlen.
-
lsc
nagyúr
Az egyik értelmetlen, a másik másképpen de szintén értelmetlen.
-
danati
senior tag
a dupla procis szörny nem semmi
-
14adam
addikt
A ku*** életbe
Sniper merre vagy?
Ilyenkor lépnek életbe az 1000+-os tápok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két LGA 1156-os és egy dupla LGA 1366-os foglalatú modellt lehet megtekinteni a CES-en.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest