Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dr. Akula #28 üzenetére
Akinek nincs más lehetősége nem fog belehalni, főleg, hogy a csomag tartalmaz 50 perc beszélgetést is bármelyik hálózatba. Amúgy sok csomagnál van ez a kitétel, így nem is értem mi a bajod vele. Ha azt nézem, hogy nekem digi1000-rem van pár száz méterre tesómnak meg vidanet ami tud 50/5Mbitet, másik tesómnak T-home van de ott is max 50Mbitet tudnak szolgáltatni és drágábban, mint az említett mobilnet, és belváros mindhárom. T alatt a telenort vagy a telekomot érted, mert nem hallottam ismerősi körből erről a kimaradásról?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dragon3000 #26 üzenetére
Minek kell havi 1 telefon? Tornáztatják az embereket hogy havonta rakják át a kártyát a telefonba 1 pingelés erejéig, aztán vissza a modembe?
Épp ma volt egész napos leállás a T-nél, ennyire lehet arra számítani hogy mindig van net amikor csak kell.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dr. Akula #25 üzenetére
Telenornak ott van 5250ért a korlátlan net, fórumon olvashatsz róla sokan használják otthoni netnek, mert nincs alternatíva kábelszolgáltatónál és torrent minden megy rajta, egy feltétel van havi 1 telefonhívás kezdeményezés. Akárhogy nézem sok helyen egy fos netért kell fizetni 10e-ret itt meg feléért kapsz 4G esetén 150/20Mbit/s-t és nincs hűségidő. Majd én is befizetek rá, mert hiába a gigás digi, azt nem tudom magammal vinni és sokszor kellene az internet, akkor is, ha nem vagyok otthon.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dragon3000 #24 üzenetére
Kinek mi a megfizethető. Főleg 2. netként, mert ugye a vezetékes azért az első. Aztán a torrent pl. alapból tiltott az ilyesmin, másra meg minek sávszél. És feltéve hogy van térerő, és még 4G is van ott, nemcsak Edge vagy hasonlók.
-
-
-
törölt tag
Igazából már ma is jön a pislogás, ha nincs internet. Majdnem olyan, számítógépeknél legalábbis, mintha a villany menne el.
A felhőt egy lehetőségként írtam be. Lehet, más út lesz, nem tudni előre. Ami borítékolható, hogy a mai eszközök sehol nem lesznek ennyi idő múlva.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Dr. Akula #16 üzenetére
pedig HDD megmarad az SSD mellett is és néhány évente majd egyre nagyobb HDD-re lehet menteni a fontos cuccainkat
forint/GB árban még mindig az a legolcsóbb és mindenre jó kb.20éve 3-4GB-os HDD-m volt most meg 10-14TB-os is kapható igaz inkább 1TB-os példányt vettem 6ért újonnan és a fotóim őrzésére 2HDD bőven elég egyidőben
SSD sem arra lesz hogy fontos cuccot őrizzünk rajta max úgy ha már 2darab 2-4TB-os SSD-re lesz pénz mert megfizethető lesz -
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #15 üzenetére
Lehet,d e a mentés lényege épp az hogy kibírja. Nem mindenki fog azért átmásolni mindent új médiára, mert épp az a menő. Főleg ha sokat kell. DVD-ről természetes volt a váltás, mert az annyira szar, hogy sokszor írás után se lehetett visszaolvasni, nemhogy 20 év múlva. Vinyónál nem kell ennyire parázni, nincs akkora nyomás a váltásra.
-
-
TeeJay
félisten
20 évig?
20 éve 3,2GB-os HDD-vel kaptam az első PC-met, hol van az már ma?
Amúgy ha 1000 újraírást bír de 4-8 TB-os lesz az bőven túl sok is otthoni használatra, nem kell betojni elég komoly piaca van az SSD-nek h valami trágya cuccot hozzanak be amivel be lehet szívni mert akkor kutya se venne és buknák a sok pénzt -
Dr. Akula
félisten
Arra alapvetően nem, csak bírja is megtartani, hogy 20 év múlva is visszaolvasható legyen. És persze árban legalább olyan olcsó legyen mint egy vinyó, azonos kapacitással. Már 1 éve is bejelntettek 20 terás SSD-t, "vállalati"nak (= sok nulla van még a reális ára mögött), de érthető okokból nem rohantak érte az emberek a boltba.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
Ha jól emlékszem az első TLC megoldásoknál 300 újraírást írtak még. Az első szériából van egy samsung 840 120GB-os megoldásom 10TB írással és 726 nap működési idővel, de még semmi baja, a kondíciója is 88% még. Ezek a QLC megoldások meg már v-nandot használnak így nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint a hagyományos megoldású 840 újraírások szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
És mennyire lesznek újraírhatók ezek? Ahogy megyünk le az SLC >> MLC >> TLC vonalon, úgy lettek egyre szarabbak. Ez ki fog bírni legalább 3 újraírást is?
-
TeeJay
félisten
legalább lesz 3 féle teljesítmény szint
MLC-t viszik majd a profik drágábban
TLC jó lesz kb. mindenkinek otthonra
QLC meg olcsón sok tárhellyel szintén kb. mindenre elég lesz
2,5" HDD-nek meg kakukk lassan mert ha egy QLC SSD 1-2-4TB méretben megfizethető lesz
akkor kutyának se kell majd 2,5" HDD már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 1 TB-os kliensekbe szánt SSD, illetve közel 100 TB-os, szerverekben kínált variáns készül.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Háztartási gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest