Hirdetés

Így fest a 10 eurós e-könyv olvasó belülről

Hirdetés

Az olcsó, kisebb méretű tabletek terjedése hatással lehet, sőt, valószínűleg hatással is van/lesz a dedikált e-olvasók értékesítésére, mert lényegében bármilyen táblagép befogható erre a feladatkörre. Azonban egy e-ink alapú eszköz olyan előnyökkel rendelkezik, mint a szemkímélő megjelenítés, a matt felület, az alacsony súly és nem utolsó sorban az akár nagyságrendekkel is hosszabb üzemidő. Éppen ezért a gyártók bizakodnak abban, hogy a jövőben is tudják tartani azt a növekedést, amit például a tavalyi évben produkáltak, miszerint csak decemberben 141%-kal több bevételt generált az e-ink alapú eszközök piaca, mint egy évvel korábban.

A tömeges elterjedésnek egy igazán olcsó eszköz megjelenése újabb lendületet adhatna. Erre a feladatra van is egy ígéretes versenyző, a német Txtr gyártó Beagle olvasója, amit tavaly év vége felé már mi is bemutattunk. A konkurenciához képest a töredék, 10 eurós vételár több mint csábító lehet a vásárlók számára, ráadásul akinek az olvasáson kívül semmilyen egyéb szolgáltatás nem hiányzik, az nem fog csalódni, egyedüli kellemetlenséget talán az jelenthet, hogy az irományok feltöltése nem USB porton, hanem Bluetooth-on keresztül történik majd.


[+]

Az előző év októbere óta nem hallottunk a világ legvékonyabb e-book olvasójáról, most azonban kiderült, hogy a közelmúltban az FCC-nél (Federal Communications Commission) vendégeskedett, vagyis ezek szerint a háttérben azért haladnak a piacra lépés felé. A Beagle boncolásáról néhány fénykép is készült, így betekintést nyerhetünk a masina lelkébe.


[+]

Ahogy azt sejteni lehetett, nem tűnik túl komplexnek a felépítése, az 5”-es átlójú áramkör egyik oldalán a 800x600 pixeles e-ink kijelző terpeszkedik, a másik oldalán pedig fél marék alkatrész árválkodik, a Bluetooth miatt kivezetések sincsenek, valamint akkumulátor és annak töltő elektronikája sem terheli a belteret, ugyanis szabványos AAA elemekkel/akkumulátorokkal lehet táplálni az apróságot. Már csak az a kérdés, hogy mikor emelhetjük le a boltok polcairól. Remélhetőleg már csak hetek-hónapok választanak el bennünket ettől a pillanattól.


[+]

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • txtr

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés