Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz Dyno #5 üzenetére

:) :R A cikk maga jó -lenne-, csak kiegészítettem. Mind2 oldalnak vannak előnyei/hátrányai, fikázással' senki nem jut előrébb, én már rájöttem...

Warpig: Más volt a helyzet 1-2 hónapja, amikor a ddr2 olcsó volt, nagyon. Ma már -új gépet és árakat feltételezve- nem éri meg s775-ös platformba fektetni sztem se. AMD, mert az fejleszthető cpu téren is, és akkor már eleve am3 foglalatos lapot kell venni ddr3-mal, időtállóbb történet és jóval olcsóbb mint i5/i7. Ha valaki bespájzolt ddr2-vel akkor meg lehet még c2d procikon filózni, mert választék azért van, bár a k_vadok ára elszállni látszik, nem véletlenül.

szerk: kRoy: Cache az külön történet, nem árt hozzá tudni, hogy c2d alapü cpu-nál a cache magórajelen jár, ha 3.5Ghz-re felrántunk egy e3200-t a cache is jóval gyorsabb lesz, ha gyorsabb kevesebb is kell belőle, elszáll pl egy e8400 alapesetben nagy előnye. Van olyan laklamazás, ami ennek ellneére is gyorsul több cache-sel, de az esetek többségében így már elég korrekt teljesítményt ad egy e3200 is, nem mint ha alapon nem tenné 10k körüli árával. Sokkal jobban tuningolható egy e8400, de drágább lappal -e3200-höz g31 is bőven elég-, és 2.5-3.5x többe kerül, gyorsabb, de közelében se ennyivel..alapon vagy tuningot nézve sem.

Új hozzászólás Aktív témák