- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Már bocs, de itt van némi csúsztatás. Látom azóta volt már jobb memkezelés meg SSD-érzés is.
Fogyasztásra a 20W az "pár watt különbség", a 10-15%-os teljesítménykülönbség meg "jóval erősebb".
Számold ki a 20W százalékban mennyi... (Kiírtam korábbi hsz-ben a tesztből: Cinebench: 104W vs 81W (+28%), teljesítmény: +8,5%.)Szerintem tény amit leírtam. Méghozzá pontos, mert direkt kiemeltem azt is, hogy az i5 a gyenge. i7, Pentium rendben van. SB-hez képest főleg, de még IB-hez képest sem rossz. Sokkal nem is jobb, de legalább nem rosszabb. i5 pedig egyértelműen jobbnak tűnik - egyelőre, amíg nem használnak új utasításkészletet - egy IB.
Az i3 felemás... de az se rossz. Még 1-2 HT-s tesztet megnéznék, hogy ott is ennyivel jobban közelíti-e a valós 4 magosokat, mint az SB/IB.
Az idle-t hagyjuk. Te keverted ide, engem nem érdekel. Körítésfüggő, de azért lehet nagyrészt azonos lapokat szerezni. Plussz kb. ugyanazt tudja minden proci, ahol adnak az idle fogyasztásra (minden új proci ilyen már.) Itt nincs nagy csoda, nem eszik a Hasweel fele annyit mint a többi, ezt tudjuk tényként.
Saját gépekben:
Paneltáppal, egy szál SSD-vel
G2020 (IB, 2 mag): 17W.
I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 19W.ATX táppal, 1 HDD-vel:
I3-2100 (SB, 2 mag, HT): 34W.
I5-2500 (SB, 4 mag): 36W.Ehhez képest semmilyen csoda nincs a Haswellben. Sőt, tesztben szintén eddig csak nagyobb fogyasztást láttam idle IB-hez képest.
Az IGP-t szintén hagyjuk, szó nem volt róla...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged