Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz arn #116 üzenetére

Osztani én is tudok. :) Azért kérdeztem, hogy hogy mérted-mérted-e vagy csak tesztből nézted. :)
    A cinebench-es mérésed elég fura, a tesztekben általában a Haswell szokott többet enni még az SB-nél is. Vagy egál. (Persze gyorsabb is, az más kérdés...)

A többit is értem és tudom amit írsz: A normál használatban más az átlagfogyasztás. Jobb lehet egy nagyobb TPD-s proci, mint ahogy jobb is a teljesítmény/fogyasztás aránya a többmagos prociknak. Ez egyértelmű.
    Jobb hatékonyság: előbb végez a feladattal mit amennyit a fogyasztás kikompenzálna, idle-ben meg minden proci kb. ugyanannyit eszik.

De egy tesztben mégsem érdemes ezt mérni. Teljesítmény/fogyasztás mutatót szvsz csak a max teljesítményre érdemes számolni. Aztán abból mindenki eldönti, hogy milyen feladatra szánja: ha 24/7 renderre akkor ebből indul ki, ha napi 2 óra játékra és 6 óra idle-re akkor abból számolja ki mivel hogyan jár.
    "Nagy átlag" felhasználásra (mondjuk legyen 90% idle, 10% load - de még talán ez is túlzás) mérni semmi értelme, mert G1610-től i7-ig bezárólag nagyon hasonlóak lennének a mutatók. :)
    A valós felhasználás meg nyilván ilyen, de tesztadatként akkor sem sokat mond.

Új hozzászólás Aktív témák