- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keosoft
újonc
A Python nagyon elterjedt, mint integrációs nyelv tesztelési környezetekben, főleg vállalatok belső szoftverfejlesztésében.
Például az egyik magyar mobil szolgáltató prepaid szoftverét (billing, automata ügyfélszolgálat és web-.kapcsolat és switch-interface) egy 600 000 soros python framework-kel tesztelik.
A python nagyon népszerű pénzügyi és biztosítási cégek, befektetési alapok elemzési- és kockázatkezelő szoftvereiben (az R-el együtt). Ha megnézed, pld. a Dice fejlesztői/tesztelői álláshirdetéseinek 15%-a python embert keres ilyen munkakörökben (London).
Két olyan (remélem, eléggé éles) példa, amit SENKI SE
ismer, a Youtube és a Spotify. Ezek back-endjét nagyrész Python-ban írták (a videó transzkód-rész persze C++). -
Béééla
őstag
Akkor segíts nekem kérlek, mert én teljesen értetlenül állok ez előtt a Python hype előtt.
Gyorsan lehet benne taknyolni és valamilyen eredményre jutni
És sok "fejlesztőnek" elég az ha elindul és csak minden harmadik futásra nem fagy ki.
Tény hogy irdatlan sok lib van hozzá és anno pokemon go-s bejárót én is Pythonban dobtam össze, de csak azért mert ahhoz volt "API". Kb. semmihez se választanám soha magamtól.
Aztán a sok lib annyira jól van megírva hogy egyik-másik települ is ha úgy tartja úri kedve.És lehet hogy a "C nyelvek" zuhannak, de szerintem csak azért mert ezek a gyors "eredményt" felmutató nyelvecskék a gyorsan szaporodó hobbisták kedvencei. Egy OS-t vagy drivert sose fogsz Rubyban vagy perlben megírni, hiába jók a maguk területén.
-
apatyas
Korrektor
Itt pl teszt rendszereket összekötő és vezérlő scripteket csinálunk vele, 2.7-es verzión. Futtatva van egy beágy linuxon, soros terminált kezel, LAN üzeneteket küld, CAN buszok felé ad interfacet, kiolvassa az USB vagy LAN multimétert, szövegfeldolgoz, adatot ment, szöveges felhasználói interfacet ad, valamint vezérli a saját C-s fw-el rendelkező mérőpanelt. Kb.
-
fordfairlane
veterán
-
-
Dudikoff
csendes tag
Én speciel machine learning témában dolgozom Pythonban.
A Googlenél, meg még sok helyen a Python javasolják azoknak, akik most kezdik tanulni a programozást. És mivel szinte minden területen el lehet vele boldogulni és rengeteg kész lib van hozzá, ezért sokan meg is ragadnak itt, mert attól, hogy valaki programozik még nem biztos, hogy profi programozó.
-
elithun
őstag
Sajnos nem tudok mély infoval szolgálni, mert az 5-ből a 3 az a PHP, C# és a JavaScript, amikre gondoltam.
Én annyi előnyét láttam/olvastam, hogy gyorsan tanulható és nagyon széleskörű felhasználása lehet, mivel nagyon sokfelé lehet integrálni.Én anno Ubuntus VPS környezetben találkoztam py fájlokkal,az éppen egy mysql diagnosztikai programocska volt. Utána tudtam meg, hogy nem csak ilyen futtatható állomány felhasználása létezik.
-
Ixion77
addikt
Én OOP-n felnőtt Java programozóként ugyanígy érzek a PHP kapcsán is
Pedig írtam PHP-ban egy komolyabb rendszert, de igazi istenverésének tartom azóta is. Komplexebb eljárásokat debugolni benne rémálom, mint ahogy nagyobb méretű kódbázis változtatása/tesztelése is. A Javascript is agyrém, de a PHP-nél még mindig kezesebb, főleg Typescripttel.
Amit végképp el nem tudok képzelni, hogy a CSS mit keres a listán. Tudtommal az még csak nem is programnyelv.Még egy érdekesség: A nagy programnyelvek népszerűsége mind zuhanórepülésben van. Egyre gyorsul a piac fragmentálódása, válik a programozók élete rémálommá... A C nyelvek zuhanása különösen durva
-
Cathfaern
nagyúr
Ahogy én látom a Python hype mögött az áll, hogy amellett, hogy könnyen megtanulható nyelv, alapvetően gyors (scriptnyelvekhez képest, nyilván nem C viszonylatban), és irdatlan mennyiségű library van hozzá. Szóval ha nem a futási sebesség a cél, akkor nagyon hamar lehet benne dolgokat összerakni. Ezt különösen szeretik pl. kutatási területen, ahol úgyse a jól megírt és karbantartható kód a lényeg, hanem hogy a legújabb kísérlethez szükséges dolgot gyorsan le lehessen programozni, majd a kísérlet lefuttatása után ki is lehet dobni.
De sose pythonoztam mélyebben, szóval mondhatni ezt csak "kívülről" látva mondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Gitáros topic
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Honor MagicPad 2 12.3 " Elképesztően jó tablet , újszerű , 1,5 év Garanciával !
- Corsair Water RGB PC - Aorus Z390, i9 9900k, 32Gb RGB PRO, 2080 Super, 1Tb M2, WiFi - Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 1,i7-10850H,32 gb,512 gb
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ismer, a Youtube és a Spotify. Ezek back-endjét nagyrész Python-ban írták (a videó transzkód-rész persze C++).
)