Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz ST05 #98 üzenetére

Már bocs, de itt van némi csúsztatás. Látom azóta volt már jobb memkezelés meg SSD-érzés is.
    Fogyasztásra a 20W az "pár watt különbség", a 10-15%-os teljesítménykülönbség meg "jóval erősebb".
    Számold ki a 20W százalékban mennyi... (Kiírtam korábbi hsz-ben a tesztből: Cinebench: 104W vs 81W (+28%), teljesítmény: +8,5%.)

Szerintem tény amit leírtam. Méghozzá pontos, mert direkt kiemeltem azt is, hogy az i5 a gyenge. i7, Pentium rendben van. SB-hez képest főleg, de még IB-hez képest sem rossz. Sokkal nem is jobb, de legalább nem rosszabb. i5 pedig egyértelműen jobbnak tűnik - egyelőre, amíg nem használnak új utasításkészletet - egy IB.

Az i3 felemás... de az se rossz. Még 1-2 HT-s tesztet megnéznék, hogy ott is ennyivel jobban közelíti-e a valós 4 magosokat, mint az SB/IB.

Az idle-t hagyjuk. Te keverted ide, engem nem érdekel. Körítésfüggő, de azért lehet nagyrészt azonos lapokat szerezni. Plussz kb. ugyanazt tudja minden proci, ahol adnak az idle fogyasztásra (minden új proci ilyen már.) Itt nincs nagy csoda, nem eszik a Hasweel fele annyit mint a többi, ezt tudjuk tényként.

Saját gépekben:
    Paneltáppal, egy szál SSD-vel
    G2020 (IB, 2 mag): 17W.
    I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 19W.

ATX táppal, 1 HDD-vel:
    I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 34W.
    I5-2500 (SB, 4 mag): 36W.

Ehhez képest semmilyen csoda nincs a Haswellben. Sőt, tesztben szintén eddig csak nagyobb fogyasztást láttam idle IB-hez képest.

Az IGP-t szintén hagyjuk, szó nem volt róla...

Új hozzászólás Aktív témák