- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Natasa
tag
Sziasztok!
Microsoft Surface billentyűzetem van, ami Pro2 és Pro3 hoz is jó.
Én régi géphez adnám, és az a kérdés, hogy a tableten mit és hogyan kell beállítani, hogy felismerje? -
Zizge
csendes tag
Olyat nem lehet csinálni, hogy csinálok rá egy nyelv frissítést és akkor magyar lesz az OP rendszer?
-
Gargazsul
tag
Itt van előttem az új Surface Pro 3 i5 8GB meóriával és egy MacBook Pro 2013 i7-es. Az egyiken MAC OSX Yosemite a másikon a Win 8.1 fut. A Surface-t két napja nyüstölöm. Szerintem van helye a piacon. A 12 colos kijelző ezzel a felbontással zseniális. Sajnos MacBook Pro Reinám nem volt. A MacBook felbontása a Surface mellett nagyon gyenge... Ez olyan, mint a régi iPhone 3G-m és iPhone 5-öm közötti kijelző és felbontás különbség.
Az ára tényleg nem evilági, de az Apple temékek sem olcsók..., itt. A billentyű teljesen jól működk, kicsit zajos. Maga a "tablet" teszi a dolgát. Nekem teljesértékű laptop. A mai laptopok 80%-a 1360x... felbontásúak, ami azért vicc. Néztem még a Surface Pro 2-őt külföldön és bár leakciózták, de a 3-as megjelenéséig volt még 1 hónap. Jól tettem hogy megvártam ezt. A 10col kevés lett volna. Ez majdnem 13-as, mint a MacBook-om. Teljesen használható.
Szóval nem bántam meg.
-
Dr.FantastiK
őstag
Másképpszolva ez csak ''a vas''.
A felhasználókat nem ez hozza elsõ körben, hanem a szoftver, ami még mindig egyhelyben toporog.!.
> A Windows anno úgy tudott sikeres lenni, hogy elhozta az átlagembernek a PC-t. Ezt már megtette az Android mobilfronton, de amíg a Microsoft nem áll rá régi mentalitására, addig szvsz nem lesznek ilyen sikerei. Rá lehet állni az Apple féle szûk de sokat tejelõ vásárlórétegre, de õket még nehezebb váltásra bírni. -
Glenda
addikt
A szoftver inkább a kérdéses, sajnos, ahogy te is látod itt a prohardver különböző fórumain, nagyon sokan vannak, akiknek az új windows nagyonnemjönbe. És azok nem fognak ilyen szoftverkörítéssel hardvert venni akkor se, ha feleennyibe kerülne.
Hobbiból szoktam az xp megjelenésekor íródott cikkeket olvasni. Meglepő dolgok vannak ott is.
-
vlevi
nagyúr
Nagyoncsúnya lett volna, hogyha nem
A gond nem is nagyon a hardverrel van, mert az műszakilag rendben van. Drága, nemdrága, attól függ? Nekem igen, és még talán az 1000 frankos minimálbéren tengődő svájcinak is, de az átlag német, satöbbi külfődinek csak annyi, hogy drágább, mint a droidos, de ha jó, és kell neki, akkor megveszi.
A szoftver inkább a kérdéses, sajnos, ahogy te is látod itt a prohardver különböző fórumain, nagyon sokan vannak, akiknek az új windows nagyonnemjönbe. És azok nem fognak ilyen szoftverkörítéssel hardvert venni akkor se, ha feleennyibe kerülne.
Meg aztán a Microsoft termékek körül sincs az a nagy fanatikus felhajtás, mint az almás cuccok körül. -
Tybee000
aktív tag
társ trollolooo topic
http://mobilarena.hu/tema/re_keszul_a_surface_mini_es_office_gemini/hsz_1-50.html -
Gusztáv
addikt
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Parallaxis #322 üzenetére
nameg akiknek tetszik !
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mackósajt #371 üzenetére
"Különben a tesztelő az i5-ös változatot használta,"
Kérdés az is, hogy ez a végletekig fogyasztásra optimalizált i5-nek a teljesítménye mennyivel kevesebb egy normál, asztali i5-nek?
Mert, ha éppen eléri a core2duo-t (gondolom azért annál többet tud) , akkor nincs miről beszélni -
Blyan
félisten
válasz
Mackósajt #371 üzenetére
Az atomos változat inkább a Tegrás változat alternatívája lehetne.
Amire szükség is lenne, mert a RT nem éppen sikertörténet, az emberek jó része teljes értékű Windowst akar főleg.
Azt RT az iPad, Galaxy Tab cuccokkal versenyezne, arra szánták, tartalom fogyasztásra remek, de melóra már nem igazán. -
Mackósajt
senior tag
Nem, mert a Surface Pro MS által belőtt célterületére az nem elég. Az atomos változat inkább a Tegrás változat alternatívája lehetne.
Különben a tesztelő az i5-ös változatot használta, és érezhetően gyengének találta a vasat. (Nyilván ez nem univerzális minden ésszerű felhasználásra, de ő azzal tesztelte, amire ő használja.)
-
Mackósajt
senior tag
A felhasználási területek kapcsán, illetve hogy miért nem atommal jön, hanem áldozatok árán is az erősebb hardvert tesznek bele: itt egy beszámoló egy tartalomgyártó szempontjából.
"Artists are a really important audience for us and we want to make this a great device for artists..."
-
WinPho
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #363 üzenetére
Jah, vagy egy word doksiba szerzed meg a könyvet (biztos van), utána olvasó mód.
Az is vízszintes.
Megnéztem most, lehet valamilyen úton-módon importálni pdf-ből, tehát ez is megoldva. -
orbano
félisten
válasz
Parallaxis #336 üzenetére
Ha már tapasztalatról beszélünk: használtam elég sokat portege m200-at, ami kb. két kiló volt (utána pedig x200t-t). fél órán keresztül kézben tartva simán lehetett használni, pedig nem voltam épp egy izmos csávó. ehhez képest a 800g p*csafüst... ezeket az alkarodra fektetve, hátulról előrefelé megmarkolva nagyon kényelmesen lehet használni állva, ülve, akárhogy.
-
iOce
tag
Ez sajnos nagyon tetszik, az első olyan dolog, amire szívesen váltanék macbook proról. Az i5 8GB RAMal és 256GB SSD-vel még a grafikai melókra is elmenne, lehet rá monitort dugni, elgondolkodtam, hogy ez legyen majd egy 13" Retina Pro helyett egyszer...
-
Lall
veterán
válasz
Parallaxis #362 üzenetére
Úgy lesz.
Remélem a feleségem nem teszi ki a szűröm, ha hazahozok egy ilyen semmire nem használható kacatot. Tiszta szerencse, hogy könyv olvasásra nem kell majd használnia, mert karácsonyra kapott tőlem a vén csoroszlya egy Kindle-t, így nem kell a lakásban flangálni ezzel vagy a 20"-os monitorunkkal, amit még letenni sem tudna sehova, mert a talpa a mamánál maradt a pincébe.
Viszont ha Te összegyűjtötted a rávalót, majd jól ne vedd meg, de gyere be ide és mondd el minden nap, miért is nem vetted meg jól. Az olyan jó lenne...
-
Glenda
addikt
válasz
Olyan karekterfejlődésen mentünk keresztül ebben a topicban az esetedben, mint egy regénynél.
-
válasz
én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem a fektetett nézet kimondottan jó.
Legalábbis az, hogy hasábok egymás mellé vannak pakolva, ami a Windows 8-as metro stílus egy meghatározó eleme - azt kimondottan kényelmes használni.
Ilyen pl. a WPCentral appja.ha viszont arra gondolsz, hogy egy oldal van össz-vissz középen, na az tényleg nem jó.
-
Parallaxis
addikt
Nem, a probléma ott kezdődik, hogy egy 10-12" tableten nem szoktak regényeket olvasni, tartalomfogyasztásra és/vagy munkára használják,
Mert az olvasás az nem tartalomfogyasztás, az e-book piac meg nem létezik, mert te utálsz olvasni.. értem én..
Pár száz millió tablet tulaj, aki meg mégis olvasásra használja a tabletjét, az meg szimplán hülye, mert te megmondtad. A könyveket is tessék újranyomtatni, mert szerinted fektetve az igazi az oldalelrendezés, nem portréban, mint minden létező írásos anyag.Tényleg röhejes, ahogy körömszakadtáig védesz egy hibás koncepciót, de tudod mit, vedd meg és használd egészséggel...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Parallaxis #349 üzenetére
Lehet zoomolni, ráadásul 12"-on elég sok hely is van hozzá. A szemüveg még nem kizáró tényező a 40-50 centis fókusztávolságra. De hiába mondjuk, hogy milyen király dolog az a támasz. Személy szerint csak emiatt is bármikor a Surfacet választanám újra, szerintem a leghasznosabb funkciója.
-
Blyan
félisten
válasz
Tigerclaw #357 üzenetére
Én munkára venném és pont ultrabook helyett. Nyilván én vagyok a kisebbség, de innentől kezdve nekem már nem is lehet rossz.
Lényeg, hogy ha 1000 usd-t akarnék költeni ultrabook kontra SFP ügyben, az utóbbi nyerne. Nálam. De ez nem általánosság, csak akkor fordítva se általánosítson senki.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem igen, mert amint eléri egy hasonló felszereltségű ultrabook árát, vagy ha csak 50-100 dollárra megközelíti, máris az ultrabook van előnyben, főleg ha convertible model és főleg ha munkához veszi az ember. Ez olyan mint s svájci bicska, rengeteg dolog ötvöződik benne nagyon jó minőségben, de azért ha van célszerszámod, azt fogod használni, nem ezt.
Sokkal jobban szerepel majd a piaci eladásokban a korábbi típusokhoz képest, de azért emiatt nagyon kevesen fogják lecserélni a meglévő notebookot és tabletet.
-
Lall
veterán
Ne tedd az öledbe, mert az nem kényelmes és amúgy is használhatatlan úgy. Tartsd a kezedbe a tömött négyeshatoson és húzd közel a fejedhez (ott mindenki így olvas könyvet), mert csak 20cm-ről tudsz elolvasni bármit is. Esetleg járkálj a lakásban ugyan ezzel a módszerrel, 10x10 percig landscape, majd 10x10percig portrait módba, attól függően mikor, mit olvasol. Esszénél, eposznál, novellánál, használd a kényelmes landscape módot, regényhez portrait mód dukál. Asztalra kitámasztva ne tedd, se otthon, se vonaton, mert szintén kényelmetlen, tartsd a kezedbe és nézd meg 2x a Titanic-ot, ha netán hosszú szöveget kell gépelned egy üzleti úton, netán otthon, ne támaszd ki és csatold rá a billentyűzetet, mert kényelmetlen úgy gépelni, tartsd az egyik kezeddel a levegőben a másikkal pedig pötyögj. Ha ezeket mind megpróbáltad magad is rájöhetsz, hogy ez egy dög nehéz, semmire nem való eszköz és ha jövőre jön a Surface 4, akkor gyere be majd a topikjába, megmondani a frankót, játszani a hülyét és trollkodni picit a haverokkal.
-
azopi74
addikt
válasz
Parallaxis #349 üzenetére
45 cm (az ugye 17-18 inch körül van) ugyanúgy kényelmes olvasási távolság számomra, mint a 15 inch. Legalábbis számomra. Nem vagyok törpe, surface 2-t használok, 90%-ban ölben tartva, igaz, hogy még nem mértem le pontosan a számomra kényelmes szem-kijelző távolságot, de a kedvedért meg fogom tenni
Én 15 inch-et saccoltam, de lehet, hogy tévedtem, holnapra okossabbak leszünk -
Lall
veterán
válasz
Parallaxis #346 üzenetére
Nem, a probléma ott kezdődik, hogy egy 10-12" tableten nem szoktak regényeket olvasni, tartalomfogyasztásra és/vagy munkára használják, de mivel egy páran megírták ezt neked, erre az volt a válasz, hogy még olvasni is kényelmetlen rajta, mert nehéz, ha kézbe fogjuk. Majd szintén megírták páran, hogy nem kell kézbefogni, mert van rajta kitámasztó, erre tovább játszod a hülyét, de látom legalább élvezettel teszed.
-
-
Parallaxis
addikt
de az megvan neked, hogy egy Surface 3 Pro-t is lehet pontosan úgy fogni, mint egy könyvet?
Persze, hogy lehet. A Révai nagylexikont is lehet, csak picit fárasztó egy idő után
Ugyanis aki egy általánosan jellemző módon ölben - a szemtől kábé 15 inchre - tartott, 12 inch átójú kijelzőn nem tudja kiolvasni a karaktereket, annak komoly látási problémái lehetnek, de erről nem a végeszköz tehet.
Bocs, nem feltételeztem, hogy aki olvas, az egy törpe.
Az ölben, a combomra kitámasztott készülék nálam 45-50 cm-re van a szememtől. Igaz szemüveges vagyok, de ha nem lennék, akkor is fárasztó lenne ekkora távolságból gúvadni bármire is hosszabb távon. -
azopi74
addikt
válasz
"Nem fogod a combodra fektetni, mert akkor kényelmetlenül le kell görnyedned hozzá, ha meg hátradőlsz és kitámasztva teszed ugyanoda (ahogy a Surface-t tudod használni a kitámasztójával), akkor fél óra múlva kiesik a szemed, mert túl messze lesz az olvasáshoz.
Lehet, hogy most újdonságként fog hatni, de ha olvasol, akkor egy tabletet pont úgy fogsz, ahogy egy könyvet"Lehet, hogy most ez újdonságként fog hatni számodra, de az megvan neked, hogy egy Surface 3 Pro-t is lehet pontosan úgy fogni, mint egy könyvet?
Ami meg a szemkiesést illeti: én ugyan szerencsés vagyok ebből a szempontból, jó géneket örököltem, így esetemben zéró a dioptria (tudom, ez nem általános, a túlnyomó többségnek van legalább egy 0,25-ös dioptriája valamilyen irányba)
De akkor is: mire alapozod, hogy mindenki vaksi? Ugyanis aki egy általánosan jellemző módon ölben - a szemtől kábé 15 inchre - tartott, 12 inch átójú kijelzőn nem tudja kiolvasni a karaktereket, annak komoly látási problémái lehetnek, de erről nem a végeszköz tehet. -
Parallaxis
addikt
A probléma ott kezdődik, hogy olvasni ilyen eszközön portré módban szokás, ez itt meg bukta, mert úgy nincs mivel támogatni.
Ha már regényolvasás a tableten fetisiszta vagy. Vagytok vagy hárman még a világban.
Ne haragudj, de ennél nagyobb marhaságot nem is tudtál volna írni.
-
Fujis2950
tag
-
Gusztáv
addikt
válasz
Mint mondtam én a hason fekve olvasást preferálom. Vagy ülve az egyik lábanat felhúzva, a combomon megtámasztva még fogni sem kell.
Még anno kérdezted, hogy milyen előnyökkel bír egy iPad-hoz, Android-hoz képest
- normál usb port, nem kell mindenféle bizbaz kábelt magaddal cipelni (a világ legjobb dolga)
- normális office, nem csúszik szét a formázás, ha megnyitok egy igényesebb word fájlt, működő Powerpoint
- normális nyomtató support, nem kell azon izgulni, hogy tud e airprint-et a nyomtató
- fullos böngésző, van flash, silverlight, unity
- ha kell, akár a régi x86-os programok működnek
- AD support -
Lall
veterán
válasz
Ja, semmi tapasztalat. [link] Jé, téged olvaslak (a miértjét nem tudom), kitámasztva, pedig ennek csak 1 állású a kitmasztója és még kényelmes is. Perpetum mobile.
Ha már regényolvasás a tableten fetisiszta vagy. Vagytok vagy hárman még a világban.
-
Assdak
őstag
válasz
Parallaxis #340 üzenetére
Őszintén megmondom, nem nagyon tudom, hogy skálázódási probléma alatt pontosan mit értesz. 4K monitorral még nem próbáltam, de QHD alatt az ég világon semmi problémát nem tapasztaltam még 8.1 alatt. Nem tudom értékelhető alkalmazáskínálat alatt pontosan mit kell érteni, de amit egy átlag ember használ egy tableten ( facebook, youtube, mail, böngészés stb. ) minden elérhető.
-
Parallaxis
addikt
Tudna az MS kiadni olyan készüléket, ami Win 8.1-et futtat és neked tetszik?
Ha megoldja a MS, hogy a desktop UI elemek képesek legyenek felbontástól függetlenül azonos méretben megjelenni és lesz értékelhető alkalmazáskínálat a Metro UI alá (ala tabletes felhasználás), akkor még venni is fogok. Tekintve, mint ahogy írtam is, a vassal nincs komoly problémám (a súly és a méret érdekessé teheti a használatot, de az szerintem is olyan kompromisszum, ami mellett el lehet menni, ha amúgy a koncepció, amit a készülék megtestesít jól működik).
A gond az, hogy ezek a problémák jelenleg és sajnos a közeli jövőben sem lesznek megoldva..
-
Blyan
félisten
válasz
Én hülye meg kiolvastam a tronok harca 5 kotetet 4-4,5"-on. Pedig pont jó lett volna egy Surface is az ölembe.
-
Parallaxis
addikt
Épp azt próbáltam felvázolni, hogy senki - rajtad kivül - nem akar 12"-os tableten, notbookon, subnotebookon regényeket olvasni, főleg nem kézben tartva, pláne, ha van benne állítható kitámasztó
Te nagyon keversz valamit...
Olvasásnál én tabletről beszéltem, nem notebookról, de te tudod.
De látom nyitott ajtókat döngetek... hisz senki nem akar hosszabb szöveget olvasni az S3-on.. ezt meg is értem, hisz ez a problémám, hisz egy épkézláb tablet pont erre lenne többek között való.Tényleg jót mosolygok, mikor engem szeretnétek meggyőzni és végül leírjátok azokat a negatívumokat, amiket én felvezettem.
Tartani akarod úgy, hogy van rajta kitámasztó (agyrém)
Látszik, hogy nincs tapasztalat
Ülj le egy székre, vagy egy fotelbe és fogj a kezedbe egy tabletet...
Nem fogod a combodra fektetni, mert akkor kényelmetlenül le kell görnyedned hozzá, ha meg hátradőlsz és kitámasztva teszed ugyanoda (ahogy a Surface-t tudod használni a kitámasztójával), akkor fél óra múlva kiesik a szemed, mert túl messze lesz az olvasáshoz.
Lehet, hogy most újdonságként fog hatni, de ha olvasol, akkor egy tabletet pont úgy fogsz, ahogy egy könyvet és ha kétségeid vannak, akkor keress elő egy lexikont, ami megvan 800 g és kezdjed olvasgatni úgy, hogy nem egy asztalon van előttedhamar rájössz miről is beszélek.
Ebben a testhelyzetben tényleg nem fogsz túl sokat olvasni
-
Assdak
őstag
válasz
Parallaxis #333 üzenetére
Nekem csak egy kérdésem maradt. Tudna az MS kiadni olyan készüléket, ami Win 8.1-et futtat és neked tetszik?
-
Blyan
félisten
válasz
Parallaxis #333 üzenetére
Másfélszer nagyobb felbontásnak is elég lesz az .
A plusz 2" meg kifejezetten jól jön sokaknak. -
Lall
veterán
válasz
Parallaxis #318 üzenetére
Kedves Toldi Miklós! Látom az értő olvasással gondok akadtak. Épp azt próbáltam felvázolni, hogy senki - rajtad kivül - nem akar 12"-os tableten, notbookon, subnotebookon regényeket olvasni, főleg nem kézben tartva, pláne, ha van benne állítható kitámasztó. Egyik mondatoddal cáfolod a másikat. Tartani akarod úgy, hogy van rajta kitámasztó (agyrém), de ha mégse akarnád tartani, mert nehéz, akkor olvasásra jobb egy 15" 2kilós notebook. Logikus, ész érvek, amiket felsorakoztatsz.
Csak Te, write only user gondolod úgy, hogy nem volt a "logikusan" alátámasztott "szarezmernemjósemmire" hüppögésedre ellenérv. Csak emvy vagy 20 írt, de mint fentebb is írtam az értő olvasás, gondolkozás és ezek velejárói sajnos nehézkesen mennek.
Már csak azt nem értem, hogy ez a semmire sem jó eszköz, miért érdekel annyira, hogy magadat győzködd a topikon belül, hogy semmire sem jó. Netán skizofrénnek tetszik lenni?
-
Blyan
félisten
válasz
Parallaxis #330 üzenetére
Kisebb, 10.6" full HD ellen ugyanezt a kifogást hozod, most akkor minek tetteted hülyének magad?
szerk:
Amúgy rájöttem, kéne Neked nyitni egy Yoga 2 Pro topikot! Az 13" 3200x1800 pixeles felbontáson el sem tudom képzelni micsoda hisztit vágnál ki.
[link]
Nagyobb, nehezebb, nagyobb felbontás és win 8.1. Na az kéne Neked, ott aztán lenne buli.
-
Parallaxis
addikt
Te teorikus választ vársz, az itteniek meg használják, vagy használnak mást, ekkora méretben, windows 8-cal.
Te mégis mi a frászról beszélsz? Az Surface 3 most lett bemutatva, senki nem használja innen!!!!
Más hasonló méretű és felbontású Win8-as konvertible eszköz sem nagyon van a piacon.A régebbi Surface Pro meg a kisebb felbontás miatt legalább a desktopos alkalmazásokat képes volt aránylag használhatóan futtatni. Az RT userek meg elvannak az Office RT-vel, mert sokkal több értelmes alkalmazás nincs amit használhatnának.
---
De vicces, hogy érveid, vagy épkézláb elképzeléseid sincsenek a felvetett kérdésemre, csak sértődötten elzárkózol, hogy húzzak innen. De sebaj, ezzel végül is nekem adsz igazat
-
Blyan
félisten
válasz
Parallaxis #328 üzenetére
Te teoretikus választ vársz, az itteniek meg használják, vagy használnak mást, ekkora méretben, windows 8-cal.
De Neked az nem elég, Te AZT akarod, hogy győzzön meg Téged bárki, hogy másnak ez miért jó.
Hát l.f.szt!Ahogy írtam fent, Neked nem felel meg, felfogtuk, ott az ajtó, mehetsz venni iPadet vagy tetszőleges androidos Tabletet.
-
Parallaxis
addikt
Ha MS fanboy aki veled ellentétben látja értelmét a Surface-nek
Egy probléma van, eddig egyetlen előnyt sem olvastam az S3-al kapcsolatban.
Miért lenne jobb tablet, mint egy iPad, vagy egy Androidos tablet, ha nincs rá tabletes alkalmazás?
Mégis, mit futtatsz rajta, mikor tabletként használod? A mérettől és súlytól tekintsünk el most.Miért lenne jobb notebook, mint bármelyik ultrabook, mikor a Windows képtelen normálisan skálázni az UI elemeket, így 12"-on ezzel a felbontással elég érdekesen fog a legtöbb alkalmazás kinézni és jó pár nem is lesz használható.
Tényleg várok már egy összefoglalót, hogy ezen, a használatot alapjaiban megkérdőjelező hiányosságok ellenére mégis milyen értelmet láttok benne, ami ekkora összeget megér, mint amennyit a MS elkér érte.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Parallaxis #320 üzenetére
Egy 10-os táblagéppel igen extrém dolog a tömött 7-es buszon ebook-ot olvasni, függetlenül attól, hogy 400 vagy 800g. Menet közben meg felér egy öngyilkossági kísérlettel. Arra ott vannak az okostelefonok.
-
azopi74
addikt
válasz
Samsung Galaxy Note Pro 12.2 LTE: 1.66 lb
Surface Pro 3 : 1.76 lbÉs hát funkcionalitásban van "némi" különbség a kettő közt
Inkább egy hasonló kaliberű ultrabookhoz illene hasonlítani ezt:
MacBook Air 13": 2.96 lb. - ami köztudottan a király ugyebár ebből a szemponból (is) -
-
Blyan
félisten
válasz
Parallaxis #322 üzenetére
Ha MS fanboy aki veled ellentétben látja értelmét a Surface-nek és nem tiltaná ki a galaxisból, akkor igen, így van.
-
Tybee000
aktív tag
válasz
a mobilitás nem azt jelenti hogy kézben hordom a metrón... arra ott van az 5"-os telóm
-
Blyan
félisten
válasz
FIgyi, nem unsz még itt? Mi már eléggé ununk Téged.
De most komolyan, Neked nem jó, nem felel meg, szar, nem elég tablet. Értettük.
-
Parallaxis
addikt
Nyilvánvalóan ez nem a 8"-os gépeknek akar konkurenciát teremteni, hanem a 10-12" gépeknek.
A 10"-os tabletek is fele ilyen súlyúak.
Ezt semki nem fogja gyaloglás közben egykézzel használni, de otthon-irodában ez a méret simán elmegy.
Akkor fejbe is lőttük az egész mobilitás koncepciót (bár a 12" eleve feltételezi, hogy ez már nem igazán bárhol-bármikor használható eszköz).
---
Nem tudom én csak azt látom, hogy a Microsoft csinált egy operációs rendszert (Windows 8), amit a világon szinte mindenki utál. Aztán kiadtak egy kifordított notebookot, amivel próbálják megmagyarázni, hogy az mégis miért is jó.
Az meg a másik történet, hogy kicsit későn léptek a tabletes hype-ra és elkéstek, most meg próbálnak valami újat mutatni, de csak némi izzadtságszagú erőlködés telik tőlük. Pont úgy, mint a Windows Phone esetében. -
Gusztáv
addikt
Ezen a súly/méret dolgon nem tudom miért kell ennyire pörögni. Nyilvánvalóan ez nem a 8"-os gépeknek akar konkurenciát teremteni, hanem a 10-12" gépeknek. Ezt semki nem fogja gyaloglás közben egykézzel használni, de otthon-irodában ez a méret simán elmegy. Ilyen helyken az ember meg általában lerakja a tabletet, kényelmesen elhelyezkedik, és úgy használja. Nem véletlen, hogy az iPad cover-is támasztékká hajtogatható. De még ha kézzel kell tartani, akkor is kényelmesebb az egyik oldalát lerakni, és csak megtámasztani. És erre a Surface kickstand-je zseniális, én az esetek 90%-ban ezt használom. A kanapén fekve a világ legkényelmesebb dolga így böngészni.
@Parallaxis: szerintem sokan azt nem értik, hogy mi a fenéért akarod a kezedbe tartani, amikor le is rakhatnád? Hason fekve így marha kényelmesen lehet olvasni, vagy az öledbe rakva.
-
Parallaxis
addikt
Egy beépített kitámasztóval rendelkező eszközön, kézben tartva nem lehet egy háború és békét végigolvasni, mert nehéz. Jesszus Mária... Nyomós érvek.
- 800 g-os, 12"-os, IPS paneles tableten olvasni hosszabb ideig, úgy, hogy könyv szerűen kézben tartod? Kívánom legyen benne részed sok száz óráig (asszem alkottam egy új kínai átkot
)
Mi lenne, ha nem égetnéd tovább magad?
Az a gond, hogy amit én ellenérvnek eddig leírtam, azt egyetlen egy esetben sem cáfolta senki, mert tetszik, vagy sem, igazak.
Szóval nem nagyon van miért égnem.
-
LordX
veterán
válasz
sz.balazs.95 #310 üzenetére
A legdurvább mobil Bay Trail is csak 7,5W-os TDP, az i5-ös SP3 procija (i5-4300U) 15W-os. Szóval legrosszabb esetben is csak fele fogyasztás lenne vele (Mármint csak az SoC-nek).
-
Glenda
addikt
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #313 üzenetére
-
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #310 üzenetére
-
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #307 üzenetére
Attól függ milyen munkára, a kb 2Ghz-es Core 2 Duok szintjét hozza, ami azért általános feladatokhoz bőven elég.
Másrészt ez lehetne a Surface-ek Lumia 520-a. -
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #307 üzenetére
Pl, mert még könnyebb lehet, és a legerősebb Bail Trail Atom már bőven megállja a helyét a mindennapokban, üzemidő pedig a duplája lehetne - és az ára is csökkenhetne.
-
-
margithid
veterán
Nekem egy ilyen méretű tablet kéne mint ez a surface pro, csak éppen passzív hűtésű atom procival.
Fel bontás se kellene full Hd, elég lenne 64 GB tárhely, meg 4 GB Ram és már venném is, persze normális áron. (150k HUF) -
Lall
veterán
válasz
Parallaxis #289 üzenetére
És a "semmirenemhasználhatóezaszar"-tól eljutottunk odáig, hogy ezen kívül még olvasásra sem alkalmas. Egy beépített kitámasztóval rendelkező eszközön, kézben tartva nem lehet egy háború és békét végigolvasni, mert nehéz. Jesszus Mária... Nyomós érvek.
Pedig a világsajtó és a fórumok...
Mi lenne, ha nem égetnéd tovább magad?
-
azopi74
addikt
válasz
Oppenheimer #298 üzenetére
Csak három tizedest tévedett
-
azopi74
addikt
Na ja, annyira sulykolják itt egyesek a dolgot az emberbe, hogy lassan én kezdem magamat hülyének érezni, hogy Surface 2-t használok, és ráadásul még elégedett is vagyok vele (azt kaptam a pénzemért, amit vártam, és arra használom, amire akartam - ugyanez nem mondhattam el az előd androidos tabletről, amnek a vásárlása mellett egy kicsit elhamarkodottan döntöttem).
Lehet, hogy velem van a probléma ? Hiszen kijött volna a Surface árából egy kiciiócó kínai droidos mini tablet meg egy hulladék 1024*600- felbontású atomos netbook is, amin igaz, még az office is vért izzadna, de hát ez a párosítás biztosan sokkal okosabb, és tudatosabb fogyasztói magatartás lett volna, hiszen az okos megmondóemberek megmondták, a Windows alapvetően egy xar, akármilyen eszközről van szó
... A Microsoft meg vér-ciki és égő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest