- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hővezető paszták
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LilProphet90 #197 üzenetére
Nagyon hosszú műsoridővel, mozifilmben talán lehetetlen visszaadni, hosszú sorozat esetleg.
(#192) adequate_cou : jut eszembe, elolvastam végig, mindegyik részt, zseniális, hatalmas képzelőerő a szerzőtől.
-
-
Chrys_
addikt
Néhány infó angolul az HBO Alapítvány megfilmesítési tervéről, sajnos a Westworld sorozat miatt egy darabig biztos nem lesz belőle semmi, de meg akarják csinálni. Jonathan Nolan nem tud kettészakadni
És gondolom ő akarja a munkát mindenképpen.
-
válasz
adequate_cou #190 üzenetére
Én meg kíváncsi vagyok, elkezdtem olvasni az ajánlásodra, már az eleje is tetszik
-
degu
senior tag
válasz
adequate_cou #187 üzenetére
Hát nem egyforma az izlésünk.Engem a Hyperion könyvek egyáltalán nem fogtak meg! A végén már untatott a sok technikai/technológiai rizsa.
Én inkább a sztorira helyezem a hangsúlyt-ha sci-fit olvasok.Amikor már annyira agyon van bonyolitva a technika,akkor kezdem úgy érezni,hogy szórakázik velem az iró,mert MINDEN megtörténtet a regényben,de annak az ellenkezője is,mert a technika már áttekinthetetlen,és a *lehetőségek*egyszerűen - természetfelettinek,kiagyaltnak tünnek. -
adequate_cou
senior tag
Most végeztem a robot-birodalom sorozattal.
Előbbi nagyon jó, mindenkinek ajánlom, főleg az utolsó kötet üt nagyot!
A birodalom sorozat viszont sajnos már kevésbé élvezhető, sok szabadidő esetén javallott csak. Annyi jó Sci-Fi van az irodalomban, hogy csak végszükség esetén javasolnám.
Most kezdtem el az alapítvány 2 előzmény-regényét olvasni. Sajnos utána már nem marad semmi, pedig szívesen olvastam volna még sokszor ennyit ebből az univerzumból.
Egy kis ajánlás annak akit megfogott az alapítvány: Dan Simmons - Hyperion és Hyperion bukása c. könyvei.
Nálam magasan a legjobb scifi könyv amit valaha olvastam. Szeretem és élvezem Asimov, Clarke vagy Lem könyveit is, de ez a két kötet olyannyira túlszárnyal minden mást, hogy csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni!
-
TEK
csendes tag
Ahogy az alapítványt megfelelő pályára állították a pszihohistória segítségével, úgy Trevize döntése is előre meg lett határozva.
Gaia semmit nem kockáztatott.
Egyebkent erdemes beszerezni a "második alapítvány trilógia" könyveit, abban sok kérdésre válaszolnak. -
degu
senior tag
válasz
adequate_cou #182 üzenetére
Hát Gaia soha sem fegyverrel kényszerített!
Példa erre maga a regény,hogy Trevize döntésére bízzák a saját sorsukat is-az esetleges megsemmisülés veszéllyét is vállalva-mert úgy gondolják,hogy ez az,amivel az egész emberiség/Galaxis sorsát jobbá teszik!
Ha elkezdenének militáns bolygók *kiválni* -Galaxiából,az szintén ellentmond a Galaxia ideológiának.
Ollie-nak pedig azt válaszolnám,hogy - igazad van-de ez a téma szempontjából teljesen indifferens. -
válasz
#10691584 #179 üzenetére
Szerintem túl érzékeny vagy. Annak a hsz-nek nem az a lényege (és nem is állítja), hogy hülye vagy. Az látszik, hogy hatalmas csalódás volt neked az a film, és ezért most minden kritikát támadásként élsz meg. Mindenesetre töröltem azt a hsz-t is, hogy szent legyen a béke.
-
adequate_cou
senior tag
Ugye Bliss is mondta, hogy azért mert Gaia része, még vannak önálló gondolatai és tettei.
Valamint el tudok képzelni olyan konfliktusokat, hogy más galaxisban lévő idegenekkel konfrontáció, viszont a Galaxia életigenlése miatt nem hatékony fegyveres fellépés azt kívánja, hogy egy-két militarista bolygó kiváljon, hogy hatékonyan lépjenek fel az idegenek ellen. Ez egy hirtelen ötlet a sok közül, szóval sok minden van ezért ebben még.
-
törölt tag
Ezzel tisztában vagyok. De ilyen hozzáállással az alapítványhoz inkább ne nyúljon hozzá. Egyébként pl. az eredet tetszett. De az túlmegy a tudomány határain, egész más témákat feszeget, oda elfér. Az alapítvány nem ilyen. Ha hollywoodi giccset kreálnak belőle csak azért, hogy moziba csaljanak pár mogyoróvajaskenyeres nokedlizabáló amerikait, az rég rossz és megerőszakolása mindannak, amit Asimov alkotott.
-
törölt tag
Ha valóban így látod, miért épp annak a hozzászólását hagyod meg, aki hülyének nézi a másikat és lekicsínylően szól be másnak, pusztán mert kifejtette véleményét egy válaszban és jogos kérdéseket tett fel illetve pont azt hagyod bent, amivel kezdődött? A másik hozzászólásomban mi kivetnivalód lehetett, láttál személyeskedést? Hogy nem nézek TV-t meg dokumentumfilmeket? Hogy elolvasta e a könyvet? Vagy hogy kétlem hogy keverném a dokumentumfilmeket a scifivel és meséljen mi okosat látott abban a könyvben azokról/azok ellenében amiket felsoroltam? Te se tudod. Törölgetsz, ahogy érzed és épp azzal szemben vagy elfogult, aki kötekszik és személyeskedő megjegyzéseket tesz. Sokan nyilván nem veszik észre épp, mert törölgetsz és nem látni az előzményeket. De én igen, mert történetesen velem csináltad. Így az egészből annyi maradt meg, hogy hülye vagyok, olvasgassak, mert keverem a szezont a f@**mmal.. De egy rohadt válasz nem volt mellesleg, bár ez is törölve lesz, úgyhogy mindegy..
-
Ne személyeskedjetek!
-
törölt tag
Na hát, átfutva a hsz-eket: Nolanból lehet, hogy kettő van, de az interstellar-hoz 1 is sok(k) volt nekem. Rettenetes, hogy mennyi hülyeséget hordtak össze, ráadásul "tudományos" fantasztikumként tüntetve fel. A fekete lyukas/szingularitásos marhaságnál konkrétan köpni-nyelni nem bírtam. Ja és ha már itt tartunk, nem csodálom, hogy néhányan félreértették. valaki írta itt, hogy fekete lyukon keresztül mentek át, az féregjárat akart volna lenni. Más valaki írta, hogy a gravitikus hajtómű végtéreis saját féregjáratot nyit, ez sem igaz. A gravitikus hajtómű a(z elméleti) gravitációs hullámokból nyert energiát felhasználva lép hipertérbe (ellentétben a "hagyományos" Asimovival, ami nukleáris legózást használ, de ugyanúgy hipertér elven működik) A hipertér pedig nem azonos a féregjárattal. Hogy mást ne mondjak, az egyik különbség pl. az, hogy a hipertérbe be és hipertérből kilépve ugyanabban az időben találjuk magunkat, nincs időbeli differencia. A féregjáratnál van, de ahogy a hipertér, úgy a féregjárat is elméleti. Viszont tudományelméleti ellentétben Nolan halandzsájával, aminek se füle se farka. Pl. volt ugye az a bolygó, amelyik a szingularitás közelében éldegél. Az is jó kérdés, hogy hogy bírta eddig anélkül, hogy belespagettizálódott volna a "fekete lyukba" és hogy ússza meg az ember odalent pusztán annyival, hogy térdig érő vízben tocsogva várja, hogy egy kilométer magas hullám legyalulja. Egy fekete lyuk féle pontszerű szingularitás kürül ugyanúgy keringhetnek bolygók akár, mint egy normál csillag körül, de ilyen közelségben? Már rég darabokra szakadt volna a fenébe. És ha elég közel van ahhoz, hogy annyira lelassuljon az idő, hogy a felszíni "odalenthez" képest "odafönt" 80-1000Km-re meg az ipse évtizedeket öregszik ez hogy a viharba van? A légkör kizárta a szingularitás téridő torzító hatásait
Na és mi van a többi bolygóval? 3-4 így, vagy úgy, de élhető bolygó egy rendszerben? Arrafelé nincsenek zónák? Pl. a föld elhelyezkedése olyan, hogy "épphogy" benne van az élhetőségi zónában. De még azt is megérezzük, ha pár fokot eltér a pályasíkjától (nálunk) télen. Na ott ez nem számít. Meg az sem, hogy míg a naprendszerben a szaturnuszig X hónapokat-éveket (nem emlékszem) kellett malmozgatni, meg előtte évekig számítgatták, hogy parittyázzák oda magukat egyik-másik bolygó tömegvonzását felhasználva, addig a "Nolan univerzumban" a túloldalon elég volt kicsit rátaposni a gázra.. Gondfolom azok a nyamvadt bolygók sem egy azonos pályán keringenek a napjuk körül. Tényleg, a napjukat nem zavarja hogy ott éktelenkedik egy b@szottnagy fekete lyuk a pofájában? Még itt a naprendszerben is pár bolygót más (már ismert) bolygók pályaháborgásai alapján fedeztek föl, pedig azoknak elenyésző a tömegvonzásuk egy fekete lyukéhoz képest. Ha ott valóban lett volna egy ilyen objetum akkor a nyíróerők szanaszét tépkedték volna a környező égitesteket és a csillag sem valószínű, hogy megússza.. És akkor ott van az a nagy hullám, amit hegynek néztek. Az honnan jött? Egy cunami szerű képződménynek van kezdete is, nem csak úgy nekiindul. Általában "alul" mégnagyobb a kiterjedése, mint "felül". A félméteres vízből lett? Gondolom a szingularitás okozta árapály hozta létre.. De az nem avizet, hanem a bolygó felszínével és a légkörrel együtt feltépett volna mindent, amerre halad, nem ácsorogtak volna odalent nézelődve, hogy gyerekek, mi a szar az ott a távolban, csak me' nagyon gyün he? A fagyos bolygón a csávó állítólag valami ilyenolyan hatalmas koponya volt, ő volt a tudósok krémje (emlékeim szerint) De arra se ő, se a többi delikvens nem gondolt, hogy lehet még sz@rabb lenne a helyzet, meg a sz@r is beléjük fagyna, ha ugyanígy egy transpondert követve leenné a fene őket mondjuk a déli sarkra. 5 perc "bolygófelmérési" tanácskozás után kiköpték, hogy hát ez laktatatlan, megszíttuk vaze. Szerintem azt az ipsét, csak azért pakolták bele a filmbe, hogy az értelmetlen akciózgatásával elvonja a figyelmét a nézőknek, hogy ne gondoljon ilyenekre. Visznek egy civilizációs maradékot hibernálva embrionális állapotban ok. Tegyük fel leb@sszák valahová a "marson eldobott zsíroskenyérből is tán lesz űrcivilizáció pármilliárd év múlva" elv alapján. De ki a tököm neveli fel őket? Robotok? az a 3 f@szpörgettyű, amiből asszem kettő meg is feküdt? Vagy ők 1-en (a csaj, aki már húzza föl a sátrakat keresztbe kasul a "keltetőgépeknek" a habokra)? Ki hordja majd ki az embriókat? Inkubátorok? Legyen. De az még lóf@sz, majd ott fognak sertepertélni, kúszni mászni a csecsemők oszt feltalálják magukat hát nem? Kedvencem a gomba. A rejtélyes gomba, ami szétgyakta a föld bolygót. Csodálatos gomba, jobb mint az aids, de legyen. Viszont ezek meg jönnek, mennek szanaszéjjel totál fertőzötten és viszik csak úgy lazán magukkal, teleprüszkölve "új otthonunkat" ha már homár legyen kövér haddszójón hollywood módira. Jó ez a film, meg látványos mese, de nagyon kérem a kedvenc sci-fimet ne b@ssza már el egy Nolan, ha ennyi évtized után végre megfilmesítik.. Ez képes és még odatesz valami fényesszellő szárnyán röpködő intelligens pitypangokat nekem a trantor császári palotájába, vagy ilyesmi, hogy még a 3 általánossal mérhető USA idiótának is vidulhasson a feje. Rendezzen Batman-t! Fekete, hegyes füle van ugrál, dobálózik, hülye hangon beszél, aprítja a rosszfiúkat, drámázik, szomorú oszt jóvan. Ehhez nem kell tudomány. Asimovhoz kell. Nagy a különbség a TUDOMÁNYOS fantasztikum, meg az illogikus baromságokból épített, "tudományosnak" tűnő fantasztikus mese között.
-
-
degu
senior tag
válasz
adequate_cou #145 üzenetére
Hát a Galaxia létrejöttével ki is fujna a téma,mert egy EGYSÉGES Galaxisban nem lennének problémák,és akkor miről szólna a történet?
Viszont az alapítvány-sorozat utolsó részében el is lett helyezve a folytatás *lehetősége*,mikoris sejteti,hogy a kis Solaria-lakó talán egy másik,nem emberi faj képviselője - egy másik Galaxisból!
Ezzel újból fel lehetne venni a történet fonalát.
A másik lehetséges folytatás a Star Wars-féle megoldás,amikor *visszafelé* mennek a történetben.
A Gyikosság az Űrvárosban c. regényében benne van az *űrgyarmat*kialakulása,de csak,mint jelzés,háttér.
Nincs a téma kifejtve.Itt lehetne még folytatni,az űrgyarmatosítással,és annak *alapítványbéli* alakulásának megírásával. -
sztanozs
veterán
Sőt, igazából azt sem tudjuk, van-e eseményhorizont
-
HuMarc
veterán
Lényegében az volt az a 20%, amiről beszéltem. Az fizikailag hülyeség, nyilván, de a dramaturgia így kívánta. Meg az is, hogy az a féreglyuk (mert nem fekete lyuk) pont ott volt, és pont egy olyan galaxis olyan naprendszerébe vezet, ahol elképzelhető az élet. De az Alapítványban meg a gravitációs hajtómű az magának csinál féreglyukat.
-
Hát azért ,nekem nagy csalódás volt az Interstellar. Pl. elég sok mindennel tisztában vagyunk, pl. azzal is, hogy mi történik, ha átlépjük azt eseményhorizontot. Na most nagyon nem az történt a filmben, sőt, az már fantasy kategória volt. Minek kell ilyen részeket betenni, amikor a fizikának van magyarázata arra, hogy mi történhet? A másik durva dolog, pedig a kommunikáció volt.
-
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #156 üzenetére
Haldoklik a Föld és elmennek egy Fekete lyukon át egy másik galaxisba új hazát keresni. Vagyis nem igazán a Föld haldoklik inkább csak az emberiség létfeltételei csorbulnak rohamosan.
-
HuMarc
veterán
válasz
#10691584 #154 üzenetére
Hát nem tudom, nekem a Nolan-féle Batman-trilógia, az Interstellar és a Tökéletes trükk nagy kedvenceim (a Mementót még nem láttam). A tudományos fantasztikum pont azért fantasztikum, mert valahol van benne egy kicsi (vagy éppen orbitális) csúsztatás, ami miatt a film univerzumában adott dolgok megtörténhetnek, amik a valóságban nem (pl. a gravitációs hajtómű, a pszichohistória, meg még ezer dolog ilyen az Alapítványban), de ezzel szvsz nincs gond, és egyébként az Interstellar pl. 80%-ban hű a valósághoz fizikai szempontból. De anélkül a 20% nélkül nem lehetne belőle film.
Szóval nem értem, mi a bajod a Nolan-filmek tudományosságával, bőven jobban állnak ilyen téren, mint kb. akármelyik másik rendező/író
Ja és azért hogy tiszta legyen, Christopher Nolan ≠ Jonathan Nolan, az utóbbi csinálja az Alapítványból a sorozatot.
-
maross
nagyúr
-
SATA_boy
csendes tag
Köszi az ismertetőt és a kedvcsinálót! Még tizenéves fejjel fogtam először Asimov által írt könyvet a kezembe. Akkor inkább a fantasy érdekelt, így végül nem olvastam el az 'Alapítvány és Föld'-et az írótól. Most viszont felnőtt fejjel, részben a te cikkednek köszönhetően előtúrtam a kissé megsárgult lapú regényt és elkezdtem olvasni. Úgy vélem, most sikerül végeznem vele, és nem hagyom abba az olvasását valahol félúton - azt hiszem mára 'megértem' Asimov regényeihez.
-
Xaels
félisten
Na megnéztem az Interstellar-t tegnap. Hihetetlen film, még mindig a hatása alatt vagyok. Nolan kezében jó helyen lesz az Alapítvány.
-
adequate_cou
senior tag
Kár, hogy a Galaxia létrejötte előtt abbamaradt a regényfolyam. Szívesen olvasnék tőle a kialakulás folyamatáról, más galaxisokban való terjeszkedésről, más fajokkal való interakcióról.
-
válasz
beleszólok #142 üzenetére
Olvasd a legutolsó szerkesztésemet is, és megvilágosodsz, mint Konfúciusz
-
beleszólok
senior tag
Van vagy harminc éve, hogy utoljára olvastam...
Egyébként nem tudom, mire céloztál azzal a linkkel.
Nem látom benne, hogy Várkonyi Zoltán filmje jelentősen eltérne a regénytől.https://hu.wikipedia.org/wiki/Egri_csillagok_%28film%29
Ez már inkább. -
válasz
beleszólok #139 üzenetére
Ezt ugye viccnek szántad?félve teszem be: [link]
Minél többször olvasom, annál gyanúsabb, hogy én értettem félre.
Ha nem lenne érthető, ezt értettem félre az Egri Csillagokkal kapcsolatban: előbb van a film és utána a könyv Azóta rájöttem, hogy a két sor nem egy gondolatmenetet követ, hanem egyszerűen csak egymás után van.
-
HuMarc
veterán
válasz
beleszólok #112 üzenetére
Létezik 100%-ig könyvhű film?
Szerintem aligha. Muszáj tömöríteni, csonkítani, átalakítani, elhagyni. Egy sorozat lehet könyvhű, mert erre sokkal több ideje van, de egy 2-3 órás filmben erre egyszerűen nincs lehetőség. Én imádom a Harry Pottert (könyvet), és szerintem a film is bőven elmegy. Na jó, a Hobbit lehetne könyvhű (bár több jelenet is van, ahol nem az), ugyanis a a filmtrilógia első két része hosszabb, mint hangosan felolvasva az egész Hobbit.
Visszatérve a gondolatmenet elejére, szerintem nincs is szükség arra, hogy egy film teljes mértékben könyvhű legyen, ugyanis ebben az esetben azoknak, akik olvasták a könyvet, nem nyújtana semmi pluszt, azoknak, akik pedig nem olvasták, azoknak elnyújtottnak tűnne (muszáj annak lennie, ha semmit nem lehet kihagyni). És ahogy a többiek mondták, az utóbbi időben az HBO-sorozatok NAGYON jók, pl. Trónok Harca (szerintem leginkább ehhez lehet hasonlítani az Alapítványból készülő sorozatot, hiszen könyvadaptáció + jelmezes mindkettő), True Detective, szerintem a Newsroom is nagyon jó.
És még egyszer, az Alapítványból nem film lesz (mondjuk ha lenne, akkor azt olyan Felhőatlaszosan tudnám elképzelni), hanem sorozat, szvsz teljesen más.
-
Xaels
félisten
-
Xaels
félisten
-
Dr.Zoo
őstag
Egyébként, ha valakit érdekel, Szukits kiadónál most egységesen 2495/kötetért vihető a Encyclopedia Galactica
-
válasz
beleszólok #121 üzenetére
Maradjunk inkább az Asimovnál, mert ugyan oroszországi zsidó családból származott, és valóban O(A)zimovnak született, ő azonban egyáltalán nem beszélte az orosz nyelvet. Sőt, még orosz nyelven megjelent kötetein is az angol nevének cirill átiratát használták, nem az eredeti születési nevét (Iszák helyett Ájszek, Ozimov helyett Azimov).
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
beleszólok #121 üzenetére
Nem beszélni orosz, annak idején nekem már az angolt oktatták...
-
sztanozs
veterán
Vazz, csodálom, hogy rajtam kívül bárki is olvasta az Istenembereket...
A témához szólva - Asimov nekem is nagy kedvenc volt már gyerekkoromban, az első sci élményeim hozzá és a Galaktika kiadványohoz kötődnek (no meg ott van még Nemere Istvánhoz). Ráadásul Asimov volt az első író, akitől angolul olvastam (Prelude to Foundation) - de ez sem ma volt.
-
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #112 üzenetére
Ezt meg tudom érteni. Egy próbát azért megér.
(#113) ollie majd meglátom, már várom. A Dűnék szerintem sem voltak rosszak. Az elsőben Harkonnen báró nagyon profi volt, bár mellette Sting inkább komikusnak hatott.
-
Dr.Zoo
őstag
Jéé, ilyen is van??
Szülinapomra kaptam az Asszonytól a Szukits féle Sorozat első kötetét, nem bírtam lerakni...
Egyszerűen zseniális... -
Az Interstellar nekem csalódás volt, bár tény, hogy több benne a science, mint a fiction, de azért fiction is akad benne dögivel. Az utóbbiért haragszok, mert sokan, akik nem otthonosak a csillagászatban és/vagy fizikában, a filmben levő fictiont is keverhetik a tudománnyal.
mod: az új Éhezők Viadalának meg még az emlékét is próbálom elfelejteni.
mod2: A Dune filmfeldolgozások szerintem nem voltak rosszak.
-
beleszólok
senior tag
Ezekkel a könyvekből készült filmekkel - ha eltekintünk attól, hogy manapság milyen filmek készülnek - van egy nagy bajom: én elképzelek magamnak egy világot, ott meg egy totálisan más képi világ fogad. Borzasztó kellemetlen tud lenni. Pláne, ha még át is írják kissé, ahogy pl. a Harry Potter esetében történt.
Szóval nem rajongok az ötletért, hogy az Alapítványból film készül. -
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #110 üzenetére
A Dűne egy mozit és egy Minisorozatot élt meg. A Moziba Sir Patrick Stewart volt Gurney és szvsz a film első fele nagyon jól követte a könyvet viszont ahogy fogyott az idő és a pénz a második fele kicsit összecsapottabb volt. A 2000-ben megjelent sorozat már nem volt annyira hű az eredeti műhöz, de az sem volt rettenetesen rossz, ami egyébként megélte a folytatást is a Dűne gyermekei képében. Mi néha néha mindet újra nézzük.
-
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #107 üzenetére
Irritáló? A Hype lehet az körülöttük ez tény, de ez nem von le szerintem az értékükből. Eleinte én is szkeptikusan álltam hozzá, párom noszogatott, hogy töltsem le aztán jött a "Na csak még egy részt" effektus.
De mindegy, nem akarlak meggyőzni, viszont arra számíts, hogy az Alapítvány körül hatalmas lesz a hype.
-
válasz
beleszólok #107 üzenetére
Akkor igen.
-
válasz
beleszólok #102 üzenetére
A mai sorozatok színvonala rendkívül jó, a ma készülő filmek fasorban sincsenek. Ezért is külön örülök, hogy egy HBO sorozat lehet belőle. A legjobb, ami egy ilyen regénnyel történhet.
-
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #104 üzenetére
Boardwalk Empire(Gengszterkorzó), True Detective(A tötrvény nevében), Game Of Thrones(Trónok Harca).
Vannak amik nem HBO sorozatok, de idehaza ők adják.
-
Xaels
félisten
válasz
beleszólok #102 üzenetére
Nolan-ék most nagyot robbantottak az Interstellar-ral... (Majd hétvégén megyünk megnézni) Az HBO sorozatokra sem lehet nagyon panasz szerintem, meg van a tőke is és nem szívbajosak. Sorozatként biztos több idő lesz a részletekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Gyúrósok ide!
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest