Különleges EVGA alaplapokról hullt le a lepel

Hirdetés

Három új alaplap bemutatásával kezdte az EVGA az évet. A két hagyományosnak számító mellett egy elég különleges lap is megjelenik. Az Intel H55 Express és H57 Express chipsetjeire épülő újdonságok nemes egyszerűséggel az EVGA H55 és EVGA H57 nevet kapták. LGA-1156-os foglalatuk van, tehát támogatják a kétmagos Pentium, Core i3 és i5 processzorokat, köztük az új, 32 nm-es gyártástechnológiával készült Clarkdale-eket is.

EVGA H55
EVGA H55

A duó első pillantásra nagyon hasonlónak tűnik, ám jobban megnézve akad azért különbség köztük. Négy DDR3 memóriahelyük van, amelyekben kétcsatornás üzemmódban is használhatjuk a modulokat, továbbá két x16-os PCI Express sín is került rájuk, amelyek CrossFireX rendszerbe is összeköthetők (x16 + x4-ként működve). Az EVGA H57 viszont tartalmaz további két x1-es PCIe bővítőhelyet is.

EVGA H57
EVGA H57

A H55 és H57 chipset hat 3 Gbps-os SATA aljzatot biztosít, ami mellett a JMicron vezérlőchipjének köszönhetően további két SATA és egy IDE portot is kapunk. Képernyőkimenetként HDMI nem, viszont DVI, D-Sub és DisplayPort aljzat került az EVGA-kra, továbbá 8 csatornás hang, Gigabit Ethernet, Firewire és jó néhány USB aljzat is megtalálható rajtuk. Az alaplapok hivatalos bejelentése a héten várható, a többi információ is akkor fog kiderülni, reméljük, az árakkal együtt.

A harmadik EVGA már LGA 1366-os foglalattal, pontosabban foglalatokkal rendelkezik, ugyanis az alaplap két Xeon processzort is tud fogadni egyszerre. Ha ez még nem lenne elég, CPU-nként hat, azaz összesen 12 DDR3 memóriafoglalata van, amit ha például 4 GB-os modulokkal töltünk meg, 48 GB RAM-ot kapunk. Az x16-os PCI Express síneket sem sajnálták, nem kevesebb mint hét darab került rá belőlük két NVIDIA N200 SLI híd chippel összekötve.

EVGA kétfoglalatos alaplap
EVGA kétfoglalatos alaplap

Az alaplapon van továbbá 8 darab SATA csatlakozó, 8 csatornás hangrendszer és Gigabit Ethernet is. Illetve természetesen a 3.0-s USB és 6 Gbps-os SATA portok sem maradtak le róla, két-két darabot tettek rá belőlük. A kétfoglalatos EVGA-n valószínűleg az Intel 5500-as (Tylersburg) vagy az X58-as chipsete lesz. A következő napokban a további részletekre is fény derülhet, amikor hivatalosan is bemutatja a cég a termékeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés