Július végén érkezik a Windows 10

A Microsoft sok hallgatás után végre hivatalosan is leleplezte a Windows 10 startjának napját. Utóbbi július 29-én esedékes a PC-piac tekintetében, amikor is az alábbi Windows 10 verziók egy része hivatalosan is megjelenik.

Az aktuális információk szerint a Windows 10 Home és Pro verziók a Windows 8.1 Home és Pro verziókhoz hasonló árazást kapnak, így ebből a szempontból nem kell meglepetésekre számítani, ugyanakkor a Windows 10-re az átállás a meglévő Windows 7 és 8.1 licenccel rendelkező felhasználóknak a megjelenés napjától számítva egy évig ingyenes lesz, és a Windows 10 licence az adott gépre vonatkozóan örökös érvényű.

A váltást megkönnyítendő a Microsoft egy Windows Update frissítés keretében egy apró programot helyez el a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó réteg tálcájára, ahol könnyen elérhető a Windows 10-re való átállás. Ez kérhető egyszerű rátelepítéssel, vagy egy külön bootolható képfájllal, amelyet a tálcán lévő kis programmal lehet igényelni és letölteni, ha elkészült. Ezzel a frissítés gyakorlatilag teljes újratelepítéssel is elvégezhető. A Microsoft várakozásai szerint az év végéig nagyjából 350 millió aktuális felhasználó vált majd Windows 10-re Wndows 7-ről vagy 8.1-ről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés