- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezzel tisztában vagyok. De ilyen hozzáállással az alapítványhoz inkább ne nyúljon hozzá. Egyébként pl. az eredet tetszett. De az túlmegy a tudomány határain, egész más témákat feszeget, oda elfér. Az alapítvány nem ilyen. Ha hollywoodi giccset kreálnak belőle csak azért, hogy moziba csaljanak pár mogyoróvajaskenyeres nokedlizabáló amerikait, az rég rossz és megerőszakolása mindannak, amit Asimov alkotott.
-
törölt tag
Ha valóban így látod, miért épp annak a hozzászólását hagyod meg, aki hülyének nézi a másikat és lekicsínylően szól be másnak, pusztán mert kifejtette véleményét egy válaszban és jogos kérdéseket tett fel illetve pont azt hagyod bent, amivel kezdődött? A másik hozzászólásomban mi kivetnivalód lehetett, láttál személyeskedést? Hogy nem nézek TV-t meg dokumentumfilmeket? Hogy elolvasta e a könyvet? Vagy hogy kétlem hogy keverném a dokumentumfilmeket a scifivel és meséljen mi okosat látott abban a könyvben azokról/azok ellenében amiket felsoroltam? Te se tudod. Törölgetsz, ahogy érzed és épp azzal szemben vagy elfogult, aki kötekszik és személyeskedő megjegyzéseket tesz. Sokan nyilván nem veszik észre épp, mert törölgetsz és nem látni az előzményeket. De én igen, mert történetesen velem csináltad. Így az egészből annyi maradt meg, hogy hülye vagyok, olvasgassak, mert keverem a szezont a f@**mmal.. De egy rohadt válasz nem volt mellesleg, bár ez is törölve lesz, úgyhogy mindegy..
-
törölt tag
Na hát, átfutva a hsz-eket: Nolanból lehet, hogy kettő van, de az interstellar-hoz 1 is sok(k) volt nekem. Rettenetes, hogy mennyi hülyeséget hordtak össze, ráadásul "tudományos" fantasztikumként tüntetve fel. A fekete lyukas/szingularitásos marhaságnál konkrétan köpni-nyelni nem bírtam. Ja és ha már itt tartunk, nem csodálom, hogy néhányan félreértették. valaki írta itt, hogy fekete lyukon keresztül mentek át, az féregjárat akart volna lenni. Más valaki írta, hogy a gravitikus hajtómű végtéreis saját féregjáratot nyit, ez sem igaz. A gravitikus hajtómű a(z elméleti) gravitációs hullámokból nyert energiát felhasználva lép hipertérbe (ellentétben a "hagyományos" Asimovival, ami nukleáris legózást használ, de ugyanúgy hipertér elven működik) A hipertér pedig nem azonos a féregjárattal. Hogy mást ne mondjak, az egyik különbség pl. az, hogy a hipertérbe be és hipertérből kilépve ugyanabban az időben találjuk magunkat, nincs időbeli differencia. A féregjáratnál van, de ahogy a hipertér, úgy a féregjárat is elméleti. Viszont tudományelméleti ellentétben Nolan halandzsájával, aminek se füle se farka. Pl. volt ugye az a bolygó, amelyik a szingularitás közelében éldegél. Az is jó kérdés, hogy hogy bírta eddig anélkül, hogy belespagettizálódott volna a "fekete lyukba" és hogy ússza meg az ember odalent pusztán annyival, hogy térdig érő vízben tocsogva várja, hogy egy kilométer magas hullám legyalulja. Egy fekete lyuk féle pontszerű szingularitás kürül ugyanúgy keringhetnek bolygók akár, mint egy normál csillag körül, de ilyen közelségben? Már rég darabokra szakadt volna a fenébe. És ha elég közel van ahhoz, hogy annyira lelassuljon az idő, hogy a felszíni "odalenthez" képest "odafönt" 80-1000Km-re meg az ipse évtizedeket öregszik ez hogy a viharba van? A légkör kizárta a szingularitás téridő torzító hatásait
Na és mi van a többi bolygóval? 3-4 így, vagy úgy, de élhető bolygó egy rendszerben? Arrafelé nincsenek zónák? Pl. a föld elhelyezkedése olyan, hogy "épphogy" benne van az élhetőségi zónában. De még azt is megérezzük, ha pár fokot eltér a pályasíkjától (nálunk) télen. Na ott ez nem számít. Meg az sem, hogy míg a naprendszerben a szaturnuszig X hónapokat-éveket (nem emlékszem) kellett malmozgatni, meg előtte évekig számítgatták, hogy parittyázzák oda magukat egyik-másik bolygó tömegvonzását felhasználva, addig a "Nolan univerzumban" a túloldalon elég volt kicsit rátaposni a gázra.. Gondfolom azok a nyamvadt bolygók sem egy azonos pályán keringenek a napjuk körül. Tényleg, a napjukat nem zavarja hogy ott éktelenkedik egy b@szottnagy fekete lyuk a pofájában? Még itt a naprendszerben is pár bolygót más (már ismert) bolygók pályaháborgásai alapján fedeztek föl, pedig azoknak elenyésző a tömegvonzásuk egy fekete lyukéhoz képest. Ha ott valóban lett volna egy ilyen objetum akkor a nyíróerők szanaszét tépkedték volna a környező égitesteket és a csillag sem valószínű, hogy megússza.. És akkor ott van az a nagy hullám, amit hegynek néztek. Az honnan jött? Egy cunami szerű képződménynek van kezdete is, nem csak úgy nekiindul. Általában "alul" mégnagyobb a kiterjedése, mint "felül". A félméteres vízből lett? Gondolom a szingularitás okozta árapály hozta létre.. De az nem avizet, hanem a bolygó felszínével és a légkörrel együtt feltépett volna mindent, amerre halad, nem ácsorogtak volna odalent nézelődve, hogy gyerekek, mi a szar az ott a távolban, csak me' nagyon gyün he? A fagyos bolygón a csávó állítólag valami ilyenolyan hatalmas koponya volt, ő volt a tudósok krémje (emlékeim szerint) De arra se ő, se a többi delikvens nem gondolt, hogy lehet még sz@rabb lenne a helyzet, meg a sz@r is beléjük fagyna, ha ugyanígy egy transpondert követve leenné a fene őket mondjuk a déli sarkra. 5 perc "bolygófelmérési" tanácskozás után kiköpték, hogy hát ez laktatatlan, megszíttuk vaze. Szerintem azt az ipsét, csak azért pakolták bele a filmbe, hogy az értelmetlen akciózgatásával elvonja a figyelmét a nézőknek, hogy ne gondoljon ilyenekre. Visznek egy civilizációs maradékot hibernálva embrionális állapotban ok. Tegyük fel leb@sszák valahová a "marson eldobott zsíroskenyérből is tán lesz űrcivilizáció pármilliárd év múlva" elv alapján. De ki a tököm neveli fel őket? Robotok? az a 3 f@szpörgettyű, amiből asszem kettő meg is feküdt? Vagy ők 1-en (a csaj, aki már húzza föl a sátrakat keresztbe kasul a "keltetőgépeknek" a habokra)? Ki hordja majd ki az embriókat? Inkubátorok? Legyen. De az még lóf@sz, majd ott fognak sertepertélni, kúszni mászni a csecsemők oszt feltalálják magukat hát nem? Kedvencem a gomba. A rejtélyes gomba, ami szétgyakta a föld bolygót. Csodálatos gomba, jobb mint az aids, de legyen. Viszont ezek meg jönnek, mennek szanaszéjjel totál fertőzötten és viszik csak úgy lazán magukkal, teleprüszkölve "új otthonunkat" ha már homár legyen kövér haddszójón hollywood módira. Jó ez a film, meg látványos mese, de nagyon kérem a kedvenc sci-fimet ne b@ssza már el egy Nolan, ha ennyi évtized után végre megfilmesítik.. Ez képes és még odatesz valami fényesszellő szárnyán röpködő intelligens pitypangokat nekem a trantor császári palotájába, vagy ilyesmi, hogy még a 3 általánossal mérhető USA idiótának is vidulhasson a feje. Rendezzen Batman-t! Fekete, hegyes füle van ugrál, dobálózik, hülye hangon beszél, aprítja a rosszfiúkat, drámázik, szomorú oszt jóvan. Ehhez nem kell tudomány. Asimovhoz kell. Nagy a különbség a TUDOMÁNYOS fantasztikum, meg az illogikus baromságokból épített, "tudományosnak" tűnő fantasztikus mese között.
-
törölt tag
"This is Francis Crick's version of the myth.2 - A saying circulated among us that two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians - as Isaac Asimov recalled. Hans Bethe wondered quite "seriously" whether a brain like von Neumann's does not indicate a species superior to that of man.3 - Richard Rhodes4 has reported: - At Princeton a saying gained currency that Neumann, the youngest member of the new Institute for Advanced Studies, twenty-nine in 1933, was indeed a demigod but that he had made a thorough, detailed study of human beings and could imitate them perfectly. - The myth of the Martian origin of the Hungarian scientists who entered world history on American soil during World War II probably originated in Los Alamos. Leon Lederman, director of the Fermilab, reported possible hidden intentions5: - The production of scientists and mathematicians in the early 20th century was so prolific that many otherwise calm observers believe Budapest was settled by Martians in a plan to infiltrate and take over the planet Earth. - (See Kovács' map in this volume, p.45.) As a matter of fact, these suspicious Hungarians - Theodore von Kármán, John von Neumann, Leo Szilard - enjoyed the myth. Edward Teller became especially happy of his E.T. initials, but he complained about indiscretion, - Von Kármán must have been talking. Yankee magazine [March 1980] reported this landing in detail"
-
törölt tag
Az egyik kötetben a főhőst menekülés közben foglyul ejtik és megsérül az inszalagja, vagy ilyesmi. Na és mielőtt kihallgatják, ellátják a sérülését, amikoris "porc(kivonat) injekciót" kap. Én a bükkben "nyaraltam" (kb. 15 fok volt júliusban) abban az évben és egy ízben tüzifa gyűjtögetés közben megcsúsztam és a lábfejem beakadt egy olyan, tipikusan bükk hegységre jellemző, fűből kiálló mészkődarabba. Az eredmény akkora fájdalom lett, amilyet azóta sem éreztem meg persze halálüvöltés és hasonló mókakacagások. Lényeg, hogy mivel egész addig sosem volt balesetem, nem vágtam, hogy ilyenkor borogatni kell, meg pihentetni és hasonlók, így nem igazán lett kikezelve. Mire hazaértem és dokihoz kerültem közölte, hogy ennek már kapufa, nem nagyon tud semmit sem csinálni, majd egyszer elmúlik. Hát 8 hónapig nem múlt el és mindennapos szenvedéssel járt, továbbá baromi unalmas volt együtt élni azzal, hogy bármelyik pillanatban belém hasíthat a fájdalom +figyelnem kellett hová és hogyan lépek, mert bármikor jöhetett egy fincsi boka kibicsaklás, akár egy járdaszél lelépéstől. Úgy éreztem a büdös életben nem gyógyul meg, mert ugye ilyen mellélépések mindig voltak naponta tucatjával, akárhogy vigyáztam, az inszallag meg hót laza volt. Vagyis ahhoz hasonlíthatnám, mint amikor sebes a karja valakinek és amint megjelenik rajta a var és gyógyulni kezd, állandóan feltépkedi. aztán elém került az a bizonyos asimov könyv ezzel a misztikus és számomra sosem hallott "porckivonat injekcióval". Mondom egy életem egy halálom, se nem injekció, se nem porckivonat (nyers szárított porc) de van itt egy laza 400gramnyi cápaporc porom californiából. Mondom kipróbálom, hátha. Úgyhogy belekevertem kakaóba és azt iszogattam reggel és este, mikor elindultam ill. megjöttem. A harmadik napon már arra ébredtem, hogy eltűnt az egész, tökre szokatlan volt, hogy nem érzek semmi fájdalmat és megint "stabil" a bokám, hogy úgy mondjam "egyben van" újra (addigra már teljesen elfelejtettem milyen érzés is az) Azóta sem jött vissza, vagy volt hasonló "élményem"
És az ötletet abból az Asimov könyvből vettem
-
törölt tag
Asimov "A!" scifi. Számomra legalábbis. Egyszerűen megunhatatlan akárhanyadszor olvassa is az ember
Baromi jó a stílusa. Az egyetlen minisorozata, ami fura volt (nekem) és valahogy nehéz volt beilleszteni az "univerzumába" az "űrvadász". Ja nem, volt mégegy, amiben egy idegen fajjal hadakoztak, csak annak nem emlékszem most a címére
De azok is élvezetesek voltak. Egyikből merítettem egy tök jó ötletet is anno, hogy hogyan gyógyítsam meg a sérült és 8 hónapja nem gyógyuló bokámat és bejött
Asimov szerintem senkihez sem hasonlítható és senki őhozzá, igazi egyedi figura
össze sem tudnám számolni mennyi kellemes órát adott az életemhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1 humoros
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest