Hirdetés
- Nem teljesít túl jól a kasszáknál az aktuális Xbox generáció
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Hirdetés
-
Asus Rog Ally(RC71L)
lo Szép Napot Mindenkinek Szemezgettem ezzel a RoG Ally(ejtsd: Rodzs Eláj)-al, hogy kéne valami, ami hordozhatóbb mint egy...
-
Megérkezett a Crucial P310 SSD M.2 2280-as kiadása
ph A PlayStation 5-tel is kompatibilis, költséghatékonyságra fókuszáló tároló olvasásban hozza a 7 GB/s körüli szintet.
-
Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
ma A klinikailag hitelesített, 24 órás, folyamatos vérnyomásmérést kínáló okosóra is Barcelonában debütál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
papi77
addikt
Na végre,már olvasom is!
Az első: NOKIA 1611
-
pils00
tag
Megvan az esti olvasmány.
Köszi.
-
aktív tag
-
Jó írás, erre vártam már.
De kb leszűrhető, hogy átlag - közép gamer rétegnek még mindig semmi oka lecserélni mondjuk egy i5-2500K-s konfigját
@CsigaGyilkos: Broadwell-nél mire váltottál volna? Az nem egy új platform volt
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
addikt
Es itt milyen paszta kerult a mag es a kupak koze?
Lehet cementes vagy kicsit elhetobb.
Itt is "kupaktalanitani" kell ha 4.8 fole akarjuk huzni gondolom akkor az irasbol kiindulva.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Ahogy látom a 4790K-t csak az i7-es Skylake-re érdemes cserélni, mert az i5-ös az gyengébb.
Fully electric lifestyle!
-
4264adam
veterán
Jó látni, hogy az i5 3470 még sokáig elég lesz, dVGA mellett. A kérdésem az lenne, mekkora VGA-t képes egy kihajtani(semmi SLI/CF)?
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
veterán
a HT hiánya nagyon érezhető a tesztekben is. azért ez nem annyira meglepő.
szép munka Olivér, szombaton kijár a lazítás
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van ám oldalszám. Megvan a hétvégi olvasnivalóm.
Live-Die-Respawn
-
Milka 78
nagyúr
Nem is rossz így elsőre,bár egy kicsit mehetne lefelé az ára (majd beáll remélhetőleg).A Broadwell "gyenge" teljesítménye után ez jobb fajtának tűnik,legalább is OC terén.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Továbbra is látszik, hogy játékhoz semmi értelme lecserélni a páréves i5 procikat.
-
errorcode06
őstag
Tudom tudom ne legyek nagy igényű, de egy 5930k a grafikonon igazán elférhetett volna. Még akkor is ha csak pár %-al gyorsabb a 4960x-nél...
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
aktív tag
-
satz18
őstag
Ez az évi 6% ugrás elég elkeserítő számomra, ez a kezdő ár meg valami horror. Egy i7 5820K lassan úgy is olcsóbb lesz, hogy belevesszük a drágább alaplap felárát. És azért ott van 6 mag, 28 PCI -E 3.0 sáv, forrasztott hűtősapka stb.....
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
TigerCat
nagyúr
Azt nem is, de Gizikének az irodában mindenképpen. Hasíjjon az az Ekszcel!
Viccet félretéve, az elmúlt 1,5 évben összerakott i5-ös gépeink alig tudnak többet egy 3 éves 2500K-nál. Mivel nem nagyon értek hozzá, azt gondoltam, hogy az újonnan megjelent processzorok azért komolyabb teljesítmény ugrást hoznak magukkal. De ezek szerint nem.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Chiller
őstag
Köszönjük a cikket! Szegény Asus, megint leszerepelt...
Esetleg valamikor Skylake + DDR3 teszt várható?
-
félisten
Csak atfutottam a tesztet, nagyon szep munka, gratulalok!
Nagyon ugy nez ki, hogy a 4790k-val az intel kimaxolta magat es nem tud onnan feljebb lepni ertekelheto mertekben.
-
steven84
tag
A rossz minőségű hőátadó felület szándékos az inteltől. Nem szeretnék ha az egekig húznák a procit, hiszen senki se venne újat.
A 4,6-os 2600K-m még két évig biztos nem cserélem. -
Fred23
nagyúr
Ha kiderül, hogy a Crysis 3 miért nem futott, lécci írjátok meg tényleg!
-
dannyl
addikt
Simogatja a lelkem, hogy oly' sokan emlegetitek a majdnem 4 éves 2500k-mat. Kizárt, hogy lecserélem a következö 1-2 évben.
-
törölt tag
Akinek annyira fontos a tuning, az jellemzően így is, úgy is megveszi az újat.
Sokkal inkább azért lehet ilyen a paszta, mert így ha minimálisan is, de alacsonyabbak az egy CPU-ra jutó költségek. Viszont évente vagy 300 millió processzort eladnak, és ekkora volumennél még az ilyen apróság is sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Kérdés, hogy miért nem a csúcs VGA-val teszteltétek? 980 Ti / Fury vagy legalább 980, 390X. Abszolút VGA limit mindenhol, így...
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de engem is érdekel max mekkora VGA-t hajt ki DX11 alatt. Sejtésem szerint DX12-re egy átlag i5 4590 egyáltalán nem éri meg cserélni IOMMU ide-oda...
[ Szerkesztve ]
-
-
4264adam
veterán
És ezek a Skylake felső kategóriásai. Mi lesz lentébb az S és non-K procikkal.
-
Crytek
veterán
Nagyon sajnálom hogy az intel a brutál igp-t nem ebbe hanem a mobil verzióba tette Ez így vér gyenge .
Next PC Upgrade: 2022
-
Dtomka
veterán
-
derive
senior tag
Meh. Iden is megsporolom az FX cserejet...
Ha nem villantanak +20%os mikrokodepatcht az IDFen, platformcserehez ez harmatgyenge. Alighanem a TDPbe siman belefert volna +200 MHz alaporajel, hogy legalabb ket szamjegyu gyorsulast mutasson. -
törölt tag
Én a sima 6600-at nézegettem, de ilyen pasztázással nem biztos, hogy le tudnám hűteni - egy HTPC házam van és jóformán néma léghűtésem, szóval nagy légmozgás nincsen. Még kitalálom hogy mi lesz, mert nálam nem is a CPU a fő szempont, hanem a mostaninál egy korszerűbb, felszereltebb alaplap, ITX méretben. Bőven ráérek még, ezek úgysem holnap fognak megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
-
zimi1991
aktív tag
Csak nekem tűnik fel, hogy a tesztben milyen soványan szerepel az x99-es platform?
Én értem, hogy vannak újabb technológiák, de azért a valós 8 mag már nem is számít oly annyira, hogy egy helyen még az fx is elhagyja?A privátokra illik válaszolni!
-
guftabi96
addikt
Miért nem felejtik már el azt a taknyot, amit a kupak alá raknak már nem is tudom hanyadik szériánál.
Az FX 6300-am 1,38v-4,5ghz beállítással Prime alatt 65 fok volt. A 3570-em meg már BF3 alatt 70 fokos...#KeepFightingMichael
-
zimi1991
aktív tag
Ez így szánalmas!
Főleg az intel árazásait elnézve...
Az ember gondolná über proci azt közben meg csak az ára az
Nem lehetséges, hogy ott más gond volt pl ramokkal nem tudott együtt dolgozni elég hatékonyan vagy a lappal?
Nem akarom elhinni, hogy egy 300 ezres intelt van ahol eltud verni egy jóval olcsóbb kis amdA privátokra illik válaszolni!
-
Dtomka
veterán
Mondtam én, olyat, hogy kell? De idézek:
"Meglátásunk szerint Sandy Bridge tulajdonosként már megérheti elgondolkozni a cserén, ugyanis az i7-2600K-hoz mérten 37%-os az i7-6700K előnye, ami ha nem is óriási, de legalább már érezhető különbség."
Szerintem (is) van különbség. -
zimi1991
aktív tag
válasz guftabi96 #36 üzenetére
Szerintem azért nem felejtik el azt a taknyot, hogy ne tudd túlhúzni a procit...
Mint ha régebben olvastam volna, hogy garancia van az intelnél akkor is ha tuningolod és szerintem ezzel akarják meg előzni a sorozatos elhaláozást a cpu-k nál
De lehet tévedekA privátokra illik válaszolni!
-
FireKeeper
nagyúr
de akkor nem pont hogy az lenne az intel érdeke hogy olyan hőátadó anyagot használjon amivel nem melegszik túl meg throttlingolja magát szarrá a proci? nem hiszem hogy az élettartamnak jót tesz, hogy ugyan pár száz MHz-cel alacsonyabb órajelen hajtják a procikat a tunerek, viszont cserébe mindegyik majd szét forr amelyik nincs kupaktalanítva.
4264adam: akkor az csak városi legenda h volt olyan cpu ami a hővezető trutyi miatt már stock órajelen is throttlingolt? mintha rémlene ilyesmi de javítsatok ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
4264adam
veterán
válasz FireKeeper #44 üzenetére
De a userek olyan Mhz-en használják ahol még nem throllingol nem fagy a rendszer. Amúgy is mire kellene az 5,5Ghz?
-
zimi1991
aktív tag
válasz FireKeeper #44 üzenetére
Hát logikusnak tűnik amit te mondasz, de én kézrátételle nem éreztem soha melegnek és kupaktalanítás után sem volt míg amd alatt volt minimális hőterhelés...
Ugye ha melegedne pl 70 fokra akkor kupaktalanítás után át adná a hőt, de én nem ezt tapasztaltam ivy óta...
Érdekes dolog ez, lehet, hogy valami okosság lévén magasabb hőfokot mutatnak felénk mint van?A privátokra illik válaszolni!
-
titán
Két évvel ezelőtt nagyjából ennyit hozott a Haswell is az Ivy Bridge processzorokon
Igen ám, de az egy lépcső volt, a haswell -> skylake viszont egy dupla (tiktak) lépcső. Egy tiktak alatt alatt 6-7% nagyon sovány, szinte semmi.(#47) steven84
Forrasztott kupak előnye.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
YM
senior tag
Felmerül a kérdés miért éri meg állandóan új procikat kihozni, ha semmivel nem jobbak mint a régiek. Csökkenteni lehetne az előállítási költséget inkább....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Macska topik
- Netflixesedik a YouTube, AI gyárt rá videót
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem teljesít túl jól a kasszáknál az aktuális Xbox generáció
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen