- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Egy i5-ös 4670-es procinak kb mennyi az üzemi hőmérséklete normál körülmények között? Mert nem a gyári hűtőjét raktam rá, hanem egy Arctic Alpine 11 Rev 2-őt (http://www.edigital.hu/Intel-Processzorhoz/Arctic-Alpine-11-Rev-2-(Intel)-processzorhuto-p272113.html), mivel annak vastagabb a hűtőbordája és most kísérletezem a silent és a normal mode között.
Open Hardware Monitor program szerint most olyan 33-35 °C-on van a hőmérséklet, bár ha biosban nézem akkor amikor bejön a biosban ez a rész, akkor kb 3 másodpercig ezt az értéket írja ki, majd utána már 40-43 °C-ot ír ki állandóan. Lehet megzavarja az érzékelőt, hogy nem a gyári ventilátor van rajta? Mert most akkor vajon melyik az igaz?
-
-
flanki
aktív tag
válasz
t72killer #231 üzenetére
Tényleg a dedikált kártyát használja mivel a másik BIOS-ban is kivan kapcsolva!
Köszi az ötleteket de nem hinném hogy a VLC, vagy a BS player hibája lenne, az MPC-t meg inkább kihagyom, régen használtam de mostanság már próbálom mellőzni!
Majd kutatok külföldi fórumokon hátha ráakadok valamire!
-
-
Nem kéne, hogy gond legyen. Esetleg próbáld ki a legújabb intel vga drivert.
-
flanki
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám i3 4130-al MSI B85-M alaplapban win8 64 bit-es oprendszeren
Bármilyen filmet játszok le, (VLC, Bsplayer) egy idő után kb. óránként elkezd szaggatni a film, és a hang pár másodpercre (játékban is...).
A hiba rendszeresen előfordul. Lehetséges hogy az energiatakarékossági funkciók miatt órajelváltásnál, vagy cache ürírésnél fordul elő ez a jelenség? (L3 3Mb cache kicsit kevés lenne?...) -
törölt tag
Szerintem még erősen kiforratlanok a Bios-ok és a 1150-es lapok.
Egészen jól mennek, viszont 1155-n alapfeszen jobb idle/load hőmérséklet, és a fogyasztást tud.
Valamint olcsó lapok között is van olyan, ami engedi alulfeszelni a CPU-t, és korrektül működnek az energia managment-el kapcsolatos beállítások.
Simán tudtam hozni 10C°-t maghőn, 20%-al kissebb Load fogyasztást, ugyan úgy működik a turbó és a memória írás/olvasás is nőtt 1-2%-ot. i5-3570@1V -
Gainka
őstag
Milyen processort vegyek topik vagy vga-cpu párválasztó topik ott egyböl kapsz választ.
4460-al meg vigyazni milyen alaplapot néztzek hozzá mert uj procival nem tudtok biost frissiteni. Lehet jobban jártok egy 4440-el bvagy egy 4570-el. Ja és a 280x el jo párost fognak alkotni. -
Giii
senior tag
Sziasztok!Haverral állítunk össze egy gépet.Intel processor mellé mindeképp AMD kártyát választottunk. Egy I5-ös mellett döntött és abból is a 4460-ast.Kérdésem az lenne van valakinek tapasztalata ilyen kaliberű processor mellé AMD R9 2880-as kártyával?. Ki tudja hajtani? Úgy gondolom 3,4 Ghz nem olyan sok.Ha most elég is de késöbb kvés lehet.Proci limit léphet fel.
-
fabicska
tag
Sziasztok, nekem is egy kérdés: i3 4330-ban gondolkodok, a kérdésem annyi lenne, hogy minecraftban képes lenne-e kiszolgálni egy 16 játékos szervert, nem lenne-e lagg emiatt. Ha már ez a proci az FX-6300-al van pariban nem lehet olyan rossz. Melyik teszteredmény hasonlít legjobban az ilyenfajta proci kihasználtsághoz?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Pasonic
csendes tag
Üdv!
Egy ilyen : i3-4130 processzor kiszolgál belső vidkarival egy olyan számítógépet, amin csak maximum 720p-s filmek futnának, net,youtube(720p),skype és ilyen általános dolgok ?
Vagy inkább egy i3-4330 ?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
#59070464 #218 üzenetére
Ez esetben félreértettük egymást, másfelől figyelmetlenül olvastad a #198 kommentem.
Nálam sokszor fordul elő olyan helyzet, hogy 60 fölé megy a framerate, nem azt mondtam, hogy konstans fölötte van, csak h ez tisztázva legyenA te mércéddel a játék nálam sokszor fut jól, de előfordulnak olyan szituációk amikor nem fut jól.
-
törölt tag
576-nál vásároltam, nem kínai (nem is értem, hogy lehetne ez probléma, amikor i5-el jó volt). 30-35 ms-nél nem szoktam több lenni, 45-50 ms fölötti serverre pedig sosem csatlakozom. Driver jó volt. Ezeket mind ki is zárnám. Szerintem csak arról lesz szó, hogy ha 60 fps alá esik a mutató (render.drawfps 1), akkor én arra azt mondom, hogy nem megy jól. Pont egy nagyobb csatában, ha leesik a mutató, akkor nagy eséllyel ez miatt fekszem le a földre. Egyébként nem mindegy melyik mapról van szó. Pld. Métro (bf3) csak kültéren gázos, nagyobb fő számmal, bent mindig stabil 60 az fps. Ezek alapján bizonyítom a driver problémát (logom nincs, ez miatt semmit nem telepítek a gépre). Egyébként mindig az utolsó stabil Catalyst szokott fent lenni 7790-nél, mert a béta nem jó (legalább is amíg foglalkoztam vele). 7770-nél mindig bétáztam, mert ott az jó(bb) volt.
Halkan jelzem, hogy bizonyos esetekben a BF még i7-ből is kamatozik, igaz nem jelentősen. Láttam már bizonyított írást/tesztet/videót. Linkelni nem fogok tudni, mert már fogalmam sincs hol volt, de meggyőzött és ez így megmaradt.
-
ST05
őstag
válasz
#59070464 #216 üzenetére
nem vitának szántam ne értsd félre
elhiszem ,ha azt mondod nálad nem ment jol az a páros vmiért, meg persze smoooth-abb i5-el aláírom, de a durva fps esések v hogy is irtad
az nem lehetett hd ben a procilimit 7790 mellett..
csinálsz logot a dologrol vagy valami, kielemezzük ok, ott driver cink volt, vagy a bf3 volt kinaivagy épp a szerver volt 180ms-re tőled..stb szvsz
-
ST05
őstag
válasz
#59070464 #213 üzenetére
de azt nem veszed észre, hogy csak nálad problémás?
erre van videó is, , és tesztek is, nyilván ök rontottak el valamit, hogy hibátlanul fut i3-al..ugye?
mellékesen megjegyzem ,hogy egy huzott 660Ti-hez 14x9 felbontáson is már elég volt nekem is egy 3220... -
SaNyEe
aktív tag
válasz
#59070464 #213 üzenetére
'Belerakhatsz 4 db 7970-t is gépedbe, az i3 miatt akkor is szarul fog menni a BF3, nem hogy a BF4, ráadásul ultrán.'
Eddig is értettem merről fújkál a szél nyugi, hülye nem vagyok. Ha esetleg az lett volna a kérdés miért, talán lett volna miről beszélgetni ...
Annyit mondanék mindössze, h 86% maximális szálterhelés mellett marhára nem gondolom, h CPU teljesítmény limites lenne a játék (egyelőre) még az én leggagyibb Sandy i3-l sem. -
törölt tag
Fussunk neki újra, de részemről utoljára.
i3-2100/HD7870/BF4 (FHD, Ultra) = nálad makulátlanul fut
i5-3450/HD7770/BF3 (FHD, Medium) = nálam jól fut
i3-3240/HD7790/BF3 (FHD, Medium) = nálam nem fut jólKonklúziót leszűröm, mert ha eddig nem ment, most sem fog. i5-el, kisebb VGA-val jobban ment a játék, mint i3-al, de erősebb VGA-val. Belerakhatsz 4 db 7970-t is gépedbe, az i3 miatt akkor is szarul fog menni a BF3, nem hogy a BF4, ráadásul ultrán. Na, ezé' nem értem nálad mé' megy jól.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
#59070464 #211 üzenetére
Továbbra sem értem miből veszed le azt az egyszerű tényt, hogy a 7790 egy ligában játszik a 7870-l
Ezekkel a beállításokkal tolom:A teljes konfigom idevágó része:
- Asrock Z68 Extreme3 Gen3
- Intel Core i3 2100
- ASUS Radeon 7870 Direct CU II 2GB (nincs húzva)
- 16GB G-skill Ripjaws 1866MHz
- WD Velociraptor 500GB 10.000rpm -
törölt tag
Tökéletesen jól taglalod az első hosszas bekezdésben. Így van, nem értem, hogy nálad miért megy magasabb grafikai részletességgel (ultrán) egy újabb játék jobban, mint nálam. Persze, ha az újabb játéknak kisebb a gépigénye, akkor megértem (csak kétlem). Nem piszkálódás, csak fel nem fogható, hogy BF4-t hogy játszol makulátlanul multiban egy i3 Sandy-vel, ultrán. Felbontás persze kérdéses. 2014-ben automatán FHD-ben gondolkozom. Rosszul?
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
#59070464 #207 üzenetére
Ú várj, most abszolút nem értem, pláne a szerkesztésed után
Theát fogalmad sincs hogy csinálom (ha már rólam volt szó) [hogy nálam ilyen faszásan megy a BF4]
NEKED, azaz NewmanHD-nak durva fps dropjaid voltak már BF3-ban is egy 7790-n egy i3 procival, de ráadásul úgy, hogy egy gyöngébb VGA-val és erősebb CPU-val igazából jobban ment a játék [BF3].Majd később konstatálod, hogy nálam tényleg minden jól megy és neked nem megy annyira jól az i3 7790-el. [Itt már BF4-ről van szó]
Tehát ha van fogalmad róla kár volt a kérdésért, ha nincs, akkor meg segítettem. Hol itt a probléma? -
X Factor
addikt
válasz
GegeWarrior #202 üzenetére
Nagyon jó az a proci jelenleg főleg a K-s verzió.
Ezt nem tudhatjuk az előző generáció azt hiszem közel 7 évig húzta. Inkább nem ilyesztelek meg azzal h. nézd meg a 7 évvel ezelőtti hardvereket ^^
-
GegeWarrior
senior tag
Szerintetek egy I5-4670 elmegy a következő konzol generáció végéig, egy jó VGA-val persze
? Mert ahogy olvasom bőven, de még kéne a megerősítés.
-
MurdR
veterán
Az igen, a régebbi i5 650est odavágja az én g3420-as pentiumom
-
Bandi79
aktív tag
Kár hogy az I5 750 nem szerepel a tesztben, de ez alapján egyelőre nem váltok :
http://www.techbuyersguru.com/i5CPUshootout2.php
3,6 GHz-en szépen elketyereg, TX3 EVO-val 60 fok környékén megy játékok alatt. 4GHz-et is simán bírja, csak ott már a hő / teljesítmény arány nem az igaz
(Egyedül Sata2 fogja vissza az SSD-met, de ezt a békát még lenyelem.HD 5850 lesz az első, ami cserére kerül R9 280x vagy R9 290 a kiszemelt...)
-
jocomen
aktív tag
Naggyon jó volt a videó! Végre valaki megmutatta a lényeget!
Konkrétan a zöld grafikonok is. Ebből látszott, hogy a BF még az i7-et is ki tudja használni. Mert a 4mag/4szál-nál azért a szálak kihasználtsága 100% környékén volt még, és akadozott is picit.
8 szálnál viszont sehol se ment 100% közelébe a grafikon, és nem is nagyon láttam akadást.Szívesen megnéznék ugyanilyen tesztet FarCry, COD, Crysis-el is, ha az illető úriember lenne kedves csinálni.
-
CsikiRoli
tag
Hát figyelj ez nagyon emberfüggő. Én például processzort az istenért nem vennék használtan, sok probléma felmerülhet vele(Leginkább AMD-nél ugye a lábak hajlásával). Én iylenekben mindíg újban gondolkodozom.Olyan alkatrészekben, amik kissebb tételek, azokat inkább használtan, de a drága részeket én újan venném. Mert ha véletlenül rossz, átvernek, akkor legalább ne 30000Ft ot bukjak, hanem 5000Ft-t. De ha neked például megéri a kockázatot, akkor elgondolkodtató egy használt Ivy i5, mert azok erősek, azzal nem lenne probléma. De amúgy mire kellene? Játék, munka?
Játékra szerintem elég egy i3(akár egy ivy használtan) meg egy erősebb VGA.Ha játékra veszed, akkor amennyi felárat fizetnél az i5-be, azt tedd inkább videó kártyába. Ilyenkor a videókártya lesz előbb szűk keresztmetszet. i3-4130 kihajtja r9 270x-et. Az pedíg már egy drága VGA. Az felett kell inkább i5. -
CsikiRoli
tag
Véleményem szerint megéri. A pentium amint linkelték arra jó, hogy mostani játékokat szépen tudj futtatni. Amit a videóból is látszik, hogy 2 maggal már lehet játszani Battlefield 4 multiplayert. Néhány lagg van benne, de ezeket lehet orvosolni akár, hevesebb fős szerverre való csatlakozással, hasonló. De amint látszott 2 mag+HT már erőteljes volt, és nem ütközött semmiféle processzorkorlátba. Stabil 60 FPS volt. Visszatérve +11ezer forintért már olyan processzort kapsz, ami nem csisszesen a msotani játékokat így úgy elfuttatja, hanem olyat, amiben benne van még 2-3 évnyi játék is. Feltehetőleg még a jövő évi Battlefieldet is vinni fogja 64 fős szerveren, mert erős. Ha most Pentiumot veszel fél év múlva lehet, hogy megbánod.(Amennyiben kcsiit hosszabb távra tevezel!) Egyébként én is most fogok benevezni egy Ilyen core i3-4130 asra. Én ajánlom!
-
CsikiRoli
tag
Elvileg el kell, hogy menjen rajta. Kicsit necces kategória, mert már az 13-nál itt ott 20-30% al gyengébb, de maximum ha 64 fős szerveren nem is 48 fős szerveren(ami azért még midníg elég sok) szerintem bőven el lehet játzsani 60 feletti FPS-ekkel. Természetesen egy jobb DVGA-val.
-
CsikiRoli
tag
Új i3-al biztosan nicsnen proci limit., mert erősnek mondható. És ennél gyengébbel multizok(a10-5700), és ott sincsen FPS különbség single és multi között.
-
jocomen
aktív tag
válasz
CsikiRoli #183 üzenetére
Nekem történetesen proci-limitem van, ezért még sose tudtam megnézni mit bír a karim.
Proci PentiumD, vga: HD4890.
Úgyhogy lécci írjon olyan, aki kétmagos intellel, i3, vagy hasonlóval multizik, h mekkora az fps-csökkenés a single-hez képest.
Mostanába kell nekem is döntenem, h mi legyen, úgyhogy pleeeeeease. -
Tikakukac
titán
válasz
CsikiRoli #181 üzenetére
Kivételek vannak, nem vitattam eddig sem.
De azt a szintű csalást amit levágnak néha kisebb tesztekben, még inkább a gémeres videókban, az komikus, tehát nagyon nem 10-20% difiket látunk.
Prociban notikról tudok nyilatkozni atom magabiztosan: gyakorlatilag 400k-val bezárólag bármilyen gépet kihajt egy sima i5, nonstop VGA limit van. És ahogy nézem asztaliban nagyon-nagyon sokáig elég egy jobb i3 is, integrálttal meg gémerebb lelkű ember úgy sem foglalkozik. -
CsikiRoli
tag
válasz
Tikakukac #180 üzenetére
Viszont ezek a youtube videók igazak lehetnek, ha az vesszük figyelembe, hogy nekem megvan a Battlefield 4, és akadásmentesen játszok vele 64 fős szervereken egy AMD a10-5700 assal, ami köztudottal 20-25% al gyengébb az i3-4130-nál. Akárhogyan is erőben jóval 5700 as felett van, akkor kétlem, hogy az 5700 megbirkózna, a 4130 as pedíg ne pírkózna meg a battlefield 4-el.
Természetesen nem az IGP-jével, de én msot csak és kizárólag a CPU erejét nézem. Egy 7770-el játszottam.(Úgyis aki komolyabban akar játszani az vesz DVGA-t.) -
Tikakukac
titán
A legjobb indok, amiért mindenki hazudik az autóját illetően is fogyasztásnál leginkább: önigazolás.
Rossz az orrod, akkor, hidd el, rendszeresen nézem a notebookok teljesítményét videókon és ugye rögzítem is, 5-ből 3 esetben nagyon nem stimmelnek a számok. És itt nem 10-20 gépről beszélünk.
-
-
BlueAthlon
senior tag
Persze, hogy kompromisszumokat kell kötni még egy jó ideig ezen a téren is, de tegyük hozzá, egy 6800K a mai átlagos PC felhasználó igényeinek 90%-át kiszolgálja.
Gamerebb lelkűek meg raknak össze maguknak erősebbet. De én már nagyon várok egy PS4 szintű APU-t a PC-s fronton is, amivel ezen réteget is meg lehetne puhítani némileg...
-
CsikiRoli
tag
Youtube-on több videót is lehet találni arról, hogy i3-3220 al battlefield 4 mukltiplayer játszanak 64 fős szerveren. Úgyhogy szerintem nem kell feltétlenül gamer gépbe i5, mert i3 is viszi akadás mentesen a multiplayert. Tudom ez az i3 nem 4130 as, de az még jobban teljesítene. Szerintem i3-4130+ erős vga kielégíti egy olyan meber igényeit, aki mindent szeret játszani.
-
ST05
őstag
válasz
BlueAthlon #171 üzenetére
sőt ...
"AD785KXBI44JA (7850K) and AD770KXBI44JA (7700K) and will cost 20 thousand Japanese yen and 18 thousand yen, respectively, equivalent to $ 190 and $ 171"
190 dollárért hasW i5 öt kapni ..
félreértés ne essék, én szurkolnék az IGP megoldásoknak ,de nehéz dolguk van/lesz
és sosem lesznek teljes értékűek, mindigis félmegoldások fognak maradni -
ST05
őstag
válasz
BlueAthlon #170 üzenetére
igp kissebb felbontásra van létjogosultsága, ha egy apu-t meg ráeresztesz kisebb felbontásban egy komolyabb mondjuk bf3-bf4-re, akkor meg tudjuk mi lesz a proci"erővel".....
csederből vederbe, nagy felbontin az igp fexik meg, kisebb felbontáson ahol ez menne, oda meg cpu erő kell,,
haswell i5-öt igy megcibálja a kis felbontás, akkor szerinted az apu mit érne itt?majd esetleg Mántli-val, ahol a cpu kihasználás felkönnyebbülne, na de az is jó ha pár játék fogja tudni a köv 1-2 évben, na meg ki vesz bf4-re apu-t az meg már megint más kérdés lesz...
-
BlueAthlon
senior tag
-
BlueAthlon
senior tag
Anno mikor idehaza is elérhető lett a 6800K, egyből szereztem belőle egy példányt.
4,5 CPU, 2400NB / 2400 MEM és 1169 IGP mellett használtam is 2-3 hónapig ( Trinity 5800K csak köpködött 2400-as memória-beállításokkal, ha IGP is aktív volt. A Richland-6800k végre tudta stabilan ezeket. ).
Nemrég lett egy i3 4330-am, amiben persze gyorsan felküldtem a HD4600-ot 1700 Mhz-re , ramok 1600-on maradtak direkt.
Az így elért eredmények kb 55-75%-át adták az anno 6800K-val elérteknek. Direkt nevesebb játékokkal is néztem, nem csak félszintetikus tesztprogikkal.
(HD4600 még húzva sem olyan erős, hogy érdemben profitáljon 2000+-os ramokból, mikor a rendesebben túlhúzott 8670D már többször is dadogott 2400 mellett is . Majd a broadwell GT3e a 48 EU-jával lesz az első, akinek jót tesz a 2400-as memória.. persze ha addig némileg enyhítvén a gen7.5 skálázódási problémáit és tesznek egy vállalhatóbb setup motort az IGP-be, driverekről meg ne is szóljak..).
-
ST05
őstag
válasz
BlueAthlon #168 üzenetére
agyba főbe mi?
és ismersz vagy láttál olyan valaki, akinek jelenleg is A10-e van 30k összegekért?
mert én nem ? majd szerinted rávetődnek a népek 40k ért egy apu-ra? -
BlueAthlon
senior tag
Ahogy nézem, japánék már méregetnek, a 7850K stock 3,7-en ( turbo nélkül ) 311-et kap CB R15-ben. 6800K 325 körül kap turbóval ( akkor tán 4,3-on fut, ha mind a két modul le van terhelve teljesen, de GPU meg nincs annyira ). Az i3-4330 ( 3,5 ghz ) jelenleg 350 pont körül van, azt tudom.
Ez nagyjából az, amire számítottunk, olyan jó 10-15% erősödés IPC-ben, így CPU-ban kb besorol a haswell I3 alá-mellé ( túlhajtva valamivel jobb lesz ), GPU-ban meg agyba-főbe veri majd.
-
Gainka
őstag
Ugyan annyiba kerül és gyorsabb modernebb: 3340vs4440 3470 vs 4570
Ez is gyorsabb és ugyan annyiba kerül. Szóval nem értem miröl beszélsz. -
jocomen
aktív tag
Magyarul, aki játék miatt venne 4magosat, annak a Haswell felejtős?
Hiszen az i7 a +30k felárért gyakorlatilag ugyanannyi fps-t ad, az i3 a multiplayer miatt kevés lehet, marad az i5 mint egyetlen alternatíva, amit úgy tűnik, ebben a szériában elszúrtak.Én örülnék egy multiplayer-játékos-procitesztnek. Akkor kiderülne, hogy van-e élet az i3 után is.
mert single / fullHD-ba semmi nem indokol drágábbat, és kiderülne, hogy ott jobban teljesít-e a haswell i5, mint a korábi generációk.
Láttam olyan 3d mark tesztet, ahol a haswell fizikában 20%-al jobb volt, mint az Ivy, de gyakorlatban is jó lenne tudni, h ez pl multiban mire elég, vagy számít-e egyáltalán valamit...
-
jocomen
aktív tag
válasz
Sinesol/temp #161 üzenetére
Köszi, h megnézted.
Lehet, h a multi miatt i5-öt veszek majd i3 helyett.A cikk másodszori átolvasása után kicsit kiábrándultam:
i5 haswell 4%-al gyorsabb, mint i5 IB, bolti új ára 6%-al több.
Tuningolni alig lehet, ilyenkor viszont ~27% fogyasztásnövekedés mellett ~16%-ot gyorsul, így általános felhasználásra nem éri meg piszkálni.De ami a legfájóbb, játékban, 1-2 fps-el lassabb, mint az 5%-al alacsonyabb órajelű i5 3470 !!!
Akkor egy azonos órajelű 3570-hez képest hány %-al kevesebb az fps ??
Azért kell k-s verziót venni, mert akkor legalább tuninggal fel lehet hozni a 3570 alap szintjére... ??? -
stratova
veterán
-
Habugi
addikt
Hát ez igazán szuper!
Került a tesztbe Deneb, de se egy megnyomorodott 8magos zambezi se 83xx visherák -
Sinesol/temp
csendes tag
Kivancsi voltam mivel en is sokat jatszok d2 vel es megneztem par merest és ugy tünik 2 magnal töbet is kepes hasznalni online multiplayerben :
Csak nehany gyors meres 1680*1050 ben hogy összevethetö legyen valamelyest..
Frapssel mertem 1-1 gamet 40-50-perc ideig ameddig tartortt, palya fix tehat ugyanaz jatszodott le minden esetben kb, a kis tuning eseten csak a cpu szorzot emeltem tehat minden egyeb beallitas ugyanaz maradt, memoria stb.
Tehat:Phenom IIx3 720 2.8Ghz @ X4 3.2ghz + Hd 7770
Min Max, Avg
40, 73, 55.290Phenom X3 720 2.8 GHz@ X2 3.2ghz +Hd 7770
Min, Max, Avg
25, 63, 42.850Egy kis tuninggal: Phenom ii X3 720@ X2 3.6 Ghz +HD 7770
Min, Max, Avg
29, 70, 46.583Cpu limit latszik böven meg 4 maggal is, föleg a gyenge IPC teljesitmeny miatt, masreszt pedig latszik mennyivel elörebb tart egy g860 is 2 maggal
Jo lett vna 3 maggal is megnezni de nem volt egyelöre több idöm. -
Lomha 8V
addikt
Szuper teszt, köszönöm! Végre "papíron" is láttam, hogy mit tud a processzorom.
-
Astaroth
csendes tag
A tesztelt játékok alatt hihetelen milyen egyforma fps-eket hoztak a procik. Ebből látszik, csak játékra nem kell drága CPU.
-
ST05
őstag
válasz
stratova #152 üzenetére
ja világos
talán amit én linkeltem azért lehet megtévesztő valamelyest, mert "csak" x86 -os számítási teljesítmény..jobban belegondolva... ( ha már x4-nekem 810 phenom-om volt, 2,6GHz-el, úgy 2 éve, nem érződött kevésnek sőt, egy 3,2GHz-es X2-555 kimondottan lomhának tünt utánna
)
-
stratova
veterán
Szerintem itt a TDP limit + a gyári kategórián belüli besorolás alapján gondolkodtunk másképp.
Phenom II X4 980 a 4 magos Denebek "teteje" (és 125 W-os) felette az X6.
FX-6350 a 3 modluosok "teteje" (és 125 W-os) felette az FX-83xx.Ettől függetlenül, mindkettőre igaz, hogy egy egy kisebb modellt esetenként még jobban is lehet húzni, mint magasabb besorolású társát. Ezt a helyzetet azonban a tesztek többsége nem vizsgálja olyan részletesen, mint a gyári beállításokat.
A vita egyébként onnan indult ki, hogy Sinesol fórumtárs szerint Phenom II X4 980 helyenként megveri az FX-6300-at, ami egyébként nem is tévedés. Ezt a véleményét pedig kissé nyersen fogalmazta meg. Összesítésben ettől még FX-6300 végzett jobban.
Remélem, így már tiszta ki mire célzott és nem lovagolunk tovább a témán.
-
ST05
őstag
válasz
stratova #149 üzenetére
TDP limit hogy jött már ide? különbusszal? ő arra válaszolt melyik melyiket veri,,,nempedig, hogy mi menniyt fogyaszt, ne azszerint soroljuk már be a procikat, fx6300 a táblázat szerint veri az x4-et, akkor miért is kellene a 6350 hez hasonlitani..?
na mindegy .. vagy én már nem értelek titeket, vmit félreérthettem..
-
stratova
veterán
Lehet hogy ő TDP-ből indult ki.
Phenom II 945 - 95 W TDP.
FX-6300 - 95 W TDPPhenom II 980 - 125 W TDP
FX-6350 - 125 W TDPUtóbbi páros gyári állapotban és húzva is kb. egy húron pendül.
Ettől függetlenül frissítésként én is inkább FX-83xx-ben gondolkodnék, ha nem akarnék platformot váltani Phenom II X4 után.
-
tyaty1
tag
válasz
Sinesol/temp #114 üzenetére
A Phenom II 980-at egy 6350-hez kéne inkább mérni, nem a 6300-hoz.....
-
stratova
veterán
válasz
stratova #144 üzenetére
Ha az eredmény órajellel arányosnak vehető lenne:
A10-7850K 3700 MHz - 413 cb
A10-7850K 3800 MHz - 424 cbNekem ez egy kicsit túl szép,hogy igaz legyen, bár CB R15-öt elvileg már AMD-re is optimalizálták.
További viszonyítási alapnak:
i5-4430T 2/4 - 3918 MHz - 404 cb
i3-4340 2/4 - 3907 MHz - 406 cb
i5-2320 4/4 - 3010 MHz - 433 cb
i5-4430 4/4 - 3495 MHz - 548 cb
i5-3470 4/4 - 4298 MHz - 582 cb
i5-4670K 4/4 - 4900 MHz - 748 cb -
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #143 üzenetére
Ezt most találtam. Ha hinni lehet neki:
Cinebench R15:
A10-7850K OC 4.9 GHz - 547 cb
vö.
A10-6800K OC 4.66 GHz - 337 cb
A10-6800K OC 4.8 GHz - 376 cb
A10-6800K OC 5.09 GHz - 394 cb
A10-6800K OC 5.1 GHz - 403 cbNem haragudnék, ha beigazolódna.
-
válasz
BlueAthlon #140 üzenetére
Csak akkor, ha hoz ennyit cpu-ban a Kaveri.
(#139) ST05:
Az i5-650 az csak 2 mag+HT, az i5-750/760 erősebb. (Játékok nélkül cca +30%) Mondjuk a nagyságrenden nem változtat.
-
BlueAthlon
senior tag
Ha jelenleg a 6800k nagyjából 15% kal van elmaradva a 4330-tól CPU téren, akkor ez annyit tesz hogy a 7850K egálban lesz majd vele (vagy a 4340-nel)....
Ugye jól számolok?
-
aerosmith
őstag
A i5-4670K mennyivel lehet gyorsabb egy 4 gigán futó i5-750-nél?
-
Helmoras
őstag
Nos egy ideje ujra böngészem a hardveres teszteket mert januárban kell egy uj masina, valszeg tökéletesen elég lesz nekem egy ilyen haswell i3 egy 7850 el 4 giga rammal meg ssdvel
Köszönöm a tesztet!
-
Sinesol/temp
csendes tag
Gamer video Igp-vel..ugyanmar..max kocagamer.....lattam pl azt a bf4 videot ahol elejet tolják..de hat istenem ott persze hogy sima de ahogy kiersz nyilt terepre elejen azonnal **arrá akad...másreszt eleje is elég homélyos olyan settings+felbontas mellett...
Ne gyere a jatszhato szinttel mert itt eppen te hoztad fel a gamer szintet...
Azer en több évet jatszottam föleg fps, és azert ha ultra nem is kell de egy jo high detail + 1600*1200 vagy inkabb Fullhd és kell min 40-60 átlag fps microlaggok nelkül, ha nem akarsz önhibadon kivül égni online...másreszt jatszottam mar 60 fpssel ugy hogy a microlagg miatt jatszhatatlan volt..belese gondolok mennyire sima egy kesleletetes görbe egy igp mellett... -
bullboy
tag
sh4d0w-nak kell igazat adjak, s hogy miért?
Lássuk.
No, itt lép be az FX5200: http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-4570R.html
Ami a lényeg: BGA1364, azaz mobil socket...
Hogy mi is ez? Ime: http://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_%28microarchitecture%29
Idézem: "New sockets:LGA 1150 for desktops and rPGA947 & BGA1364 for the mobile market."
Tehát perpill (és gondolom a Kaveri színre lépése után is marad ez a helyzet) az AMD viszi az IGP-s prímet.
Lehet, hogy megjelenik LGA1150-ben (vagy más desktop socketben) is, de eddig nem látom jelét.
Mellesleg nézz meg pár youtube-os gamer videót, amit AMD-s IGP-s gépről készítettek... -
törölt tag
A linx-en kívül használja valami az AVX-et, vagy még mindig csak e-pénisz mérésre jó?
-
kromatika
veterán
Váltani akkor éri meg, ha nem fáj túl sokba.Én pl i5 2500-ról,4000Ft plusz költséggel váltottam 3470-re.Majd 1150-re,6000Ft volt csak a plusz költség,bele értve természetesen a lap cserét is, és az i5 4570-et.Szerintem ezt a plusz 10 kp-t simán megérte a csere,hiába nem lett volna rá szükség,hiszen a 6850-et ,az i5 2500-is kihajtotta.De így érték állóbb lett a konfigom.Természetesen ha többe került volna a csere,már meggondoltam volna.
-
arn
félisten
-
Dtomka
veterán
"Nem rossz" az i5-4670K, de nincs benne (még) annyi plusz, hogy az i5 2500K-t lecseréljem. (Játékokban Inkább a vga dominál, persze megfelelő proci mellett.
)
Szerintem a következő generációig simán "kihúzza". (... ez a minden évben új foglalat...)
-
sb
veterán
Már bocs, de itt van némi csúsztatás. Látom azóta volt már jobb memkezelés meg SSD-érzés is.
Fogyasztásra a 20W az "pár watt különbség", a 10-15%-os teljesítménykülönbség meg "jóval erősebb".
Számold ki a 20W százalékban mennyi... (Kiírtam korábbi hsz-ben a tesztből: Cinebench: 104W vs 81W (+28%), teljesítmény: +8,5%.)Szerintem tény amit leírtam. Méghozzá pontos, mert direkt kiemeltem azt is, hogy az i5 a gyenge. i7, Pentium rendben van. SB-hez képest főleg, de még IB-hez képest sem rossz. Sokkal nem is jobb, de legalább nem rosszabb. i5 pedig egyértelműen jobbnak tűnik - egyelőre, amíg nem használnak új utasításkészletet - egy IB.
Az i3 felemás... de az se rossz. Még 1-2 HT-s tesztet megnéznék, hogy ott is ennyivel jobban közelíti-e a valós 4 magosokat, mint az SB/IB.
Az idle-t hagyjuk. Te keverted ide, engem nem érdekel. Körítésfüggő, de azért lehet nagyrészt azonos lapokat szerezni. Plussz kb. ugyanazt tudja minden proci, ahol adnak az idle fogyasztásra (minden új proci ilyen már.) Itt nincs nagy csoda, nem eszik a Hasweel fele annyit mint a többi, ezt tudjuk tényként.
Saját gépekben:
Paneltáppal, egy szál SSD-vel
G2020 (IB, 2 mag): 17W.
I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 19W.ATX táppal, 1 HDD-vel:
I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 34W.
I5-2500 (SB, 4 mag): 36W.Ehhez képest semmilyen csoda nincs a Haswellben. Sőt, tesztben szintén eddig csak nagyobb fogyasztást láttam idle IB-hez képest.
Az IGP-t szintén hagyjuk, szó nem volt róla...
-
sb
veterán
Osztani én is tudok.
Azért kérdeztem, hogy hogy mérted-mérted-e vagy csak tesztből nézted.
A cinebench-es mérésed elég fura, a tesztekben általában a Haswell szokott többet enni még az SB-nél is. Vagy egál. (Persze gyorsabb is, az más kérdés...)A többit is értem és tudom amit írsz: A normál használatban más az átlagfogyasztás. Jobb lehet egy nagyobb TPD-s proci, mint ahogy jobb is a teljesítmény/fogyasztás aránya a többmagos prociknak. Ez egyértelmű.
Jobb hatékonyság: előbb végez a feladattal mit amennyit a fogyasztás kikompenzálna, idle-ben meg minden proci kb. ugyanannyit eszik.De egy tesztben mégsem érdemes ezt mérni. Teljesítmény/fogyasztás mutatót szvsz csak a max teljesítményre érdemes számolni. Aztán abból mindenki eldönti, hogy milyen feladatra szánja: ha 24/7 renderre akkor ebből indul ki, ha napi 2 óra játékra és 6 óra idle-re akkor abból számolja ki mivel hogyan jár.
"Nagy átlag" felhasználásra (mondjuk legyen 90% idle, 10% load - de még talán ez is túlzás) mérni semmi értelme, mert G1610-től i7-ig bezárólag nagyon hasonlóak lennének a mutatók.
A valós felhasználás meg nyilván ilyen, de tesztadatként akkor sem sokat mond. -
mghltm
addikt
hirtelen ezt talaltam: sandy vs ivy vs haswell azonos orajelen
-
kovsol
titán
Ha azt nézem, hogy a i5-4670K +200Mhz -el üzemel az i5-3470 -hez képest akkor azért így már nem is olyan jelentős az eltérés.
Ennek némileg örülök 3570k tulajként, mert nem lett értéktelen pillanatok alatt.(#118) arn 2600 3400Mhz, a 4770 meg 3500Mhz, az is számít némileg.
-
arn
félisten
pontosabban:
idle
2600 + 560ti 247w 53w
4770 + r9 270x 216w 39wcinebench 15
2600 123w 615
4770 111w 756136%
realbench 1.1
2600 159w 497
4770 117w 564154%
3dmark
2600 + 560ti 247w 3444
4770 + r9 270x 216w 5568185%
megjegyeznem azonban, hogy ez a peak alapu fogyasztasmeres kb semmit sem mutat mar meg a processzor teljesitmenyfelvetelebol (ebben a tesztben sem). mind a processzorok, mind a videokartyak folyamatosan valtoztatjak az orajeluket, a feszultseget, tdp figyelembevetelevel stb - wattorat kellene merni.
processzor eseten pl lehet az jonne ki, hogy a nagyobb tdpju processzor lehet kevesebbet fogyaszt. hogy is hasznalod a gepet a gyakorlatban? elvegez egy feladatot(okat), idle, masik feladat idle... ha pl vesszuk a tesztben a leglassabb processzort, ami egysegnyi ido alatt vegez egy feladattal, ugyanezt egy gyorsabb processzor elvegzi hamarabb, majd henyel. az idle fogyasztasban meg nincs kulonosebb elteres. az atlagos fogyasztas igy lehet kevesebbre jon ki a gyorsabb processzorra, arrol nem is beszelve, ha vegez, csinalhatsz mast (vagy parhuzamos munkanal jobb a reakcioido).
videokartya eseten meg pl egy 3dmark alatti wattorakat kellene nezni. ha van melleje teljesitmenyadatod is, megkapod a geped (nem a kartyad) hatekonysagat. ez a max fogyasztas csak annyit mond, hogy a teszt egy adott pontjan ennyit mertunk, kozben meg lehet vegig alacsonyabb volt a fogyasztas, kiveve ezt a pontot.
-
arn
félisten
Lemertem a benchet es a fogyasztast, utana mar csak matek. Sebessegben amugy nehol van kozottuk 20%, sok helyen messze nincs ennyi. Nem eri meg a cseret amugy, en is a gar miatt leptem meg. Egy othat eves konfiggal mar barmi tortenhet.
Talan ha hasznaljak az uj utasitasokat, de erre akkora az esely, mint az openclre. Ezert is kapott egy ujabb kartyat tarsnak (jatek nem erdekel).
-
hipó
tag
Én a helyedben nem i3-ra váltanék fel. Ahol kevés a mostani procid, ott valószínűleg az új i3 sem lenne sokkal erősebb, nem lenne jelentős a sebességtöbblet. De ha van olyan program, ami lassan fut a gépeden és jelentősen gyorsítani szeretnél rajta akkor inkább i5-ben gondolkodj, lehet ez akár egy i5 2500k is.
Pl én egy játék miatt váltottam i5-re: minden más tökéletesen futott, csak a Planetside 2-nek volt kevés volt az előző procim, kellett neki a négy mag. -
xmaas
őstag
Es most jonn elo hogy szegeny FX vonal gyenge mint a harmat hacsak nincs tuningolva eselye sincs az alapon futo i3-i5 proceszorok ellen
-
Oliverda
titán
Ja hogy a két i3 között... Szvsz kissé optimista a 25, de valahol ott lehet 20% környékén.
"SSD gyorsulásárol a tapasztalat beszél belőlem, és más is beszámolt erről, érzésre is,
mérésre is gyorsabb"Az érzés nem reprezentatív, a számok már annál inkább azok. Kétlem hogy valóban érezhető lenne a különbség, ez szerintem inkább csak placebo lehet, vagy a processzor végrehajtási tempója miatti különbség. A PCH-ban tök ugyanaz a vezérlő mint a korábbiban, csak minden port SATA 6 Gbps képes, az pedig hogy kisebb a lapka csíkszélessége, abszolút nincs semmilyen befolyással erre.
A szintetikus tesztekben mérhető gyorsabb cache önmagában nem tudom hol számít, vagy mennyire izgat bárkit is hosszútávon, persze egy magasabb érték sokszor hipnotizálja az embereket. Mellesleg ez benne van abban, hogy azonos órajelen gyorsabb a végrehajtás, pontosabban ez az egyik ok aminek köszönhető a különbség, nem pedig egy extra ami csak úgy ott van.
-
peti_s
addikt
Többet buksz ha újat veszel, mintha megtartod a régit.
Igen, 5-10%, ami lófing. Az i5 és az i7 között tudtommal a legnagyobb különbség a HT, illetve annak hiánya. A HT meg hol ad vmennyit, hol nem. i5-t éppen ezért nem hasonlítanék i7-el össze. Amúgy nem egy Haswell tulajtól hallottam, h jobban ment az Ivy CPU-ja.
Viszont.
2014-t írunk lassan. Az Intel a 30K-s kategóriában pedig még mindig 2 magos cpu-t kínál, olyan teljesítménnyel, amit már láthattunk 3-4-5 évvel ezelőtt is, hasonló áron. Ez pedig sztem hatalmas gáz.
Örülök h te tudsz örülni ilyen hangyányi fejlődéseknek is, engem elszomorít h csak ennyi történik. -
ST05
őstag
-25% kifejtettem fentebb, itteni tesztekből feketén fehéren kijön a nyers procierőben !
-"lehet venni i5-t, és azzal járna talán teljesítmény-ár arányban a legjobban" Ez még lehet igaz is,
csak hogy nem volt szó i5-ről...5-10%-5.10% évről évre mi? nem csak ezt kell nézni, ha csak ezen százalékok számítanának,
akkor az i7-2600k-át se kapná már el a 4670k kisebb órajelen ( 4,3 vs 4.2 )
1,1V fesszel ,nemtudom volt-e 2600-od de az 4ghz felett bekérte az 1,3V felett és fütött mint a dög ..
na mindegy, nem vagyunk egyformák 1 gen után magam sem cserélnék, de 2 gen után már csak azért is ,
hogy ne bukjak a 2 éves cuccaimmal oly sokat.. -
peti_s
addikt
Ezt a minimum 25-t honnan szedted? Az Ivy i3nál tudtommal max ~5%al gyengébb azonos órajelen a Sandy, itt pedig az egyik 10, a másik 14%-al erősebb mint az Ivy. A Sandy-s lapon is sata3 van. Amíg i3ra bővít addig le lehet. Hiába az újítások, ez (legalábbis nekem) egy konfig cserére kevés, nagyon kevés, főleg h neki egy 6850-e van. (Nem mellesleg az ő jelenlegi lapjába is lehet venni i5-t, és azzal járna talán teljesítmény-ár arányban a legjobban. )
Nem mondom h rossz lett ez az i3. Mert nem az. Jó ez, és az előző is az volt. És az azelőtti is.
5-10% teljesítmény különbség volt mindig a régebbi és az új között. Végig lehet ezt játszani, h megveszek most egy i3-t, mert ez mindenre elég nekem, aztán 2 év múlva a kövit, de attól még egy lassan 3 éves i5 is erősebb a jelenlegi i3nál. -
ST05
őstag
válasz
Oliverda #105 üzenetére
25% : 2120: 93% a 3220 hoz képest, 4130 a teszted szerint pedig 110% ..
mertem számolni 90% (lévén hogy 2100, nem 2120 ) 90x1,25 : 110 !SSD gyorsulásárol a tapasztalat beszél belőlem, és más is beszámolt erről, érzésre is,
mérésre is gyorsabb, új a PCH gondolom ennek tudható be, ( 65nm----32nm váltás )
gyorsítótárak ,meg egyszerüen gyorsabbak ( mérve, hogy máshogy)
-deeper buffers, higher cache bandwidth, improved front-end and memory controller :[link]
-
kromatika
veterán
Jó teszt köszi.
Azért az Intel tud valamit
Haswell I7-et CPU erőben nem lőtte be ,sokkal erősebre mint a Ivy i7-et(persze érthető,hiszen az is mindenre elég),I3 nál domborított jobban különbségben.
" i3-4330 már alig marad el az 5 évvel ezelőtt megjelent i7-920-tól" Azért ez nem semmi szerintem.
-
Oliverda
titán
25%? Jobb memóriakezelés? Hol?
"új chipsetnek köszönhetően még az ssd teljesítménye is gyorsul"
Erről megint csak most hallok először. Hol találok erről valami hitelesnek mondható tesztet?
"gyorsitótárazásrol nem is beszélve, az valami bődületes haswell alatt..."
Pontosan mivel jobb mint Ivy Bridge alatt, mert tudtommal ehhez már egy ideje nem nyúltak...
-
ST05
őstag
25% legalább az a "tizenvalahány"
+ új utasitáskészletek, jobb memóriakezelés, új chipsetnek köszönhetően még az ssd teljesítménye is gyorsul, pláne ha sata2 van nempedig sata3 PCIE3.0 ( jó tudjuk ez nem hoz sokat) gyorsitótárazásrol nem is beszélve, az valami bődületes haswell alatt...
hirtelen amik eszembe jutnak ,de semmiképp nem lehet ezt letudni , egy pusztán beköpök valami százalékot-val . -
Oliverda
titán
Nem egészen: [link]
Aki pedig legalább a címig eljut az már sejtheti, hogy ez egy i3 és i5 teszt, nem pedig Celeron és/vagy Pentium.
tDr1v3r: Korábban legalább egy lépcsőt volt érdemes kihagyni, de mostanra már lelassult az x86-os teljesítmény fejlődése, így akinek csak a CPU rész számít az ma már két lépcső átugrása után kaphat számottevőbb gyorsulást.
-
ST05
őstag
így van, várd meg, amig elértéktelenedik a 2100, amikor már 12k-t se fogsz érte kapni..
lapodrol lejár a gari, stb sorolhatnám...
Én mindig ugy gondolkodom, addig cserélek, amig nem rosszul ki tudok szállni az előzőből. ergo minnél hamarabb... minnél tovább húzod, annál jobban fog "fájni" árban a konfig fejlesztés...
"Akkor erre se feltétlen éri meg" -- sose éri meg, mert mindig pénzbe fog fájni ennyi erővel sose cserélj..
1150 lapok sem hiszem ,hogy ennél sokkal olcsóbbak lennének már, szóval ez sem lehet ok a maradásra,
és idővel egyre inkább 1150 lapot vesz mindenki ( mert megteheti) egyre eladhatatlanabb lesz a 1155 öd !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Asus Rog Strix G16
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged