Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Akciókamerák
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Osztani én is tudok.
Azért kérdeztem, hogy hogy mérted-mérted-e vagy csak tesztből nézted. 
A cinebench-es mérésed elég fura, a tesztekben általában a Haswell szokott többet enni még az SB-nél is. Vagy egál. (Persze gyorsabb is, az más kérdés...)A többit is értem és tudom amit írsz: A normál használatban más az átlagfogyasztás. Jobb lehet egy nagyobb TPD-s proci, mint ahogy jobb is a teljesítmény/fogyasztás aránya a többmagos prociknak. Ez egyértelmű.
Jobb hatékonyság: előbb végez a feladattal mit amennyit a fogyasztás kikompenzálna, idle-ben meg minden proci kb. ugyanannyit eszik.De egy tesztben mégsem érdemes ezt mérni. Teljesítmény/fogyasztás mutatót szvsz csak a max teljesítményre érdemes számolni. Aztán abból mindenki eldönti, hogy milyen feladatra szánja: ha 24/7 renderre akkor ebből indul ki, ha napi 2 óra játékra és 6 óra idle-re akkor abból számolja ki mivel hogyan jár.
"Nagy átlag" felhasználásra (mondjuk legyen 90% idle, 10% load - de még talán ez is túlzás) mérni semmi értelme, mert G1610-től i7-ig bezárólag nagyon hasonlóak lennének a mutatók.
A valós felhasználás meg nyilván ilyen, de tesztadatként akkor sem sokat mond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért kérdeztem, hogy hogy mérted-mérted-e vagy csak tesztből nézted.