Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GegeWarrior
senior tag
Egy hete használom rendszerlemeznek, de eddig ultra király
Elfordulok és már be is bootolt a windoz
Haláli!REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
gerenda110
aktív tag
Kapok hozzá tollat ha veszek? mert néztem egy unboxingot, ott a csávó nem kapott
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
Rosep
senior tag
Most váltottam Intel X25-M-ről HyperX 3K-ra. Hát bizony érezni egy kis gyorsulást. Persze ezt nyilván csak az veszi észre, aki előtte is SSD-t nyúzott és már hozzá szokott a gyorshoz. Azért észre lehet venni a még gyorsabbat.
-
Pítike
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston HyperX 3K 120 G SSD és egy Lenovo X200 notebook egy Intel ICH9-E / M SATA AHCI Controller 8.9.2.1002 vezérlővel.
A kérdésem az lenne hogy ez a vezérlő támogatja a TRIM-et mert nem nagyon akar menni.Előre is köszi
-
Hego
tag
tud valaki valami jó kis programot amivel az ssd-m minden információját látom? elsősorban a trim, hőmérséklet és sebességteszt érdekelne. a hd sentinel konstans 30 fokot mutat így a többi értéket sem hiszem el.. :S
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
TIT
veterán
Az írási ciklus az adatmennyiségtől független!
-
DJ. Ru$y
félisten
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
kiszi07
senior tag
Jó lenne megnyerni!.)
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
hibavissza
veterán
minden rendben van. két négymagos asztali gépet nyúzok. az egyikben van ssd, a másikban nincs. még egyszer leírom: jobb, de az a wow érzés szerintem erős túlzás. annyira, hogy a hdd-s gépet nem fogom ssd-vel bővíteni. túl drága. mondjuk egy lassú hordozható gépet (nem 7200-as vinyóval) biztos jelentősen feldob.
-
ViZion
félisten
ja, OK, bocs, sztem újat akartam...
Áruk azé' még lehetne alacsonyabb, nem bánnám ha lenne ~300-500 GB SSD a gépben, ami nem fontos (film, zene, stb) az meg menne egy külső vinyóra a set-top box bigyó mellé, kész.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
FefeeX
veterán
Nő a sebességük, de a 0 közeli ms-os elérést már nem nagyon lehet csökkenteni, itt már minden az alaplap fizikai felállásán meg a processzor, RAM feldolgozás sebességén múlik, a kis adatok beolvasását hiába gyorsítod 200 MBps fölé, gyakorlati haszna az átlagember számára nem lesz.
Az a 96os Kingston egyébként remek választás, én is majdnem cseréltem rá, most mondjuk Samu lesz 128-cal, de sebességnövekedést nem várok. Csak hogy az összes programom, játékom ráférjen, és ne kelljen az üres 15-20% felszabadítással szórakozni... -
ViZion
félisten
SSD és SSD között átlag használatnál nem lesz hatalmas különbség. Persze aki filmeket vág, vagy több/nagy fájlokkal dolgozik az mást fog mondani.
Ezzel szemben HDD és a leggagyibb SSD között is hatalmas a különbség -főleg egy belakott, töredezett, esetleg rosszul partícionált (pl. lemez belső sávjaira került az OS) HDD-hez képest.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gausz
aktív tag
Egyébként mindig az a tesztek vége, hogy valós felhasználásoknál szinte semmi különbség nincs az SSD-k közt, míg a különböző benchmarkok nagy eltéréseket mutatnak.
Hülyeséget kérdezek azzal, hogy miért nem mutatkozik meg a normál használat során ez a különbség? -
Redchili
tag
szivesen atveszek egyet tesztelesre
Nem megmondtam?!
-
H.Ezredes
őstag
Ideje lesz tényleg egy SSD-t beújítani most már
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
lenox
veterán
válasz Dark Archon #79 üzenetére
Vagy nem windows...
-
addikt
"Amit meg csajnak adsz át használatra gép, azok meg rövid idő után olyan brutálisan lassulnak be, hogy még."
Hát ezzel tényleg nem tudok vitába szállni, ez tény és egyben rejtély Talán a megoldás a nem rendszergazdai fiók használata számukra
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
FefeeX
veterán
válasz Dark Archon #77 üzenetére
Eddig nem klónozgattam, azt most kezdtem el... Eddig ha lassult, vagy valami nyavalya volt, újratettem. És eredeti, Win98 óta csak eredeti Winek futnak a gépeimen. Amit meg csajnak adsz át használatra gép, azok meg rövid idő után olyan brutálisan lassulnak be, hogy még. Nem egyszeri, hanem inkább általános tapasztalat. A Cleanerek meg van, hogy több kárt okoznak, mint hasznot, futottam már bele ilyenbe korábban. Lehet, hogy most már vannak normálisak is, de ha az ember megégeti magát egyszer, akkor nem biztos, hogy ugyanazt szeretné átélni mégegyszer...
-
addikt
Ez a fél évente Win telepítés valami berögződött rossz szokás és/vagy user error, 2 éve használtam már a Vistát, ide-oda klónozgatva, semmi baja nem volt. Tavaly ősszel is csak azért lett újratelepítve, mert kicseréltem a gépet alatta. Néha egy CCleaner (de ez is csak megszokásból), amúgy semmi baja... talán, mert eredeti, ki tudja. Idén is már "túlélt" egy SSD->HDD, HDD->SSD klónozást (kicseréltettem a V200-at V200+-ra a Kingstonnál).
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fastleslie
senior tag
Látom, már megelőztek! Éppen ugyanezen filóztam, hogy mivel tud többet mint a konkurencia, és miért adnék érte jelentősen többet?
Amit én látok, hogy teljesítmény, megbízhatóság terén nincs annyi plusz, mint amit az ár sejtetne, de pl. egy moddingos gépben tök jól mutat!
Ha viszont nem látható, akkor inkább egy olcsóbbat és a pénzt másra költeném! -
devast
addikt
Egyértelműen az SSDre váltás volt az elmúlt 10 évben a legnagyobb improve/impact faktorral rendelkező beruházásom. (mondjuk nem sűrűn cserélem az eszközeimet)
Teljesen egyetértek. Én is nemrég óta használok ssd-t, ég és föld a különbség.
Pedig én csak sata2-őn használom... Egy olyan win7 van rajta, ami még vista-ról fel upgrade-elve, tehát kb 4-5 éves telepítés. És hasít, nem kicsit, semmi probléma nincs vele, pedig tele van telepítve mindennel (igaz msconfig-ba az automatikus indulásokat rendszeresen ellenőrzöm/módosítom). -
rudi
nagyúr
válasz #95590400 #44 üzenetére
Á, minimális mennyiésgű teszttermék landol nálunk, rendszerint olyan, aminek kisebb az értéke, mint amennyibe a feladónak visszaküldés kerülne. Ami meg tényleg jó cucc lenne, az marad tesztkörnyezetnek, és már a kutyának sem kell, amior leváltjuk. Persze, ha mondjuk tízszer nagyobb lenne a magyar piac, akkor minden bizonnyal jobban a kedvünkben járnának a gyártók
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
d.j
csendes tag
Szívesen láttam volna a mezőnyben a vertex 4-et. Az új vezérlővel (indilinx) a tömörített vagy alig tömöríthető adatoknál kissebb a teljesítmény csökkenés, mint a sandbox vezérlőnél, 5 év garancia, és annyiért mint ez a kingston. Kár, hogy ez kimaradt.
-
azbest
félisten
nem véletlen az áramszünet utáni oprendszerhalál:
http://www.evanjones.ca/intel-ssd-durability.html
Még a write cache letiltása után is előfordulhat az adatvesztés. -
zoleeno1
veterán
válasz hibavissza #65 üzenetére
"picivel" ??? Akkor ott vagy nincs rendben valami, vagy elveszítetted az időérzéked Mert mint ahogy azt már írták is, a töredékére csökkent win bootolást (nálam 14mp kb, a win logó betöltésnél félig sem áll össze) a "klikk és be is töltött a progi"-t én nem kicsinek nevezném, hanem nagy előrelépésnek. Fájl másolásokról, telepítési időkről nem is beszélve.
Honor Magic5 Pro
-
warn!ng
tag
Osztom, én tavaly vettem egy új laptopot (i3, 6gb ram) és a tököm tele volt, hogy a windows 7 control panel percekig tekeri a hdd-t és lényegében semmivel sem éreztem gyorsabbnak a CPU erőt a core2duo-s XP-s notásnál.
ekkor döntöttem, hogy ssd: na a reinstall utáni első boot-nál koppant az állam a sebességen. minden indul mint a kisangyal: kattkatt és ott van. Arról nem is beszélve, hogy a win7-vel együtt elindul a háttérben egy virtualbox-os linux, amin fut egy apache/php/oracle10g, aminek a tekerése semmit sem befolyásol, semmit nem lassít az indításkor.
Egyértelműen az SSDre váltás volt az elmúlt 10 évben a legnagyobb improve/impact faktorral rendelkező beruházásom. (mondjuk nem sűrűn cserélem az eszközeimet)
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz hibavissza #65 üzenetére
Nem tudom, biztos bennem van a hiba, de valahogy élvezem azt, hogy alvásból a PC 2mp alatt áll fel. Azt is, hogy katt program elindult, katt program elindult, és nem katt ... ... ... ... ... program ... ... ... el ... in ... dult közben persze ratata teker mint az őrült...
Win indítás harmada a HDD-snek. Persze egyébként a kis programok gyors indítását a ReadyBoost-tal is el lehet érni...
Minden esetre tegnap gáz volt a régi notim előtt ülni amiben HDD van, miután minden másomban SSD, és az a nyögvenyelősség, kattintasz és vársz... Persze, akinek belefér az tegye... A WOW faktor inkább akkor játszik, mikor utána vissza kell térned a lassú HDD-re...ViZion: eddig is kb fél évente újra kellett telepítenem a Win-t, független a típusától, szerintem ez a Win sajátossága... Egyszerűen egy idő után, bármit csinálsz vele, elkezd furán viselkedni, van aki így is használja, de én nem tűröm el. Ezért alap a telepítés után az Acronis, aztán adott esetben max 10 perc és helyreállítom a korábbi állapotot... A fontos adatot meg backupolni kell, ráadásul minimum 3 helyre.
LK: nem szarul fogalmaz, hanem abszolúte fogalmatlan. Nem mondtam hogy csóró, egy szóval sem, csak azt, hogy sosem látott SSD-t, pláne működés közben. Egyrészt a troll marhaságait napi szinten tárgyalják az összes SSD-HDD topicban (mi mire való stb) - kb annyira volt troll, mint aki bemegy a konzolos topicba és odasz@rja, hogy a konzolok szarok mert nem lehet rajtuk videót renderelni meg 3D studiót indítani - másrészt meg 70 ezrekről beszél a 120 gigánál... Holnap jön meg a 830-as Samsung SSD-m 33ezerért... Miről is beszélünk?
[ Szerkesztve ]
-
warn!ng
tag
A tesztek elejét lapozva mindig rámjön, hogy cserére érett a V100-om.
Aztán megnyugtatnak a "valós életben mért" max 1-3 másodpercnyi differenciák a legújabbakhoz képest. Azért meg, hogy otthon is kiírja, hogy 500-600MB/s felesleges cserélni, hisz windowst sűrűbben bootolok minthogy laborkörülmények között teszteljem a sebességet. -
hibavissza
veterán
én nem éreztem/érzem azt a wow érzést. gyorsabban betölt és kikapcsol, ami előny, mert 4 giga ram fölött nincs hibernálás. valóban picivel gyorsabban indulnak a programok és picivel gyorsabban nyitja meg a fájlokat...de ezt wow érzésnek írni szerintem annak igazolása, h elköltöttem egy valag pénzt a semmire. manapság max. a hordozható eszközökben látom értelmét. egy-két év és talán valóban gyors lesz..
-
lujó55
addikt
Nekem egy kicsit drága még.
Kivárásos stratégiát fogok folytatni...
Amúgy nem rossz, de nem is ver oda a többieknek lényegesen. -
ViZion
félisten
+1
Rendszereknek (win7+Fedora) bőven megteszi egy 64 GB-os, játékokra aki akar az vegyen, ha futja rá, de amúgy elég. Ha elszáll elszáll. Van mentés, van HDD és van külső HDD, meg a fontos munkák DVD-re is kiírva. Azért egy tűz vagy betörés okozna fejfájást, de SSD halál nem (max bosszúságot). Lemezképből meg helyreállítom, kész.
Napi 10 GB írás elég durván sok, de bírjon az SSD csak 5 évet... Emlékszem ~2006-ban hogy örültem a 320 GB.os (lehet az utána volt, nem emlékszem) "soha be nem telő" HDD-nek, ami után már nem kell vennem, mert örök élet mire betelik...Szal. vegyétek és vigyétek, az SSD jó.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
zoleeno1
veterán
válasz #00137984 #46 üzenetére
De minek könyörgöm? Így is 8-10 évig működnek, mint ahogy az a tesztben is van. 8-10 év múlva már csak viccként fogunk vissza gondolni ezekre, mint most a floppy lemezre. Vagy te ugyanazt a HDD-t használod amit 8 éve?
Abban meg igaza van franc0 kollégának, hogy télleg azok szidják csak az SSD-ket, akiknek nincs pénze megvenni és kb ezzel nyugtatják magukat, hogy úgyis sz@rok. (Félre értés elkerülése végett, én sem vagyok milliomos, tisztában vagyok vele, hogy egy átlag magyar keresethez képest még mindig drágák). Viszont hidd el megéri, felüdülés/WOW érzés lesz a HDD-hez képest minden szempontból. Rendszer lemeznek bőven megteszi egy 64g-s is.
Az meg megint csak igaz, hogy 1-2 kivételtől eltekintve azt kell venni amelyik az olcsóbb, mert valós felhasználás során ugyanazt produkálják. Meghibásodásra meg ott van a gari.Honor Magic5 Pro
-
RyanGiggs
őstag
Ezzel az áramkimaradásos dologgal már ketten vagyunk.
Kb október óta van ssd-m, (tehát azóta van fent rajta a win7)
eddig semmi baja nem volt. Most hogy külföldön vagyok és ahol lakom,
elég sűrűn leverődik az áram. (sajnos)
És azt vettem észre, hogy mostanában néha-néha lefagy a Windows!
Tök mind1 mit csinálok. Tehát akár böngészés közben, játék közben, mind1.
Ráadásul úgy lefagy, hogy csak a reset gomb segít rajta!!
Még a NumLock is kiakad a bill-en!
Szerintem tuti az áramkimaradástól van.
Ma szerencsére még nem fagyott le a gép, és áramkimaradás se volt.
Persze ettől még vmikor lehet újra kéne tennem a Wint!
Tehát ami a lényeg, hogy az ssd-k nem szeretik az áramkimaradást! -
ViZion
félisten
Vertex 4 hol van ezekhez képest? Nézegettem...
Biztos a zikszfaktor jel miatt van kicsit túlárazva, 50k egy dobozosért... neee...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ViiiiktorOC #53 üzenetére
Vagy ha olyan házad van, nem is kell beépítőkeret.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
hunace
tag
Jó kis teszt, de valahogy ezt még mindig kicsit drágának érzem.
Talán okosabb lenne minden héten kiragadni a piacról egy "átlaguser" pénztárcájához
való hardvert és arra fókuszálva az jól megfingatni egy tesztben és összevetni néhány hasonlóval. Hátha az csinálna egy kis vásárlási kedvet és emelkedne a gdp meg boldogabb lenne mindenki..stb.
A 15-30E Huf sávjában lebegő dolgokra fogékonyabb a nép
40E fölött meg azt érzi a többség hogy : "na akkor még várok egy jó félévet és akkor már elég olcsó lesz ahhoz hogy megvegyem" - ahogy az a kommentekből is látszik. -
djculture
félisten
Jó az ssd de rengeteg a hibás, de olyan szinten hogy a zsír új is hibás. Bár a héten a pendrive hét van, vagy 20 at kellett gariztatni a nagykerben. Nekem is behalt egy kingston datatraveller ..
[ Szerkesztve ]
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #51 üzenetére
Ł-IceRocK-Ł, ledgeri: Az is igaz. Vagy felhasználom a ház keretét!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
ledgeri
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #50 üzenetére
Attól függ:
-"Hol az ssd-d?"
-"Nézz be a plexin, az a kék tálca ott elől!"csak ez jutott eszembe..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ViiiiktorOC #50 üzenetére
De egy kék alaplaphoz már egyből jó, hiába fekete a belseje.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Igaz.
De pl a HAF 912-be, ami ugye tök fekete belül. nem állna jól ez a kék!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ViiiiktorOC #48 üzenetére
Legalább megy mind a kétféle színhez. Fekete meg kék alaplaphoz is
-
ViiiiktorOC
senior tag
Szép ez a fekete szín is a HyperX-nél. De feketéhez tényleg kék színű tartót adnak?
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
LK
addikt
Szarul fogalmaz,az tény,de azért meg lehet érteni mit akar,ha megnézed mire,kinek írta. Idiótaság lecsórózni valakit csak azért,mert megnézi,mibe öli azt a kevés pénzét.Ilyen ostobaságokat meg is tarthatna magának az "ember".
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
törölt tag
válasz #95590400 #45 üzenetére
3000-10000 írási ciklusnál többet kell elérni az SSD-nek. Az árban is lehetne még lejjebb menni. Nekem 40000 Ft-nál többet nem érne meg egy jó SSD. Mostani árak szerint 60-70 ezerért kapok megfelelő SSD-t. Ezt most HD 7850-re költöm. Idén szeretnék SSD-re váltani, de nem ilyen Kingstone HyperX fajtából. Pedig mostanában ilyen tipusokból napi szinten olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #00137984 #43 üzenetére
Majd ha megtalálom azt a tipust ami árban és felszereltségben megéri, akkor átköltöztettem a Windows7-et SSD-re.
felszereltségben én is kerestem olyan ssd-t, aminek porszívó van a szája helyén... de sajnos közölték mindenhol, szexuális játékszerben nem utaznak...
a mocskos fantáziámmal nem igazán tudom elképzelni, mi lehet az a hihetetlen plusz felszereltség még egy ssd-ben ezen kívül...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
francba, pedig meg voltam győződve róla (mint itt sokan), h a temérdek teszttermék az mindig nálatok landol, h csupa-csupa jót írjatok róla... aztán aközött volt bőven ups...
áhh, megoldom én ezt, nincs olyan előítélet, amit ne lehetne áthidalni: biztos nagy a család...
komolyabbra, de nem komolyra fordítva a szót, sehol egy ups? ez kicsit olyan, mint amikor a cipésznek lukas a lábbelije.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az adatlapodon található Crucial CT64M225 SSD nekem nem felelne meg. Az új Geil szériában talán megtalálom a számitásom, de egy mindenen lespórolt tipus nagyobb fejfájást okoz a felhasználójának, mint ha megmaradna a HDD-nél. Majd ha megtalálom azt a tipust ami árban és felszereltségben megéri, akkor átköltöztettem a Windows7-et SSD-re. Ti sem vagytok csúcsfejek, de másokat kritizálni, leszólni már jól megy.
-
törölt tag
A néhány év alatt elég sok márkát felsoroltál, amit elhasználtál, vagy cseréltél elégedettlenséged miatt. Nálam a Samsung HDD-k teljesítenek szolgálatott hibák nélkül. Én is használnék SSD-t (32000 Ft-ig bezárólag), ha ezért a pénzért nyujtanának is valamit, mert ezért 2-3 TB-os HDD-t vehetsz. A merevlemezek lassabbak, ezért sokan váltanak SSD-re ebből az árkategoriából. 70000 Ft környékén találhatóak azok a tipusok amiket már életképesnek találok. Dupla vezérlő chipek, cellafrissitő (adatmozgató) programok, nagyobbacska (128 GB) méret. A szőveged másokra sértő lehet, és mint írtad nem is értesz a témához.
-
őstag
akkor lehet az áramkimaradásra érzékenyek, én agility 3-al szívok jó ideje. Amióta a gépemben van, sorozatos kékhalálok, beakadások jellemzik a működést.
Folyamatosan frissítem a firmware-ét, nemrég újraraktam a windowst, most működik rendesen, de kérdés hogy meddig...
Az a baj hogy smart-ban meg sehol sem látszik hogy hibás lenne az SSD, de valami nem mindig kóser, és nem is tudom 100%-ra mondani hogy az okozza
Legalább gyors a rendszer, és gyorsan újraindul -
fanti
addikt
Túl drága ez a Kingston szerintem.
Én 29.500-ért vettem egy hete OCZ Agility 3 120G SSD-t, az sem gyengébb semmivel mint ez a Kingston.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó ez a Kingston, nekem a külső tényleg tetszik. Bár beszerelve ebből sokat úgysem lehet látni.
-
kurtuzov
senior tag
Én kb fél éve vettem a 120GB normál HyperX-et, 60 eFt-ért. Előtte meg egy szintén Kingston V+-os SSD volt. Nekem problémám sosem volt velük, igaz csak szimplán beépítettem mindig a laptopba. Most nézem, hogy a hagyományos HyperX ára is esett vagy 25%-ot azóta, 45 eFt körül lehet kapni. Amikor kb másfél év után lecseréltem a régit (csak SataII 3Gbps csatija volt) akkor lefuttattam pár ellenőrző progit, semmi baja nem volt, pedig NAND gyilkos sok pici fájllal dolgozom nap mint nap. Szóval egy másik gépben az is a mai napig vígan elvan. Ezzel a SataIII 6Gbps csatolóssal érezhetően javult néhány dolog, de persze nem volt akkora az ugrás, mint először HDD-ről. Jó dolog ez a fajlagos árcsökkenés, mert egyre többen jutnak hozzá, és a 2-3-4 évenkénti gépcserék mellett ez is belefér majd, nem kell aggódni, hogy úristen már csak 80%-os az SSD állapota.
(#28) FefeeX érdekes, amikor vettem tuti nem a bundle verziót kértem (nem iskaptam külső usb csatolő cuccost, meg szoftvert), de beépítő keret így is volt a dobozban... De hangsúlyozom ez a kék Hyperx-nél volt. Amúgy nem ezt akartam venni, mert van a KC100 még jobb paraméterekkel és 5 év garanciával, de az épp nem volt raktáron jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Nálam annyi tűnt fel Kingmax V100-zal, hogy áramkimaradás után hajlamos széthalni rajta a Windows, elizél valami dll-t vagy konfig állományt, akármit. Úgy másfél év alatt három áramkiesésből három reinstall lett, előtte winchesterekkel 15 év temérdek kimaradása alatt jött össze ennyi. Persze, lehet ez sima véletlen, és a Windows 7 hatása is.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
FefeeX
veterán
Megbízhatatlanságba egyedül egy A-Data S805 pendrive esetén futottam bele, amiről eltűnt pár adat (illetve olvashatatlanná vált) egyik pillanatról a másikra. Az SSD-men ilyen még nem fordult elő, de jelezném, hogy az összes többi, többé-kevésbé komoly pendrivejaimon sem, tehát nem tudom, milyen gyakori hiba, viszont nem alaptalan valószínűleg... Na nem mintha a vinyó biztonságosabb lenne - szvsz sokkal rosszabb, az már nem egy halt be a kezeim közt.
ledgeri: amit szoktak adni a dobozosban - kábel (ami feltehetőleg mindenkinek járt az alaplaphoz minimum kettő), beépítő keret (ezt viszont venni kell ha nincs), szoftver (amiből sajátot használok, Acronis-t) meg papírok. Mivel keretem van, nekem abszolúte nem éri meg, de szerintem ezek alapján mindenki kisakkozhatja magának, nem tudom most mennyiért osztják pl az önálló keretet...
rudi: nem Kingston az a Kingmax?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Megéri a doboz a felárat?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
franc0
őstag
válasz #00137984 #23 üzenetére
Nem tegnap óta használok SSD-ket. Sandforce, Intel, Samsung, amit csak akarsz.
Halvány lila fingom sincs, milyen megbízhatatlanságról meg élettartam problémáról beszélsz. Azt viszont megfigyeltem, hogy ezt a szöveget a csóróktól hallani sokat, akik sehogysem tudják megfizetni.
Ez a véleményem, lehet utálni, leszarom.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
VRomi
tag
Ezzel nem vitatkozom, mert nem hasznalok raidben ssd-t. Eleve kulon vezerlo nelkul bele lehet futni a sata3 korlataiba raid0-ban, ami meg csokkenti a megbizhatosagot es boven eleg nekem a rendszerre az egy ssd-s megoldas sebessege is. Raid1 meg sztem backup szempontjabol fontos de azt meg ugye hdd-re szokas csinalni.
-
törölt tag
válasz Retekegér #18 üzenetére
Nekem ezek az SSD-k nem nyerik el a tetszésemet. A gyártástechnológia rohamos fejlődésével a Nand Flash lapkák élettartama rohamosan csökken. Mindig előjönnek újabb szoftveres javításokkal, amik a gyártási költségeket megemelik. Egyre több jogdijas eljárásokkal megdrágítják a vételárat, amit a vásárlók fizetnek meg. A mérete alapján is csak rendszermeghajtóként használnám, de oda meg kevés a megbizhatósága. A Hibrid megoldásokra kéne fejleszteni a jövőben, vagy a Nand lapkákat lecserélni másra.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
En hasznalok Kingstont, Samsungot, meg egy csomo fele Intelt. Az intelekkel mindig szokott lenni irasi sebessegproblema raid-ben. Mondjuk 510-es van egy par meg X-25M g1,g2, szoval 320, 330, 520 nincs, lehet azok jobbak, de nekem eddig a Samsung 830-cal volt a legkevesebb gondom.
-
Angel1981
veterán
Szép designja van!
-
buzus
aktív tag
válasz Retekegér #18 üzenetére
Magam is várok még a váltással, ha máshol nem is, SSD terén elég jó most a verseny az egyes gyártók között. Hogy a tesztre is reflektáljak, szerintem is túlárazott darab lett ez a kingston, főleg hogy ez az olcsóbb fajta. Ha most vennék, nem hiszem hogy az ő megoldásukat választanám.
[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Várok még a beszerzéssel, év eleje óta bőven beestek a 60 GB-osak is a 20 k alatti sávba.
Ps.: a HyperX túl van árazva...
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
FefeeX
veterán
válasz Santiagain #3 üzenetére
33-ért már 830-as Samsungot is kapsz Én inkább azt rendeltem most
-
osztraksajt
őstag
Hát hogy még csökkentett is az írási ciklusa elég pofátlan az ár, szerintem agyalágyult aki ennyiért megveszi.
-
buzus
aktív tag
válasz CharlieDrop #12 üzenetére
Mindig kifoghat az ember szerencsétlen példányt bármelyik gyártótól, azért van rá a garancia. 3 év alatt, mire lejár már az egész gép elavult kb. Ha meg fontos adatot tárolsz, akkor amúgy is backup backup.
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Jó teszt köszönet érte , nem kritika képpen ( vágom ez van ezt kell szeretni ) de sajnálom, h. a Corsai SSD- ket ( Force, GT ) nem tudtatok tesztelni.
Nemrossz ez HyperX 3K de, azért ennyiért van hasonló vagy jobb OCZ és Corsair SSD is.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
VRomi
tag
válasz CharlieDrop #12 üzenetére
Meg hozzatennem h volt tapasztalatom tobb OCZ es Corsair ssd-vel is, de eddig egyedul az intellel nem volt sosem problema (ertsd pl a Corsair Forcerol egyik naprol a masikra eltunk minden adat es raadasul 2x 3 honapon belul). Magam is intel 320at hasznalok az asztali gepemben es 5ev garanciat kaptam ra.
Es sokszor par ezer forint artobletet meger az h nemkell egy napot a gep elott tolteni h visszaallitsal mindent es termeszetesen a javitasra/cserere sem kell varni.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
köszi
@buzus:
Köszönöm, a másodpercek nem számítanak, mindegy 10 vagy 20, mert csak gyorsabb, mint a gyári 7200-asom iscsak a tartósságtól félek kicsit, második vinyónak, nem bizos hogy befér a notimba (van elvileg beépítő keret ez tény)
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
buzus
aktív tag
válasz CharlieDrop #7 üzenetére
Ha nem benchmarkkal szeretsz játszani, én azt mondanám érzetre a Sata3 megoldások közül szinte tök mindegy. Garancia legyen rá, mert meghibásodás bármelyiknél előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Még mindig drágák.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
VRomi
tag
válasz CharlieDrop #4 üzenetére
Nem engem kerdeztel, de en a helyedben az intel 330 mellett tennem le a voksom...
-
h-yle
addikt
válasz CharlieDrop #4 üzenetére
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
fatallerror
addikt
jaj de vágyom én is ssd-re... túl rosszul választani sem lehet, ssd az ssd, gyors és kész
don't tell me what i can't do!
-
franc0
őstag
Nálunk valamiért piszok drágán mérik a HyperX SSD-ket a konkurenciához képest, már a kezdetektől.
Mondjuk nem érdekes, veszünk mást.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
h-yle
addikt
AZ Agility 3 ugyan ott ahol a Kingston 44k 31k-ért vihető. Ennyivel megbízhatóbb lenne a Kingston, vagy várható áresés?
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest