Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Osztani én is tudok.
Azért kérdeztem, hogy hogy mérted-mérted-e vagy csak tesztből nézted.
A cinebench-es mérésed elég fura, a tesztekben általában a Haswell szokott többet enni még az SB-nél is. Vagy egál. (Persze gyorsabb is, az más kérdés...)A többit is értem és tudom amit írsz: A normál használatban más az átlagfogyasztás. Jobb lehet egy nagyobb TPD-s proci, mint ahogy jobb is a teljesítmény/fogyasztás aránya a többmagos prociknak. Ez egyértelmű.
Jobb hatékonyság: előbb végez a feladattal mit amennyit a fogyasztás kikompenzálna, idle-ben meg minden proci kb. ugyanannyit eszik.De egy tesztben mégsem érdemes ezt mérni. Teljesítmény/fogyasztás mutatót szvsz csak a max teljesítményre érdemes számolni. Aztán abból mindenki eldönti, hogy milyen feladatra szánja: ha 24/7 renderre akkor ebből indul ki, ha napi 2 óra játékra és 6 óra idle-re akkor abból számolja ki mivel hogyan jár.
"Nagy átlag" felhasználásra (mondjuk legyen 90% idle, 10% load - de még talán ez is túlzás) mérni semmi értelme, mert G1610-től i7-ig bezárólag nagyon hasonlóak lennének a mutatók.
A valós felhasználás meg nyilván ilyen, de tesztadatként akkor sem sokat mond.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Túra és kirándulás topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5-8600K
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest