- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
Én azt csinálnám még az ilyen e-bookokkal meg,hogy legyen telóra,gépre olyan app,ami átküldi a kütyü képét...történetesen hogy egy komolyabb processzoros cuccon úgymond futtatva,de kijelzőként ezt használva egyfajta "távoli asztalként" is mehessen.Otthon pl.megy a gép a nappaliban,az ember nem akar monitor előtt tespedni,DE olvasás közben érdekli,mi van a gépen,vagy megnézne egy netoldalt,stb...hardver nem kéne erős,hisz a forrásgép generálná le a dolgot,csak sima képátvitel,érintőpad virti billentyűzet.Képet átvinni BT-n is lehet,egerezés,virtibill pc-re meg már 4 évvel ez előtt is volt a Diamond2-es telómon,simán emulált játékvezérlőt,persze graviszenzorral támogatva PS3-as döntögetős autóvezetést játékban,stb,tapipad,egér,billentyűzet,médiatávirányító,laptop touchpad és "légegér",ami hardverként piszok drága,is lehetett a teló egy mozdulattal.
Sokan utálják a monitorokat,főleg akik bámulják melóhelyen,és este ilyet olvasnak,tuti jól jönne.Nem muszáj a webhez a szín,és az ember a nagymonitor járatását,vagy a telókijelző fogyasztását már megspórolja.Kicsit megdobni pl.kikapcsolható animmal a weben,hogy statikusak legyenek az oldalak,aki kedveli azt a kijelzőt,pl.el PH-zgathatna este
Tudom,lehet mondani,ott a tablet.De abba kell a hardver,merül az akksi,más kijelző,és drágább is emiatt.
Mondjuk én pl.szeretem a kiegészítő kijelzőket,a Sony telóm mellé is LiveView-et használok,ami lényegében kicsiben ilyet valósít meg,0 agyú kütyü,mert az appjai a telón futnak,mégis a karórámon olvasom az sms-eket,akár írhatok is,de tároltat könnyű küldeni,DE pl.a térképet megjeleníti a táskában zötyögő telóról,ha épp kíváncsi vagyok,merre járok,stb,és nem is annyira mostani technika ez se.Igaz csak 128x128-as,kábé 256 színű OLED kijelző,de cserébe karóra méret,érintős a 4 széle(kapacitív,és kemény vastag műanyag fedi,"óraszerű",teljesen óra méretű,olyan 4 napig bírja az akksi 1 töltéssel,de sok üzit kapok,hívást is jelzi,stb...
És tipikusan az idő mutatása mellett ez is úgymond "leegyszerűsítetten" csak a telót viszi át.De olvashatok Facebookot,üzit,RSS-t,a teló készenlétben kevesebbet merül,és 10m-en belül simán jó,sokat szaladgálok munka közben pár métereket,zajos helyen is,nem maradok le semmirőlSajnos netet nem tud,de 128x128-on scrollozva se élmény...de az RSS,FB,email azért lefedi a SZÖVEGES szekciót.A telefon lényegében nem fogyaszt többet,úgy vettem észre,wifin lóg,telózok is mondjuk napi 1 órát,és simán kiszolgál 2 napot az xperia Mini,az órát éjjel se lövöm le,csak levetem,eseményt leddel+rezgéssel is jelez.Még "kínos" helyzetben is,ahol hordhat órát az ember,és a teló elvan 10M-en belül,értekezleten is jól jön,mert mégis látja is mi van,nem az asztalra kell kitenni a telót,hogy némán is,de lássa az ember,mi van,már emiatt jó.Sőt egyszerű a zasszonynak lőni egy több órás ténylegqvafontos értekezletről is lőni egy neharinemérekrászeretlek-üzit
-
Hisztogram
tag
konyvet is csak egyet tartasz, mert csak a helyet foglalja?
sztem egy ilyen konnyebben elfer a taskaban mint a Haboru es Beke nyomtatott verzioja...Az biztos, de nem is a könyvvel vetettem össze hanem a tablettel. Az olvasóról meg kiderült azóta, hogy csak a belépési díj olcsó
@Retek Ennyi erővel a papír alapú könyv és a tablet is egymás közeli helyettesítői.
Mármint a tablet helyettesítője a könyvnek és még tud sokegyebet.Kihalnak? Nem mostanában, elhiheted. Az e-inkben rengeteg potenciál van.
Én is bízom a technológiában de magukban az e-readerekben nem. Szinte biztosra veszem hogy előbb utóbb mind (majd mind) kvázi teljes értékű tabletté növi ki magát.Ne haragudj, de nekem kezd nagyon úgy tűnni, hogy nem vagy teljesen képben a dolgokkal. Keversz dolgokat rendesen. Az meg, hogy (bár a te véleményed akkor is elég fura) a Kindle olvashatatlanul sötét lenne
Mint írtam már a 3. generációs Kindle-el is lehetett már netezni. Már amennyire az e-ink technológia engedte.
De PH olvasásra lehet használni csak 1-2 dologról kell lemondani. A fizikai qwerty-s verzióval meg egész jól lehet jegyzetelni. Alapvetően ott rontod el, hogy egy kalap alá veszed a tableteket és az e-könyv olvasókat.
Nem ugyanarra való a két eszköz.Jajaja, azt akartam írni, hogy az internet is milyen felemásan működik. Azért veszem a kettőt egy kalap alá, mert mind a kettő "tábla" formátumú tartalomfogyasztásra szolgáló eszköz, s a pucér ebook csak a szemkímélő kijelzőt tudja megklönböztetésül felmutatni. Nemcsak én mondom ezt, a Kindle sem puszta ebook olvasó már: twitter, facebook, böngésző stb: muszáj volt zárniuk a rést amivel a filléres tabletek többet nyújtottak. Nem kell nekem kevernem őket, összenő a két eszköz magától is.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Hisztogram #46 üzenetére
Ennyi erővel a papír alapú könyv és a tablet is egymás közeli helyettesítői.
Kihalnak? Nem mostanában, elhiheted. Az e-inkben rengeteg potenciál van. -
Hennet
aktív tag
válasz
Hisztogram #46 üzenetére
konyvet is csak egyet tartasz, mert csak a helyet foglalja?
sztem egy ilyen konnyebben elfer a taskaban mint a Haboru es Beke nyomtatott verzioja...
a spursagot meg hagyjuk, a cikk cirka 3000 Ft-os dologrol szoles am ja, telefonnal telefonalok, otthon laptopon bongeszek, a dolgozoban PC-n dolgozok
-
Hisztogram
tag
válasz
Retekegér #42 üzenetére
@Más a két eszköz alapfunkciója, az összahasonlítgatás egy szint után értelmetlen. Ha valaki szeret tableten olvasni (most nem egy internetes cikk olvasására gondolok) lelke rajta, nekem nem megy.
Szerintem azért de, összevethető, ezek mégiscsak egymás közeli helyettesítői. Én biztosra veszem, hogy ezek ugyanúgy kihalnak majd, mint a netbookok egyébként személy szerint nincs problémám velük.
@Hennet de mi csak olvasni akarunk pajtas
Speciel túl spúr vagyok ahhoz, hogy hatvanöt különböző kacatot tartsak egyet csak olvasásra, egyet csak böngészésre, egyet telefonálásra egyet meg munkára. De ha ez neked megéri, hát hajrá lelked rajta öcsi. -
Polemius
senior tag
Az e-könyv olvasó készülékeket könyvolvasásra találták ki.
Akinek sokoldalú, mindenre jó eszköz kell, az vegyen svájcibicskát. -
Xaels
félisten
válasz
Hisztogram #41 üzenetére
Ne haragudj, de nekem kezd nagyon úgy tűnni, hogy nem vagy teljesen képben a dolgokkal. Keversz dolgokat rendesen. Az meg, hogy (bár a te véleményed akkor is elég fura) a Kindle olvashatatlanul sötét lenne
Mint írtam már a 3. generációs Kindle-el is lehetett már netezni. Már amennyire az e-ink technológia engedte. De PH olvasásra lehet használni csak 1-2 dologról kell lemondani. A fizikai qwerty-s verzióval meg egész jól lehet jegyzetelni.
Alapvetően ott rontod el, hogy egy kalap alá veszed a tableteket és az e-könyv olvasókat. Nem ugyanarra való a két eszköz.
-
Hennet
aktív tag
válasz
Hisztogram #41 üzenetére
de mi csak olvasni akarunk pajtas
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Hisztogram #41 üzenetére
Más a két eszköz alapfunkciója, az összahasonlítgatás egy szint után értelmetlen. Ha valaki szeret tableten olvasni (most nem egy internetes cikk olvasására gondolok) lelke rajta, nekem nem megy.
-
Hisztogram
tag
Jer1cho, Retekegér, Xaels
Az újabb kindlek $140, 170, 110 dollárba kerülnek ami egy olcsóbb univerzális, ejtsd internetre is alkalmas tab árának mondjuk kétharmada. S mit kapsz érte cserébe? A funkcióinak apró töredékét. Még olvasni is nehéz benne, mert olvashatatlanul sötét (számomra) , lapozni ugyan tudsz vele, de a jegyzetelés már kínszenvedés - már ha egyáltalán van ilyen funkció magáról az internetről az internetről nem is beszélve.
Vagy ott másik véglet, a korábban említett kindle, ahol a sima olvasó mellett már van érintőképernyő, böngésző, twitter meg facebook (?)app na az meg már szerintem átment tabletbe.
*A színek jól jönnek ha grafikonokról van szó, ábrákról, amihez jelmagyarázat tartozik.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Hisztogram #37 üzenetére
Én nem kifestőt nézegetek, amilyen könyveket olvasok, abban ritkán van színes kép (vagy leginkább semmilyen kép nincs) a borítón kívül...a könyvemnek sincs megvilágítása, olvasni nem sötétben szoktam, minek kellene saját megvilágítás egy "e-könyvnek"?
Ez nem tab, hanem a papír alapú könyvet hivatott váltani.
-
Xaels
félisten
válasz
Hisztogram #37 üzenetére
Olvasáshoz minek szín? Képregényt meg 10perc alatt végigfut az ember, arra bármi megfelel. Sima szöveghez nem kell nagy felbontás, különben is csak feleslegesen növelné az erőforrás igényt. Érintésvezérlés már egy jó ideje van némelyik típusnál. Megvilágítás: ajánlom figyelmedbe pl. az új Kindle szériát és a Nook Glowlight-os verzióját... Böngészni már a 3. generációs Kindle-el is lehetett, igaz kompromisszumokkal, de ment.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Hisztogram #37 üzenetére
Én pl. "klasszikus" képernyőn nem tudok könyvet olvasni, szóval nemhogy pihentetőbb, de papír mellett eddig ez az egyetlen alternatíva számomra. Szín: a képek fekete-fehérben is jól néznek ki, de amúgy sem szempont. Érintésvezérlés: az enyém speciel olyan. Felbontás: OK, van még hova fejlődni, de nem olyan vészes. Saját megvilágítás: olvasólámpa megteszi, de paperwhite, glowlight is van. Szövegbevitel: nekem nem releváns. Akkuidő viszont verhetetlen.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Hisztogram #31 üzenetére
Osztán kend e-ink kijelzőt látott e-mán?
-
blackydan
senior tag
Végre valami ami meg is éri az árát
-
Hisztogram
tag
válasz
Stauffenberg #33 üzenetére
hajrá, hurcolássz még több kacatot
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
TazLeacher #32 üzenetére
Szerintem is.
20 euróért 7"-es verziót követel a nép!
De ettől függetlenül így is jó a koncepció, teljesen fapados, semmi felesleges extra amire amúgy is ott van a táblagéped vagy az okostelefonod. Csak e-könyv olvasás. Még több ilyen kell!
10 eurónál a garancia sem érdekel (pl: megrendelem eBayről), még egy könyv is többe kerül ennyinél.
-
TazLeacher
nagyúr
5"-al inkább e-notesz olvasó, mint könyv. Ez szerintem - ha olcsó, ha nem - már túl kicsi ahhoz, hogy folyamatosan ezen olvassak.
-
Hisztogram
tag
Az első bekezdésben foglaltak miatt eleve vitatnám az ebook olvasók létjogosultságát 2013-ban.
-
válasz
markymango #29 üzenetére
Az [ebay-n]50$ körül vannak
-
GeoPhoto
tag
Csak az árat figyelembe véve az USA-ban voltak már igazi olvasók is kiárusítás alatt kb ilyen áron...
Például a Pandigital Personal Ereader, ami Sipix kijelzős (gyengébb kontraszttal, mint a Kindle és társai, de szintén e-papír) az utolsó kiárusításon már csak 20 dollárba került, és nem csak 1-2 darab, hanem százszámra volt belőle. Ezt a készüléket számos néven árulják/ták még európában, némi supportot is lehetett találni hozzá. Én még akkor vettem egy ilyet egy barátomnak amikor 99 helyett 65 dollárért adták.
Kifutó modellek lemennek szépen akár 40 dollárig is, hiszen ott már újat adnak 70-ért. Akinek meg 40 dollárt nem ér meg egy ilyen cucc, az szerintem soha életében nem fizetett még könyvért
(költői túlzás, nem kell reagálni erre)
Nagy áttörés már megvolt a fejlett országokban, nálunk meg csak akkor lesz, ha tényleg elérhetők majd a könyvek elektronikusan korrekt áron és normális boltokból, de erre még várni kell.
-
aram01
nagyúr
-
Az egy microSD slot ott középen?
@KillHates: csak ahhoz sajna szét kell bontani. és sejtésem szerint olyan harmatos proci van ebben, hogy kérdés mi az a rendszer ami képes ezen futni. Teljesen más világ ez.
aram01: 16. kérdés készen van
lassan tölt be a mobilnet
-
Senki sem vette észre a microSD aljzatot a panel közepén? Lehet erre nem csak BT-n adatot vinni. Piacra kerül, aztán valakik hekkelnek rá valami lebutított rendszert ami megy az SD-ről és már csak másolni kell rá a az e-könyveket...
-
Tim82
félisten
*Tényleg* tök jó lenne, ha örömködés előtt elolvasnátok végre a tjb007 által linkelt cikket. Ilyen formában ez a 10 EUR-os ebook reader rosszabb, mint bármelyik másik kínálat jelenleg. Csak a gyártó saját appjával lehet, csak BT-n, valószínűleg csak az ő áruházából megvett, valószínűleg DRM-mel ellátott, teljesen agyament módon átkonvertált e-könyveket feltölteni rá. Hülyének is megéri. Olcsó eszköz, ami csak drága szolgáltatásokkal használható.
(Persze, ha feltörik, az más tészta lesz.)
-
tjb007
nagyúr
válasz
8nemesis8 #17 üzenetére
Ez valóban igaz, nincsen ha.
Ez lényegében csak egy kijelző ami okostelefon (Android vagy iOS) nélkül használhatatlan mivel mindent egy alkalmazás végez, azért kerül csak ennyibe és azért is csak előfizetés mellé fog járni.
Az egész úgy működik, hogy az alkalmazás az adott könyv (pdf,epub stb.) oldalait képekké alakítja amit aztán Bluetooth -on keresztül átküld ennek az eszköznek a tárhelyére, ezért sem fér el rajta 5 átlagos oldalszámú könyvnél több. -
aram01
nagyúr
lehet már rendelni?
-
Kriza
őstag
Jó brutál ez az FCC tesz, ha kifeszegetnek a NyÁK-ról egy IC-t miatta. Vajon mi ennek az értelme?
-
Hennet
aktív tag
hat en azert nagyon is hianyolom az USB-t, pedig mindenkepp kell kategoria lenne (akar dupla aron is)
mivelhogy: nincs es nem is lesz okostelom (a tamogatott Androidos meg iOS meg veletlenmul se),
valahogy a laptopomon soha sem sikerult beloni a bluetooth-t
es joval konnyebb lenne csak radugni akarmelyik gepre mint a bluetooth-al benaznija, halottnak a csok...
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
Erre mondják, hogy nem minden arany, ami fénylik. Az ár sokmindenért kárpótolhatna, de így utólag látva a megkötéseket, egyáltalán nem jön be a cucc.
Mindenkinek más igényei vannak egy e-köny olvasóval kapcsolatban, amióta nekem is van, bizonyos dolgokban már nem tudnék kompromisszumokat kötni. -
Angel1981
veterán
10€ ???
Szépen alávághat a többinek! -
tjb007
nagyúr
Még mielőtt mindenki beleéli magát (mint tavaly) érdemes elolvasni, hogy valójában mi is ez: [link]
-
sagem
addikt
10 euróért nem vitás, hogy jó vétel lenne. Remélem tényleg ennyi lesz, kíváncsi vagyok, hogy mit lépnének egy ilyen árú olvasó belépésére a "nagyok"..
-
-
lorcsi
veterán
mem egy bonyolult szerkezet..ellenben szép kis árat tudnak érte kérni más gyártók,és szvsz az övéké sem sokkal extrább
-
djculture
félisten
Minek egy 1000ft egy USB bluetooth a gépbe, laptopba meg eleve van
Ceruza aksim töltőm van, 30k-m meg nincs az amazonos baromságra amiatt nem is vettem még. Jó tudom az tud istent is (wifi meg 3g meg fene tudja mi) de pont számomra az érdektelen. Best a cucc tuti veszek ilyet.
-
+1
Ez tényleg az ami,és jó áron,és ami még,hogy elemmel müxik.
-
.mf
veterán
Azért egy USB-nek örültem volna. Még a másfélszeresét is kifizetném akkor (kemény 15 EUR
)
Már majdnem el is feledkeztem róla, örülök, hogy azért jön.
Szerk: Ivan15, remélem tudod, mi az az FCC... Még nincs forgalomban, csak egy forgalmazásra kész mintát küldtek el hatósági tesztelésre.
-
Ivan15
senior tag
csodalatos!
Megvetted es szetszedted?
-
djculture
félisten
Na végre egy nem aranyáron kínált e-book reader. Nem kell rá semmi hülyeség azt tudja mire kitalálták és annyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hihetetlenül olcsó Txtr Beagle az FCC boncasztalára került.
- Politika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest