Hirdetés
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nem értem a problémátokat... egy, olyan, világban, ahol, bevizsgált, laptopokon, címekkel, játszanak, ez, már, nem, oszt, nem, szoroz.
-
ROBOTER
addikt
Én is utálom az idegen szavak erőltetett használatát a magyar megfelelője helyett, nekem sem tetszik a "kompilál", de az említett és valóban elterjedt "fordít" szó nem fedi le compile angol szó jelentését (összeállít, komponensből-kompilál), sem az informatikai folyamatot, ami a háttérben történik. Egy nagyon egyszerű assembler tényleg fordít pl. mnemonicot kódra, de egy összetett compiler inkább kibont, helyettesít és összeállít valami teljesen mást, aminek szerkezetileg akár semmi köze a forráshoz.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Pont az a problémám, hogy NEM a magyarra fordított - és az adott kontextusban értelmes és helyes - “fordít” szó került felhasználásra, hanem egy “kompilál” szó ami ugyan hasonlit az angol eredetire (compile) de csak részben hasonló a jelentése ill. a tudálékoskodáson kívül semmilyen értelmét nem látom a használatának.
-
Cathulhu
addikt
Van ket szo, az egyik angol a masik magyar, de lathatoan kozos torol ered es kozos jelentessel is bir. Az angol verziot elkezdtek masra is hasznalni az utobbi par evtizedben, igy nem ertem mi a problemad azzal, hogy a magyarra forditott valtozatat is ugyanabban az ertelemben hasznalta. Furanak fura, en sem hallottam meg igy, de azert ekkora feneket keriteni a dolognak erosen tulzas.
-
ShiTmano
aktív tag
-
paljani
aktív tag
Nadevárjál. A kolléga a kompilál. Magyarul. Szóval vagy a doktori disszertációját lopkodta össze forrásmegjelölés nélkül a munkahelyén vagy esetleg nem sikerült leírna rendesen, hogy forráskódot fordít. Mert magyarul ezt így mondjuk. A 20+ fejlesztő kolléga a kezem alatt legalábbis. Így mondja a 20 éves gyakornoktól kezdve a 50 feletti veteránig. Egyik se kompilál. Agyfasz ez a szó és “magyarosítva” mást is jelent.
-
Armagedown
őstag
Mekkora lehet a hashrateje a leggyorsabb példánynak?
Ha eléggé magas és nem lehet majd vgat kapni, a bányászok pikpak elkapkodják ezeket is.[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
válasz
kurta9999 #23 üzenetére
Rákerestem a “kompilálni” igére, ést ezt dobta ki:
kompilál tárgyas ige -t, -jon (tudományos nyelvben, gyak. rosszalló)<Irodalmi v. tudományos művet más hasonló tárgyú művek részleteiből> összeállít, összeollóz. Tanulmányát más szerzőkből kompilálta.kompilálás; kompiláló; kompilált.
Te ezt csináltad? Vagy csak egyszerűen fordítottál a nyomorult fordítóval csak képtelen vagy vagy magyarul vagy angolul leírni?
-
bambano
titán
30 szálú linux kernel fordítással is meg lehet fektetni egy gépet, sokkal többet nincs értelme, vagy még ennyit se.
-
Dr. Akula
félisten
Nextgen Threadripper nem jön? Persze nem 64+ maggal, hanem valami értelmesebb mennyiséggel. Vagy megvárják vele amíg lesz Zen4, és akkor méltóztatnak kiadni a Zen3-as TR-t, hátha nem érdekli már a kutyát se...
-
rovtiv3
aktív tag
morgyi
Jogos, igazatok van, de mindig meglep amikor egy procinak 200+ W a TDP-je. Valszeg az AMD FX-es érából (9590) adódó maradvány frusztrációról van szó.
A 300A+ -ral kapcsolatban is igazad lehet, ebben az esetben fokozottan problematikus lehet a csatlakozási pontok melegedése, de nyilván erre is gondoltak az okosok.
"Csodálatos dolog a tudomány. Hű lovagom, elmondanád még egyszer, hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni?" -
bacsis
Közösségépítő
Kapják be
És még anno a Core2 szériánál de főleg a core2 alapú Xeonoknál voltam/unk úgy, hogy basszus ez átláthatatlan... HA akkor láttam volna ezt a számozást
De persze köszi a felhomályosítástMondjuk ez majd nekünk így átlag embereknek inkább 5-6-8 év múlva lesz inkább aktuális
-
kurta9999
tag
Igazából semmi extrán, arm-eabi compilert használtam, csak ha van 100+ fájl és mindet lekell buildeni, eltart pár percig. Ezesetben tovább tartana lenyomni a buildezéshez a gombot, mint amíg az tartana. Egy 10 év és lesz ilyen teljeítményű CPU a mainstream szegmensben is..Melóba i5 3570-el kompiláltam, elég agyrém volt.
#19 Robitrix: Azt kéne megcsinálni, hogy a szerverek által termelt hőt fűtésre használni télen, vagy/és folyók, tavak alá tenni a szerverparkot és annak a vizével hűteni. Elvileg ilyen már van.
E: https://news.microsoft.com/innovation-stories/project-natick-underwater-datacenter/
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ezeket valszeg vizezik. A nagy tepsit pedig pont annyira nehéz hűteni mint a kis procikat, hiszem 1 chip felülete nem változik. Cserébe ezek jóval alacsonyabb feszem mennek, szerintem amikor 4G-n megy se kap 1.2V-nál többet. Amikor minden le van terhelve, akkor szerintem 1V alatt vannak, szóval az a 185A az esetenként inkább 300A+
.
Amúgy meg részletkérdés, hogy X mag az mennyi tokban van. Lehetne 2x32 magos is, akkor csak 2x140W lenne, de pont ugyan ez lenne minden. Csinálhatnának 128 magos procit is 560W fogyival. Csak macerás.[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
snecy, BlindMind
Félreérthető voltam. Csak arra akartam utalni, mennyire elszálltak ezek az értékek. Persze tisztában vagyok vele, hogy az Intel 14nm-en meg sem közelíti a fenti paramétereket. Ezzel együtt 280W 1.5V mellett testvérek között is 185 Amper. VRM legyen a talpán, ami erre képes, és hűtő ami eldisszipálja.[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
na ja aztán az egész rackszekrény felvesz több 10 KW teljesítményt. termeli a hőt, mint egy kazán......
Láttam olyat, hogy egy kisebb rackszekrényt el helyeztek egy iroda sarkában(egy nagyobb sok személyes iroda volt. Nem volt kiépített helye és valahová rakni kellett. Na annyira melegített a szekrény és olyan zajos volt irodai környezetben(főleg a 10 ezres fordulaton pörgő HDD-k. hogy végül fellázadtak az irodában dolgozok vagy ők mennek az irodából vagy a szerver... Így végül le kellett keríteni és külön lég kondicionálni a szervernek kialakított kalitkát. -
Cathulhu
addikt
válasz
#06658560 #13 üzenetére
Nem hiszem hogy tranzisztor oldalrol draga lenne, en pont az ellenkezojet hallottam. A kerdes inkabb mennyit hoz a konyhara, mennyire van tartalek a backendben. Ha ket szal is szaturalja a magokat szepen, akkor teljesen felesleges 4-et inditani, gyorsabb nem lesz, sot a kontextus valtasok miatt meg lassul is.
-
törölt tag
-
.mf
veterán
Én is ezen tűnődtem, és bár a séma fedi az elnevezéseket, de logikusnak nem mondanám...
Kezdjük ott, hogy miért a végén van a generáció? Aztán miért jön be egy betű is, amikor azon kívül csak 3 db számot használnak a /mag teljesítményre?
A Xeonoknál is voltak elég zavaros elnevezések, de ez még azokon is túltesz. -
bacsis
Közösségépítő
Van bármiféle logika a CPU-k számozásába? Főleg abban ahogyan meg lehet(ne) különböztetni az előző generációtól?
-
DEJVID
őstag
Arra van lehetőség a jövőben vagy van-e értelme, hogy magonként kettőnél több szálat futtassanak?
-
kurta9999
tag
Project kompiláláshoz (C++) jöhetne a legerősebből mindjárt egy kétutas, elfogadnám
-
rovtiv3
aktív tag
Az igen! Negyed Gigás L3, negyed kilowattos fogyasztás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A technológiai előrelépés mellett az elérhető órajelek is szépen nőttek.
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest