- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
cherockee
aktív tag
válasz
Iginotus #228 üzenetére
Van, aki nem azt mondja, hogy újszülött, nincs még múltja, nem lehetnek mély gondolatai...azt meg hogy kinek mit húznál a fejére nem véleményezném, csak kicsit lenne érdekes a tudomány fejlődése, ha mindent, ami elsőre picit is butaságnak hangzik eltakarítanánk...volt már ilyen korszak pár...
(helyesírás nekem volt jelzés?) -
cherockee
aktív tag
Hidd el, nem a levegőbe beszéltem, mikor azt mondtam, hogy a rákos sejt buta, nem kitalálom amit mondok, csak azért hogy vitázhassak veled
. Nem állítottam szembe a feltételezéseimet semmivel, ne keverj össze azokkal, akik zászlószerűen viszik maguk előtt a hitüket. Csak felvetettem pár dolgot. És nem csak talán-hátha-esetleg-véletlenül rész volt ott, az egy dolog, hogy nem méltatod cáfolatra se, pedig annyira sziklaszilárd vagy a témában. Pláne nem vártam el egyenrangú kezelést, miután volt már aki baltát lengetett a hozzám hasonló véleménnyel rendelkezők felé...Téged ugyse foglak még csak elgondolkoztatni se, ez a beszélgetés már rég nem erről szól.
Mellékszálért meg elnézést kérni...pfff...egyre több a topic, ahol ha már egy picit is lazábban kapcsolódik valami a témához rögtön az ''offolókat'' égetnének egyesek. -
cherockee
aktív tag
''standard sejt vs ráksejt'' - a rákos sejt feladata egyszerű, és ennél fogva buta. Mutáns, torzulás...Az egy dolog, ha a gyenge szervezet (ha akarod ne lelki okra vezesd vissza) ''standard'' sejtjeit a brute force agyoncsapja.
''ép'' - te is idézőjelben írtad...azért az vitatható, hogy kinek mi a teljes élet, kinek mi az egészséges.
''AIDS vs rák'' - kb 3 éve döbbentem meg, mikor azt mondták a sprektum egyik ebben a témában tartott délutáni 4-5 órás cikkecskéjében, hogy az aidsesek egy része (arányt nem tudok, de asszem nem is mondták) rákhoz hasonló sejtbúrjánzásokba hal bele.
''A ma hivatalos rákterápiák jobb eredménnyel gyógyítanak, illetve növelik a várható élettartamot, mint bármi más. Szóval?'' - hivatalos....hmmm....szóval az állami hivatalos oktatás a legjobb. Sőt, az állami szállítmányozás, posta, és tömegtransport a legjobb. Vagy nem. Lehet, hogy akkor az egészségügy se? Lehet, hogy nem csak itthon? Lehet, hogy a tömegeket nem éri meg hű de jól eltartani? Lehet, hogy csak azon keveseket, akik kaparnak előre, azokat érdemes megetetni az igazsággal, és pont annyival, hogy kussoljon? Ha tudnád mennyire röhelyes a jelen társadalmi rend...
Arra meg hogy valaki kitalál valamit, életcélja-munkája alátámasztására 2 dolgot jegyeznék meg: Az onkológus is ezt teszi, szinte mindenki mással együtt, bár van aki tudja, hogy hazudik, van aki nem (tudja, hogy) hazudik, és van aki úgy néz ki, nem hazudik. És persze van olyan is, aki arra alapít céget, ami szerinte tényleg jó...nem mindenki olyan keserű, hogy a másik torkára lépve akarja elérni a mennyországot
. Alapvető elvekben van különbség asszem közted és a fentemlített Doktor között, van aki az emberi lelki erőt minden feletti erőnek tekinti, meg van aki még nem látott eleget. (ez utóbbi mondatom sértő is lehet, de hidd el, nem sértegetni akarlak, csak volt, mikor én is törékenynek néztem azt, ami törhetetlen)
-
cherockee
aktív tag
válasz
commanDOS #138 üzenetére
Túlnépesedés mint világvége elmélet egy ideje megdöntött dolog, közgazdaságtani rendszerek már igazolták, hogy nem lenne akkor se gáz, ha az etiópok nem halnának olyan gyorsan...Csak az egy másik dolog, hogy piac diktál, vevő eszik...szerinted miért halad olyan lassan az őssejt? Miért használunk X éve elavult belső égésű motorokat? Miért...szóval másik téma
.
-
cherockee
aktív tag
a kettő között nem akartam párhuzamot vonni, csak arra írtam, hogy van aki X gramm vitamint tart szükségesnek minden test számára, minden étkezési szokás mellett, minden égövön, mindenkinek mindenhol, ami SZERINTEM nem igaz...és erre akart példa lenni a víz...pl busmanusok
[Szerkesztve] -
cherockee
aktív tag
Pont az tetszett az írásodban, hogy egy 15 éves szemével láttam a dolgokat. Van még dolgod, csinálod, nem hagyod abba, csak azért mert valami izé itt azt hiszi ő a jani, a te testedben
. Erről van szó...
''nekem-nem-kell-segítség-mutatom-ezt-kifelé-emberek'' - volt már pár ismerősöm, aki egyenlőre egészségügyileg nem, de lelkileg a szakadék szélére kapaszkodta magát, a tetőről persze, és kegyetlen nehéz volt nézni, ordítani telitorokból, és aztán majdnem kettészakadni, mikor meg se hatotta...ettől függetlenül nap mint nap nézem az embereket, és hülyén hangozhat, de így észre lehet venni, hogy van néha aki szinte ordibál...
Ok: genetikai hajlamnak is van oka. Az ég kékségének is van oka. Nem fogok itt belemászni a kauzalitásba, páran már leköpték azokat akik fentebb meg merték említeni az egyenlőre alternatív-nembiztos-hüdeócska névvel csúfolt útvonalakat...nem megúszni akarom, de azért kíváncsi lennék egy statisztikára...egy jelenleg gyógyíthatatlannak titulált kór (jó szót írtam? nem szindróma ha jól tudom, de nem is...szóval remélem) ha már a kicsit is alternatív gyógymódok, akár a placebo hatás, akár a gyökerek meggyógyítanak, vagy csak tünetmentessé tesznek, szerintem már az se semmi, nemhogy rögtön kuruzslás. De isten őrizz, hogy itt hittérítsek-reklámozzak, aki akar mennyen csak a vágóhídra, majd látjuk még egymást...Szóval csak arra céloztam, amit itt még nem neveztek meg pszichoszomatika néven, tehát, hogy a legtöbb betegségnek lelki alapja van, vagy ha úgy tetszik a lelki gyengeség okozza a betegség bejövetelét-életképességét.
Egyébként elkezdett érdekelni a téma, végig is olvastam az összes hozzászólást, Lenkei dokit nekem jelenleg egy erőteljes hangulatingadozásra, teljesítményingadozásra javasolták, épp időpontot keresek...
És mégegyszer RESPECT mindenkinek, aki küzd, küzdött...a lényeg már itt van a topicban... -
cherockee
aktív tag
Az a kálcium...a C vitamin tudtommal nem okozhat vesekövet, kiürül, ha nincs szükséged rá, csak az a kérdés, hogy (mikor) mennyire van szükséged...ez olyan, mint hogy napi 2 liter víz kell az embernek...persze, csak van aki a levest nem nézi víznek, és van nyáron is 2 litert iszik...már az észrevehető változásokat okoz, ha napi 4 litert áttolsz a szervezeteden.
-
cherockee
aktív tag
Hát először is ERŐT, meg hosszú és eredményes életet kívánok! (nem, nem vulkáni lenni, csak nem akartam sajnálkozó lenni, mert tényleg nem az kell ide)
Tetszik az írásod, alapjában véve könnyed, érdekes, és elgondolkodtató. Nem az az igazán dark novel, mikor a végén fizikai fájdalmaid vannak napokig, nem egy ilyent olvastam már, ki is röhögtem őket, és most itt van az ellenpélda. Erről szól ez a dolog. Ezért átverés a Heroes (fan vagyok azé
...az igazi hősök sose láthatók...
3 apróság:
Metrón minap mellettem ült egy hölgy, 50+, mikor leült, kezében egy papírral, majdnem kibökte a szemem, még csak oda se nézett, erre lapozáskor a nagy zenére-magam-elé-bambulásomban (kedvenc sportom a futás után) megzavart egy szó, cista...Kicsit elgondolkodtam, bambulásomból nem sokáig zökkentett ki, ilyenkor mindig hatalmas vitákat vívok magammal, gondolatban, és most eszembe jutott. Elmondhatom, hogy nem éreztem szánalmat-sajnálatot-lenézést, neki ez a sorsa, ahogy mindenkinek megvan a sajátja. Alapvetően már filozofálnom kéne ahhoz, hogy el tudjam magyarázni miért éreztem úgy, hogy ez az ő keresztje, ahogy te is írtad. Sajnos hosszú és fájdalmas történetek végére jöttem rá, hogy nem kell mindenkivel törődni, csak azzal aki kér rá...Ezért is tudok teljesen hideg fejjel elmenni a maszkos-mankós-viharverte emberek mellett, viszont ezért is szoktam táskát-buszra-vonszoló embereknek segíteni, vagy neadjisten zsepit osztogatni(unom, mikor a csendes, ambient zenéim közepében szipogást hallok, a mellettem álló orra irányából
. Neked is csak annyit tudok kívánni, hogy tovább, így, kicsit kutass esetleg, nem feltétlen orvosi irányba, hogy mi és miért történik, ha már történik...valahol ez az értelme...
A csodaszarokról és a valós alternatívákról meg annyit, hogy ahogy mindenben, itt is sok a zsebmágus, rohadék falékony-húsdarab, aki még a haldoklóba is belerúg, de ugyanakkor legalább annyi a valós, tényleges alternatíva. Láttam már ex-gerinctöröttet mutogatni a röntgenképeit, meg azt, hogy milyen az új (gör)deszkája...
Zárásképp: tényleg sokat lendíthetsz a közhozzáálláson, ilyen kicsivel is...emellett javaslom, ha egy picit is úgy érzed, van ennek az egésznek valami oka, keress-olvass.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest