Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1m3rA
csendes tag
Csak én gondolom úgy hogy ez a cirka 20-30 perces felvételi teljesítmény elég...őőő... sovány
Akár folyamatosan rögzíted, akár nem, ez akkor is kevéske... Azt azért hozzáteszem, hogy nincs tapasztalatom más gyártók hasonló képességű készülékeivel, szóval ezt tessék figyelembe venni a hozzászólásom olvasása közben
Nemrég volt alkalmam egy igen mozgalmas koncertet túlélni, és mivel nem volt az a vadállat "ketrecharc" hangulatú, volt időm rögzíteni az eseményeket videó és kép formájában egyaránt egy -a témában szereplő gépekhez nem méltó- Panasonic TZ5-el ("csak" HD), és ott azért megtapasztaltam, hogy bizony simán lehet 25-30 percet rögzíteni (mondjuk 5-8 perces részletekben) úgy hogy közben ellő az ember még kb. 150 képet is (a legtöbbet sorozatban). A kezemben már meleg volt a gép, a lencse párszor bepárásodott, de ehhez nyilván hozzájárul a helységben uralkodó klíma is.
Tudom, hogy minőségileg nem lehet összehasonlítani egy sokkal gyengébb képességű készülékkel és ebből kifolyólag a működés közben keletkező hőmennyiség is hatalmas eltéréseket mutat, de akkor ezt meg kellene tudni oldani, nem? Lehet hogy csak 5-10 perces szünetekkel rögzítek 5-5 percnyi videót, de közben lövök még pár gyors sorozatot, aztán megint videó, megint pár kép és a koncert felénél "kómába" esik a kis NEX... :-) Tudom-tudom: vegyek kamerát ha videózni akarok... De én egyben akarok fényképezni és videózni is!!Kíváncsian várom, hogy a NEX-7 is magas vérnyomású lesz-e?
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #124 üzenetére
A sima Nex-5re is kijöhetne valami fehéregyensúlyt javító fejlesztés mert még mindig nem elég okos:/
-
sebgutkopf
őstag
válasz
hapondragon #122 üzenetére
Igen, a másik kérdés, hogy vajon mennyit megy így tovább, amíg ténylegesen le is állítja.
Más: úgy tűnik, hogy az előző generáció óta rengeteget fejlődött az 5n automata fehéregyensúlyban, valamint a jpg motor is elképesztő fejlődésen ment keresztül. A nex3-ra még azt mondtam, hogy szuper az eredmény, ha raw only a használat. Most már itt van az arc 6.5, ami már támogatja az 5n-t és lényeg, hogy a jpg képeket elnézve nincs az az ingerem, hogy minden egyes képen raw-ból akarnék előhívni, hogy helyre kéne rakni a színeket. Elég jól működnek a beépített lencse hiba korrekciók is.
Családi képeknél nem is lövök raw-ot a jpg mellé. -
soldierboy
tag
Ez nagyon durva!!! Kár, hogy ilyen magas az euró.
-
hapondragon
csendes tag
válasz
sebgutkopf #113 üzenetére
köszi az infót. akkor ezek szerint 15 percet simán ment. ez nem rossz. na meglátjuk mi lesz... thx
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #119 üzenetére
Ehh, 380..
Azért vártam annyira a NEX-7-est mert gondoltam majd letöri a GH2 árakat, de hát ez így nehéz lesz. -
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #119 üzenetére
nem, vmi 0.1 körüli...
az eurós ára ismert volt, a 300k az alapján nem volt reális. -
sebgutkopf
őstag
Hú bakker! Tudtuk, hogy drága lesz de 380 azért túllövi az elképzeléseimet, már 300-ért se venném meg. Ehhez képest külföldön meg már csomóan hisztérikusan előrendelnek, hogy jusson nekik még karácsony előtt.
Sajnos vannak olyan menüpontok, amik beállítása után valóban felvételi módba kerülsz a menüben maradás helyett. Egyedül az enyhít rajta, hogy meg tudja jegyezni melyik menün belül hol voltál utoljára, ami mellett a kritikád továbbra is teljesen jogos.
Ezen már végleges 1.0-ás fw volt?
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #116 üzenetére
rekesz állítás, EV szépen megoldott, nem az a gond. ez a ksiebb NEX-eknél sem volt számomra gáz. hanem 1. kicsi nekem az egész (magánnyomi, tudom, de ez van) 2. a gombok kicsik, túlságosan belesimulnak a kezelőfelületbe. 3. amitől hülyét kaptam: menüben mászkálás, ha vmit beállítok, leokézom, kilép a menüből. nem lehet az egyik tárcsával a paramétert módosítani, aztán lépni a következő menüpontra, hanem egyből kilép ahogy változtattál a beállításon. de én örülnék neki nagyon, ha csak én voltam béna és nem jöttem rá a csízióra.
érintőképernyő nincs.
18-55 volt rajta, állóképnél "hullámzott" folyamatosan az C-AF, amikor már félig lenyomtam az expo gombot.
18-55 kitben állítólag 380k lesz a forintos ára.
a peaking tetszett nagyon, bár azért nagyon kis mélységélességnél inkább a belenagyítós MF-ra hagyatkoznék. -
sebgutkopf
őstag
válasz
haarmaan #114 üzenetére
A brutál minőség már megvan, most már csak az a bajom, hogy megszerkesztve a videót mivel rendereljem és kódolja le? Jelenleg a wmv-n kívül egyik codec-em se tud 1080/50p-t renderelni csak 50i-t hajlandóak. Szerkeszteni tudom gond nélkül. Ami még érdekes, hogy a wmv-nek úgy tűnik más a színtere mint az avchd 2-nek, míg a sima mp4 rögzítés esetén azonos a végeredmény.
-
sebgutkopf
őstag
A 3 vezárlő tárcsa ellenére problémásnak érezted a nex7 kezelését? Mi volt a gond?
Ha jól rémélik alapból egyik tárcsa expókorrekció, másik rekesz/zár, harmadik iso állításra való. A 7-esen is van érintőképernyő?
A cd af sötétben mozgását fotózás, vagy videózás közben tapasztaltad? Milyen obival próbáltad? -
rumos14
nagyúr
ma volt szerencsém egy Nex-7est kipróbálni a kit zoom-mal. nos, ez volt az első igazi találkozásom a rendszerrel (bekapcsolt gép, fotózható téma), és elnézést szeretnék kérni, de a kezelés és a menürendszer felett nem tudtam napirendre térni, nagyon nem nekem való. de ha vkinek van kérdése, igyekszem válaszolni. ami még megmaradt bennem, hogy a követő AF kevés fényben számomra óriási csalódás volt, folyamatosan előre-hátra ugrál. tudom, a CD AF erről szól, de ez így használhatatlan. a tükrös (illetve Sony SLT) gépek gyönyörűen dolgoztak.
-
haarmaan
tag
válasz
sebgutkopf #105 üzenetére
Kösz a feltöltést. Megnéztem PS3-ról egy 116cm-es Full HD Led Samsungon. Hát mit mondjak brutál a videó minősége. Végre egy gép, ami nagyon jó minőséget produkál fényképezés és videózás terén is, teljes manuális bealítási lehetőségekkel.
Ha fontos a videók minősége, akkor ebben az ársávban nem sok alternatívája van a gépnek. -
sebgutkopf
őstag
válasz
hapondragon #111 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért annyit kipróbáltam, hogy mikor kezd el figyelmeztetni a melegedésre. kb 15 perc után írta ki, hogy melegszik, de a felvétel ment tovább ez még nem a lekapcsolási pont. Érdekes módon a bajonett körül nem éreztem olyan hőt mint a nex3-nál, inkább csak a hátlapon (kijelzőt felhajtva), mihez közel a szenzor. Lekapcsolásig nem mentem el, nekem már ez az egyben felvételi idő is elegendő.
Egyébként ha ez fontos téma sok felhasználónak, akkor tervezhette volna a sony úgy a vázat, hogy a szenzor hőjét minél jobban kivezesse a fém testre a jobb hőleadás érdekében.
Ha ez nálad kizáró ok, akkor vegyél pana gh1/gh2-t.
-
sebgutkopf
őstag
Elég tisztességesen croppol mind, állítólag egyedül az 5n nem csinálja a nex7 is croppol. Mondjuk egy sima nex5 tulaj ezt megerősíthetné, vagy cáfolhatná, hogy ott is így van-e. Már nincs nálam a 3-as így nehéz megmondani pontosan, de szerintem a 24mm-nél olyan 28 környéke lehet a videó.
A képarány miatt a horizontális látószögnek nem kell változnia, csak alul - felül kéne vágásnak lennie az oldalarány kisebb magassága miatt. -
hapondragon
csendes tag
válasz
sebgutkopf #89 üzenetére
ajjjj! csorog a nyálam!
ne csináld már. amikor megjelent az első ötös nyüstöltem kicsit és nagyon megtetszett, de nem volt rá keret. nálam a videó a fő szempont és én tervezek jó hosszú videókat (gellérthegyről tilt-shift videók, stb.) úgyhogy ha egyszer lesz infó az 5n melegedésérlől hosszabb videónál azt megköszönném.
-
Mr.Csizmás
titán
hmm, ebay, dzone2-től 5N duplakit ~180e....elgondolkoztató
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf #107 üzenetére
hmmm.....
duplakit elgondolkoztató.....
5N + m42 van tapasztalatod?
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #107 üzenetére
saccperkábé mennyit kroppolt a NEX-3? tehát ekv. 24mm helyett mennyi volt a látószög? bár ugye a 16:9 miatt eleve csökken a látószog.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #106 üzenetére
Később egy zoom kitet könnyebb eladni. Ha pedig néha rendszerobit akarsz használni igaz nagy, de akkor is univerzálisabb, talán jobb képminőségű, videózni is jó vele.
A 16-ossal viszont nagyon poén, hogy lényegében zsebgép.Egy ötlet még. Kérdezd meg, hogy van-e valaki aki akar 16mm-es obit venni, mert amikor megvette elfelejtette és utólag szinte beszerezhetetlen értelmes áron. Abban az esetben ha te dupla kitet vennél, akkor ha valaki beszáll, a jóvoltodból normális áron juthatna pancake obihoz és esetleg neked is megtérül valami a többi befektetésből.
Én is azért vettem dupla kitet, mert havernak, aki átvette a nex3-amat kellett a pancake is és kérte adjam vele azt is.
Ja közben nagy örömmel élvezem, hogy az 5n video közben nem croppolja a képet mint a többi nex modell, így a 16mm-es obival a videó is valóban a 24mm ekv látószöget adja, akárcsak fényképnél.
-
Mr.Csizmás
titán
egy gyors kérdés:
NEX-5N + pancake, vagy zoomkit, vagy mindkettő, vagy egyik sem? (leginkább cask az egyik obit venném meg....aztán hajrá M42)
melyiket érdemesebb megvenni?
-
sebgutkopf
őstag
Na feltöltöttem ebbe a zip-be 2 mts-t.
nex 5n 50p tesztAkit érdekel szedje le nélkülöz bármiféle művészi dolgot csupán minta, ahogy a gép felvette semmi átkódolás így esett ki a gépből. Ezen a helyen csak pár napig tarthatom fent az anyagot, így akit érdekel szedje le szerda estig. Közeli embereknél sokkal jobb, de személyes tartalmat nem akarok közzé tenni, pedig ott a dof plusz öröm.
Lejátszásra talán a media player a legjobb az akadás mentesen tudja lejátszani. Gyenge vga kari, vagy procis gép szintén nem bírja a tempót (pl a legtöbb notebook behal az 50p-s full hd-től). Amúgy media playerek mint az asus r1 simán viszi.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
valaki kérem összefoglalná a zörgés, és melegedés témáját?
pana Gx család, és NEX között vacillálok.
-
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #101 üzenetére
Odaát ezt most hivatalosan is megerősítették:
“Thank you for your support of Sony products.
We have received reports of a “clicking” sound which may be heard in the audio playback of movies recorded by the NEX-5N camera. This phenomenon occurs if the camera undergoes sudden motion while recording; motion generally inconsistent with smooth video recording. The video is unaffected by this sound.
In accordance with Sony’s policy of continuous product improvement, an adjustment has been developed to reduce the clicking sound resulting from sudden motion during movie recording.
Sony will offer this performance improvement to NEX-5N end users during the period of its limited warranty accompanying the product. Please call 888-868-7392 to arrange for this improvement.” -
sebgutkopf
őstag
A melegedés mértéke eleve sok tényezőtől függhet. A külső hőmérsékleten és napfényen kívül szerintem számít milyen iso-n megy a felvétel, milyen képfrissítéssel (50p/50i/25p) illetve szerintem a záridő is befolyásolhatja, ez alapján azt feltételezem, hogy túlmelegedésre is egy elég tág időtartományt lehet produkálni.
A zörgésre most azt mondom, amit előttem már írtak. Amikor elkezd hallhatóan zörögni az a videó már képileg is nézhetetlen. Élvezhető kép esetén (még ha mozog is mindenfelé a kamera) nem hallani. -
nofi
addikt
Ez rendben van, csak jeleztem, hogy azért óvatosan bánjanak bizonyos neten keringő problémákkal. A jelenség létezik, nem is cáfolni akarom, de ugyanúgy ahogy most ez a videó-zörgés mizéria, vagy anno pancake objektív első szériás gyengébb képminősége sem mindenhol fordult elő.
-
haarmaan
tag
Nem is általánosított senki csak kérdeztem hogy mi a tapasztalat a melegedéssel kapcsolatban.
Maradjunk annyiban, hogy a nex 5 az nem egyenlő a nex 5n gépel. Azért mert a NEX5 neked nem melegszik az nem zárja ki, azt hogy az újabb modell (NEX5N) már jobban melegedhet. Ráadásul a NEX-5N már AVCHD2-ben vessz fel videót, ami valószínűleg sokkal jobban igénybe veszi az érzékelőt. -
nofi
addikt
Tegyük hozzá azt is, hogy túlmelegedésről főleg azok írnak a fórumokban akiknek problémájuk volt vele, nem feltétlenül kell általánosítani. Sima NEX-5-öm van és soha nem láttam túlmelegedés jelzést, nemhogy kikapcsolást, pedig koncerteken simán vettem egyhuzamban fél órát...
-
haarmaan
tag
Nem arról van szó, hogy ki akar ilyen géppel ilyen hosszú videót felvenni, mert szerintem senki. Etöl függetlenül elöfördulhat hogy 35-45 perc alatt 30 perc videót rögzítesz, még ha több tucat snitböl ál is az a 30 perc.
Azért maradjunk annyiban, hogy egy ilyen áru gépnek bírnia kéne 30 percet egyben, és nem azért mert 30 perces videókat akarunk készíteni, hanem azért mert előfordulhatnak olyan helyzetek, ahol esetleg intenzívebben szeretnénk használni.
Az alábbi videóban láthatod, hogy 12 perc után már figyelmeztet a gép hogy túlmelegszik, és 24 percnél ki is kapcsol, Ha elolvasod a comenteket van aki arra panaszkodot hogy már 5 perc után jelzi hogy tulmelegszik, és van aki arra hogy lemaradt valamiröl mert a kamera tulmelegedet.Nem arról van szó, hogy nem bír egyben 30 percet, hanem arról hogy nagyon hamar túlmelegszik. Tudom, most sokan azzal jönnek, hogy ez egy fényképezőgép és nem videokamera. De számomra pont a videós képességek miatt vonzó a NEX 5N. Végre lenne egy olyan gép, ami mindenben (foto, video,) jól teljesít 200000ft alatt.
A Panasonic G3-al 3db 30 perces videót is fel tudsz venni egymás után és nem fog kikapcsolni, pedig az is inkább fényképezőgép, mint videokamera.
Ja és ha csak a fényképezés érdekelne, akkor ezért az árért nem a NEX-5N-t nézegetném.
Valószínűleg az én videós szokásaim sem tudnák túlmelegíteni a gépet, de azért maradjunk annyiban, hogy a konkurenciához képest a videó alapján nagyon hamar túlmelegszik a gép videozásnál. Pont ezért kérdeztem rá hogy mi a helyzet a melegedéssel mert érdekelne hogy mi is az igazság ezügyben.[ Szerkesztve ]
-
haarmaan
tag
válasz
sebgutkopf #93 üzenetére
Előre is köszönöm a fáradozásaidat. Így utólag belegondolva én se nagyon készítettem egy-két percnél hosszabb videót egyben eddig. Valószínűleg ezzel nálam se lenne gond.
-
sebgutkopf
őstag
Keresek valami olyan témát a hétvégén, ami nem álló géppel, hanem valóban mozgó témát és követem a kamerával, tehát nem állványról akarok felvételt készíteni. Helyet találok majd hozzá.
Melegedes? Biztos van, de engem ez nem érint és nem is érdekel. Én megszakítás nélkül soha nem csinálok 25-30 perces videót (végig se bírnám nézni), így ebbe a korlátba valószínűleg nem fogok belefutni. Amúgy feltételezem, hogy a túlmelegedési idő függhet még attól, hogy 25p vagy 50p-s a felvétel, illetve az ntsc változat nyilván nehezebb helyzetben van a 60p móddal, mert az még nagyobb meló a szenzornak és a feldolgozó procinak. -
haarmaan
tag
válasz
sebgutkopf #89 üzenetére
Azért ha nem gond feldobhatnál valahova (Megaupload, stb) egy pár 1080/50p/28Mbps-es sample videót, PS3-ról meg tudom nézni.
És egyébként mi újság a melegedéssel? -
válasz
sebgutkopf #89 üzenetére
no ez elég jól hangzik, így már lehet, h én is szívesebben videóznék.
-
sebgutkopf
őstag
50p-t csak olyan helyről tudod megnézni ahonnan az eredeti fájlt tudod leszedni, mert video megosztó oldalak átkódolják és azzal elvész az 50p.
Ma azt mondom, hogy a blue ray egy elavult szar, mert nem támogatja az 50p-t. Ez valami elképesztő! Folyamatos a mozgás (teljesen szaggatás mentes a pásztázás), élesebb a kép és mintha az 50p-s videó közben az AF is gyorsabb lenne. A legjobb pedig, hogy vidi közben az érintő képernyőt böködve oda fókuszál ahova mutatsz és az AF tracking miatt ha átkomponálsz, akkor is megtartja a témát a fókuszban. Újra máshova bökve pedig szépen átúsztatja az élességet az újonnan kijelölt helyre.
A teljesen manuális kontroll a videó expóján pedig egyértelmű, és felvétel közben is állítható mind a rekesz, záridő, iso és expó kompenzáció is. Hmmm mi kell még? -
sebgutkopf
őstag
A magas iso-val eddig se volt gond a nex-ekkel szerintem. A jpg, de főleg a fehér egyensúly sokkal jobbnak tűnik. Elsőre nem érzem azt a hideg és elcsúszott színezetet, ami miatt rawozni kéne rögtön. Egyelőre sajnos acr támogatás hiányában kénytelen leszek jpg-re hagyatkozni, pedig nagyon várom, hogy az első raw-okat ápolgathassam.
A leírások szerint külső mikibe nem hallatszik be a zörgés. Pár óra múlva ezt is saját tapasztalatból tudom kipróbálni.
-
haarmaan
tag
válasz
sebgutkopf #81 üzenetére
Szia, grat a géphez. Ha nem gond tölthetnél fel egypár 1080/50p/28mbps-os sample videót (kültérben, beltérben, és kevés fény mellet készültet).
Kíváncsi vagyok a gép túlmelegedésével is mi lesz a tapasztalatod.
Nagyon gondolkodom a cserén, de egyelőre ez a két probléma (kattogás videó alatt és túlmelegedés) visszatart. -
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #83 üzenetére
Na, örülök hogy kifogtál egy jó példányt, ezek szerint mégse kotyog minden 5n váz.
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #83 üzenetére
szóval külső mikinél a gond megszűnik?
számomra a jó jpeg motor (Sony-tól ez irdatlan nagy szó!) és a megdöbbentően jó magas iso képminőség volt feltűnő. -
sebgutkopf
őstag
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #81 üzenetére
kattog a videó?
-
sebgutkopf
őstag
Nos ma mégiscsak érkezett hozzám egy 5n. Ha lesz időm nyúzni, majd írok tapasztalatokat.
-
rumos14
nagyúr
nemtom, megoldható-e. látod, a Samu zoom obik meg a 60, 85 fixek is méretesek, sztem nincs mit tenni. a Sony-tól ilyen téren sztem ne várjunk csodát, mert még a fixeik is nagyok, a 16-ost leszámítva. igazából számomra teljesen érthetetlen a NEX sikere, egyedül akkor vennék ilyet ha manuál obikat használnék szinte kizárólag, mert a szenzor baromi jó és a peaking istenes.
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #54 üzenetére
a Sony-nál a beszerzés egy agyrém.
-
sebgutkopf
őstag
"erre csörög a dió"
ez tetszik!
Még alszom rá néhányat, de alapvetően úgy tűnik, hogy erre nem lesz megoldás, így vagy kell annyira a gép, hogy belefér, vagy nex7 (amennyit nem adok egy hurcibálós másodgépért), vagy várni utódot. Majd eldöntöm, de rohadjanak meg annyira jó a szenzora meg a videó képe...
Hozzáteszem megnézve az eddigi összevágott videóimat az eredeti hang önmagában sehol se maradt meg. Rágódom. -
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #73 üzenetére
Te tudod, ha nem zavar akkor nyugodtan megrendelheted.
Minden esetre az itteni videón bár közben sokat pofázik a csóka, de azért hallani, hogy az elején sima lassú svenk alatt is kattan. Meg a videó közben simán csak elkezd sétálni és már ettől is beindul aláfestésnek az erre csörög a dió..
Ha ez nem hiba hanem feature akkor..
-
sebgutkopf
őstag
Ilyen, amikor a 10fps képsorozat sebességgel lő az 5n
link nem semmi -
sebgutkopf
őstag
Kicsit úgy érzem, hogy ez a zörgés dolgot kezdik kicsit túlhype-olni. Rendben, hogy zörög valami és ez nem tetszik, de így rázni egy fényképezőgépet... khmmm idióta!
Ahogy olvastam a dpreview fórumot azt is írták, hogy a sony kézikönyvben megemlítik, hogy bizonyos helyzetekben zörgés lehet. Ebből arra kezdek következtetni, hogy a sony ezt nem hibának inkább "feature"-nek tekinti.
Komolyabban olvasva a zörgés lévén mechanikai dolog fw-el nem javítható, de mivel dokumentálják is, ezért valószínű, hogy nem fogják javítani sehogy. Más kamerák is csinálják ezt csak halkabban.
Az az érzésem, hogy elkezdek egyre több 5n videót nézni, amik valós körülmények között lettek felvéve és nem rumba töknek használják és figyelek mennyire és mikor hallani. Csak le tudom idővel mérni, hogy mennyire zavaró és valós probléma normális körülmények között a jelenség. Akkor meg kiderül, hogy rendelek, vagy várok.
Így konkrétan figyelve ilyen jellegű halk zörgést videóban néha a nex3-nál is hallani, de ritkán és kamerás által elkövetett géprángatási hiba következményének tűnik.
Ha valójában nem rosszabb a helyzet mint a korábbi modelleknél, akkor nem fog érdekelni. -
haarmaan
tag
Biztos hogy nem egyedi jelenség.
Kár érte egész jó kis mindenes gép lehetet volna.
A Nex-5N- nek nagyon jó induló ára van. Jelenleg a 200000ft-os ársáv alatt nincs is olyan mirorless gép, ami az új AVCHD szabványban (1080/50p/28mbps)-ben rögzít videót, és a videó felvétel alatt teljes manuális bealítási lehetőségeket kapunk.
Hihetetlen hogy egy ilyen hibát nem vesznek észre a tesztelés alatt.
Sajnos a fényképezőgépekre is lassan igaz lesz az ami a mobilkora, szinte 6-8 hónaponként van termékváltás, és nincs idő a tesztelésre. A tesztelést a felhasználó végzi, és az esetleges hibákat a következő típusban javítják.Kíváncsi vagyok, hogy hány embert tántorított el ez a probléma meg a másik (videofelvételnél hamar túlmelegszik)
[link]
az előrendelésétől, és menyi időbe telik, míg ezt a Sony megnyugtatóan rendezi.A konkurens gyártóknak elég valami ütősebbet bejelenteni és a felhasználók nagy része inkább vár tovább egy kicsit esetleg egy jobb készülékre. (lassan jön a Panasonic GH3 és a Nikon uj rendszere is)
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #55 üzenetére
Örülj neki, hogy nem ugrottál bele idő előtt. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a click jelenség nem egyedi eset.
Ráadásul ahogy nézem még csak ott tart a történet hogy az már biztos hogy a NEX-5n-ek kattognak, de igazából azt se nagyon lehet tudni mitől.Hogy őszinte legyek nekem sincs még csak ötletem se, miért csinálja ezt?
Még a stabi lenne a legkézenfekvőbb, de állítólag próbálták már obi nélkül is és úgy is kattog.Szóval egyenlőre tényleg érdemes kicsit kivárni, mert ezek alapján nem olyan egyértelmű, hogy ez a probléma javítható e egy sima firmware frissítéssel.
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #68 üzenetére
Most miért, a Pana nem fér bele az általam említett mFT rendszerbe??
Ez a zoom alig nagyobb a 20-as palacsintánál és tökéletesen működik Olympus vázakon is, a dpreview-s srácok ezt már gyakorlatban is próbálták.
És igen, ez is összecsukható. A kérdés inkább az, hogy a vázsapka méretű 3-as és 5-ös széria mellett a Sony-é miért nem az?
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #65 üzenetére
Le vagy maradva, kit obiban a mFT rendszer már itt tart.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
Egyébként a kitzoom nem olyan vészes méretű. Arányaiban azért néz ki furán, mert a nex3 és 5-ös vázak mind kisebbek, mint a többi milc váz. Így egy kisebb vázon az obi nagyobbnak tűnik. Egymás mellett nézve használatra kész állapotban pedig az oly féle 14-42 ormánya hosszabb mint a 18-55. Szóval szerintem ennek az obinak a mérete a legkisebb gond.
-
nekem még pancake sem kéne amúgy, az kéne, hogy a kitzoom méretében legyen egy 18-200, mert a mostani az egész egyszerűen sírva röhögős. oldják meg, power zoommal, összecsukódósan, bárhogyan, de ne kelljen már egy dslr szinten sem kicsi és könnyű féltéglát lógatnom egy miniatürizált vázra, mert agyf@szt kapok. barom sony...
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #58 üzenetére
A Sigmára is kíváncsi leszek, már korábban bejelentették, hogy nekiálltak fejleszteni obikat NEX-re, meg m43-ra is.
-
válasz
sebgutkopf #58 üzenetére
ha rámenne a samsung 16/2,4 és a 30/2 a nex-re, már rég vettem volna én is..
-
haarmaan
tag
válasz
sebgutkopf #55 üzenetére
Tegnap néztem én is egy videót róla.
A srác azt írja, hogy a videó valamilyen MF lencsével (nem Sony) készült, amiben nincs IS. A zavaró hang valahonnan a géptest belsejéből hallatszik.
-
válasz
sebgutkopf #55 üzenetére
nyugi, úgy sincs rá obi...
-
sebgutkopf
őstag
Már majdnem megrendeltem az 5n-t, amikor olvasom fórumokon, hogy valami kotyog a kamerákban és ez videó alatt be is hallatszik.
Így most nem merek rendelni, úgy néz ki ki kell várni az első visszahívást, és az első sorozat kifutását.
Pedig a nex3-omra a vevőm is megvan. Bakker! -
sebgutkopf
őstag
válasz
tiszavirág #53 üzenetére
Nézegettem az oldalukat, elvileg hivatalos sony partner is. Fura, hogy közben a sony szerint pedig csak november közepétől szerint lesz elérhető. Ezen ellentmondás alapján feltételeztem, hogy talán nem a sony hu-n keresztül hozzák be.
Lehet mégis rendelek már most egyet?
-
tiszavirág
tag
válasz
sebgutkopf #52 üzenetére
Szia !
Úgy tűnik minden kóser:
"Az AV-Land Kft. szaküzletében megtalálható termékek a hivatalos
magyarországi importõröktõl kerülnek beszerzésre. Ezen termékek a
magyarországi szervízhálózatok által elfogadott garancialevéllel és
magyar nyelvű leírással rendelkeznek."Üdv
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz
tiszavirág #50 üzenetére
Ez árban kibírható. Ők milyen garit adnak rá? Gondolom a pal verziós lesz készleten.
-
tailor
őstag
Akkor a NEX7K-ra lehet egy 310 körül számolni...
[ Szerkesztve ]
-
tiszavirág
tag
válasz
Mr.Csizmás #49 üzenetére
Szia !
Nex-5nD 209.900, Nex-5nK 179.900 lesz.
Üdv
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tiszavirág #48 üzenetére
zsetonban hogy lesz?
-
tiszavirág
tag
válasz
sebgutkopf #47 üzenetére
Szia !
Most beszéltem velük, az országban elsőként náluk lehet készletről megvásárolni a Nex-5nD verzióját (18-55mm és 16 mm), a tájékoztatásuk szerint ezen a héten csütörtökön.Néhány nappal később érkezik a Nex-5n K verzió(18-55mm)
Üdv
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #46 üzenetére
Már nekem is meg van, d itthon csak novemberben lesz, vagy kinti import. Főleg mivel most valóban rászántam magam valamire, így nem esik jól a várakozás.
-
Mr.Csizmás
titán
[link] nex-5n kiadva, asszem megvan az új gépem
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #41 üzenetére
No meg ott az a franya focus peaking a sony-nál, azt nagyon ellophatná már mindenki
(mondjuk 0% annak az esélye, hogy régi gépre kijöjjön egy ilyen turbózott firmware)
-
sebgutkopf
őstag
Nem csak videó a téma. Mondhatom úgy is, hogy most kicsit kompenzálok az FT dslr rendszerem mellett a másod gépemben aps-c szenzort akarok még egy darabig és abból is a legjobbat. Az pedig jelenleg a sony féle 16mp-es. Ha meg eldől végre, hogy a tükör nélküliek elegendőek-e mindenre, akkor majd ráérek univerzálisabb vázban gondolkozni... évek múlva.
Egyébként tényleg nagyon szuper ez a gh2-es videó minőségben.
-
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #34 üzenetére
Ha sokat akarsz lassított felvételeket, akkor a 60p-ből szebben lehet megcsinálni 24 fps-re, mint az 50-ből. De az is lehet, hogy úgy lesz, mint az ismerősöm Canon 600D-jén: amcsiból vette, ha NTSC-re állítod a kimenetet, akkor 30p-t tud, ha PAL, akkor meg 25-öt
neevous: A GH1-em is 1080/24 GoP 3 - 54 Mbps-re van most állítva, tud ez még többet is, csak bika SD kártya kéne alá. GH1-et meg relatív jó árban lehet nyákmányolni, csak nem kell elhinni a "hackable" árdrágító dumát, egy ideje mindegyiket fel lehet törni.
[ Szerkesztve ]
-
neevous
tag
válasz
sebgutkopf #34 üzenetére
-
sebgutkopf
őstag
Mondasz valamit! Erre is érdemes lehet figyelni.
A speckó szerint, amit eddig olvastam 24 Mbit-el vesz fel. Azt viszont nem néztem, hogy az ntsc és pal verziónál azonos-e a bitráta.
Ha a 60p-hez sok is 30p-t vagy 60i-re illene elegendőnek lennie, de mozgalmas eseményeken mindenképpen vonzó a 60p lehetősége.
Szerinted érdemesebb lehet beérni az pal verzióval? -
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #31 üzenetére
"Ott azért nekem az 1080/50p ne adj isten usa piacos 60p felvétel igazán ütős dolog."
Kérdés, kellő bitráta párosul-e ehhez az ütős felbontás/képfrekihez.
-
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #31 üzenetére
Persze, konkrétan az 5-ös NEX-emből indultam ki, meg abból, hogy mindössze tavasszal vettem és még bőven van benne újdonság számomra. Nem akartalak lebeszélni, sőt, várom majd a tapasztalataidat
-
sebgutkopf
őstag
Másból indulsz ki. Én nex3-ról upgradelnék 5N-re. Ott azért nekem az 1080/50p ne adj isten usa piacos 60p felvétel igazán ütős dolog. Na és az új szenzor is igen jónak tűnik. Most már úgy néz ki rá is beszéltem magam, szóval már csak várok mikor lesz boltban és mennyi lesz az itthoni ára, vagy kintről rendeljem.
-
nofi
addikt
Igen, csak nem szimpatikus ez a visszalépés a Sony részéről. Barátnőm 7 éves telezoom - Sony - gépének beépített mikrofonja simán megbirkózik egy koncerttel. Én nagyon lehúzás szagot érzek, hogy ilyen esetben vegyem csak meg a kiegészítő mikrofont.
A félreértések elkerülése végett abszolút Nex párti vagyok és nagyon tetszik ez a forradalom amit a Sony lovagolt meg - véleményem szerint és persze az eladási statisztikákat nézve - a legügyesebben. A problémám nyilván kevés embert érint és én is tisztában vagyok vele, hogy valahol jogosak azok a megjegyzések, miszerint nem erre készült.
-
arn
félisten
szerintem csak annyi a gond, hogy eltero a ket mikrofonnal, hogy mekkora dinamikat tudnak kezelni. teloknal is van olyan, amelyiknel 70-80db max. egy koncert meg ennel sokkal hangosabb. de ez nem a mikrofon hiabaja, csak nem erre talaltak ki.
-
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #25 üzenetére
Én is nagyon szemeztem vele először, de félek, hogy annyira leviszi a sima Nex-5 árát, hogy csak komoly ráfizetéssel tudnék áttérni 5N-re. Nekem is a touch keltette fel a figyelmemet, de 40-50-et nem adnék ki ezért a fícsörért (tudom, hogy nem csak ennyi újítás van, de még nem érzem a mostani nexem korlátait ilyen téren).
-
nofi
addikt
Milyen felvételeket készítesz?
Eddig nekem sem tűnt fel, de most vittem magammal fesztiválozni és ott már minősíthetetlennek ítéltem. Először én is gyanakodtam, de Youtube-on is - feltételezem ezért - kevés a nexes koncertfelvétel, mert egyébként elég elterjedt gépről van szó, illetve több fórumon (flickr, dpreview, stb.) is többen panaszkodtak, hogy ilyenkor akár otthon is lehet hagyni a masinát. -
Nex3
csendes tag
Két Nex-em van,egy Nex3,és egy Nex5---Mindkettő gyönyörű hangot vesz fel videózás közben.(sokkal jobbat,mint a telefonom).
Nem lehet,hogy a fórumtárs gépe rossz esetleg?? -
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #23 üzenetére
Szerintem kénytelenek leszünk várni valami kivesézős tesztre. A hivatalos sajtóközlemény is csak elhint némi infot erről: A sztereó hangminőség is továbbfejlődött, az áttervezett áramköröknek köszönhetően a szél zúgása kevéssé hallható – amely főleg csendes események rögíztésekor előnyös.
-
nofi
addikt
válasz
sebgutkopf #18 üzenetére
Én elvárnám, mivel az alsó kategóriás telefonom jobb hangot vesz fel. Nem profi minőségről beszélek, hanem még éppen élvezhetőről. Konkrétan hallgathatatlan massza a hang, annyira torzít.
Most már elég jól körüljártam a lehetőségeket, csak anno hideg zuhanyként ért.[ Szerkesztve ]
-
tabu3x
tag
engem az érdekelne, hogy az új nex-5 AF-je mennyivel gyorsabb és mennyivel pontosabb, mint mondjuk a mostani nex-3-asomé, mert az bizony sokszor lassú, és a kelleténél többször életlen a végeredmény annak ellenére, h látszólag rendben volt a fókusz.
-
sebgutkopf
őstag
Profi minőséget profi cucctól szoktak elvárni. Ha a videó a minden arra ott van a VG20, annak van szőrös mikrofonja alapból. Egy beépített filléres prüntyögőtől nem várható el hibátlan minőség, de legalább van rá lehetőség hogy felvegyen a kép mellé hangot, ha pedig jobb kell van bővítési opció a kis gépen is.
-
sebgutkopf
őstag
Szerintem egy ilyen kis vázra semmi értelme 200-300-as teléket rakni. Azzal pont a kis méretű/súlyú rendszert vágja az ember agyon, max választékbővítés. Ha valakinek már van dslr-je telével, akkor azt ha másért nem a tele miatt érdemes megtartani, és amikor nincs telére szükség, akkor pedig egy ilyen pici masinával el lehet mászkálni egy fix nagylátóval, vagy alap zoommal kis méret és súly mellett.
Most bejelentették ezt az új E bajonettes telét. Eleve nevetséges a mérete, szerintem teljesen érdektelen.
Ha már obik. Nemrég láttam egy koreai turistánál egy nex5+18-200 kombót. Csak azt tűnt fel, hogy mi az a nagy izé a kezében, aztán esett le, hogy ja egy gép is van mögötte.
A VG kamerákra jó az az obi, de a kis nex-ekre szerintem nevetséges. -
nofi
addikt
Igen sajnos, basszus miatt egy massza szerű sistergés nyomná el az egész felvételt. A teszteknél nyilván ez nem tűnik fel, mert fényképezőgép lévén a fotós előnyöket mutatják be és nagy ritkán egy-egy utcai videofelvétellel mutatják be a képfelvételi üzemmódot, amiben semmi kiugró hangzás nem hallatszik.
Tény, hogy a koncertkörülmények már extrém helyzetnek számítanak, de egyedül az opcionális mikrofon tartozékkal lehetne élvezhető minőséget produkálni, bár én most úgy vagyok vele, hogy legközelebb felveszem a hangot külön és az utómunkálatoknál alávágom. -
nofi
addikt
Nem rossz start: amazon bestsellers
Mondjuk anno az első NEX-ek eladásával sem volt panasz. -
fattyu
veterán
nu az a nex7 már egész érdekesnek hangzik. A 3 tárcsa nagyon szimpi. Már a kéttárcsás Canonokkal is jól elvagyok, de ha még az isot is gombnyomás nélkül lehetne állítani mondjuk harmadik tárcsával az penge lenne.
24mp APSC. látatlanban kicsit félek de kiváncsian várok igazi tesztet majd.
Sajna a sony meg az üveg még mindig egy érdekes eset.szerk: dpreviewn a 77es sample picjei: háát nem estem hanyatt se a sonnar üveggel, se sajátjával készültektől.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
jah ez a masik gond, hogy itt mar nem lehet a "nem olyan draga, mint a tukros" kategoriarol beszelni, ugyanakkor nincs olyan multja, mint egy nikon vagy canon slrnek, ami melle nyugodtabban ad ki az ember annyi penzt egy obiert. anno en az olcso negyharmados slrt mar eleve ugy vettem kitobikkal, hogy a budos eletben nem fogok ra kolteni, mert ez nem az a szintu vaz, aminel megeri.
ugy latszik, hogy nem tudok visszaszokni a kompaktra, mert hiaba kisebb, megsem viszem magammal tobbet, illetve ugyanugy log a nyakamban a cucc. a masik oldalrol meg hianyzik a nezoke, nem szeretek kijelzovel fotozni, meg ugy altalaban nincs olyan erzese az embernek, hogy "igazi" gepet hasznal. milcnel viszont egy ilyen evf+aps-c kombo mar jol hangzik, de itt az ar miatt megint marad a tukros meg a cipekedes...
-
kts88
aktív tag
Nem tudom még mi lesz, de engem a filmezés rész nem izgat. Viszont elég nagy a tenyerem így ez is számít, pl eos 400d már szinte megfoghatatlan nekem. Emiatt félek, is, hogy a kisebbek kényelmetlenek lennének egy 200-300-as végű obival. De az ember mindig többet akar. Most a panoráma hiányzik nagyon (bár PC-n is összerakható, de bosszantó amikor kiderül, hogy a 300km-re lévő kirándulóhelyen lőtt képek közt pár rossz szögben van és emiatt az egész rossz)
Egyelőre kivárok, vagy új gép vagy obipark felújítás pár klasszikus minoltával. De valami kell
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
Ja oké, csak a NEX-7 az már aztán tényleg egy teljesen más kategória egy A200-hoz képest.
Szerintem egy NEX-3-mon is megdöbbennél mennyi mindent tud. Én a helyedben nem egyből a felső kategóriásat venném, érdemes kivárni mi lesz az E bajonettes objektívek terén, illetve mennyire tudod vele használni a már meglévőket.
Tény, hogy sosem voltam oda vakuért, de itt a NEX-eknél meg pláne annál kevesebb értelmet nyernek a kompakt váznak minél több mindent hurcolsz vele. Nekem is van Pentax meg M42 adapterem, régi objektívek, de azokkal csak előre megfontolt céllal indulok el. A mindennapokban be van zsúfolva egy kis tatyóba a zoom meg a pancake és az improvizált ötletek nagy részét ezekkel is meg tudom valósítani, legyen nappal, éjjel, állva, vagy mozgásban.
Egyetlen téren nagyon haragszom a NEX-ekre, ez pedig a beépített mikrofon gyalázatos minősége. Nem filmezés miatt vettem, de ha épp koncerten vagyok, szívesen felvennék egy-egy számot, de az alsó kategóriás telefonom jobb hangot rögzít (NEX-el konkrétan hallgathatatlan torzítás bármilyen dob). Ilyet nem szabadna megengednie magának egy céleszköznek. Külön lehet kapni mikrofont, de emlékeim szerint 30-40 körül mozog az ára és ezzel sem tökéletes, csak élvezhetőbb. Ha alapból jó kitben veszi az ember akkor megéri a pénzt, de a tartozékok külön-külön elég horror áron vannak, készülj fel az ebayes vadászatraEttől az apróságtól eltekintve nagyon ajánlom a sorozatot, remélem sikerül beruháznod a kiválasztottra
-
kts88
aktív tag
Bocsánat, de elfelejtettem beírni, hogy a NEX-7-re gondolok
Nagyon megtetszett, hogy ott van rajta a jó öreg minolta vakupapucs, mivel nem cserélném le az a200 + minolta 5200i iso100-200 lőtt képeit (legyen akár tök sötétben egy egész ház!) egy iso6400-es képre, illetve ha van egy kis szembefény, akkor sincs gond.
De ennek ellenére fejet hajtok még a nex-5 sötét képei fölött is, kíváncsian várom az új szenzoros masinákat.
nekem 60k volt az a200 az azért eléggé alatta van mindennek, de mivel szeptembertől már rendesen melózok lehet elgondolkodnék egy nex-7-esen
-
nofi
addikt
Az adapterrel immáron autófókusszal tudod használni a Sony/Minolta bajonettes objektíveket.
Pont ez a lényeg benne, hogy olyan érzékenységgel tud dolgozni, hogy sok esetben nem is kell vaku. Nekem sima Nex-5ösöm van és még elő sem vettem a vakut a dobozból - az is igaz, hogy nem partyfotós vagyok.
Azért annak idején ha jól emlékszem az A200 ára jóval meghaladta ezt a 600 dollárt amit az 5N-ért elkérnek majd az államokban.[ Szerkesztve ]
-
kts88
aktív tag
Ha jól veszem ki más oldalak állítását, akkor ezzel pedig tükrössé lehet alakítani?
Szép kis legós gép lett belőle, de megnézném , hogy néz ki egy 56-os vakuval a tetején.
Szívesen lecserélném az a200-ast erre, de hát nem az én árkategóriám.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
nah ez a nex7 lenne az, amiert mar kiprobalnam a milc kategoriat... van masik aps-c szenzoros gep evfel?
-
bartucc
addikt
Ahhoz képest hogy csúcsgép a maga kategóriájában, nem sokallom a majd 300 ezret.... Csak nem nekünk van kitalálva.
-
stifi
senior tag
A tényleges forintos ár érdekes lesz..
Tesztet! -
Jester01
veterán
piacvezető 2,34 képpontos
Úgy érted, 2,34 millió, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony nem csak rögzített tükrös fényképezőinek sorát bővítette, hanem bemutatott két új tükör nélküli modellt is. A NEX-7-et már sokan nagyon várták.
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Helios 44M-4 2/58 (Nikon F) eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest