Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszi07
senior tag
-
Kérném a törlését rossz helyre írtam![ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
t72killer
titán
válasz #32839680 #191 üzenetére
Fogalmam sincs, az eddigi gépeim (notebookok) mind windowssal jöttek egy db asztali összerakós kivételével - erre egyetemi windowst tettem (nem a magyar tisztaszoftver, hanem egy hasonló külföldi koncepció, ahol dolgoztam).
Amúgy tényleg érdemes lesz megvárni a júliust, hátha kitalálnak még valami akciót pl a gépösszerakók számára.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Már nekem is kezd kijönni a könyökömön a win10 licensz kérdés, új-build infókat, szakmai hsz-eket keresve mindíg visszanézek, de csak a rágódás megy: Ugyeleesz - ugyeingyenleesz - ugyeleesztelepítőDVD - mintha a 2éves kisfiamat hallanám, amikor a kedvenc joghurtját kéri egy órával uzsi előtt. Kiadási dátum: júli 29, akkor tessék elmenni a boltba és a piacra dobott megoldások közül kiválasztani a legmegfelelőbbet.
20év/8win-generáció windowsos tapasztalat alapján lesz dobozos, nemdobozos, iskolai és warez .
-
titán
válasz szundybence #184 üzenetére
[link] Ne idegesíts már. Hányszor írjam még le, hogy lesz? 8.1-ből is linkeltem ilyet, abban, amire válaszoltál. Ott van eggyel lejjebb. Vagy most végzed a trollképzőt, és ez valami vizsgafeladatod?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Воланд
titán
válasz szundybence #184 üzenetére
de, lesz.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
titán
válasz szundybence #182 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz szundybence #172 üzenetére
annyiba fog kerulni, mint most a win8.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Gery1987
őstag
Én nem oly rég megnéztem egy 8.1-es kompatibilitási programmal a gépemet. A konfig a következő:
AMD Athlon X2 TK-57 2x1,9 GHz, ATI Radeon X1200 256MB VRAM, 3GB RAM, 15,6-os kijelző 1280*800, Atheros WiFi. Egy Packard Bell Easynote MX52-es laptop. Ha kell bármikor ki tudom cserélni a processzort egy Turion TL-64-esre. Mind kettővel gond nélkül átment hardveresen. Még a régi komponensek is. Max néhány régi program lehet gond.
Ha ezen elfut akkor egy 7 éves gépen ami hasonló konfig kapásból mehet.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
djculture
félisten
Az nem jelent semmit ugyanz volt a 8.0-ás rendszeren a 8.1-es frisités is. Átmegy de telepitéskor dob egy errort. Lehet holnap lecsekkelem én is egy vinyóra ráteszem a próba verziót hogy egyáltalán felmegy e phenom2-vel meg van egy régebbi i7 is itthon. Athlon64 x2-n amugy már nem megy a 8.1 -se a CMPXCHG16b nem tudja igy dob egy errort. 8.0 az megy vele.
[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
Én is regeltem és kíváncsian várom a 10-est. Bár az a része még,hogy esetleg hogyan vihető tovább gépcsere alkalmával nem teljesen tiszta .
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
addikt
Fehér üres ablakom nincs, rákattintva az ikonra az ingyenes frissítés lehetőségének a tájékoztatója jelenik meg 3 lépésben leírva. Ezekben érdemi információ nincs, csak rövid egy-két mondatos marketing dumák, szóval fontos inforól nem maradtál le. Az automatikus jelenetkezés esetén, már ha tényleg ez van a háttérben, és nem valami bug, nem kellet volna az MS részéről ilyen regisztrációs, emailes formában xarakodni, ha nem egyszerűen küldtek volna egy értesítést, hogy a gép készen áll, majd annak idején lehet frissíteni, oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
kiszi07
senior tag
válasz pendre54 #165 üzenetére
Lehet így akarják rá venni a bizonytalan usereket, hogy kötelező lesz a váltás. Egyébként pedig sok oldalakon írnak, hogy kell másképpen ki és be kapcsolni a frissítési lehetőséget.
Ui: Azért logikus, mert egyre kevesebbet akarnak a win7-el foglalkozni..[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
addikt
Üdv!
Ez már a jövő, az önjáró Winek kora. Egyébként tegnap már volt erről szó, lehet, hogy valami bug, mert én se csináltam semmit, nem regisztráltam, nem adtam email címet, és jelenleg is azt az üzenetet látom, hogy a "Regisztrációt feldolgoztuk." Ja, és nekem is Win 7-em van. Volt arról is szó, hogy az lehet az oka, hogy a MS fiók online van használva, de nálam ez se így van, mert én a tegnapi napot megelőzően valamikor január elején jelentkeztem be utoljára."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
titán
válasz szundybence #161 üzenetére
Lemaradtál. Igen lesz retail licenc. Kicsit följebb már írtam.
-
bksgbr
tag
Hali!
Nekem egy olyan észrevételem lenne, hogy nekem is megjelent alul az óra mellett a kis Windows ikonocska, viszont ha rákattintok feljön egy üres fehér ablak. Megnéztem a Vezérlőpult Windows Update-nél, és ott pedig ez áll: Ön jelentkezett a Windows 10-es frissítésre. (Ja elfelejtettem Win7-et használok) Pedig én nem jelentkeztem semmiféle Win 10-es frissítésre. Kérdésem: miért fehér üres nekem az ablak? -
Воланд
titán
válasz szundybence #161 üzenetére
lesz dobozos w10.
-
Воланд
titán
válasz szundybence #159 üzenetére
mirol nincs szo?
-
-
djculture
félisten
Nagyon nemtud bűzleni mert eu-s törvény van rá hogy használt szoftvereket tovább lehet értékesíteni..
"Az Európai Bíróság döntése alapján szabadon lehet kereskedni a használt szoftverek licencével - bármit is állítson a licencszerződés. A döntés újdonsága, hogy végre az immateriális formában létező, vagyis letölthető szoftverek esetében is lehetővé teszi az adás-vételt."
Ezért perlik pl a steam-et is az még ellenáll de már egyik részében elveszette a pereket. Kötelezően garanciát és pénzvisszafizetést kellett bevezetnie..Legolcsóbban ugy jössz ki ha veszel valami hulladék pár ezres gépet hozzá meg egy 7000-es win7 prof x64-et... Utána szépen felfrissited 10-re.. Én is ezt teszem.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
-
Воланд
titán
válasz #32839680 #149 üzenetére
akkor ide is: szemelyes hasznalatra oem-et csak windows 8 eseteben lehetett venni, 8.1-el ez a lehetoseg megszunt. ha kulon kell os es a user be akarja tartani a licencfelteteleket, akkor dobozost kell vennie.
-
szundybence
aktív tag
A verzióra értettem. Csak OEM verziót látok. Nekem olyan kell, ami nem gép (vagy hardver) -függő. Más szóval teljes verzió, de nem vállalati, hanem hoome. Mintha korábban lett volna róla szó, hogy lesz ilyen is. De ezekben a híradásokban sajnos nincs róla szó. Talán nem is lesz.
-
titán
válasz szundybence #146 üzenetére
Mit értesz azon, hogy erről még szó sincs? Természetesen 07.29-től lehet majd retail Win10-et vásárolni itthon is.
-
jozsef8
aktív tag
Csak azt mondjátok meg, hogy honnan fogom tudni eredeti vagy kalóz win 10-et kaptam-e?
-
cross56
senior tag
Nos mára nekem is megjelent vègre az ikon. Sikerült a regisztrálás
-
asdf_
veterán
válasz t72killer #137 üzenetére
Nalam olyan van a tesztverzioban, hogy windows ertesitesi hangjaim vannak, tehat bootup, login, figyelmeztetes, meg ilyenek, de ez az osszes, barmi mashonnan jonne hang (pl. youtube video), az nem szol. Mondjuk win8 driver mar nem volt az alaplaphoz, szoval nalam valoszinu egy hangkartya fog benezni, ha valtok. Ugyfeleknel is erdekes lesz, mert siman van meg vistas driverrel feleroltetett hp 1010 es tarsai nyomtato, meg 4-5 eves Lide 60 scanner meg ilyenek, kivancsi vagyok, mi lesz driverfronton es hany upgrade-et akaszt meg, hogy valami hw nem megy majd win10 alatt.
-
cl.aci
aktív tag
válasz TechnicR #134 üzenetére
Mint írtam 5 db dobozos verziot vehetsz max egy diákigazolványra, vagyis 5 termékkodot vehetsz és pro verzio,
mivel dobozos igy mindegyiket annyiszor aktíválod ahányszor akarod, Win storban a win 8 vásárlásnál válaszd ki a diák verziót, vagy telefonon rendezed a vásárlást a suportal (kb 10 perc volt az egész telefonon) elötte a diákigazolványt sceneld be (mindkét oldalt), ezt kérik azonosításhoz, de ha felhívod a store suportját a hölgy mindent elmond részletesen (ja és lehetöleg 13 évsnél idösebb tanulótól kell a diák mert csak azt fogadják el ) ."bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
t72killer
titán
válasz djculture #135 üzenetére
"De pl lesz olyan win10 ficsör amihez a core 2 sorozat se lesz jó" Inkább a wifi-driver lesz a komolyabb probléma, attól tartok. Szerencsére nincs a családban core2-es gép, egy 1magos atom lézeng még (Atheros wifivel, 2GB RAM-mal), de kb 2 hónap múlva neki is meglesz az utódja.
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Nálam nincs ikon és nem látom sehol sem az említett frissítést. Az utolsó update 05.24-én volt
adms.hu | UI Designer
-
TechnicR
tag
Szia, érdekelne, hogy hogyan lehet "tanulói" dobozos wint venni. Egyetemista vagyok, így egyelőre ingyen jár (egyetemi szerver beaktiválja) viszont a jogviszonyom megszűntével jó lenne valami dobozos verzió is.
Illetve az 5 win jár hozzá azt takarja, hogy egyszerre 5 gépen lehet, vagy összesen 5x lehet beaktiválni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rossi
addikt
válasz FollowTheORI #80 üzenetére
A 8.1 meg ingyen jár a 8-hoz.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Madwe
nagyúr
Macen mindent ott találsz ahol keresed, ott nem azért nézik hülyének az embert, mert eldugják a beállításokat idióta helyre h ne nyúljanak bele, hanem azért mert mindet ésszerű helyre teszik, h ne keresgélje. Amibe meg nem akarják h belenyúlj, arra nincs gui csak a terminal... És ez így van rendjén sztem, winnek ezügyben pont lenne mit ellesnie, s win8 winx pont ellenkező irányba haladt...
-
t72killer
titán
Igen, van user error, de ami komolyabb, hogy vannak driverproblémák még, sztem megvárom, míg valaki az enyémhez hasonló konfival jelzi, h minden okés, utána felrakom. B-lehetőség, hogy amint a Dell elkezdi csepegtetni a drivereket, az azt jelzi, h házon belül tesztelték a rendszert (ez nem lesz probléma, új latitude-om van).
"Nem Mac-et vettünk, hogy ezt megérdemeljük."
Jah. A win10-ről nem tudok nyilatkozni, de a 8.1-ben én is csak kapkodom a fejem, hogy valamit a gépházban, valamit a vezérlőpultban valamit a startmenüféleségben kell állítgatni - és továbbra is vannak dolgok, amihez pl group policy editor vagy parancssor kell. Túlságosan nem zavar, mert ha egyszer belőttem a gépet, akkor nemigen kell később matatni, de valóban kaotikus egy kicsit.
-
félisten
Az a baj, hogy nem tudod az adott oldal milyen kulcsot ad el neked, vagy hányszor adja el. Miért vagy benne biztos, hogy nem megy el még 2-3 másik embernek is. Első alkalommal mindhárman be tudjátok aktiválni akár egyszerre is, de másodszorra végleges tiltást kap a kulcs, egy gépen sem fogod beaktiválni, MS meg csak az eredeti tulajnak (aki valószinüleg MSDN tulaj) adhat új kulcsot.
Összességében mindegy ha warezolsz, vagy 2-3e Ft-ért veszel MSDN kulcsot az apróról...
-
MongolZ
addikt
válasz t72killer #116 üzenetére
Mindig beharangozták az SP1-et kiadáskor.
Jajj, melyik topik nincs tele fanyalgókkal? A nagyrésze akkora júzer error, hogy beszarás. továbbá ez egy kiadás előtti verzió. Akkoris, hogy ha már csak 2 hónap van hátra.
Nekem nem a külcsínnel van a bajom, nekem a metrós téma is bejött, nekem azzal van a bajom, hogy rengetegminden, amit eddig be lehetett állítani, most ha egyáltalán benne van a rendszerben, akkor is eszméletlenül eldugva. Teljesen hülyének nézik az embereket. Nem Mac-et vettünk, hogy ezt megérdemeljük.
-
addikt
-
addikt
Üdv!
Egy dolog nem kristálytiszta a jelen álás szerint. Tegnapi nap megjelent a képernyő jobb sarkába ez a bizonyos ikon. Én ezzel nem csináltam semmit, engem nem zavar, hogy látom, viszont semmilyen regisztrációt nem készítettem, nem adtam email cimet. Most mégis egy ilyet látok, ez mégis hogy, a rendszer automatikusan elvégezte helyettem?
[/L]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
SityiSXT
őstag
Woland már linkelte a Win10 topikban, de a kedvedért itt még egyszer:
Windows Insiders will get the Windows 10 GA build on July 29th
-
Madwe
nagyúr
Amúgy akinek már a wx insider preview van fent, az nem tud ingyenesen feliratkozni valahogy ? win7 volt elötte a gépen (legal) de a fene se akarja azt újra feltenni... mondjuk van rá 1 évem, de akkor is
-
t72killer
titán
Rendben, örülök neki, hogy nálad simán fut, a win10 topic elég sok lakójánál akadtak gondok. Nekem csak az gyanús, hogy már előre beharangozták az őszi nagyfrissítést - ez némi önkritikára vall. Így nem fogok baltával nekiesni és szétverni a melós rendszeremet.
A külcsín nekem se tetszik 100%-ban, de lényeg a belbecs/használhatóság. Tuti fogok váltani, de nem júliusban.
-
Gery1987
őstag
Anyunak hivatalos 7-ese van neki már szóltam hogy csinálja meg. Nekem Vista a hivatalos. Elég régi gép az enyém, laptop lassan 7-8 éves de még bírja. A 8.1-el sem volt baja amíg rajta volt. De a hallgatói ár több mint baráti a boltihoz képest.
Akkor előbb hivatalossá teszem, hogy válthassak. Legalább van választási lehetőségem. Win Vista, Win 8.1 vagy Win 10. Ami hivatalos. Mindjárt jobban hangzik mint csak a Vista.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
Szia!
Köszönöm megtettem de most megjelent nekem is a kis ikon. De jobban járok egy hivatalos megoldással ugye? Mert ez tört Win7 ami a gépben fut. Ergó le se adjam most az igényt ha jól gondolkodok.
-
veterán
Már nagyon várom.
duree54
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen teszem fel a kérdést de hallgatói Windows 8.1-et hogy lehet igényelni? PTE-s vagyok és úgy elég kedvező lenne az ára. Főleg ha teljes verzió. Ahogy láttam 8.1 Pro verziót adnak. Az is frissíthető Win 10-re a jelek szerint.
Érdekes hogy nekem lejött a frissítés amit mondtak amiben ez a kis program benne van mégsem jelent meg a tálcán a kis ikon. Gondolom azért mert kalóz Win 7 HP 64bit van a gépen.
-
berVi
senior tag
válasz t72killer #15 üzenetére
Ha lusta vagy utananezni, akkor az miert a Windows hibaja? Biztonsagi szempontbol kapasbol ott lesznek pl. a win32 appok a store-ban, amik App-V technologiai alapu sandbox-ban futnak majd. Ez neked smafu?
Ha ennyire erdekel, hogy milyen ujitasok lesznek, olvass utana, ne itt panaszkodj
-
JasL
senior tag
Nálam is megjelent az ikon, tegnapelőtt. Aki nem akar várni a program elindulására, ezen a honlapon részt vehet a programban:
IE alatt kell megnyitni az oldalt, különben nincs gomb!
-
Nincs név
tag
Legfrissebb info szerint igen.
#93 erzol
Nem csak erről van szó, a Windows tisztában van vele, hogy a felhasználók nagy része kalózverziót használ, ezen próbálnak változtatni azzal, hogy ilyen kedvező opciót adnak a változtatásra. Ezen kívül a Win10-el jön a DirectX12 is amit szeretnének elterjeszteni (a DirectX10 anno Vistával érkezett és soha nem lett belőle semmi lényeges).[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
válasz #32839680 #97 üzenetére
5 db dobozos verziot vehetsz max egy diákigazolványra (vagyis 5 termékkodot vehetsz és pro verzio 11k/db szerintem megéri, bár nem tudom hogy oldod meg, hogy az 5 wint több mint 5 gépre telepíted fel legálisan ).
[ Szerkesztve ]
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
devil-k
nagyúr
Vajon itt is lesz diák kedvezmény, mint a Win. 8.1.-nél? Nem lenne rossz.
- mozi bolondéria -
-
Kékes525
félisten
OEM-esek is ingyen kaphatják?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Gabesz87
veterán
"Ez kérhető egyszerű rátelepítéssel, vagy egy külön bootolható képfájllal"
És ez mikor, hol? Majd ha megjelenik, akkor ajánl fel ilyeneket? Ha a képfájlt szedem le, és tisztán telepítem, akkor a meglévő 8.1-es kulcsommal gond nélkül tudom aktiválni, igaz?
-
cl.aci
aktív tag
Nekem a suportos néni olyasmit mondott, hogy Microsoft acc-hoz lesz kötve Win 10-is mint most a Win 8.1 dobozos verzio, tehát akárhányszor ujratelepítheted akérmilyen gépre, igaz nekem dobozos tanulói van kemény 11k volt, a gyerek nevére véve, és 5 Win jár hozzá.
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
erzol
őstag
Pár év és olyan akar lenni a windows, mint most az android-google play? Ingyen oprendszer, fizetős(iap) progikkal?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Tényleg az lenne a jó, hogy egyénhez, és nem géphez van kötve a Win (egyéni felhasználó esetében) pl telepítésnél szét lehetne autentikáltatni mobilon alkalmazással, SMS-ekkel, és meg lenne oldva, akkor inkább gondolkoznék azon, hogy veszek-e 20-ért, 40-ért egy windowst...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
lev258
veterán
Ide is belinkelem.
PricesUbuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
JasL
senior tag
Igen, egyedül a licensz és aktiváció marad meg. Mintha előre be lenne írva a kulcs, amúgy friss telepítés. Fogalmam sincs hogy oldja meg a képfájl dolgot, de megoldja. Lehet, hogy nem képfájlt használ.
morgyi: köszi, ez hasznos volt, de MS-nek nem hiszem, hogy lenne kapacitása ilyesmire, főleg a mostani üzletpolitkájukkal még csak érdeke sem.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz #32839680 #83 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam! Miért lenne warez? Ha mondjuk valaki vesz egy méregdrága videokártyát, amiben van 1, jobb esetben két igen drága játékhoz kupon, miért de adhatná el? Saját tulajdona, azt csinál vele amit akar. Nem a használati jogot vette meg, hanem magát a terméket, jogában áll! Több cuccot is vettünk már onnan, soha semmivel nem volt baj, meg ott a g2a shield, lehet használni!
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Emberek!
g2a.com-on 10ezer alatt meg tudsz venni egy 8.1 pro global licenszet, ami mondjuk úgy az MS szerverek felé fehérnek látszik, nehogy már ennyi pénzt se tudjatok kiadni egy kalózmentes verzióért! Van aki egy jobb hétvégén elkölt ennyit piára. Komolyan mondom, ez a szintű suttyóság kiakaszt, hogy "úúúristen, nekem kalózverzió van, mi lesz most velem?!? lesz ingyen windows-om??" És ha nem? Vedd meg baszki! Vagy használj Linuxot, de semmiképpen se hisztizz!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
ledgeri
nagyúr
követés)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Steven
addikt
Sony vaio-mon i3 3110 4 giga ram 7670 en miért nem jelenik meg.. asztalin simán megy amúgy...
mindkettőn gyári hivatalos win 8.1
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Rossi
addikt
Már ki is találtam, hogyan fogom nyomni.
Felrakom tisztán a 8-ast újra, aztán jöhet a 10-es.
Ha meg 1 év után reinstallnál ugrik a licensz, és tetszett, akkor megveszem...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
addikt
-
Cathulhu
addikt
válasz #32839680 #73 üzenetére
Ha meg lehetett oldani pici penzert 8.0-nal (en azthiszem kemeny 8e magyar Ft-ot fizettem erte, mert mar lecsusztam az igazan olcso legelejerol) akkor nem latom az okat miert ne lehetne most meg olcsobban, ugyanugy? Most is upgradelhetsz 8.0-rol 8.1-re, sot akkar loaderezhetsz is eleve 8.1-et, itt a kerdes, hogy van-e hozza jogalapod, win 10 kaloz verziokra is rafrissul, nem erdekes ez a resz.
A lenyeg, hogy kell egy valid serial a mostani verziodhoz, amiert cserebe kapsz egy ujat, szvsz.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
addikt
Pont akartam kérdezni, hogy aki meg csak sima win 8 at vett anno (nyilván csak az volt) arra is vonatkozik e de latom igen mert nekem is bedobta.
Bar én utalok így upgradelni jobban szeretem a tiszta telepítést.
Igazából az lenne a jó, ha lenne Win 10 x64 pro hun isoban amit le lehet szedni kiírni dvd re és ott is elfogadna a win 8 kulcsomat. -
Cathulhu
addikt
válasz #32839680 #68 üzenetére
Ertem, hogy senki nem tud semmit, bar eleinte meg remenykedtem hatha igen. Ami viszont az elso keresem volt, hogy a cikk legyen javitva, mert ez igy csak folosleges felreertesekhez vezet.
Az akcios win8 upgrade-nel kulcsot adtak, amivel aztan azt csinaltal amit akartal (meg win 8.1 clean installhoz is jo kis trukkozessel), orulnek ha most is ezt az utat valasztanak.#69: az kb annyira marad jogtiszta, mintha egy netrol szedett mennyisegi liszensz kulccsal aktivaltad volna. Ertem en, hogy mukodik, de nem az a kerdes.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Madwe
nagyúr
De oem esetén is fel tudod tenni új gépre, aktiválás során megadott számot felhívod, miután nem sikerült, ott a gép kérdezi hogy hány gépen lesz a win, megadod hogy 1en, bepötyögöd a kódod s megadja az újat. Ugyanúgy jogtiszta marad papíron, az meg h most tényleg alaplapcsere volt vagy más is esetleg tök új gép az szvsz senkit nem érdekel, nem?
-
Cathulhu
addikt
válasz #32839680 #64 üzenetére
Nagyon nem egy dologrol beszelunk. Pont, hogy hordozhato, dobozos verziot akarok frissiteni, az most reszletkerdes, hogy tiszta telepites vagy csak upgrade, mert engem nem modja erdekel, hanem a liszensze.
De a cikk ezt irja, idezem ujbol ugyanakkor a Windows 10-re az átállás a meglévő Windows 7 és 8.1 licenccel rendelkező felhasználóknak a megjelenés napjától számítva egy évig ingyenes lesz, és a Windows 10 licence az adott gépre vonatkozóan örökös érvényű.. Azaz az en ertelmezesemben tok mindegy mirol upgrade-elsz, OEM win10-et kapsz, geppel egyutt repul a liszensz is majd a kukaba.#66: ne nekem ird, en Madwenek valaszoltam, hogy nem olyan egyertelmu a helyzet ahogy o latja
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
sixpak
nagyúr
Vicces lenne...pont azért fizettem egy tízessel többet a box változatért, hogy ne kelljen szarakodnom gépcserénél.
Viszont ha az upgrade után ez nem így lesz, akkor nekem soha nem lesz W10-em...és gondolom nem csak én vettem dobozost, oem helyett....https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Cathulhu
addikt
Kiveve ha az upgrade liszensz kizarolag arra az egy gepre szol. Epp az a kerdesem lenyege, hogy a win10 upgrade az gephez kotott lesz vagy marad pont olyan, mint amirol upgradelsz (OEM eseten OEM, szabad eseten szabad). Abu szovegebol az elobbire lehet kovetkeztetni, viszont utobbi a logikus.
-
Воланд
titán
vegulis mar csak ket honap van hatra a w10 megjeleneseig, biztos, hogy nem lesz kozze teve minden szukseges informacio ezalatt a ket honap alatt.
-
Fred23
nagyúr
válasz #96292352 #58 üzenetére
Egyéni, géptől, driverektől függ. Szerintem nem érdemes sietni a feltevéssel. Ha már mások, a te konfigoddal sikerrel megcsinálták, és nekik minden tuti, akkor már talán meg lehet lépni.
Én mondjuk várok vele vagy 6-8 hónapot, játékoktól függ, mennyit. Ha a frissítési rendszeren nem változtatnak, lehet, még akkor se váltok, inkább beérem régebbi játékokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
NandoXXL
senior tag
A hivatalos válasz a Microsoft support részéről: nem jelent meg a Windows 10, nem tudnak felvilágosítást adni a licensz feltételekről, sem a licensz kulcsokról. Ma beszéltem velük telefonon. Szánalmas az egész, a licensz feltételeket képtelenek közölni, hogy lehet így upgradre készülni? Kapkodnak, mindent akarnak ész nélkül.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
törölt tag
Ez a frissités ez most árt nekünk vagy használ???
szerk.
Mármint a 7 ről 10 re[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz macman507 #48 üzenetére
Az a logikus, hogy mindent kitorol a geprol. Mindenkinek, aki frissit, legyalulja a gepet...
@44: Most akarsz "frissiteni" Win7-re, mikor mar az utodjanak az utodja jon 2 honap mulva, egy olyan gepre, amin mezei irodai programok futnak? (a support vegerol mar nem is szolva)
Atok
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Cathulhu
addikt
és a Windows 10 licence az adott gépre vonatkozóan örökös érvényű.
Na ez most nekem sem tiszta, ezt javitani kellene a cikkben.
Szoval van nekem itthon 3 Windows, 1 OEM 8.1 (tablet), 1 nem OEM 8.1 (PC) es 1 nem OEM 7 (szinten PC). Tabletnel ertelemszeru, az marad OEM, de a masik ketto frissites utan mar csak arra a PC-re lesz aktivalhato, azaz a Win10 liszensz mar nem lesz hordozhato, ha uj gepet veszek, arra a regit kell majd feltegyem es penzert upgradelni, ha lejar az 1 ev?Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
nagyúr
-
félisten
-
sixpak
nagyúr
Nekem 8.1 dobozos verzióm van, de nem jelent meg a tálcán az ikon....lehet, hogy az ajánlott frissítések közt van?
Az nekem ki van kapcsolva....mondjuk nem tragédia, talán ősszel rászánom magam, amikor már sok visszajelzést lehet majd olvasni a driverekkel kapcsolatban.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
macman507
aktív tag
Ha mondjuk frissítődik a Win8 10-re július végén, a gépen található személyes adatokkal/fileokkal mi lesz, megmaradnak, vagy legyalul mindent? Nem nagyon frissítettem még így oprendszert.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
vinibali
őstag
a fél világ most áll át windows 10-re, én meg nemsokára elhagyom a dual-boot rendszeremet. nem tudom ki jár majd jobban
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Tuomas
addikt
Hello mindenki!
Megcsináltam a reg.-et, beírtam az e-mail címemet, de e-mailbe nem kaptam meg a visszaigazolást. Küldenek-e egyáltalán megerősítést kapni e-mailben? Meg mivan, ha elütöttem az e-mail címem?
Azaz úgy értem, a regisztrációt (és a frissítés lehetőségét) mihez köti? Az e-mailhez, vagy a jelenlegi rendszerhez? Ha az e-mailhez, akkor ha elütöttem, hogy tudom javítani? Egyáltalán honnan tudhatom meg, hogy elütöttem-e?
Van a regisztráció lemondása rész.. Ha törlöm, akkor utána újra tudok regisztrálni? Vagy akkor elszáll az ingyenes frissítés lehetősége?Egyébként végre valami történik Az meg külön jó hír, hogy lesz ISO
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
We were here
-
Madwe
nagyúr
Végig kell nézni, hogy a használt programok és funkcióik mennyire stabilak wx alatt.. én épp a napokban kezdtem el az insider previewal tesztelgetni, mert van egy rakat win7-8 licenszünk, s azért ha wxre tudjuk ingyen upgrade-elni, akkor hosszútávon sok pénzt spórolunk (pár év múlva úgyis frissíteni kell majd...) Egyelőre jó tapasztalataim vannak, de az biztos, h idén mi még nem használjuk ki az upgrade-et!
-
ttt1
őstag
Most válik esedékessé az Xp-s gépek lecserélése a cégnél...Szerintetek mi lenen a helyes "út"?Win 7 és azzal 2020ig kibírni ..win 8.1 és majd frissíteni w10re v majd w10et megvenni rögtön?
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
válasz desolator #36 üzenetére
A kalózverzió is felfrissül, de ameddig a barátod nem vesz jogtiszta kulcsot vagy nem lessz megoldva "máshogy" az aktiválás, folyamatosan baszogatni fog (pl. csak fekete háttér, vízjel a sarokban, minden indításkor ki fogja írni, hogy nem vagy jogtiszta, kikapcsolhatatlan WinUpdate, Update-ok befejeztével azonnal újraindul megkérdezés nélkül, stb).
Nem lehet tudni, amíg ki nem adják, de készüljön fel a haverod. Biztos, hogy lessz szivatás.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
titán
válasz desolator #36 üzenetére
A kalózverziók technikailag frissíthetők lesznek (működik rajtuk az update), de attól még nem válnak jogtisztává varázsütésre. De működni fognak. Gyakorlatilag úgyis egyszerűbb és jobb megoldás legyalulni, és felrakni az új kalózverziót.
-
desolator
senior tag
Most mi a helyzet azzal, hogy a kalózverziókat is ingyen lehet frissíteni? Van egy haveromnak egy ismerősének egy barátja akit nagyon érdekelne
itt volt róla egy cikk de tökre nem tiszta:
[link]Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
titán
Az egyetemi Enterprise nem azért lesz ingyenesen frissíthető, mert ez most az MS akciója (az alapján nem menne), hanem azért mert az állami szerződés garantálja. És amúgy is csak addig jogtiszta, amíg hallgató vagy, mindegy, hogy aktiválva van-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
TechnicR
tag
"Windows 10-re az átállás a meglévő Windows 7 és 8.1 licenccel rendelkező felhasználóknak a megjelenés napjától számítva egy évig ingyenes lesz, és a Windows 10 licence az adott gépre vonatkozóan örökös érvényű."
Ezt nem teljesen értem. Először is nekem egyetemi win8.1 Enterprisem van. Minden frissítés telepítve van, viszont ez az ikon sehol sem lelhető fel. Akkor én nem is frissíthetek?
Másodszor, ha esetleg tudnám frissíteni 10-re ingyért, akkor azt csak 1 éven belül tehetem meg a cikk szerint.
Ez mit takar? Reinstall után buktam, ha kifutok az 1 évből?Illetve adott gépre örök érvényű. Vagy ha új proci, memória vagy alaplapot veszek, akkor már nem érvényes az "életre szóló" liszensz? Laptopoknál ez egyértelműbb, ott nem nagyon cserél az ember ilyesmiket.
Vagy ha már van az egyetemnek jogtiszta win8.1, akkor lesz 10 is és ne aggódjak?
-
CactuS
Arcképgyáros
Microsoft Dreamspark féle 8.1 (diák, de alapból pro-t lehetett igényelni) vajon upgrade-el?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
szundybence
aktív tag
Várom nagyon!
-
t72killer
titán
válasz szabonagyur #23 üzenetére
OK, nvidia+intel driverek játszottak az akkori gépemben, nem volt velük semmi gond. RC1-től kezdve dolgoztam a win7-en. Tény, nem a M$ írja a meghajtókat - bár a végfelhasználó számára mind1, hogy ki miatt kapott kékhalált.
Azért az, hogy őszre beígértek egy nagyobb volumenű frissítést elég komoly önkritikára utal. Kb olyan, mintha anno win7 RC1 idején RTM+2. hónapra már szervizcsomagot terveztek volna .
-
félisten
válasz t72killer #15 üzenetére
A win7 ebben a szakaszban (RC2) már atomstabil, munkára alkalmas rendszer volt, működő driverekkel.
Azért ott sem volt minden ilyen tökéletes.... driverek szintén borzalmasak voltak, illetve ott volt előtte a Vista ami drivereit simán tovább vihetted.
ui. A drivert nem MS csinálja...
-
Amacs
aktív tag
Elvileg az lenne az értelme ennek, hogy akik feliratkoznak, azoknak már le lesz töltve a gépükre a start napján (feltéve, ha be lesz addig kapcsolva nyilván), és nem kell kínlódni a lepusztuló update szerverekkel, meg a csiga letöltési sebességgel.
-
törölt tag
"Ez kérhető egyszerű rátelepítéssel, vagy egy külön bootolható képfájllal, amelyet a tálcán lévő kis programmal lehet igényelni és letölteni, ha elkészült. Ezzel a frissítés gyakorlatilag teljes újratelepítéssel is elvégezhető." - Prohardver cikk
Én arra lennék kíváncsi, hogy a teljes újratelepítős esetnél az alaplapomba égetett Win 8.1 kulccsal aktiválni fogja-e magát a 10-es? Illetve a Win 10-es UEFI, Secureboot, Fastboot módban telepíthető?
Most jelenleg nem ilyen beállításokkal megy a gép -win 7 van rajta most így legacy mód MBR- de majd a fent leírtakkal akarom telepíteni frissen, tisztán
[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
Hmmm... Úgy gondolom, jól tettem, hogy a HDD-n is meghagytam "C" meghajtót a Win7-tel... Kijön a W10, felteszem az SSD-re (Win7 helyett), aztán ha mégsem jön be, akkor HDD-ről fogok bootolni Win7-tel, szükség szerint vissza is klónozhatom HDD-ről SSD-re
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Egy kérdést én is feltennék: Ez nálunk itthon előjött a tanári VL-es gépeken is. Azokat is lehet frissíteni, vagy a MS csak kidobálta ezt a cumót az összes gépre, amit WU-el közvetlenül elér?
-
cross56
senior tag
Leszedtem a frissítést, de nekem valamiért nem jelzi ezt az ikont. Mi lehet a probléma?
-
t72killer
titán
Hova ez a sietség? Az őszi első nagyobb frissítési kampány előtt bottal se fogom piszkálni. A win7 ebben a szakaszban (RC2) már atomstabil, munkára alkalmas rendszer volt, működő driverekkel. Most vagy az van, hogy a kikerült (szivárgott/publikus) verziók kamuk, és a valódi RTM sokkal-sokkal összeszedettebb lesz, vagy bukta, á'la vista, win8.
Őszintén a win10 topicot olvasgatva még egy wm-re se pocséklom az időt, az alaki változásokon kívül nem látom, mit hozna a váltás biztonsági és erőforrás-felhasználás téren. Ok, utóbbinál érvelhetnénk a DX12-vel, de annak megvannak a nagyon durva hátulütői is.
-
Воланд
titán
-
alevan
őstag
Viszont a frissítés után mi lessz vajon a már meglévő driverekkel? Mert jelenleg a touchpadhoz a Win7-es drivert használom, mivel a Lenovo nem ad Win8-as drivert, ami viszont a TP-vel nem ment.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
rambustibi
őstag
Ez lesz az első operációs rendszer, amit megveszek. (Eddig ajándékba kaptam az összeset a családtól )
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
mdraco
őstag
Ráért volna később is, most két hónapot várjunk
-
alevan
őstag
Ok. Viszont hogyan lehet az ikont eltüntetni az update eltávolítása nélkül? Mert kicsit zavar
-
Bodz
nagyúr
Ez mind szép és jó, csak ráérne akkor zaklatni, ha már megjelent a végleges Win10. Amúgy a KB3035583 frissítés az, ha mást is zavarna csak le kell szedni.
[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Én most vettem észre...
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest