- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Egér probléma
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hejesírásó
senior tag
Boldog megszületésed napját 58XX !
Az 5850-et sztem sokan várják, mert ha az is ilyen hatékonyan megy üresjáratban, és jól lövik be az árát akkor azzal nagyot alkothatnak újfent.
szétzsedve azért meglesném azt az ÚJ hűtési megoldást, mert így ránézésre lapátkerekesnek tűnik....abban nem tom mi az új. mire gondolhattak, jó lenne tudni, mert nem mondható halknak.
-
Drizzt
nagyúr
5850-ről érdekes, hogy nincs teszt sehol. Pedig érdekelne mennyivel lehet lassabb.
-
dokar
addikt
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-review-test/23
"Look at the 111 entries... yep, that's a CPU bottleneck. The GPU is too fast for the processor and as such is waiting on the CPU. Quite funny when you realize we use a Core i7 965 that is clocked at 3.75 GHz."
még 1920x1200-ban is kevés neki 3.75-ön futó i7
na ezt hajtsd ki a celeronnal -
Gergo88
tag
válasz
PowerBuldog #41 üzenetére
En is a terheltre gondoltam, de szerintem is jo, nem negativumkent emlitettem. Egy ilyen teljesitmenyu kartyanal nem kimondottan veszes. Furcsalltam is hogy az AMD ilyen "bena" hutovel adja ki az egyik lebrutalisabb kartyajat, nem hiszem hogy annyira bedurvulna mint ahogy tom's hardware allitja. Az a 77 fok sokkal realisabbnak tunik, kulonben mi ertelme volt rarakni ezt a teglat...
Remelem a zajjal kapcsolatban is tevednek (mar ha ok tevednek, nem a Guru3D). -
Manbal
senior tag
Nagyon jó kis GPU lett ez
Nálam tuti befigyel egy 5870 Toxic 2GB-s kari, mihelyt elérhető lesz
;)
-
PowerBuldog
veterán
A fogyasztása Idle állapotban kevesebb mint a 4870/90-nél.
5870 - 141W
4870/90 - 183/4WSzerintem teljesen korrekt!
Az hogy meg terhelve magasabb háát istenem, mégis csak felső kategóriás a cucc.
Guru3D meg tök mást írt a hőmérsékletekről:
Card setting TEMP IDLE C TEMP FULL C
Radeon HD 5870 35~40 77Hangra szintén 42dB-t mértek.
-
Gergo88
tag
Tom's Hardware-en is van mar teszt. Eleg komoly teljesitmenyt lehet latni a grafikonokon, helyenkent bizony megveri a 4870 X2-t. Na most a fogyasztas, szerintuk uresjaratban 141 watt, terhelve 354, ami egy kicsivel magasabb az 1 gigas 4890-nel. Az aran kivul a hangja az ami nem tetszik, ebben a tesztben 50 dB-t mertek terhelve, de meg uresjaratban is 40-et. Masreszt pedig amikor a hangot teszteltek megutotte a 100 fokot, visszavett az orajelbol amig visszamaszott 99-re, es aztan megint fel 100-ra. Ez egy zart hazban meg rosszabb, mert azt irjak a kartya nem tud minden levegot kipumpalni a hatso szellozonyilason, hanem a forro levego felet bepumpalja a hazba ami jelentosen feljebb viheti a haz belso homersekletet.
Ettol fuggetlenul meg a heten (remelhetoleg) felkapok egyet ugy 460 kanadai dollarert. -
westlake
félisten
a vegen csak nekem lett igazam.. nem tesztet raktak ki az nda lejarta utan, hanem hirt.. nagyon nem ugyanaz
-
kill_bill1
tag
-
PowerBuldog
veterán
Guru3D
-
BiP
nagyúr
válasz
Depression #23 üzenetére
Ez a kártya lehet, hogy nyers erőből kitolna bármit magából, de a kisebb kártyákon nem fog majd ártani a DX11 miatti gyorsulás sem.
fekeandras: ha azt nézem, hogy kora reggel másfél óra alatt 32 hozzászólás, elég sok a hajnali bagoly.
Amúgy nekem olyan hirtelen jött ez a megjelenés. Alig tudatosult, hogy hamarosan lesz 5800, és ilyen lesz, erre meg már hivatalos is a dolog.
Úgy érzem, most ezzel a kártyával fog elindulni az a folyamat, hogy a 8800gts512-m majd kevés fog lenni. (eddig hozta (tuningolva) a gtx260 és a 4850/70 teljesítményét, de ezek után szépen le fog maradni az új jövevények mögött) -
PowerBuldog
veterán
Jó lenne egy ilyen Ingyé!
Kíváncsi leszek nálunk megússzuk-e 100k alatt az 5870-et. -
fekeandras
őstag
válasz
ZewaDeluxe #1 üzenetére
Korán nyitott ma az ovi?
Az új jövevényekről meg csak annyit remélem a karácsonyi őrület elmúltával vagy bő 15%-al lejjebb nyomják majd a HD48xx széria árait. Az emberek jelentős részének bőven megfelel egy HD4850/4870 is játszani. Ha azt fél éven belül lenyomná 20k környékére vagy esetleg kicsit még alá is... na de bilibe ért.
-
Konflikt
addikt
a reggeli johir
-
Pepe78
őstag
Nekem a 4870 1G teljesítménye is elég.
Csak bármilyen próbálkozásom ellenére picit akadozik ami engem zavar.
Sok helyen azt mondják: ez ilyen és kész.
Hát én ezt nem tudom elfogadni.
Erősek és jó árban vannak az ATI kártyák, de nekem mégse az igazi.
400 dollár 5870 azért más árkategória mint mondjuk az 52-54 K GTX 275.
Várom a hazai teszteket. -
Muton
addikt
ez a majdnem ES hűtő tök vállalható
érik egy 50-esD.Orion: lehet, h a fél csipet lekapcsolja, a maradékon meg visszaveszi a fesz és a zórajelet. de lehet, h van mellette egy rejtett ion és csak átkapcsol arra.
-
samfishR
senior tag
Nagyon szép, várok kicsit h lejjebb menjen az ára, (meg hogy egyáltalán kapni lehessen
) és megyek veszek 1et
-
Depression
veterán
A juniper-ről tudni valamit? Vagy arra még vonatkozik az NDA?
-
D.Orion
veterán
-
proof88
addikt
válasz
Depression #23 üzenetére
A DX10 is szólt sebességről a DX9-hez képest. Ahogy emlékszem, ott is 20-30%-kal gyorsabb lett a rendszer, de azért, mert kevésbé lett cpu-limites. Persze azt is mondták, hogy szebb... mondjuk Crysisnál főleg szebb textúrákkal érték el ezt.
Nem tudom, a DX11 cpu-fronton mit javult, de úgy látom, most amúgy is a Compute Shaderen van a hangsúly.szerk.: kíváncsi leszek arra a kis fogyasztásra üresjáratban, meg hogy ténylegesen mennyivel halkabban az előző sorozatnál.
-
Depression
veterán
Akkor most ez a dx11 csak a sebességről szól? A dx10-nél ugye azért írták, hogy szebb, de itt csak annyi szerepel, hogy gyorsabb. A kártya nyers erővel is megoldana mindent, így nem sok értelmét látom a következő dx-nek.
Persze a játékfejlesztők elszállhatnak majd így a gépigénnyel, nem kell majd optimalizálniuk. -
juliabrilke
veterán
Lassan akkor jöhet a teszt is.
Azért kíváncsi lennék majd az olcsóbb kategóriás kártyákra is.
-
kill_bill1
tag
5890 nem lesz 1GHZ körüli gpu-val? (esetleg 1,1 GHZ
)
-
Pepe78
őstag
Szépek ezek az 50%-os teljesítmény növekedések stb stb.
Arról nem tudtok valamit hogy ezek is el tudnak majd olvadni mint a 4870?
Kis mikro akadások amitől 2-3 hét szenvedés után sem lehet megszabadulni itt is lesz?
Kíváncsi vagyok hogy ezek teljesítményben hova érkeznek NV hez viszonyítva.
5850 = GTX 275? Valami ilyesmi?
-
tzsolesz
nagyúr
Üdvözlöm a jövevényeket, remélem a mai napon többet is megtudunk rólunk. (teszt stb...)
-
oPalRx7
aktív tag
Létezik az időzített közzététel is
Várok pár videót erről a hűtésről. egyedül ezzel szokott bajom lenni.
-
D.Orion
veterán
Szerintem egyáltalán nem húzósak az árak.
Csak a 48xx-as széria jött ilyen kedvező árfekvéssel. Előtte mindig ez volt(mindkét oldalon), hogy az új széria 80-120K között kapható itthon.
(#15) Devid_81: Szerintem már tegnap délután megírta, reggel mikor felkelt, akkor csak copy-paste és küld.
-
Devid_81
félisten
Abu, koran keltel ma
-
_Orbi_
aktív tag
Hazaérek az éjjeli munkából és egy ilyen hír fogad? Jól és nyugodtan fogok aludni
Viszont ezzel a 27 Wattos terheletlen fogyasztással tuti, hogy álmodni is fogok, mert ezt elég nehezen tudom elhinni.
Majd a tesztek megmutatják az igazságot.Jó8
-
Ez tényleg egy jó hír így reggel, végre megjött a várva várt új széria.
A teljesítmény növekedés megint megvolt, a fogyasztás pedig elég frankó hozzá. Az új játékokban az 50%-os gyorsulás a DX10-hez képest pedig nagyon jól hangzik, reméljük azért jönnek sorra is hozzá a címek. Az áruk viszont tényleg kicsit sokkoló, asszem még várnom kell egy darabig a bevásárlással.
Na, most már csak a tesztek hiányoznak, ne lustálkodjatok ám, hamar kész legyen. -
D.Orion
veterán
Szép kis kora reggeli hír.
Én se követtem eddig a pletykákat, csak felületesen, így ez a cikk nagyon jól jött.
Ha jól látom, akkor itt már nagyobb különbség lesz az 50 és 70 között.
-
rup1u5
nagyúr
Newegg-en már kint is van 380-ért.
ZewaDeluxe: Nem neked írtam, hanem a hír szerzőjének, mert 6:01-kor jelent meg a hír. Egyébként jó lenne tőled OFF hozzászólásokon kívűl érdemi megnyilvánulásokat is látni.
-
Fücsök007
őstag
Végre hivatalosan is megjelent a régen várt széria.
Sajna az ára nálunk húzós lesz. -
Med1on
aktív tag
Nem csak én vok ilyen félőrült ez a tudat megnyugtat azért.
-
Polllen
nagyúr
A kisebb kategóriák megjelenéséről lehet tudni vmi?
-
Cadal
őstag
Sokan várták már, köztük én is.
Abu85:
Lehet olyat kérni, hogy a nevesebb külföldi oldalak tesztjeinek az elérhetőségét megjelenítsétek a hírben? Valószínüleg sokunkat érdekelnének, és praktikus ha egy helyen össze lennének gyűjtve. (amíg nem jön a várva várt PH! teszt) -
rup1u5
nagyúr
hejj-hejj
Nagyon szép a 6 óra 1 perces megjelenés!
Ott ültetek kurzor az OK gombon és néztétek az órát. -
D@ni88
addikt
válasz
ZewaDeluxe #1 üzenetére
sokra nem mész vele...
amúgy ez nem teszt, csak leírták amit már eddig is tudtunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest