- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- BIOS frissítés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Godefroy
senior tag
Na most öntsünk tiszta vízet a pohárba: te hiányoltad egy 20 ezer forintos alaplapról a koax csatlakozót. Erre írtam minek arra amikor ott a Te írod a 2 milliós CD lejátszók és egyebek és fikázod a csak pár százezres cuccomat itthon, mert te már továbbléptél...(milyen beképzelt szöveg ez is)
Nos akkor mond meg Te aki Hifista vagy milyen cucra kötötted az alaplapi koaxodat???
(már többször "hifista" forumokon összeszedtünk pár embert aki szentül hitt a kábelekben, és vak tesztnek vetettük alá, siralmas eredménnyel, mind felsült senki sem tudta megkülönböztetni a kábeleket, még az ott lévő kereskedő sem aki az egészet összehozta az egyik hifi üzletben
-
tdd587
őstag
Miért nem hallottad: onkyo, alaplap, kábelek, hangfalak, alkalmatlan forrás stb...
Miért kellene: a toslinkhoz mindkét végén át kell alakítani a jelet, ezt 20 forintból oldják meg mindkét oldalon, ami béna. Az SPDIF pedig egyébként sem egy okos szabvány, olvass utána hogy milyen anomáliákat vezet be jelátvitel során. Ha tudod, hogy mi a különbség egy PC CD-ROM és egy hi-fi CD player között, akkor biztosan te is erre gondoltál (órajel problémák, jitter stb.). Lásd akár wikipédia, ha nagyon nem akarsz keresgetni.
Bónusz kérdés: miért árulnak egyáltalán digitális összekötő kábeleket sok pénzért, ha mindegy? Mindegy?
Hallgattunk 2 millás CD lejátszót, ami körülötte volt még, igazolta az árát. De ez nem az a fórum, elismerem. A hifi meg nem vallás, hanem hobbi, emberek szeretik a minőségi zenehallgatást és áldoznak is rá. Mint az itteni emberek többsége, amikor sorozatszám alapján válogatják a CPU-kat a 4GHz reményében...
No offense, de amikor Onky, Denon, Marantz stb. szinten voltam, akkor nekem sem volt még ilyenekre gondom.
-
Godefroy
senior tag
Magyarázd el kérlek nekem miért van közte különbség.
Lehetőleg hagyd ki a "megérzés, én hallom" és hasonló vallási tételeken való bizonyítást.
És ne feledd épp egy kb 20 ezres alaplapról beszéltünk nem Hi End Hifi ről.A PC CDROM és a 2 milliós CD játszó között azért van pár kategóriás különbség.
Aki meg "2 milláért" vesz CD játszót, meg is érdemli.
Rá valóban illik a közismert hifista meghatározás: akinek fontosabb a hogyan szól annál, hogy mi szól. -
Cyberslider
őstag
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem igazán közelíti meg az AMD780G sebességét, és függetlenül a jó processzortól, emiatt én inkább AMD-t választanék, ha integrált videoval építenék rendszert. Nincs igazam?
-
tdd587
őstag
válasz
adalbert1 #11 üzenetére
A megoldás egyszerű: powerDVD 7.3 (a PureVideo/UVD/intel támogatás miatt) + egy olyan lejátszó, aminél te válogatsz a lejátszó pluginek közük (KMPlayer pl.).
A megoldást muszáj használni nálam Q6600-al is, mert egy rendes 1080p rip akad rajta. A rendes rip 12 giga H.264 videó (3DVD), mielőtt "nálam cerkával is mennek a hd filmek" eszébe jutna valakinek. Egy aprólékos jelenetnél brutális bitráták szoktak kijönni, és ez még mindig nem a blu-ray forrás.
És végre viszi a H.264-et is az integrált VGA. Bravo. Hány év kellett hozzá az intelnek...?
Az kiderült már, hogy 1.3-as-e a HDMI? Akkor már nem is érdekes a DTS connect, ami amúgy tök jó dolog, én is használom. De egy FLAC audio-t mégis kár DTS-en átvinni...
-
Hunpriest
senior tag
DTS connect meg DD live alapból?! Végre valami jóság.
-
nyunyu
félisten
Nekem a TV-out hianyzik, de nagyon.
Joarasitani akarom a jupiszit, es kene egy TVre kotheto filmnezos gep a kabelTV helyett.
-
azbest
félisten
Nem a sebességre gondolotam, hanem a valótlan adatokra a termék weblapján, amit a cikkíró is átvett... Nekem azzal sem lenne bajom, ha 1x-4x-8x-16x pci-e is ugyanolyan foglalatú lenne (pl kis vga-kat multimonitorosdihoz egyszerűbb lenne találni, ha fizikailag nem akadályozná meg a csatlakozó alkja az 1x-4x foglalatba tevést... tudom akad olyan lap ahol trükköztek, és nem zárt a vége a 4x csatlakozónak)
(#32) k3l3r0n:
azt nem tudom melyik a jobb, ha valaki közepes vagy erősebb kártyát tenne bele, akkor lehet különbség a pci-e tudás közt.
Ha rendes hd gyorsítása van az újabbnak, akkor az célszerűbb...
Bár meg kell hagyni nem olyan hülyeség mAtx lapot venni közepes gamer pc-hez sem... hisz csak vga kell bele pluszban.Egyébként nekem is van dvi-d kimenet az asrockomhoz
de tft-m még nincs, így nem használtam... a géphez később vettem egy hd3650-est, aminél egyik szempont volt hogy 2 dvi(-I) csatolója legyen, ha később tft-re váltok, akkor ne legyen szívás amiatt, hogy csak 1 digitális kimenet van.
Mondjuk az kicsit ciki, hogy az integráltathoz nem tudom használni a dvi-d kártyát, mert 4x-es és nem tudom hova dugni rendes vga kártya mellett, az integrált megoldások ennyiből előnyösek(persze tudom, hogy az adatátviteli tempó 1280 körüli felbontásokra elég az 1x-es csatlakozón, és a kártya azért 4x-es, hogy nagyobb felbontásokat is tudjon kiadni...)
-
craine12
tag
Félve kérdezem: hibrid CrossFire?
-
erdoke
titán
Nem tudom, mennyire fog vissza pl. egy 3650-et a 4X PCIE, nagyobb karit meg nem ilyen lapra, és különösen nem HTPC-be pakolnék.
Várjuk meg a teszteket, engem kizárólag a lap és a hasonló teljesítményű AMD vs. Intel proci fogyasztása ill. ára érdekel. HD mozizásra ez a chipset is elég, HD játékra meg az AMD se. -
azbest
félisten
Hát igen, ha dvi-d + d-sub helyett inkább egy dvi-i csatlakozót tettek volna rá, akkor is rendben lenne. Persze lehet olcsóbb nekik felforrasztani, mint melléscomagolni átalakítót.
(#28) werman : bakker tényleg látszik a cikkbeli képen is
A marketingesekbe kellene felhelyezni pcie-16x csatlakozót és pcie-4x csatlakozót hogy megtanulják mi a különbség.
-
azbest
félisten
úgy tűnik neked van igazad, hogy csak pcie 4x-es a csatlakozó:
http://www.hardforum.com/archive/index.php/t-1313025.htmlThat said looking closely at the picture the PCIe slot does seem to be much lighter in color in the last 2/3'rds. It's no error, if you look closely at that picture you can see the slot is also labeled PCIEX4.
-
on
csendes tag
Ez jó lap, csak nem értem, minek erőltetik az analóg vgakimenetet rajta... totál felesleges. Ha valaki analóg monitorra akarja dugni, az olcsó adapterrel megteheti... Inkább E-SATA-t raktak volna a helyére (bár nem mintha túlzsúfolt lenne a hátulja)...
-
Integra
titán
válasz
Silencer83 #23 üzenetére
vegyes az érzésem
jelen esetben amd chipsetet pakolnék az intel cpu mellé...
ahogy látom, a htpc kérdésben, most a gyengébb cpu ellenére is az amd-t választanám a chipset miatt -
erdoke
titán
válasz
Johnny Cage #6 üzenetére
Én még hangos passzív hűtést nem láttam...
-
erdoke
titán
Expansion Slots
1 x PCI Express x16 slot (The PCI Express x16 slot conform to PCI Express 2.0 standard)
1 x PCI Express x4 slot (The PCI Express x4 slot conform to PCI Express 1.0/1.1 standard)
1 x PCI Express x1 slot
4 x PCI slotsEz a termék specifikációjából származik a Gigabyte honlapjáról.
A G45 elvileg ugyanúgy kezeli a fentieket mint a P45, nem értem, miért lenne a "déli hidhó drotózva".
-
robyeger
addikt
válasz
Silencer83 #10 üzenetére
Frenky87-nek is: HTPC gépnek szerintem jobb választás bármilyen 45W-os AMD proci, Intelt esetleg akkor, ha már adott egy kallódó proci is hozzá. Intelnél gyárilag az 1magos Celeron 400 széria, ami 35W, és a Celeron440 procira mondanám azt, hogy önerejéből, GPU segítség nélkül meg tud bírkózni az összes 720p x264 kódolású filmmel vagy bármilyen használt 2magos Core2 proci is felhasználható, aminek vissza vesszük a szorzóját és alulfeszeljük.
-
werman
tag
Korai itt még az öröm ez egy erösen degradált lap! A cikk is hibásan fogalmaz, A PCIe 16x csak 4x és 1.1-es és a déli hidhó van drotózva! Mind a g43 és g45 giga lapoknál(amik jelenleg fent vannak az oldalukon), én remélem kijön majd rendes 16x foglalatal is késöbb.
-
Integra
titán
válasz
BobChemistry #5 üzenetére
én biztosra veszem, hogy már rég tervezik a srácok, de azt is eltudom képzelni hogy már dolgoznak rajta
kézenfekvő
vagyunk egy páran akik htpc-t dobnának össze, de a kérdés, hogy amd vagy intel chipset.
én az eddigiek alapján még mindig az amd-re voksolnék, de meghallgatnám, vagyis olvasnám a szakikat -
whiz
aktív tag
válasz
Johnny Cage #6 üzenetére
Hát szerintem egy elrontott tuningbeállításhoz ez sokkal kevésbé szükséges (egyébként meg cmos reset gyorsabb is), viszont egy megszakadt bios frissítésnél nincs más út helyrehozni a dolgokat.
-
BRinyo
aktív tag
G33M után nem érzem jobbnakezt alapot. A 33-hoz van egy dupla SATA kivezetés, így én döntöm el, hogy 6 belső meghajtóm van, vagy akármi más. Mondjuk a DVI integrálása tetszik. Kíváncsian várom a tesztet, hogy teljesít majd a kártyás megoldásokhoz mérve...
-
BRinyo
aktív tag
válasz
BobChemistry #1 üzenetére
E7200 pl
-
Frenky87
aktív tag
Ez a chipset (int vga) mennyivel jobb/rosszabb egy HD 3450-nél?
[kb. mekkora proc kellene hozzá, hogy tökéletesen vigye a 720p-s HD filmeket? ]
-
adalbert1
veterán
válasz
BobChemistry #9 üzenetére
Na ja, a HD gyorsítás sokat számíthat... Viszont nem gyári lemezeknél (mindenféle mkv kiterjesztésű file), van olyan program amivel ki lehet használni a kártyák ilyen irányú tudását?
Gondolom azért teljesítményben van egy jelentős ugrás, a gma950 alap dolgokon kívül kb. semmire nem volt jó.TheSilencer : én mindenképpen valami 45-ös core2-t néznék mellé, E7200, vagy az E3xxx-ek közül (ha kijönnek végre). Habár másik a tegnapi teszt topicjában mintha írta volna valaki hogy neki dual core cerkával is mennek a HD filmek.
-
Silencer83
addikt
pont aktualis szamomra, egy ujabb alternativa deszkat illetoen.
ha HTPC-t szeretnek epiteni,milyen cpu ajanlatok hozza?
amd-nel ugye vannak olcson eleg elfogadhato alacsony fogy. cpuk, ehhez mi lenne idealis valasztas? -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #6 üzenetére
Akkor nezegesd kicsit a legujabb NV chipsettet, a csucskategoriaban.
-
Johnny Cage
addikt
"A lap hangtalan passzív hűtése miatt"
Hát én már jó régen nem láttam aktív hűtéses alaplapot..."továbbá dupla BIOS chip kerül a nyomtatott áramkörre, hogy az egyik meghibásodása esetén is használható maradjon az alaplap"
Mondjuk ez sokkal inkább azt a célt szolgálja, hogy egy elrontott tuningbeállítás esetén is boot-olható legyen a gép. -
sgergi
veterán
Tudna valaki egy jó kis g45-780g tesztet linkelni? Főleg a videólejátszás érdekelne 1 vagy 2 magos (kicsi) procival. Köszi.
-
BobChemistry
őstag
most már csak egy kellően energiatakarékos kétmagos proci kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A G45 chipset már a HD videók lejátszásában is közreműködő GMA X4500HD magot hordozza.
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Spórolós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alkoholista nevelde
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest