- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Batman
őstag
válasz
YouCanCANON #244 üzenetére
Attol függ mi az a Dg, de ha az amire gondolok, akkor max jövő hét elején tudok, mert akkor tudom bescannelni a cuccot.
-
Batman
őstag
Oké a lelki hátérről már sokat olvashattunk, de a topic elején volt pár egész komoly hozzászólás , úgy tünt vannak akik komolyabban értenek hozzá.
Őket kérdezném, ha tudnák akkor érthetően és szemléletesen elmagyaráznák nekem tulajdonképpen mi is az a rák, orvosilag.
Ha valaki tudja ne kíméljen , érdekel a téma.köszi -
Batman
őstag
válasz
cherockee #216 üzenetére
A lelki okokkal nem igazán értek eggyett, azt hogy ezt magamnak köszönhetem, mert nem voltam elég boldog és ezzel büntetem magam például. Vagy mert valami mélyen bántott és ezzel tört a felszínre.
Nem mondom ,hoyg az ember egésségében nem számít a lelki háttér, de szerintem ezek a stressz betegségre vonatkoznak inkább, magas vérnyomás, fejfájás stb...
Egy tumor nem alakul ki azért mert ideges vagyok!
Nem tudom megmondani neked mi volt az okda, de senki máss se fogja tudni!
genetikai hajlamnak sem lelki oka van szerintem , független a genetika az idegállapottól, szép is lenne ha összefügne. Szerintem akkor sokkal komolyabb bajok lennének a világban, ha minden stresszes embernek beteg gyermeke születne, mert genetikailag ezt adta át neki.
Ez már inkább sci-fi kategória. -
Batman
őstag
válasz
physicist #213 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy ezért reggeltél és ezt leírtad nekünk, valami rémlett még fizika óráról mikor olvastam a hsz-ed , de ez sose volt az erősségem.
Amúgy szerintem jól leírtad a lényegét, a dolgoknak, a miként jét is egy ilyen kezelésnek.
El kellett mennem előszőr CT-re , annak alapján az onkológis rajzolt egy ''térképet'' a mellkasomra, kb 15x20 cm-es téglalapott, plusz pár jelölést.
Utána egy kannyargós folyosón keresztül vezettek be a kezelés helyszínére, a falak min 1,5m szélesek voltak, plusz az ajtók se voltak piték.
Felfektettek , egy mozgatható ágyra, a hölgy beprogramozta a gépet, hozzáigazította a''térképemhez'' a célkeresztet, majd kiment, ekkor a gép mely két részből áll, és te a két rész közt fekszel. Elkezdett mozogni különböző szögekben , és változó ideig maradt egy-egy helyen.
Majd egyszer csak abba hagyta a forgást és készen is voltunk, maga a kezelés teljsen fájdalommentes, de több kezelés után , megég az ember bőre , és égéekre való spray-vel vagy kenőcsökkel kellet kezelni. De ha bőröm így megégett pedig nem is oda volt összpontosítva a sugárzás vajon mit művelt odabenn?
Az összesített sugárzás amit kaptam 38Gray , sokan voltak akik ennél jóval többet kaptak, de én örültem ,hogy nekem ennyi is elég. Így is a sok izotóp labor sugárkezelés, CT , PetCT, röntgen miegymás, valszeg elég sugárzó egyéniség lehetek, ha majd egy sugárzásmérő közelébe kerülök, tutira megnézetem magam, hogy jobban sugárzok e mint egy átlagos ember!
üdv -
Batman
őstag
válasz
cherockee #209 üzenetére
Örülök, hogy tetszik az írás, nem akartam sötéten ábrázolni, csak leírni mi a valóság, de akkor úgy néz ki ez sikerült.
Az , hogy nem kell mindenkivel törődni se teljesen igaz sokan annak ellenére , ''szomjaznak'' a törődésre, hogy nem mutatják vagy kérik. Ennek sok oka lehet , büszkeség, konokság, vagy szégyelli magát.
Arra , hogy ennek mi lehet az oka nem igazán értem mire akartál kijukadni, szerintem nincs oka és ha van is nem lehet megmondani mi az, de ezen már túl vagok nem igazán érdekel mi volt az oka.
De kicist belegondolva, mégis érdekel olyan szempontból ha megtudnám ,hogy ez genetikai, vajon milyen érzésekkel mennék bele egy gyerekválalásba majd a jövőben ,hisz megvan rá az esélye ,hogy örökölje és ha nincs szerencséje pár év alatt el is viheti ez a betegség. Ezt feldolgozni nem lenne könnyű , hogy ha nem is közvetlenül te de felelős vagy a haláláért. De valszeg sose fogom megtudni miért vagyok rákos , és vajon genetikai hajlamom van e rá. -
Batman
őstag
[link]
Találtam ezt a cikket, ami szerintem többé kevésbé fedi a valóságot és jól írja le a helyzetet, hogy mivel szembesül az aki ezzel a betegséggel kűzd. -
Batman
őstag
Hát a csak magáról a kórházakról és az ott fennt álló körülményekről oldalakta tudnék írni.
Elég siralmas a helyzet sokhelyen, nálunk a mosdóban szó szerint fötyűt a szél , és nem volt nyitva az ablak.
Az eredmény miatt ne izgulj biztos jo lesz, bár én amondó vagyok mind1 mi az eredmény ugy se az számít, jó és kész.
Csapi007:kb. 15 éves voltam
Lehet én vagyok makacs vagy hüle, de azt szeretem ha ugy kezelnek mint egy egészséges embert. Oké bevallom vanank dolgok amkiet nem tudok mecsinálni, fizikálisan lehet gyengébb a melkasom mint egy korombelinek, így ha komolyan sportolnék ez hátrány lenne, az ütközések miatt, de nem igazán mérvedó a mindennapi életben.
Amugy a legtöbb kollégám akikkel napi szinten együtt dolgozom, nem is sejtik hogy rólam, mivel ránézésre nem vagyok más. -
Batman
őstag
Tudom , hogy nekem nagy szerencsém volt eddig , de sajnos sokmindenkinek nincs, és sajnálom a barátodat ,hogy neki nincs, de ahogy mondani szokta , a remény hal meg utoljára.
Ui: Szüleim mesélték mikor keresztelt a pap és öntötte rám a szenteltvizet azt mondta , ''Ebből a fiúból Pápa lesz''!
Nem tartom valószínűnek, de bármi megtörténhet -
Batman
őstag
válasz
Satan_Claus #182 üzenetére
Örülök, hogy minden renbe jött veletek. -
Batman
őstag
válasz
dragonfx #142 üzenetére
Gondolom ez nekem szólt.
Igen minden igaz amit leírtam, és szerintem ebbem mimcs semmi bátorság, csupán egy őszinte vallomás. Attól hogy valaki kiméli magát nem változik semmi, számtalan olyan eset van , hogy az illető életében nem dohányzott még is tüdőrákos lett.
Szerintem a rák szepontjából szinte lényegtlen mennyit stresszelsz és melozol.
Eddig is sok rákos volt, csak kevesebbet halottak ez emberek róla.
Az okokat nagyon ritkán lehet tudni, lehet hogy örököltem a hajlamit (papám gyomorrákba halt meg), de lehet hogy sok radioaktív salátát ettem chernobil után akkor voltam 1 éves körül, de az is lehet ,hogy egyiknek sincs semmi köze hozzá. Ezt sose fogom megtudni. -
Batman
őstag
Látom sokan értenek itten a sugárkezelésekhez, akkor valaki ha tudja magyarázza már el nekem szemléletesen , hogy ami sugárzást ott kap az ember az minek is felelmeg tulajdonképpen, valahogy el szeretném képzelni , mivel nem sok fogalamam van róla.
A kis könyvecském alapján, 38Grad besugárzást kaptam összesen, de nekem ez nem sokat mond..... -
Batman
őstag
Nem vagyok én olyan erős, nekem is ugyan úgy fájt minden mint bárki másnak, csak próbáltam nem foglalkozni vele, nem rinyáltam nem sajnáltattam magam, probáltam visszatérni az életemhez.
Hihetetlen félős voltam, utáltam az orvosokat, van pár jó story ezekről, mikro fogorvosnál 5-en kellet lefogni a váróből kellett embereket behívni seítségül!
Vagy irtóztam az tűtől, a dokiknak szó szerint üldözniük kellett vele, meg is jártam , bele tört a tű karom vénájába és mikor vert a szivem kispriccelt a tűn keresztül
Vagy elharaptam azt a pálcikát amit mindig ledugnak az ember torkába hogy megnézzék mi a helyzet...
Szal nem igazán repdestem az orvosokért ők se értem, de a korházban meglepően jol tőrtem a kiképzést , itt már nem a karomba hanem a hasamba kaptam a véralvadás gátlót, de nem volt mit tenni , így hát tűrtem.
Ami tapasztalat, hogy min 3-4 doki szakvéleményét ki kell kérni ha valami változás van, ők is emberek tévedhetnek, megesett ,hogy a dokik más mondtak, ilyenkor lehetett mondani ,hogy jobb lenne ha konzultálnának, pár telefon, megvitatták az esetet majd értesítettek, hogy mi az álláspontjuk.
Jelenleg is hallókészüléked van , vagy azóta van valami változás? -
Batman
őstag
Én is a szomszéd városba jártam, sugárra, kb 30-40 perc volt az út, édesapám vitt kocsival, de ha jól emlékszem az utat kifizették, mármint lehetett kérni pappírt amivel igazoltad, hogy igen te innét ide jársz kezelésra és fizették a benzinköltséget mivel autóval jártunk, ha busszal mentem volna elvileg akkor azt fizették volna.
De nem tudom, hogy van ez mostanság.És pontosan a részletekre se emlékszem erről, de majd megkérdezem, hogy is volt. -
Batman
őstag
-
Batman
őstag
Helyesbítek, senki sem merte kijelenteni ,hogy igen ez ez és ez, tudták, hogy rák és rosszindulatú , de nem merték felválalni a döntés felelőséget, mert akkor annak fügvényében kellet volna kezelni, így ha téved akkor bukta van...
Legalábbis nekem , mint betegnek ez szűrődött le az evekig tartó huzavonából.
Nem minden rák típusa állapítható meg egyszerűen, ami nekem volt , a legujabb statisztikák szerint az összes rákmegbetegedés kevesebb mint 5%-át adja. -
Batman
őstag
Na igen, az eltarnatív gyógymódok.
Nem igazán vagyok hívő bennük de az elején én is szedtem mindenféle bogyókat, szülői buzdításra, de attól éreztem magam egésségesnek ha a kezembe nyomtak egy rúd kolbászt , a sok bogyó helyett. Sok vita volt emiatt, hogy miért nem próbálom ki ezt vagy azt, még a mai napig kapok néha mindenféle csodaszert ami általában nem szedek be. Lehet hogy hülyeség, nem tudom, egyszer lehet másképp fogom gondolni és akkor ha hiszek is bennük , szedni fogom.
Lehet azért is viseltetek kicsit ellenszenvel ezek iránt, hogy ebből is üzletet csináltak, elterjed, hogy valaki beteg és máris megjelennek , az önmagukat csoda embereknek kikiáltó kuruzslók, és jó pénzért próbálnak meggyőzni arról, hogy az ő terméke nélkül, nem tudsz élni, tulajdonképpen ,hogy is élhettél eddig.. -
Batman
őstag
Csak sugárt kaptam , kemot nem, de nem is hiányoltam
Az első 1-2 évben nem tudták megmondani, de utána az egyik zárójelentésemben leírták, de sajna nincs itt nalam es nem is emlékszem rá mi volt az mert latinul volt
Ha ennyi megbetegedés volt a környezetedben, te nem jársz szűrő vizsgálatokra? -
Batman
őstag
Nyugodtan írd le a saját véleményed is, és erre kérek mindenki mást is, mert engem érdekel a dologk kiváncsi vagyok.
Hogy az emberek , mit gondolnak, hogy állnak a dolog mellé, mi jut az eszükbe ha meghalják azt a szót ,hogy rák, milyen előítéleteik vannak stb.....
Szal tényleg érdekel.
Gondolkodtam hogy logout legyen e vagy nem, de azért nyitottam ide mert szeretném, ha egy általános topic lenne, ha más is írna aki ugyan ebben a cipőben jár.
FPéter:22
üdv -
Batman
őstag
Nem merik 100%-asoan kijelenteni, hogy mi az. Tudod, ha azt mondja hogy az xy és közben megsem az akkor azért válalnia kell a felelőséget, de így csak célozgatnak. Már jó pár hónapja futom velük ezeket a köröket, majd csak lesz valami elöbb utóbb, vagy az amit ők akarnak vagy az amit én akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Iphone 15 Pro 128GB 12 Hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest