Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
1./ Személyeskedj azzal, aki a világra szült, vagy aki egyidős veled és a kocsmában ezt eltűri neked két böfögés között.
2./ A marketing tetszik, vagy sem, arra van kitalálva, hogy eladjanak neked olyan vackokat is, amik az ég adta világon semmire nem jók, de legalább rohadt drágák.
-
emvy
félisten
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
Lenyomni? Ki nyom le itt barmit barkinek a torkan? Ha valami kaphato a boltban, akkor le akarjak nyomni a torkodon?
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
brumi1024
veterán
válasz
Rickazoid #155 üzenetére
"vagy jobb, lévén a processzor- és RAM-információk minimum hiányosak"
Azért nem bonyolult kitalálni a processzort: tudjuk, hogy 15W TDP és HD4400, így elég jól le lehet szűkíteni a lehetőségeket pár példányra. Az i5-ök és i7-ek közül valószínűleg a 4200U/4300U, 4500U/4600U a kiválasztottak, vagy ezek "utódjai". De mint előttem is leírták: ennek nem az erős hardver a célja. Egy tisztességes ultrabook is 300-400k, mégsem hasonlítjuk őket 17"-os notebookokhoz. Egy ilyen 17"-os notebook árából pedig tényleg erős asztalit lehet összerakni, ahol nem szúrják ki a szemed 8-900k-ért egy asztali 7870-el (R9 M290X, notebookos csúcskártya). Ezen a gondolatmeneten továbbhaladva a játékos notebook is felesleges, hisz az asztali is hordozható...
-
Parallaxis
addikt
Most nem azért, de ezt mire is lehet használni?
Tabletként szuper lenne, ha lenne sok ezer Modern UI-s tabletes app, de sajna nincs.
Desktopként is egész jó lenne, ha a Windows képes lenne a nagy felbontású kijelzőket megfelelően használni, de sajna nem tudja.
Így tabletként elvérzik, mert a fejlesztők ennyi idő után sem karolták fel ezt a megoldást, desktopként meg vagy DPI-t emel a tulaj és beletörődik, hogy a legtöbb alkalmazás szétesik, vagy egyszerűen bűn ronda lesz, vagy cerkával próbálja kezelni a gyíkfing méretű, ujjal kezelhetetlen UI elemeket. Mondjuk így már érthető, miért alap tartozék a cerka, de az még mindig nem világos, hogy miért nem tudtak a gépbe beletervezni egy silót a számára.
Ez a készülék így egy nagyszerű példa arra, hogy miként lehet minden platformról összegyűjteni a hiányosságokat és mindezt egyetlen eszközben összpontosítva, méregdrágán a vásárló torkán lenyomni.
-
válasz
Rickazoid #155 üzenetére
"A legdrágább ilyen jószág külföldi árából lehet venni itt Magyarországon egy 17,3"-os fullHD érintőkijelzős gépet ugyanolyan (vagy jobb, lévén a processzor- és RAM-információk minimum hiányosak) konfigurációval, viszont 16 GB RAM-mal és + dedikált 2 GB GDDR5 RAM-os videokártyával"
Az ugye világos, hogy abban a piaci szegmensben, ahol a Surface indul, a 17,3"-as kijelző meg a dedikalt VGA az nagyon-nagyon-nagyon rossz tulajdonságnak számít?
"Több gépre most rá nem keresek, de teljesen biztos, hogy minden kombinációjára igaz, hogy notebookból lényegesen olcsóbban lehet magasan erősebbet venni."
Akkor nem, ha hasonló méretben és súlyban keresel gépeket. 15"-ös olcsó vackokat persze, de ennyi erővel asztali gépeket is mondhatnál, pont ugyanannyira más szegmens az is.
-
aizen92
addikt
Azért kíváncsi leszek majd, hogy mekkora helyet foglal 64ből a rendszer maga. Van egy sanda gyanúm, hogy 12 gigánál nem lesz kevesebb.
*sóhaj* Kéne nagyon pedig, tökéletesen kielégítené az igényeimet. Majd jövőre remélem lesz valami kedvezmény egyetemistáknak, mint ősszel volt.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
janos1988 #174 üzenetére
Azért megnézem hogy néznek rád, amikor egy egyetemi előadáson vagy konferencián esetleg céges munkamegbeszélésen elkezdesz beszélni a gépedhez, miközben az előadó is beszél
Bufurc: Ha megjött és megy rajta a CS:GO 100 Fps-el, írj valahova, ahol látom, mert rendelek Én is
-
aizen92
addikt
Naiv kérdés, de csak i3-mal és 512 giga tárhellyel miért nem lehet kiadni?
Ha ölembe hullik felesleges ezer dolcsi tuti beruházok egy ilyenre
kilóra megvettek.
Mondjuk van microSD kártya, egyik videóban most hallottam. Így lehet elég lesz 64gb+ külső winchester + 128 gb-os microSD
-
Gusztáv
addikt
Az átlagember mindennapi elfoglaltsága a munkába jutás, és pl az amerikai nagyvárosokban is csomóan mennek munkába vonat+tömegközlekedéssel. Vagy ne menjünk olyan messzire, ott van London. Ott is rengetegen járnak be vonattal dolgozni. És nyilván az MS nem a memlétező magyar piac igényeinek, pénztárcájának fejlesz.
Amimmeg a játékot illeti, az utolsó dolog, amivel játszani akarnék, az egy notebook. Arra ott az asztali gép, vagy a tablet, telefon (arra optimalizált programmal). Az MS meg szerintem azt szeretné, hogy aki játszani akar, az vegyen XBOX-ot. -
Tehát 25%-kal nagyobb az SP3 felülete, mint az SP2-é, egy 10"-osnál (amihez eredetileg hasonlítottuk) meg 37%-kal (SG Tab3 10.1: 243.1 x 176.1). A súlybéli különbség még ennél is jóval nagyobb: 510g vs 800 g (57%). Ez azért kicsit sem mindegy. Szóval attól, hogy fekve kinyomja a 10"-osát, még nem biztos, hogy a SP3 alatt nem roskad össze.
-
Blyan
félisten
Azért olyan böszme különbség nincs, lásd Surface pro 2 és 3 és mondjuk a Galaxy Tab Pro és a MBA-ek.
SP2 Dimensions: 274.6 x 172.5 (mm)
SP3 Dimensions: 292.1 x 201.4 (mm)
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 Dimensions: 295.6 x 204 (mm)
MacBook Air 11" Dimensions: 300 x 192 (mm)
MacBook Air 13" Dimensions: 325 x 227 (mm)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
janos1988 #174 üzenetére
Ha eltekintünk attól, hogy sok nyelven nem elérhető a text to speech és attól, hogy amin elérhető szintén nem tökéletes, rengeteg olyan dolog van, amikor a diktálás nem lehetséges, vagy nem elégséges. Ha nem egyedül vagy, lehet hogy zavarnál másokat azzal hogy beszélsz, vagy zajos a hely, mások is beszélnek, vagy épp olyat akarsz lejegyezni, ami nem tartozik másokra. Van hogy rajzolni is akarsz, vagy kiemelni valamit, áthúzni, valamibe belejegyzetelni. Nemrég olvastam, hogy többet megjegyeznek az emberek abból, amit leírnak kézírással, ahhoz képest amit begépelnek billentyűzeten. Szerintem ez az egyik hasznos dolog, amit tud a Surface. A Samsung Note széria is ezér tetszik nekem. Mindez annak ellenére így van hogy nem szeretek írni, és az írásomat szinte csak én tudom elolvasni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Speeedfire #161 üzenetére
Tessék, nézd meg szépen a 42. perc környékén: link. Itt ugyan rajta van a billentyűzet, de anélkül is teljesen stabilan áll az öledben. Nem kell tartani.
janos1988: nem tudom momentán van-e speech-to-text, mivel nem használnék ilyesmit ha lenne sem, de pl. rajzoláshoz, ábrás jegyzeteléshez, "remarkokhoz", illetve tervezési munkákhoz stb. kell a toll. A demoban szerepelt a Photoshop és valami tervező program is, ezekhez mind hasznos kiegészítő a toll és nem tudod helyettesíteni.
-
Mackósajt
senior tag
Nem bánnám, ha ez a képarány elterjedne a laptopok között. Még rendes asztali monitoron is jobb a 16:10 mint a 16:9, egy 12-13-14 colos ultrabook vagy üzleti laptop 16:9-el pedig a totál elmebetegség kategória.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Nem, 10,6"-ost, de mivel az enyém 16:9-es, ez meg 12"-on 3:2-es, nem sokkal nagyobb. Széken ülve nem használom, ez tény, csak kanapén, úgy, hogy fent van a lábam. És teljesen stabil, becsszó. De lehet csak én vagyok ilyen ügyes
Mellesleg ha megnézted volna a keynote-ot, akkor a prezentáló "széken" ülve is használta az ölében. Javaslom a megtekintését.
De még mindig NEM a kezemben használom, mint már elmondtam párszor, hanem KITÁMASZTVA, mivel van neki egy ilyen funkciója is.
-
azopi74
addikt
válasz
DummyBoy #113 üzenetére
"Ha kishazánkat nézzük, nem hiszem, hogy egy manager vagy mérnök vonatozna munkába
"
Pedig azért vonatoznak jó páran. Persze csak azok, akik vonathozáshoz szerencsés, autózáshoz viszont szerencsétlen helyen laknak és dolgoznak, de ez azért nem kevés, mert ha a tömegközlekedésre azt mondjátok, hogy kis hazánkban katasztrofális, az hatványozottan igaz a közúti közlekedésre.
Én pl Intercity-vel bent vagyok Kelenföldön kb fél óra alatt, onnan négyes metróval még 10 perc az út a munkahelyig. Ugyanez kocsival kicsivel hosszabb és idegtépőbb művelet, tudom, mert jó darabig csináltam, gyakran csak az tartott fél óráig, hogy Törökbálinttól a Sasadi útig beverekedjem magam, és akkor az esetleges belvárosi dugókról még nem is beszéltem.
Néha meg Bécsi irodába kell mennem, ott is a vonatot választom gyakran, kb két óra alatt ott vagyok Railjettel, ami nem sokkal több, mint ami kocsival lenne, és értelmesen tudom legalább eltölteni azt az időt is, (ha mással nem, alvással ) Nagyobb távokat meg úgyis repülővel tesz meg az ember, ahova szintén jól jön a notebook, főleg, ha az ember kicsit el van maradva a melóval, és nem engedheti meg magának, hogy inkább a tableten mozizzon kényelmesen.
És hát Magyarországon nem a gyártósori munkások szoktak elsősorban ezeken a járatokon közlekedni, ahogy repülőt is csak nyaraláskor vesznek igénybe.
Témához visszatérve: a vonaton minden második ember az okostelefonját, minden harmadik ember a tabletjét, viszont minden negyedik meg a nem éppen filléres notebookját nyomkodja útközben - meg van néhány e-book olvasgató ember is - (igen, ez több, mint 100%, mert van olyan, aki váltogatva több eszközt is nyomogat :-) )És aki notebookot nyomogat, az ténylegesen dolgozik, nem azért veszi elő, mert nincs tartalomfogyasztásra alkalmas eszköze. Általában vagy valami fejlesztőkörnyezetet, vagy Autocad-et, vagy az Office csomag valamelyik tagját szoktam látni a képernyőkön, nem pedig facebookot meg youtube-ot
Szóval igenis van igény még kishazánkban is olyan eszközre, amivel út közben is lehet dolgozni. Ha nem így lenne, miért fogynának még ma is a notebook-ok? :-) Mi előnye lenne különben egy desktop PC-n
-
Magnum_
nagyúr
jajj de tetszik..
-
gzbotii
nagyúr
Ha ez a vas es az a kinezet jonne egy hagyomanyos kialakitasban...ahol a kijelzo olyan vekony, mint a TypeCover es a billentyuzetes resze amibe van a hardver...
-
brumi1024
veterán
Lehet ilyen áron játékra is alkalmas gépet venni, gyenge minőségben. Másra való, egy Folio 1040 G1 is drága, és hasonló áron van erősebb játékos notebook (ami egy hasonló árú játékos asztalihoz képest vicc, és semmi előnyét nem látom), de nem ugyanaz a célközönség. És mindkettőt veszik.
-
válasz
Ő Mister Universe
-
gaba.hu
csendes tag
válasz
brumi1024 #159 üzenetére
Az ultrabookoknak nem is célja a játék
Önmagában ez az állítás megállja a helyét, viszont nem erről beszéltem. A Surface 3 árában levő laptopok alkalmasak játékcélú felhasználásra. Márpedig aki játszik, az nem fog laptop helyett Surface-t venni, mint amit a Microsoft szeretne elérni.
(...) általad említett játékok (...)
A reklámvideóban megy a StarCraft 2. Nem a légből vettem a játék listát, a Microsoft ilyen játékokkal demózza az új táblagépét. Nézd meg a cikk utolsó videóját (45. másodperctől szerepel az SC2).
-
brumi1024
veterán
-
Blyan
félisten
Tökéletes eszköz, egyedüli bajom az ára és nem azért, mert nem ez a reális, hanem mert egyelőre nem telik rá.
-
gaba.hu
csendes tag
Sajnos teljesen félreértettél. Számomra is egyértelműek azok az esetek, amikor egy táblagép használata megkerülhetetlen.
Csakhogy - mint a cikkből is kiderül - a Microsoft a Surface szériával a laptopok kiváltását célozza meg, erre írtam egy konkrét példát, hogy legyen egy összehasonlítási alap. Mivel a cikkben is említett modell tömegfelhasználásra készült, az általad említett eset teljesen fals és téves, mert nem átlagember mindennapos elfoglaltsága a repülőn történő számítógép használat.
Cáfoljatok meg ha tudtok, jelenleg a Surface 3 leggyengébb pontja az IGP teljesítménye (pláne a nagy felbontás miatt), ezért aki játszani szeretne (átlagember átlagos tevékenységéről beszélünk ugye) a pasziánszon és logikai játékokon kívül nem nagyon választhat mást. A HD 4400-as IGP teljesítménye annyira kicsi, hogy a 2011 és 2012-es játékok 10-15 fps sebességgel futnak rajta 1366x768-as felbontáson. A QHD kijelzőn harmadolni kell, azaz 3-5 fps 2-3 éves játékok teljesítménye (a táblagépeken általában csak a natív felbontás használható). Plusz általában 2-3 év egy táblagép effektív élettartalma, ez idő alatt fel fognak futni a webes 3D-s tartalmak (WebGL), ami megint nem egy pozitív előny a laptopokkal szemben. Úgy tippelem az átlagos felhasználók úgy 25%-a játszik, nekik nem alternatíva az új Surface a laptoppal szemben. Mellesleg így könnyen érthető miért videó megy a PR filmben natív játék helyett. Éppen a Microsoft hirdeti a táblagép ezirányú képességeit
-
Dave™
nagyúr
válasz
Speeedfire #153 üzenetére
Tévedsz, pont hogy asztalnál alig használom, ölben szoktam és fekve a legtöbbször. Tökéletesen megáll a saját talpán, nem kell tartanom. Ráadásul a poszt tárgya sokkal több szögben állítható. Nem azért mondok ellent, hogy vitatkozzak, én tényleg használom és tényleg működik.
lordfreyr: az ultrabookokhoz viszonyítva, mivel azokkal versenyez. Ne egy hagyományos laptopot nézz referenciának, mert nem sok közük van egymáshoz.
-
Rickazoid
addikt
Mihez képest elfogadható ár?
A tabletekhez biztos az lenne, ha lenne tablet ilyen kategóriában ezen kívül ilyen konfigurációval épp most, az ellenfeleikül felhozott, kategóriájuk miatt azonban nem összehasonlítható felhasználási területű ultrabokokhoz képest azonban már közel sem olcsó, az ultrabookoktól kissé eltérő, de hasonló felhasználású notebookokhoz pedig nagyon-nagyon drága. A legdrágább ilyen jószág külföldi árából lehet venni itt Magyarországon egy 17,3"-os fullHD érintőkijelzős gépet ugyanolyan (vagy jobb, lévén a processzor- és RAM-információk minimum hiányosak) konfigurációval, viszont 16 GB RAM-mal és + dedikált 2 GB GDDR5 RAM-os videokártyával, valamint sokkal több csatlakozási lehetőséggel, a DVD író helyére meg mehet egy 1 TB-os HDD és még marad úgy 120.000 Ft-od. Ha a covert is hozzá vesszük, akkor 160.000.
Több gépre most rá nem keresek, de teljesen biztos, hogy minden kombinációjára igaz, hogy notebookból lényegesen olcsóbban lehet magasan erősebbet venni. De ez már csak szükségszerű, sokkal több hely, lényegesen nagyobb alkatrészek és valószínűleg nagyobb példányszámú értékesítés = hatalmas árkülönbség.
Na, de ezt most nem csak neked írtam (csak te hoztad fel utoljára, hogy jó áron vannak), hanem úgy általában bárkinek, aki komolyan egy notebook ellenfelének hiszi. Ez egy másik kategória, másfajta felhasználásra. Ez konkrétan az anno kihalt, most újra feltámasztott tabletPC, csak már nem így hívják.Szóval ez az elfogadható ár kijelentés csak akkor igaz, ha pont egy friss core i processzoros tabletre van szükséged asztali Windows-zal és azokhoz (vagyis önmagához) hasonlítod.
-
Speeedfire
félisten
"Nem tudom, nekem ez olyannak tunik, mint a negyevszakos gumi, ami sikeresen egyesiti a teli es a nyari abroncsok osszes hatranyat"
Én sem mondhattam volna szebben.
Dave™:
Ebből látszik, hogy nem használtál még Surface-t
Ebből látszik, hogy csak ülve használtad még asztalnál. Ergo, laptopként. Én ülve, fekve épp ahogy jól esik, úgy használom a tabletet. Ha nekem fekve kellene egy 12"-ost használni, akkor hamar repülne az apróra egy ilyen eszköz. -
Gusztáv
addikt
Egy ekkora gépet kinyitni sem tudsz egy repülőn, nem hogy használni (ha nem business class-on utazol). Egy átlagos németországi járat tele van öltönyös emberekkel, akik gyakran dolgoznak is a gépen. Nekem sok Hamburgi kollégám van aki tömegközlekedéssel jár be dolgozni, simán utaznak egy-másfél órát vonattal és S-Bahn-al, ott egy ilyen Surface-t simán lehet használni.
-
Dr.FantastiK
őstag
ha 2/3 aron lenne, akkor kéne ...
-
vagyis akkor egy 128 GB-os változat dokkolóval és TypeCover-rel durván 400.000 Ft, ha a szokásos $1 = €1 átváltást vesszük alapul.
Ha évekig gyűjtögetnék, akkor sem tudnám megfizetni... -
Dave™
nagyúr
Ahhoz képest mi nem az? Gyanítom, hogy az Ultrabookok sem számítanak itthon slágerterméknek, ez pedig azokkal (is) versenyez. A magyar helyzet pedig közhely és siralmas, de ez van. Attól még az árazása reális.
dabadab: szerencsére nem kell tippelni, 39GB a szabadon felhasználható a 64-es modellnél.
sz.balazs.95: olvass vissza kicsit, 1130 EUR Németországban (itt úgysem fogják forgalmazni, legalábbis nem látok rá nagy esélyt). A német ár jelenleg 345 ezer az álatalad említett kombinációra.
-
nbg
senior tag
Plussz 130€ a cover.
-
Dave™
nagyúr
Az i3/64GB/4GB modell 240.000 Ft a 20% UK áfával együtt. Ez szerintem egész tűrhető ár. Az i5/128GB modell pedig közel 80.000 Ft-tal több. Egészen elfogadhatóak.
Ati1979: gondolom itt is bővíthető a storage, persze az SD sebességge limitál, de valamit valamiért. 320-ért van a 128-as, ha ez kevés.
-
Vitamincsiga
tag
"Nem értem, hogy miért hozza fel mindenki azt, hogy nem néma, meg ventilátor így meg úgy...."
Tendencia.
A "fénykorban" a táp, a 2 ház, a videokártya, az alaplapvezérlő és a proci ventilátora zúgott a HHD-vel karöltve. Az időben visszamenve sem volt jobb a helyzet. Bár ventilátor csak a tábban volt, de az 5,25"-os MFM-es HDD nem kímélt semmit és senkit
Mára nem csak az alaplapi vezérlő költözött a CPU-ba, de a GPU-is. Fogynak is a ventilátorok a gépben rendesen! Aki egyszer ült SSD-s gép mellett - nem csak a gyorsasága miatt - az sem kívánkozik vissza soha a "sarokköszörűhöz"...
Jönnek az alacsony TDP-s processzorokhoz olyan alaplapok, amelyeknek 19 V-os töltő a tápegysége. Szóval miért is a CPU /APU/ "zörögjön" egyedül egy gépben?
Ráadásul egy 1 cm vastagságot el sem érő hordozható gépben; tabletben -
tjb007
nagyúr
UK árak: [link]
-
Meteorhead
aktív tag
válasz
DummyBoy #113 üzenetére
Nem is feltétlen dolgozni akar az ember munkábamenet, hanem tartalomfogyasztani. Programozó vagyok, és napi szinten 2 és fél órát tömegközelekedem. Szeretném azt az időt vagy könyv/cikk olvasással, böngészéssel, játékkal, zenehallgatással, programozással (ha megszáll az ihlet), mp3 gyűjetmény tageléssel, leltárkészítéssel, házi iratok rendszerezésével... eltölteni. Ehhez viszont nem szeretnék egy telót, egy tabletet, egy notit, és egy ebook olvasót. Van egy telefonom és lenne egy ilyen. Mindent meg tudnék csinálni.
Az egyetlen gyengéje ennek, hogy Haswell van benne, ami nem fog tudni OpenCL 2.0-át vinni, így fejlesztői gépnek nem jó. Egy Kaveri-Beema-Mullins procival instabuy lenne. Ha Skylake-ig AMD nem tud valamelyik gyártónál egy normális gépet piacra dobni, akkor Surface Pro 4-em lesz.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
Tigerclaw #130 üzenetére
Nem. És igen.
Az igen rész : Egy 1000 dodós tablet nem a magyar átlagembernek való, szerintem ezt nem kell túlmagyarázni
(Bár hozzáteszem, sajnos.)
A Nem rész: Mindenki a vonatozással jön, holott amennyiben nem nagyvárosban dolgozol, akkor a tömegközlekedés egyszerűen nem alternatíva a munkábajáráshoz. Egy folyamatosan mozgásban lévő manager meg BIZTOSAN nem vonattal fog járni dolgozni ... SZÁMOMRA ez nem életszerű kép.
Lehet ellenpéldát hozni, rengeteget. Ettől függetlenül kétlem, hogy bárkinek akinek szüksége lehet egy Surface 3 Pro-ra a munkájához, az a legnagyobb kifogás, hogy billeg a vonaton
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
DummyBoy #106 üzenetére
"Surface 3 Pro és a vonatozás: Valahogy nem érzem életszerűnek azt a helyzetet, ahol menedzserünk a 1000 dodós tabletjével döcög a kispiroson melóba Viszont egy repülőn már jobban el tudom képzelni a helyzetet"
Ezzel gyakorlatilag azt mondod, hogy a Surface Pro 3 nem az átlagembernek való, akinek az MS szánja, hanem azoknak akiknek jellemzően a repülő, taxi, limuzin jelenti a közlekedést, nem a vonat, villamos, busz és metró. Engem mondjuk nem zavart, hogy BAZ megyében vonaton használjam naponta a 13-as MBA-t, vagy az iPadot, vagy ugyanezt tegyem a londoni metrón és buszokon. A gond csak az, hogy egy rossz minőségű vonalon, vagy kátyús úton nem tartok attól, hogy a földön landol a notebookom, míg ezt nem merném használni csak hagyományos tabletként, billentyűzet és kickstand nélkül. Kaphatna egy még stabilabb typecovert és egy stabilabb egyszerűen oldható zsanért a mágneses rögzítés mellé.
Nekem csak ez és a túl magas ár ami miatt továbbra is jobbnak tartok egy ultrabookot, vagy egy vékonyabb convertible notebook-tablet hibridet. Nem csak azt kell nézni, hogy mièrt ne vennék egy ilyet egy ultrabook helyett, hanem azt is hogy miért vennék.
-
gaba.hu
csendes tag
Az említett laptop 23mm vastag, érintőképernyős, és 9 cellás aksija van (nem véletlenül linkeltem be a tesztet). Egyedül toll nincs hozzá.
Azért a 12"-os tábla és a 15"-os ultrabook azért nem alma és a körte esete, de kétség kívül nem ugyanaz, viszont ésszerűen összevethető. A Dell gép fizikailag nagyobb (a kijelző csak 25%-kal), CPU-ja 4x, GPU-ja 10x gyorsabb, felbontása 80%-al jobb, az ára 22%-kal több, stb.
Nyilvánvaló, hogy bizonyos esetekben az egyik, vagy a másik a jobb. De a cikk azt is sugallta, hogy ez a táblagép ki tudja váltani a laptopokat általános esetekben, erre írtam a fenti példát. A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha a hasonló árcédula nem akadály, és nem speciális esetekről beszélünk (pl. loholó újságíró), akkor melyik gépet lenne érdemes választani.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Speeedfire #122 üzenetére
Ebből látszik, hogy nem használtál még Surface-t, ugyanis ezt NEM kell tartani egy kézzel sem. Surface RT-m van, sosem tartom kézben, ott a támasz, megoldja helyettem.
dabadab: én pont az előnyök ötvözését látom. Az első generációs Pro-nál még talán igazad is lehetne, hiszen annak jóval kisebb az akku ideje és a produktivitást jobban korlátozza a kijelző mérete (plusz vastagabb, nehezebb). Itt ezeken mind javítottak, a gyakorlatban nagyon jól működhet a dolog, és ezt a Surface RT-s tapasztalatomra építve mondom. Azzal is tudok sok olyat csinálni, amit egy átlag tablettel nem, és a laptopkiváltós koncepció is működik, de persze csak részben. Itt meg igazán nincs kompromisszum, ha egy 12"-os ultrabookkal vetem össze, max az, hogy drágább. De a csúcstechnológiát meg kell fizetni, ebben pedig azért van bőven bravúros megoldás.
-
"Ennek pont az a lényege, hogy egyszerre tablet és "ultrabook""
Nem tudom, nekem ez olyannak tunik, mint a negyevszakos gumi, ami sikeresen egyesiti a teli es a nyari abroncsok osszes hatranyat
Mondjuk a kijelzoje jo, tenyleg ideje lenne kivagni az alacsony felbontasu 16:9-es vackokat a kukabe es helyettuk ilyenek kore epiteni laptopokat.
(#123) bufurc: nem hogy egy csucskategorias, hanem egy akarmilyen igazi ultrabookot kirohognenek ilyen billentyuzettel meg ilyen instabilitassal.
-
bufurc
tag
Nem ertem a fikazokat. Gaz az aktiv hutes? I7es procit megis hogy akarsz mashogy huteni? Draga? Se laptop se tablet? Ugyan azt a cikket olvastuk? Ez 1 csucskategorias ultrabook, ha akarom tablet, ha radugom monitorra akkor meg 1 viszonylag jo asztali gep. Mindezt kompromisszumok nelkul tudja es meg sok egyebet. Szerintem telitalalt es meg lehet a counter strike is elfut rajta
Elo is rendelek 1 I7eset, remelem szallitanak europaba.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Speeedfire #114 üzenetére
Ennek pont az a lényege, hogy egyszerre tablet és "ultrabook", egy eszközben. Erről szólt az egész keynote. Te döntöd el miként használod adott pillanatban. Ágyban, ölben böngészgetni nyilván nem kell rá a billentyűzet, ha pedig dolgozol vele, akkor rápattintod. Ha van bill és egér, akkor nem kell tapicskolni, ha nincs, akkor meg jó, hogy tabletként is funkcionál. Lehet tabletként már kicsit nagynak hat a 12" (bár az arányok miatt szerintem nem vészes, illetve elég könnyű hozzá), de ultrabookként kell az ekkora méret a megfelelő produktivitáshoz. Pont ez a lényege, hogy egymagában ki tudja váltani a két eszközt. Szerintem elsősorban mindenkinek az árral van gondja, ha 100k lenne akkor egyből szimpatikusabb lenne sokmindenkinek, aki most fanyalog. Sőt, ha alma logó lenne rajta, ez lenne az igazi forradalom.
-
Nagyon szép nagyon jó,nagyon drága,röviden ennyit.A pro 2 csúcskiépítése is fél milla most akkor ez mennyivel lesz drágább?Nem hiszem,hogy túl sokat fognak eladni belöle.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
Az okostelefonok nagy részéhez is "van" bill + egér
Itt a bill + egér opcionális kiegészítő. Anélkül is használható. (Persze felhasználótól és felhasználási igénytől függ ...)
-
emvy
félisten
válasz
Speeedfire #117 üzenetére
Oke, akkor ezt meg is beszeltuk.
-
Speeedfire
félisten
Nem, nem próbáltam még. De elképzelésem sincs arról, hogy lehetne ezt normálisan használni.
Mivel az esetek többségében gépelek, írom a kódot, nem is jut eszembe, hogy tapicskolni kellene kijelzőt. Egér meg kell ha kijelölök egy szöveget, átváltok egy tabra, tesztelek.Ha meg tapicskolni szeretnék előveszem a tabletet, aztán ott nyomkodhatok orrba-szájba.
-
emvy
félisten
válasz
> Teljesen felesleges ficsőr az érintőkijelző egy olyan gépben, amihez van bill+egér.
Probaltal mar valaha ilyet hasznalni par napnal tovabb? Jellemzoen annak van a tiedhez hasonlo velemenye, aki meg sose probalt. Nezd meg az erintokepernyos laptopokrol szolo review-kat, a legtobb helyen azt irjak, hogy az elso nap fura, utana meg ugy hozzaszokik az ember, hogy fajdalmas visszaulni egy sima szubnoti ele. Anekdotalis, de anyam az esetek 75%-aban kurzorral-touchpaddel navigal, de ha eloszed egy terkepet, vagy ilyesmi, akkor sokkal termeszetesebb a multitouch navigacio.
-
kovgab
tag
Wázze, ezt még használni is tudnám...
magyar lokalizációs coverrel céges szinten mehetne a buli -
Speeedfire
félisten
Szerintem félreérted, amit írtam. Tabletként használni perverz dolog egy 12"-est. Én most az érintőkijelzőre gondoltam.
12"-os rendes laptopból elég nagy a választék. Ha választanom kellene ez vagy épp egy thinpad x/hp 2560p között inkább az utóbbiak között választanék.
Teljesen felesleges ficsőr az érintőkijelző egy olyan gépben, amihez van bill+egér. Gépelsz, közben meg nyomogatod a képernyőt?
Na mindegy. -
DummyBoy
senior tag
A londoni és a magyar tömegközlekedés azért nem ugyanaz a kategória.
Mellesleg igen kevés embert láttam dolgozni Londonban a metrón vagy a buszonHa kishazánkat nézzük, nem hiszem, hogy egy manager vagy mérnök vonatozna munkába
(lehet van ilyen, de biztos hogy kevés! Bár az is lehet azért látom ezt így, mert nálunk - nem a fővárosban - tragikusan sz@r - vagy nincs - tömegközlekedés, így egy kezemen meg tudom számolni hány ember jár tömegközlekedési eszközzel munkába.) Viszont az is biztos, hogy mióta megvan a W520-am azóta nem járok bringával dolgozni xD
Ráadásul a távolságoknak köszönhetően sem életszerű az hogy melóba menet létfontosságú legyen, hogy dolgozhasson az ember (kivétel persze erősíti a szabályt.) Ellenben aki sokat utazik külföldre, azoknak jól jöhet ez a dolog.
A 6-700 dolláros mobil az menőségből van az emberek nagyrészének. Terepjárót sem csak a vadászok használnak.
Egy ilyen árú tabletet valószínűleg azok fognak megvásárolni, akiknek tényleg szükségük van rá. (Meg akik megtehetik
)
-
nbg
senior tag
válasz
Speeedfire #109 üzenetére
Szerintem ne keverjuk ide a 7-8"-os tableteket, eg es fold a ketto. Ez inkabb munkara es produktivitasra lett kihegyezve, nem tartalomfogyasztasra.
Eszembe nem jutna a 8-as yoga tabletemet melora befogni, meg ha a plattform-kulonbsegtol eltrekintunk is, ez az uj pro ellenben eroteljesen megmozgatta a fantaziamat melosgep ugyileg. Szerintem. -
válasz
DummyBoy #106 üzenetére
"Surface 3 Pro és a vonatozás: Valahogy nem érzem életszerűnek azt a helyzetet, ahol menedzserünk a 1000 dodós tabletjével döcög a kispiroson melóba"
Mondjuk ez leginkabb a magyar kozossegi kozlekedesrol szol. Amikor a OBB vonatain jartam munkaba, akkor a vonat tele volt olyanokkal, akik a ceges laptopjaikat bizergalgattak (es a Thinkpad T-k azok hatarozottan ezen az arszinten vannak) - tobbek kozott en is
-
Speeedfire
félisten
-
emvy
félisten
válasz
DummyBoy #106 üzenetére
> Surface 3 Pro és a vonatozás: Valahogy nem érzem életszerűnek azt a helyzetet, ahol menedzserünk a 1000 dodós tabletjével döcög a kispiroson melóba
En arra emlekszem, hogy Londonban a bosegesen milliardos topmenedzserek metroznak a tomegben, es rengeteg ember dolgozik/olvas a vonaton reggel.
Ja, az 1000 dollaros tablet a vonaton miert annyira meglepo, amikor 600-700 dollaros telefonokat tartanak az emberek kezben hajnali 4-kor a Kiraly utcaban mattreszegen?
-
DummyBoy
senior tag
Kollégákkal régi álmunk egy erős, de kicsi és könnyen hordozható eszköz, ami szükség esetén mobil eszköz, más szükség esetén pedig komolyabb munkaállomás.
Jelenleg egy W520-as Lenovo a céges gépem, ami "mobil" ugyan, de csak a töltője nehezebb mint egy Surface
Valamint van egy Surface RT-m, ami saját. (Nem Pro!) A munkám azon részében, amikor nem kell erőforrásigényes (vagy x86) alkalmazásokat futtatnom, vagy 8-10-20 ablakban dolgozni egyszerre, akkor tökéletesen elég az RT tudása (Bár a sokablakos megoldást egyszerűen megoldom egy csatlakoztatott monitorral ...), és messze kezelhetőbb, ha mondjuk utazom, vagy megbeszélésekre kell szaladgálnom, mint a laptop.
Ez a Surface pont tökéletes lenne arra, hogy kiváltsa a laptopot a számunkra, szóval kiváncsi leszek megjelenik-e a közeljövőben nálunk
Mindenesetre én boldogan váltanék
Surface 3 Pro és a vonatozás: Valahogy nem érzem életszerűnek azt a helyzetet, ahol menedzserünk a 1000 dodós tabletjével döcög a kispiroson melóba
Viszont egy repülőn már jobban el tudom képzelni a helyzetet
-
emvy
félisten
válasz
Speeedfire #102 üzenetére
> Szerintem egy teljesen felesleges ficsőr
Gratulalok.
Teged nem erdekel, mert nem akarsz jegyzetelni, nem akarod tabletkent hasznalni, ez oke.
A kombikat is feleslegesnek tartod csak azert, mert te sose viszel sok cuccot a csomagtartoban? Meg az MTB-ket is, mert te sose bringazol terepen? Hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple MacBook
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+cellular ÚJ 1 év Apple jótállás
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 FE / S10 FE+ / S10+ / S10 Ultra tablet új BONTATLAN
- Új FULL HD webkamera + Számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest