Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Mi a véleményem erről a vírusirtóról? Az ubuntu userek többnyire tárolóból telepítenek, ami biztonságos. Tulképpen én sem tudom miért tettem fel ezt a vírusirtót az Ubimra, valahogy még nagyobb biztonságérzetet ad. Azért valljuk be, egy 1 % körüli elterjedtségű operációs rendszert, nem fenyegetnek úgy a kártevők, mint egy sokkal nagyobb elterjedtségűt. Nem éri meg linuxra kártevőt írni, mert egy windowsos kártevővel 1000 szer több PC fertőzhetnek meg. Ráadásul ott van linux jogkezelése, semmi nem fut rendszergazdai jogokkal és amíg egy linuxos kártevő nem tudja a root jelszót, addig... És ne felejtsük el az Ubuntus apparmort, ami még magasabb szintre emeli a biztonságot. Nem is elsősorban a linuxos kártevőktől félek én, hanem a win32-esektől, amivel sz@rrá fertőzhetem a Windowsomat ha megnyitom Linux alól. Azt olvastam valahol, de ha tévedek javítsatok ki, hogy egy linux nem tud megfertőződni win32 kártevőktől, de hordozóvá válhat. Olyan lehet mint egy vírusgazda, ő maga nem beteg, de megfertőzhet másokat.

Új hozzászólás Aktív témák